Asylum of the Daleks

ailag

New member

בקשר ליופי, אוזווין אומרת בהקלטה לאמא שלה: I did make you a souffle, but it was too beautiful to live
אני תוהה אם זה אמור להיות חלק מהעניין של מה כל אחד מחשיב "יפה".

ztrapper

New member
נכנסים למקלט

מעבר לזה שהוא היה בהחלט חביב, הפרק הפותח של העונה השביעית לימד אותנו שני דברים מרכזיים:
1. גם בעולם של אינטרנט והקרנות מוקדמות וספוילרים - עדיין אפשר להפתיע אותנו.
2. דוקטור הו הופכת להיות יותר ויותר סדרה המיועדת לגיקים - ופחות סדרה המיועדת לכל המשפחה.

--

נתחיל בהפתעה: למרות שהעובדה שאמי ורורי צפויים להעלם מחיינו בעוד פרקים אחדים היתה ידועה מראש, אף אחד לא ציפה לראות את הקומפניון הבאה כל כך מוקדם בעונה. והנה, ברגע ששיר הפתיחה הסתיים - הופיעה פרצופה הנאה של ג'נה לואיז-קולמן, הקומפניון הבאה, שכולנו חשבנו שנראה רק בספיישל הכריסמס. הפתעה! די נעימה, יש לציין. ההצגה המוקדמת של הדמות המרכזית הבאה הכניסה קצת עניין לסדרה הזאת, שקצת קפאה על שמריה בעונות האחרונות: בלי ששמנו לב, הפך השילוב של הדוקטור ה-11 + איימי ורורי לשילוב הדוקטור-קומפניון הארוך ביותר מאז שהושקה הסדרה החדשה ב-2005, ולמרות שאני מאוד מחבב את הדמויות הנ"ל חלק מהקטע של הסדרה הזו היא ההתחדשות הדינמאית שלה, והעובדה שאחת לשנה-שנתיים הקאסט משתנה.

אז הנה, הוא מתחיל להשתנות: עוד לא ברור כיצד דמותה של קולמן (אדווין? מה זה השם הזה בכלל?) תשתלב בסיפור, אבל ברור לגמרי שמאפט לא צחק כשהוא אמר ש"סוף סוף הצלחנו למצוא שחקנית שיכולה לדבר יותר מהר ויותר חכם ממאט סמית'". לעזאזל, כמעט בכל הסצנות שלה פספסתי 90% מהדיאלוגים, ואני מניח שאצטרך לראות את הפרק שוב עם תרגום אנגלי כדי לקלוט הכל.

בכל מקרה - אדווין: עוד מוקדם מדי לדעת מה יעשו אותה, אך יש בי חשש מסויים מקומפניון כל כך שנונה-מצחיקה-מגניבה-חכמה. קודם כל - גם הדוקטור כזה. מספיקה דמות אחת של כל יכול שיכול לפתור כל תעלומה בעזרת משפט שנון אחת, ולא ברור כיצד הוספה של עוד אחת כזו תיצור את הדרמה הבסיסית של יחסי דוקטור-קומפניון. לא סתם המלווה האהובה עליי היתה דונה נובל (לפני שהיא הפכה לדוקטור-דונה): הניגוד בין דוקטור יודע-כל אך קלולס-חברתית למלווה לא-יודעת-כמעט-כלום אך מצטיינת ביחסי אנוש הוא מצויין. כאשר יש פשוט מלווה שהיא סוג של דוקטור #2, הפוטנציאל הזה הולך לאיבוד.

מה גם שאנחנו כבר יודעים שהדמויות האלה, הסופר שנונות וסופר חכמות אך הלא מצטיינות חברתית, הן הדמויות שסטיבן מאפט אוהב ויכול לכתוב. שרלוק הוא כזה. ריבר סונג היא כזאת. הדוקטור ה-11 הוא כזה. אנחנו באמת צריכים עוד דמות באותו שטאנץ? אם כבר מציגים דמות חדשה - למה שלא תהיה באמת חדשה, ולא מחזור יותר-מדי-דמויות שכבר ראינו בשנים האחרונות? אני מקווה לטעות - מקווה שיהיה מעניין גם הלאה, שאדווין תהיה מלווה מצטיינת, אבל מעדיף להנמיך ציפיות פן אתאכזב.

--

נעבור לנקודה השניה: דוקטור הו הפכה לסדרת-גיקים עוד בעונה הקודמת שלה, שאופיינה בהרבה יותר עלילות סבוכות ועלילה רב-עונתית מאי פעם, ונראה שהשנה הטרנד הזה לא הולך לשום מקום. אמנם מפלס ה"שאלות שנפתחות בפרק הראשון של העונה רק כדי שיענו עליהם בצורה צולעת בפרק האחרון" ירד משמעותית, ובסך הכל הפרק הזה עמד בפני עצמו, אבל הוא עדיין קרץ במיוחד לקהל המעריצים האדוקים. כל הדאלקים אי פעם!!1 מבט חדש לגמרי להסטוריה של הדאלקים!!!11 פומפות שיוצאות מהמצח של אנשים!!1 השקעה יתרה בטוויסטים טכנולוגיים מאשר ברגשות אנושיים!!!11!

הכל היה כאן. וזה היה נחמד לפרקים, אך גם מטופש. מהות הקשר של אמי ורורי טופלה בצורה רדודה, שטחית, לעוסה ומעצבנת. זה התחיל מעניין - כשרורי אמר בשיא הנונשלנטיות שהקשר שלהם מבוסס על זה שהוא אוהב אותה יותר ממה שהיא אוהבת אותו. זה היה כל כך מתאים, כל כך נוגע ללב, ההשלמה עם הידיעה הזאת. אבל במקום ללחוץ על הנקודה הזאת, האנושית, המעניינת, החדשה (!), מאפט מיהר לקלישאות מגוכחות: רורי בעצם לא צודק, ואמי וויתרה עליו (!) כי היא לא מסוגלת להכנס להריון (!!). איזה שטויות. על אימוץ שמעת? או על לדבר עם בן הזוג לפני שאת עוזבת את הבית בגלל השטות הזאת? כל כך חבל שמנקודה כל כך מוצלחת עברה הסדרה להתעסק בנקודה כל כך רדודה, ועוד הדגישה את המלודרמה שהיא יצרה: אז הם נפרדו בגלל אי הבנה! והם לא הפסיקו לאהוב אי פעם! ואפשר לפתור הכל אם רק מדברים! סמוץ'! כיף! לבבות! פרחים! בלונים! בחילה.

אבל מי צריך רגש כשיש טוויסט מגניב (ומפתיע, יש לציין) בסוף. ציפיתי שיקרה משהו רע לאדווין, אבל לא ציפיתי שהיא תהיה דאלק. אולי חצי דאלק (כאילו, איש עם פומפה), אולי שהיא בכלל לא תהיה בכוכב הזה אלא במקום אחר לגמרי. זה גם הסביר את הסיבה לכך שגם שנה אחרי שהחללית שלה התרסקה, היא עדיין דאגה לשים אודם, לסדר את השיער יפה וללכת עם תלבושת שנראית ממש ממש לא נוחה. ואת עניין הסופלה. ואת כל החורים בעלילה שנפערו מהמיקום של החללית לעומת המיקום שלה. ואפשר לה למחוק את הזכרון של הדאלקים. היה שמח.

--

נראה גם שמאפט למד קצת מהלקחים של העונה הקודמת: פחות סיפורים נמשכים שאתה יודע איפה מתחילים אבל לא איפה הם נגמרים - יותר סיפורים שעובדים בזכות עצמם. יש מצב שהוא שומר את הסיפור הגדול לחצי השני של העונה ולאניברסירי המתקרב - אבל אני מקווה שזה ימשיך ככה. אישית, ממש לא אהבתי את העונה הקודמת, שלדעתי היתה השפל של הסדרה (כן, אפילו יותר מהעונה עם מרת'ה). מקווה שהשנה ישתפר קצת.

ailag

New member
-=-=-

עונה רק איפה שרלוונטי (עם השאר או שאני מסכימה או שאין מה להוסיף)

"יש בי חשש מסויים מקומפניון כל כך שנונה-מצחיקה-מגניבה-חכמה. קודם כל - גם הדוקטור כזה."
דוקא הקטעים עם ריבר שהם ניסו להיות כל אחד יותר חכם מהשני היו נהדרים. ואני אוהבת כשמפעילים את המוח שלנו ב"טורים גבוהים" ככה.
גם בגלל שהסדרה מנסה להציג הכל דרך עיני המלווה, יהיה נחמד להסתכל על העולם דרך עיניים חכמות. כמו בשרלוק כשפתאום החוכמה נהפכת לסטנדרט ואנחנו מנסים להגיע אליה ולהזדהות איתה.
(אבל היא היתה קצת פם פטאל אז לא ברור אם נזדהה איתה) (מצד שני גם איימי)

"בהרבה יותר עלילות סבוכות ועלילה רב-עונתית מאי פעם"
כמה עלילות סבוכות היו בפרק הזה? שמעתי את הטענה בעוד מקום (ספציפית לגבי הפרק) ואני לא מבינה אותה. יש את העלילה שזרקו אותם שם כדי להוריד את שדה הכוח והם מנסים להגיע לשם כדי לעשות את זה או משהו מחוכם אחר. יש את תת-העלילה של הגירושין. יש מישהי שמלווה אותם ותקועה במרכז הכוכב, אני לא חושבת שזה אפילו נחשב עלילה נפרדת עד הקטע שהדוקטור מגיע אליה. גם עניין ה"מי אתה" לא נחשב עלילה עד שהוא קורה, וכמו שהוא מתחיל הוא נגמר. מה מסובך פה?

חוץ מזה, מופאט אמר שלא תהיה קשת עלילה כמו קודם.
לדעתי אגב הקשת היתה נהדרת, אבל בגללה כמעט כל פרק שלא היה חלק מהקשת סבל. אז אם רוצים לעשות סיפורים יחידים אי אפשר לעשות קשת כזו חזקה כמו של ריבר.

"פומפות שיוצאות מהמצח של אנשים!!1"
הו, כן! משבר הזהות שאופף את כל הסדרה. איך יודעים מי אדם? אולי אני לא אדם?
הבעיה של דאלקים היא שהם רובוטים שנראים משעממים נכון לסטנדרטים של 2012. בשנות ה 60 הם היו מפחידים, עכשיו לא, אבל חייבים להשתמש בהם כי כולם רוצים לראות אותם. ואי אפשר לעשות דאלק חצי אנושי ורכרוכי עם רגשות עזים כמו דאלק-סק לאחר הניסוי כי זה יצא גרוע וזה לא יהיה דאלק אמיתי.
מצד שני, אנחנו מתחברים טוב יותר לדברים שנראים אנושיים - הילד במסכת הגז, האנשים בחליפת החלל שממלאים אותה חייזרים (SILENCE IN THE LIBRARY / FOREST OF THE DEAD) אפילו ה HANDBOTS (מ THE GIRL WHO WAITED) שנהיים מפחידים כשהאנושיות שלהם מתחלפת באי-אנושיות (הפנים שלהם מתחלפים ברובה מחטים). אז הם הופכים את הדאלקים לדברים שנראים אנושיים בלי להפוך אותם עצמם לאנושיים, זה מצוין.

"השקעה יתרה בטוויסטים טכנולוגיים מאשר ברגשות אנושיים!!!11!"
איך היית עושה את זה אחרת?
(אני לא מאתגרת אותך לכתוב יותר טוב מהם, פשוט לא הבנתי למה כתבת את זה אז אני מחפשת דוגמה כלשהי כדי להבין אותך טוב יותר)

"הדמויות האלה, הסופר שנונות וסופר חכמות אך הלא מצטיינות חברתית, הן הדמויות שסטיבן מאפט אוהב ויכול לכתוב" [ולכן צריך לגוון]
אמרתי שאין טעם להגיב איפה שאני מסכימה אבל בכ"ז.. כן :(
כנ"ל לגבי מה שכתבת על איימי ורורי, אוף!

"ציפיתי שיקרה משהו רע לאדווין"
האמת שבגלל שזו ג'נה ציפיתי שהיא תצא מזה ותצטרף אליהם. מה שהפך את הסוף להרבה יותר מפתיע מכל הסיפורים האחרים שבהם הדמויות שהן לא השחקנים הראשיים לובשים חולצה אדומה (מטאפורית). למשל על חבר של צ'רצ'יל שגילה שהוא רובוט לא התפלאתי ממש, עליה כן.

"ואת כל החורים בעלילה שנפערו מהמיקום של החללית לעומת המיקום שלה"
אילו חורים? תפסו אותה אחרי הנחיתה, הפכו אותה לדאלק (לא רק הנאנוג'ינס, דאלק אמיתי) וזרקו אותה לקצה האזור המסוכן והפנימי (ביותר?)
ו LOL על התיאור שלה.

סיפורים שלא יודעים איפה הם נגמרים אני אוהבת, תמיד אפשר לצפות בהם לעוד. אבל באמת בעונה 6 היתה בעיה שלא היו ממש פרקים שאפשר להראות לצופה חדש. אין ממש "היי, בוא נראה פרק כלשהו" שם. או שמסתמכים על ידע קודם, או שהפואנטה היא קליפהנגר גדול מדי (אהמ, ALMOST PEOPLE) או שהפרקים גרועים :) ובכל מקרה אי אפשר תמיד ספונטנית לראות פרק כפול.
מצד שני אנחנו שם לא מסכימים על כמה דברים בסיסיים כי אהבתי את עונה 6 :) אז קצת קשה לגשר על זה.

Bloodless

New member
בקשר לאיימי -

אני הבנתי את מה שהיא אמרה בצורה אחרת.
אני לא חושבת שהיא התכוונה שהיא לא יכולה להיכנס להריון כי יש לה בעיה כלשהי במערכת שלה. לדעתי, היא התכוונה שהיא לא מסוגלת שוב להיות בהריון ולהיות אימא אחרי הטראומה שהייתה לה בדימונס ראן. אני חושבת שאולי אחרי כל מה שהיא ראתה עם הדוקטור, ואחרי כל מה שקרה לה, ואחרי שחטפו אותה וחטפו לה את התינוקת היא לא מרגישה שהיא הייתה יכולה להגן על הילדים שלה מפני העולם, וזה דבר מאוד מפחיד ומשתק.

כשהיא אמרה את זה אמרתי, "אה, אוקיי, זה הגיוני", אחרי ששברתי את הראש כל היום מה לעזאזל היה יכול לגרום להם להיפרד.

Bloodless

New member
אה, ובקשר לאוזווין

גם אני התאכזבתי. יופי, הנה דמות של בחורה ממש יפה וממש חכמה והיא מושלמת מכל בחינה שהיא. את מי זה מעניין? יש עלילות באמת מורכבות בסדרה הזו, האם מגיע לה דמות של מרי-סו? אני מקווה שדעתי תשתנה בהמשך, בינתיים אני לא מתה עליה.

pennylane11

New member

איזה פרק כיפי! פשוט כיף!
מצאתי את עצמי מחייכת משטויות שלא חשבתי לשמוע, רורי ואיימי היו אפילו דיי מקסימים, וג'נה לואיז קולמן פשוט מלכה בלתי מעורערת! קיבלה דמות אדירה, שאין לי ספק שתמשיך להיות אדירה, ואני ממש מחכה לראות אותה בהמשך. D:
הפרק האהוב עליי של הדאלקים עד כה. נהדר.

pennylane11

New member
ואחרי שההתלהבות ירדה,

יצא לי לקרוא כמה דברים שאנשים כתבו באינטרנט שאני מאוד מסכימה איתם, על הרבה חוסר עקביות ושחזור גדול מאוד של הכל.
http://www.leakynews.com/giving-up-on-doctor-who/ - התחלתי אותה במחשבה של "זה אלכס והוא אומר שזה ראביש בגלל שזה אלכס" אבל פשוט הסכמתי, בסופו של דבר, עם רוב מה שהוא כתב.

ailag

New member
אני לא מסכימה איתו

2) “I can’t have kids!”, said Amy. “I know”, said Rory. So Rory knows. So why is she explaining it?
כי... לפעמים, במיוחד כשמתוסכלים על משהו, רוצים להגיד אותו?

5) Speaking of bad setups and payoffs, there was an awful lack of continuity.
Moffat had the Daleks call the Doctor the ‘predator’ so that he could show later the old Daleks still called him Doctor. Doesn’t make sense. When we last saw the Daleks, they called him Doctor. Why would they have just invented a new name for him?
כן.. שפה משתנה, במיוחד אם קרו להם כל מיני דברים בדרך (למשל התעמתות עם מישהו אחר עם תואר דוקטור או שהם קוראים לדאלק שהחזיר את כולם "רופא" או משהו כזה)

For that matter, when we last saw the Daleks, they were reinvented in stunning new colours. Rory’s ‘what colour?’ was an entirely valid question. A question the Doctor didn’t answer. Neither did the writer.
למה שכולם יהיו באותו צבע? אם הם מכל הסוגים הם מכל הצבעים. והשאלה לא רלוונטית כי זה לא עוזר להם בכלום. אם היו אומרים "כחול"? אז מה?

Fine if those new colours weren’t popular, but you can’t just hide them away in the story without even a throwaway one-line explanation about it.
מה הקשר? או שלא הבנתי אותו?

Where did all these Daleks on that ship come from, and why are the new ones happy to put up with them when they previously blasted the old ones to smithereens?
אולי יענו על זה. אם לא אז זה באמת בעייתי.

And the girl turned out to be a Dalek – what? “They did a full conversion”? How?! The last time that happened we had that ridiculous Dalek Human hybrid! Why didn’t that happen this time? I’m fine with lack of continuity, to a point, because I like that different writers interpret things their own way, but at least Russell would toss out a casual “they must have perfected the technology” line to explain it a BIT. When you’re noticing things and the Doctor isn’t, that’s not good. He should be better than us. That’s the point.

יש להם נאנוג'ינס. כמו ב the empty child / the doctor dances.

6) oh, so you made the whole Dalek empire forget who you were and then reintroduced yourself!?
לא, הוא אמר "דוקטור" לפני שהוא קלט שהם שכחו אותו.

They’re not forgetting you now after you materialise into their ship
הטארדיס היתה כבר בספינה (אחרת הסיפור היה הרבה יותר קל), הוא עשה טלפורטציה אליה.

and then he spun around the console saying ‘Doctor Who!’ – IT’S HIS SHOW! It’s like he’s a fan of himself! You can’t DO THAT! And it was the EXACT same ending as the end of Season 6, right down to the Doc – tor – Who’ pronunciation at the end!! DO SOMETHING NEW OH GOD.

הוא.. לא נכח... בשיעור אחד אפילו של ספרות בתיכון? הוא מתלונן על אלמנט ספרותי כי הוא ספרותי? באמת?

7) The Doctor does NOT have a big chin! Rory does NOT have a big nose!
ואת המונח "ראנינג גג" אלכס מכיר?

חלק מהדברים שהוא אומר נכונים. על הדמויות הנשיות, על חזרה בתמות של שכחה למשל (אם כי היו כמה משפטים על זכרון ושכחה שנראו קצת לא קשורים אז אני תוהה אם יהיה אח"כ קשר לסיילנס. למה שהדוקטור יגיד לאיימי על הדאלקים make them remember you? זה קצת מזכיר לי אותו אומר לה לדחוף אבל רק כשיגידו לה)

בגדול הוא סתם דרמה קווין שם. "יש במילה דוקטור אות שחוזרת על עצמה אז אני לא צופה בזה יותרררררררר" נו באמת.

pennylane11

New member
אני מסכימה עם שניכם, האמת.

זה גם לא שלא אהבתי את הפרק. באופן כללי מאוד נהניתי ממנו והיו בו קטעים מקסימים, והופתעתי מהחלק של הדאלק, וזה היה ממש נחמד.
אבל יש דברים שהוא צודק. זה כן חוזר על עצמו, את לא יכולה להגיד שלא. ובמיוחד זה בולט לי בחלק של הדוק-טור-הו שנראה לי מטופש כבר באותו רגע...

שוב, כמו שרואים בהודעה הראשונה שלי, וגם באופן כללי ועדיין, זה כן היה פרק טוב בעיניי, ואני כן אוהבת את הדמות של אוסווין (ככה כותבים את זה בכלל? כאילו, Oswin?) והשחקנית מתאימה לסדרה הזו באופן נפלא וזה היה בכללי פרק חמוד מאוד להתחיל איתו את העונה שהשאיר אותי אישית עם טעם של עוד... אבל אני חייבת להודות שכן, אני כן מסכימה איתו בהרבה מובנים. יש פה הרבה חזרה על דברים שאני מקווה שלא יטחנו עד כדי שיעמום.

Davros

New member
מסכים חלקית לגמרי.

אני באמת מבין את רוב הדברים שהוא אומר שם, ואני מסכים רק עם חלק קטן מאוד מהם.
אני מסכים בחלק של "מופאט שובניסטי בלי לשים לב" לגמרי. זה פשוט נכון. אבל בחלק של "הוא לא יצירתי, אין לו רעיונות חדשות לדמויות" אני ממש ממש לא מסכים. נכון, האופי של הדוקטור ושל אוסווין (?) דומה, אבל לא זהה. אין לה גאונות של אדון זמן. היא לא יכולה לקחת וגם לא הצליחה לקחת את התפקיד שלו בפרק.
דבר שני, כשהוא דיבר על רורי ה"טיפש" שלא מבין שהדאלקים אומרים את הפרייז המפורסם שלהם ,אקסטרמינייט. טוב, כאן הוא פשוט יצא מטומטם. רורי אף פעם לא פגש את הדאלקים! זו הפעם הראשונה שהוא רואה אותם!
דבר שלישי ואחרון כנראה, אני לגמרי לגמרי לגמרי מסכים איתו בקטע של "דהפאק היה הקטע של הדוק-טור- הו! בסוף". גם אם זה בכוונה, וזה כנראה בכוונה, זו חזרה לא חכמה במיוחד על דוריום. זה סתם היה דבר מיותר.
ולבסוף, סיכום כמובן, אני לא אוהב את איך שהוא כותב. זה נראה שהוא ממש מחפש דברים רעים. גם עד שהוא אומר על משהו שהוא טוב הוא מצליח לקטול אותו. ולוותר על סדרה- בגלל זה? מה?

pennylane11

New member
אני לא יודעת כמה אתה מכיר

את אלכס, אבל זה דיי ברור שהוא מחפש דברים רעים. הבעיה שלי היא שאני מסכימה איתם...
הוא לא משווה את אוסווין לדוקטור אלא למלוות של הדוקטור. היא שנונה ומבריקה וכו' ונראית, גם בעיניי, כמו סוג של עבודת טלאים מכל הקומפניונס של הדוקטור. היא קצת מהכל, אבל בסופו של דבר אני לא באמת מרגישה בה משהו חדש...
אני לא לוקחת אותו קשה, מדובר על בנאדם עם אהבה גדולה מאוד לסדרה שאני מניחה שיחזור אליה בקרוב מאוד והוא סתם מגזים בדעה שלו כמו שהוא עושה תמיד. אבל הפואנטה היא שיש משהו בדבריו, בסופו של דבר.

ailag

New member
לגבי הסוף

זה כלי ספרותי. הוא עשה את זה בכוונה ואפילו בסוף החליף למבטא של דוריום. מי הוא הדוקטור (השם שלו / הזהות שלו) זה כנראה התמה של סדרה 7 ועד פרק חגיגות ה 50 / שדות טרנזלור (שבטח יהיו בפרק חגיגות ה50). יש בלוג בלייבג'ורנל שמנתח פרקים ספרותית, והוא מדבר הרבה על זכרון ושכחה ועל שמות כמייצג של זהות, אם עוד לא ראית תגיד ואשלח (מתישהו קישרתי פה).

אז בסוף עונה 6 הוא עזב כשהשאלה רדפה אחריו בתור משהו מעיק.
ובתחילת עונה 7 הוא עוזב כשאותה שאלה מעודדת אותו.
האויבים הכי מכבידים שלו לא רודפים אותו (אחרי שהם גדלו והתחזקו מהפחד מפניו - כמו שדאלק!אוזווין אמרה) לפחות לא יותר משהם רודפים כל אחד אחר. הוא *נותן* לשאלה לרדוף אחריו בתור משהו משחרר.

בכלליות הוא גרם לכולם לחשוב שהוא מת בשביל להשתחרר מהעץ הגבוה שהוא טיפס עליו, של להפוך גדול והרסני. עונה 6 טוחנת את זה. אז עכשיו הוא גם יורד מעץ הדאלקים שבו בגלל המלחמה איתם הוא גדול והרסני. אז יש פה הקבלה בין סוף עונה 6 וסוף 7X01, ובסופה ניגוד.
אז הוא אומר את אותו טקסט, באותו מבטא (הקבלה) אבל בטון שמח (ניגוד).

אני חשבתי שזה מעולה.

Yaki J

New member
הטוויסט הכי טוב

נהנתי מהכל - העלילה, הדאלקים שחזרו לקדמותם והיו מפחידים לשם שינוי, המלווה החדשה, האקשן וכו', אבל בעיני הטוויסט הכי טוב היה הגילוי שאיימי היא דוגמנית! או שקארן לקחה שיעורי משחק בין העונות או שפתאום זה שהיא דוגמנית וההבעות המגוחכות שהיא דפקה בתחילת הפרק ריככו את הרושם - אבל לשם שינוי נהניתי מהמשחק שלה ולא סבלתי לרגע אחד אפילו מנוכחותה על המסך. פרק מעולה של מופט.

ailag

New member

היא היתה דוגמנית ב CLOSING TIME.. הדוקטור רואה אותה נותנת חתימה לילד בחנות, ואז רואה פרסומת לבושם עם התמונה שלה.

סתם מחשבה.

יכול להיות מאוד נחמד אם, איכשהו, הרורי שהיה הבחור הראשון שהיא אהבה (אחרי נינה) הוא בעצם רורי.

ailag

New member
בזכותך קלטתי

למה השם "נינה" היה לי מוכר. זאת השחקנית של מלס.

ולא קראו לו רורי.. "first boy i ever fancied was called rory.. actually, she was called nina"

ועכשיו שהלכתי לקטע הזה לשמוע את הציטוט קלטתי שהוא אומר "i don't remember" . יש המון קטעים בפרק על זיכרון, יותר משהגיוני שיהיו. הדוקטור אומר לאיימי make them remember you כשהם מגיעים לקונגרס הדאלקים. אוזווין אומרת לו בסוף remember me.

מעניין אם יש בזה משהו.

nothing is ever forgotten. not completely. and if it can be remembered it can be brought back.

לגבי השם

איך שאני הבנתי את זה לבחור הראשון שהיא אהבה באמת קראו רורי, אבל לפני זה היא אהבה בחורה (היא עברה "שלב") בשם נינה, ולכן היא תיקנה את עצמה.

לגבי הזכרון - כן, גם אני הבחנתי בזה, בעיקר בכך שהדוקטור לא גרם להם להיזכר באיימי בשום צורה - יכול להיות שהוא דיבר למישהו אחר?
נראה לי שהעונה הזאת תתעסק הרבה בזכרון. איזה יופי.

ailag

New member

במיוחד שהקודמת התמקדה בשכחה וזו שלפניה בזיכרון.

limors2

Active member
Q&A מההקרנה של הפרק.

לא מכיל שום ספוילרים לפרק עצמו (אלא אם אתם לא יודעים מי הבאד גאייז בו), וכמעט לא מכיל ספוילרים בכלל, רק ספוילר קאסט על הנבל/ת בספיישל כריסטמס ומידע על "האם יהיו או לא יהיו פרקי 2 חלקים העונה". שסוגשל מספיילר את הסוף של פרק 5. אבל לא בצורה קריטיתף לדעתי. לשיקולכם!
ובונוס- מופאט עונה על השאלה "האם אתה מעדיף את דוקטור הו או את שרלוק"!

http://www.youtube.com/watch?v=hOEYsrjYBsI

Lhuna1

New member
המממ
ספוילר להמשך העונה

אני אקדים ואומר שמפריע לי שאף אחד פה כבר לא טורח לסמן
על המידע שזאת המלווה החדשה.
להזכירכם: זה לא נאמר וגם לא נרמז בשום צורה מפורשת עד עכשיו בסדרה!
גם לא בפרק הזה.
מי שלא עוקב אחרי טוויטרים וראיונות שמסביב לא אמור לדעת את זה.
אני לצערי הבנתי את זה כבר מהפורום, למרות שניסיתי להמנע, וזה באשמתי, אבל תחשבו קצת על מישהו שכן נמנע עד עכשיו וקורא את השרשור בתמימות... חבל!

למעלה