Asylum of the Daleks

מוגלי7

New member
Asylum of the Daleks

Kidnapped by his oldest foe, the Doctor is forced on an impossible mission – to a place even the Daleks are too terrified to enter… the Asylum.

שעת שידור: 21:20 (שעון ישראל)
לא לשכוח לסמן

limors2

Active member
נושא.

ג'נה לואיס קולמן!!!!!!!!! AKA Souffle Girl

אומייגאד. אני מאוהבת. הדמות שלה (אוסווין?
לקח לי כמעט את כל הפרק לקלוט אותו כמו שצריך) נפלאה כ"כ
מעניין איך יחזרו וימשכו אותה החוצה מהדאלק
או שאולי נפגוש אותה לפני שהיא נכנסה אליו בכלל?
אבל איזה כיף שהיא באה מוקדם!!! ושלא ידעתי שהיא תופיע!!!
ובא לי סופלה.

ועם התעלמות ממנה-
ממש התבאסתי על מופאט שספיילר לי בטוויטר על הגירושין. חשבת ישהם סתם נפרדו
לא שבסופו של דבר זה שינה משהו כי הדוקטור תיקן אותם תוך פרק אחד, אבל עדיין מבאס.
ומרשים שלמרות שהפרידה והחזרה אחד לשניה קרו כ"כ מהר הכל עדיין היה נורא כצוב ומרגש, כשרורי אמר ב"קרירות" שהוא תמיד היה זה שאהב אותה יותר וכשהיא חשפה למה היא זרקה אותו

ציטוטים נבחרים:
What color? Sorry, there weren't any good questions left
It's life, just life, that thing the goes on when you're not there
The nose and the chin. You two could fence!
וכמובן-
DOCTOR WHO????????????

טוב, מסתבר שהרבה אנשים ידעו על זה שג'נה תופיע אבל שמרו את זה בסוד. כל הכבוד להם! מישהו ידע?
[לא קראתי ספוילרים אז אני לא יודעת כמה זה יצא, אם בכלל]
http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwh...a-Louise-Coleman-Discuss-Her-Doctor-Who-Debut

ailag

New member

פרק נהדר :)

what colour? - שוב רורי איכשהו יודע יותר משהוא אמור לדעת, ועם תירוץ טוב. כשהוא נכנס לטארדיס בפעם הראשונה הוא יודע שזה עניין של כמה מימדים ולא מופתע (אם כי הוא גדל עם סיפורים על תיבת משטרה עם בריכה וספריה). כשהוא בטסלקטה הוא יודע שזו קרן ממזערת (טוב, זאת היתה קרן, והיא מזערה..), הוא גם ידע מה זה אוד למרות שלמיטב זכרוני הוא ראה אוד רק פעם אחת וקראו לו NEPHEW (אם כי אולי הוא ראה או שמע עליהם מחוץ למסך). ועכשיו זה. אלו תירוצים מצוינים, אבל עדיין איכשהו זה תמיד קורה לו. ההבדלים בצבעים מסמלים הבדלים בתפקידים, וזו פעם ראשונה שהוא רואה דאלק עם צבע.

היה הבדל אם זו היתה פרידה או גירושין?

והם לא "ימשכו אותה החוצה", היא לא בתוך דאלק למיטב הבנתי. היא כמו ריבר בסוף forest of the dead - תודעה חסרת גוף בתוך גוף חסר תודעה.

האנשים שידעו זה האנשים שבאו להקרנות הבכורה.. אחרי הקרנת הבכורה של the impossible astronaut / day of the moon מישהו פרסם בבלוג פירוט מלא של מה שהולך לקרות, וגם ההפקה וגם המעריצים גינו את זה. הפעם זה כנראה לא קרה.

ואנחנו כל כך אוכלים סופלה חרוך בחגיגות ה-49 לסדרה (מי שלא ראה את האירוע בפייסבוק - תסתכלו)

limors2

Active member
אה, נזכרתי בעוד תהיה

די בתחילת הפרק כשהדוקטור דיבר עם מושתלת הדאלקים המבוגרת, היא אמרה לו שהם מחזיקים בבת שלה האנה. כשהראו את אוסווין הופתעתי שזה לא היה השם שלה, ועוד יותר הופתעתי כשלא התייחסו לעניין הזה יותר. מה בדיוק קרהשם? כי המושתלת אמרה שהיא זוכרת את הזכרונות של בעלת הגוף שלה והיא משתמשת בהם, אז מה הייתה הילדה? סתם המצאה?
כי מצד אחד לא הבנתי את הקטע של הדמות והזכרונות שלה ככה, אבל מצד שני קשה לי להאמין שיתעלמו מזה לגמרי עד שסופלה גירל תחזור.

ailag

New member
יכול להיות שזה לא רלוונטי

יש הרבה דברים שאת יודעת על אנשים שהם לא רלוונטיים. את יודעת שלי יש אחות, זה לא אומר שאי פעם בחיים זה ישנה לך.

היתה לה ילדה לפני שהיא הפכה לדאלק - היא אמרה שהיא קראה את זה בתיק של עצמה. כמו שחקן במשחק תפקידים שנותנים לו דף דמות, והוא משחק אותה, זה לא אומר שכשהוא יעבור את הכביש בחזרה הביתה יהיה לו +4 לזריזות :)

(ואולי היא כן תופיע, מי יודע..)

limors2

Active member
הקטע הוא
(והפעם גם אולי
קטן)

שזכור לי שהיה בפייסבוק איזה פוסט עם תמונה של ג'נה ואמרו שלדמות שלה קוראים האנה. ואז אמרו שלא בטוח.
אז אם כן, יש פה משהו!

והדאלקים אומנם נורא מתוחכמים, אבל בכל מה שקשור לרגשות אנושיים הם ממש לא, אז קשה לי להאמין שהדאלק ידע לשלוף את המידע של "יש לי בת" ולהפוך אותו ל"יש לי בת והדאלקים מחזיקים אותה ואני צריכה שתעזור לי להציל אותה". הם צריכים הבנה ברגשות כדי לנצל את המידע הזה ככה.

ailag

New member

אהה, לא שמעתי/זכרתי את תאוריית האנה. באמת מעניין אם יעשו עם זה משהו.

ודאלקים יכולים לעשות את הקישור שצאצאים של יצורי אנוש הם דרך טובה לשלוט ברגשות הנאלחים שלהם..
בכל מקרה, למיטב הבנתי מיקי קם (מבחינתי מעכשיו היא מיקי קם) היתה אנושית כשדיברה על האנה והדאלקיות שבה התעוררה כשהעין יצאה לה מהראש. ואז היא באמת חשבה ללא רגשות. הוא הרי אומר לה שהיא מלכודת ושהיא לא יודעת את זה.

limors2

Active member
אז עוד יותר!

אם היא הייתה אנושית כשהיא דיברה על האנה, אין מצב שהיא הייתה ממציאה את זה שהיא אסירה שלהם.
וזה שאוסווין אמרה שהיא אפתה סופלה ליומולדת של אמא שלה רק מחזק את הקשר הזה.

אלא אם הסופלה והיומולדת של אמא שלה היו הטעיה, והדאלק שאיכלס את מיקי קם השתמש ברגשות שלה והזריק אליהם הטעיה של "הבת שלך אסירה שלנו".

לא יודעת. הקטע הזה נורא לא ברור לי.

למעלה