Asylum of the Daleks

ailag

New member

נשמע הגיוני..מיקי קם הזכירה משהו על יום הולדת או שהקישור שלך הוא שבסצנה אחת יש אם ובשניה בת?
וחוץ מזה, חיפשתי ואוזווין (שם של בן) פירושו ידידיה (נו, חבר של אל), אם זה בכוונה אז הם ממשיכים את עניין הדוקטור כאל. אבל לא נראה לי שזה בכוונה. אבל זה כן שם יוצא דופן לבחורה. באחד האיותים בשיכול אותיות זה snowy אבל לא מצאתי עוד אנאגרמות. אם הם שוב משתמשים באנאגרמות בכלל.

limors2

Active member
לא, קישרתי לבד.

טוב, אני לא רוצה להתעמק בזה יותר מדי. אני מעדיפה שהפרקים הבאים יגיעו ומה שיקרה יקרה ואני אופתע.

מוגלי7

New member
וואו.

אני לגמרי מאוהב בסדרה מחדש.
פשוט סרט קולנוע קטן. כל כל הרבה דרמה, ואקשן, וטוויסטים (הו, הטוויסטים!) וכיף!! כיף-כיף-כיף-כיף-כיףףף!!! כל כך היה כיף לצפות בפרק, וג'נה לואיז קולמן!!! פאקינג מפתיע. אמרו כריסמס! פתאום היא פה ועוד בתפקיד מרכזי! ועוד בתפקיד כל כך נפלא! ממש התלהבתי ממנה ואני לא יכול לחכות שהיא תהפוך לקבועה. למרות שאין לי מושג איך זה יקרה כי... טוב, היא דאלק. זה ממש מותח. וכיפי. אני ממש מתלהב עכשיו.

מוגלי7

New member
אה, אבל מה שכן אכזב אותי

זה הכתוביות החדשות. מזעזע.
איזה כיף שזה הדבר היחיד שאכזב אותי! איזה פרק טוב!!!!!!!!!!!

Davros

New member
דיון על asylum (ספויילרים כמובן
)

טוב, אז קודם כל- פתיח. שתי מילים: דה. פאק. למה הם שינו את זה?! ומי עיצב את הכתוביות המזעזעות האלה? שיחזירו את הקודם בבקשה -,-
דבר שני, (עובר ישר לסוף הפרק) זה רק אני או שהם עשו reboot לדאלקים? הרי אין סיכוי בעולם שמעלימים אותם לגמרי מהסדרה. הם ישכחו את הדוקטור לתמיד? O_O או שפשוט יפתחו את כל יחסי דוקטור-דאלקים מחדש? נו טוב, כנראה שפשוט נצטרך להמשיך לראות.
דבר שלישי, ג׳נה! או, בשמה השני, אוסווין. איזה שחקנית מעולה! באמת, היא מציגה את הטיפוס החכם וה״טכנאי״ הזה בצורה כל כך משכנעת! אני מבין איך אמרו שהיא תהיה דומה לדוקטור. השאלה היא- אוסווין היא המלווה? או שזאת סתם אותה שחקנית? יהיה ממש נחמד אם זו תהיה קרובת משפחה שלה, או שהמלווה העתידית תהיה אוסווין לפני שהיא הגיעה לכוכב הזה.
דבר רביעי ואחרון, אוף. כאן התאכזבתי. יש איזה משהו עוצמתי בלהגיד ״כל הדאלקים שהוצגו בדוקטור הו מאז ומעולם״. חע, בטח. אני לא ראיתי את הדאלקים של 63׳, לא ראיתי הופעה אמיתית אחת של הspecial weapon dalek (קאמיו לאיזה עשירית שנייה), ופשוט התאכזבתי. חבל.. :/
בכל מקרה, המסקנה האמיתית כאן היא ש-וואו! כמעט ולא התאכזבתי לגמרי! איזה פרק טוב! נקווה שעונה 7 תמשיך כאן ותתקן את רוב העוולות של עונה 6.

jacobyd

New member
Welcome back Mr Moffat!!!!!!!

Where have you been all this time?!?!?!?
אני אנסה לרשום את זה בלי ספויילרים כי לא בא לי לחפש את הסמל...
מעולה!!!
ממש אהבתי
הסוף היה מפתיע ואלגנטי- כמו שצריך
הפרק זרם טוב והיה כתוב טוב
הדאלקים היו מטרידים ומפחידים- כמו שצריך
ההופעת אורח (כולנו יודעים במי מדובר ) היתה מעולה והיא מעלה בי תקוות

וזה אני או שקארן לקחה כמה שיעורי משחק בין העונות- היא היתה בסדר גמור (אפילו הצליחה לרגש אותי מעט)

נראה שהולכת להיות לנו עונה איכותית
אני כבר מחכה לפרק הבא

והכתוביות לא ממש הפריעו לי

ailag

New member
-=-=- (
למחמירים)

לגבי קארן - לדעתי היא היתה נהדרת מההתחלה ואיפשהו באמצע גם הכתיבה לה וגם המשחק שלה התחיל להיות מכני. את האיכות שלה היה צריך לכמת במילים ("היא מצליחה לגלם אישה מבוגרת טוב") במקום בתחושות ("אאאאא מגניב").
בעבר גם חשבתי ככה.. לכן ניסיתי לבדוק את זה וזו המסקנה שלי לפחות :)

timetraveler900

New member
Well Done

הפרק הכי טוב של הדאלקים. מאוד אהבתי את הבריחה מהמציאות של אוסווין.
בהתחלה לקח לי זמן לקלוט מה לעזאזל הם רוצים אבל יחסית לפרק שאין בו הרבה אינטראקציה בין איימי, רורי והדוקטור הוא הצליח להשיג הרבה דברים שפרקים אחרים לוקים בחסר.
ההתעמתות בין רורי לאיימי הייתה מעולה, אפילו שהיה קטע שהזכיר לי קצת אופרת סבון "I can't ever give you children" (וגם האופן שהיא אמרה את זה.. דרמטי משהו..)
זה היה ממש חזק כשרורי אמר ששניהם יודעים שהוא אוהב אותה יותר מאשר שהיא אוהבת אותו.. ואז איימי סותרת אותו.. בקיצור עשוי מאוד טוב.

הדאלקים שכחו מהדוקטור.. זה נותן פתח להמון סיפורים ויחסים חדשים בין הדוקטור לדאלקים, וזה גם דרך טובה לעשות את זה ככה כי אני לא חושבת שהם יכלו להמציא עוד סיפור עליהם בהתחשב בזה שהמהות שלהם היא רק להשמיד... אלא אם כן היו יוצרים להם צד אחר שלא ראינו עוד.

אני מקווה שהם יעמדו ברף הזה גם בהמשך העונה (זה בהחלט נראה ככה לפי הטריילר לפרק הבא)

symptoms

New member
האמת ש

ממש הופתעתי לטובה. אני בדרך כלל לא מחבבת פרקי דאלקים, ואחרי פרק הדאלקים פאוור ריינג'רס בכלל לא היו לי ציפיות, אבל היה פרק מעולה.

אוסווין אדירה.

אהבתי את הקטע שרורי אומר לאיימי שהוא אוהב אותה יותר, אני חושבת שגם בתור צופה מהצד זה נראה ככה, אבל כנראה שהדברים לא כל כך פשוטים.
קצת הפריע לי שהם לא התייחסו לכל העניין הזה של הדוקטור מת וכו'. חוץ מהקטע הקטן שריבר אמרה להם שהוא לא באמת מת בסוף עונה שעברה לא היה לזה אזכור ומעניין אותי היה לראות שיחה בין איימי והדוקטור על זה, אבל מילא.

היה שלב בפרק (לקראת האמצע כזה) שהיה לי תחושה שלא מתקדמים לשום מקום, אבל זה היה ממש קצר ועבר מהר, והסוף היה ממש מעולה. גם עם הגילוי שהיא בעצם דאלק וגם עם זה שהדאלקים לא יודעים מי הדוקטור.

בקיצור, אהבתי. פתיחה מעולה ונקווה ששאר העונה תשאר ברמה הזאת או יותר.

רעות

ailag

New member
-=-=-
(הרבה תגובות בבלגן)

אני כותבת את זה לפני שאני קוראת תגובות של אחרים פה - כשהכל עוד טרי - אז סליחה על הכפילויות.
ובערבוביה כמובן :)

קודם כל, נהדר!!!!!
סטיבן מופאט גאון. הוא צריך לכתוב את כל הפרקים. ולא אכפת לי שאין מספיק שעות ביממה בשביל זה, יש לו טארדיס!

וידעתי שאני אוהב את הדמות של ג'נה! מלבד הסתייגויות שיבואו בנפרד. כשחקנית היא מצוינת. לא סתם חמודה או סקסית עם קצת חכמה בתוכה, היא פשוט מגניבה. (ההסתייגויות קשורות לדמות ולא לג'נה ויבואו בהודעה נפרדת)

רק מרגיז שלא הפתיע אותי שהיא תופיע - כשהתחילו להקרין את הפרק באנגליה, כשכבר החרמתי את טוויטר וכל קבוצות הפייסבוק שאיכשהו קשורות, נכנסתי לפרופיל (!) בפייסבוק וקפצה לי בצד נוטיפיקציה: "ספוילר: ג'נה בפרק!" ממישהו בקבוצה הישראלית שחשב שהוא יצא מה זה מגניב אם הוא יראה לכולם שהוא צופה בפרק בסטרימינג כשרובנו לא. חסמתי אותו, לא כעונש אלא כאמצעי זהירות, אבל עד שצפיתי בפרק רתחתי מכעס. ואם זה לא היה מספיק גרוע, גם בדיוק אז התחילו לי בעיות רשת :)
אני לא באמת אחרים את כל פייסבוק כל שבוע החל מ 9 בערב ועד שיהיה לי הפרק.

אגב ספוילרים, מעודד לראות שהקטעים בפרומואים הם לא ספוילרים מרכזיים. לג'רונימו, שחשבתי שהוא ספויילר מהותי לגבי נקודת מפנה אצל איימי, לא ממש הייתי שמה לב לולא הפרומו. רק ה SAVE US הרס.

הסעיף הזה הוא אולי ספוילר (חלש) להמשך העונה אז במהופך

ה םע המ
skelad snopaew laiceps
?ונל וחיטבהש
?הנועה ךשמהב ויהי

וראיתי את ה eggs-terminate בא
האמת שאפילו לפני שהבנתי שהם מדברים על ביצים.
(איך מכינים סופלה? chocolate, milk and eggs-TEMINATE!)

-- תיקון - מתכונים לסופלה שוקולד בגוגל טוענים שאין בזה חלב. דוקטורררר!

משחקים נהדרים עם זהות. האם האדם שבא לעזור לי בחוץ בשלג הוא דאלק? האם אני דאלק? האם אני, כצופה, נמצאת עם הדוקטור בפתרון של הבעיה? לא - אני עם איימי בכך שאני שואלת שאלה ואומרים לי שהיא כבר נשאלה, וכמוה אני מופתעת. כשאסתכל במראה (של האוטובוס) האם אראה דאלק? האם עין של דאלק היא דאלק או אדם שבא לעזור לי? (אוזווין), למי שיש עין של דאלק במצח הוא דאלק אבל עין של דאלק על היד הוא לא דאלק. וכמובן עניין הזהות בסוף.

(אוזווין מגלה שהיא חשבה שהיא אדם מתפקד ובעצם היא היתה רק מוח, כמו שאיימי חשבה שהיא אדם מתפקד ובעצם היא היתה רק רחם) (say it ain't so)

באמצע התוכנית (האא כתבתי בטעות "סרט") גם מדברים על זהות. הדאלק המקולקל - "זהה אותי. מי אני?" "זהות:..." ואז רואים את התמונה של הדוקטור (למרות שהפנים שלו משתנות והם ראו הרבה גרסאות שלו. אין שם שם, רק פנים". מי הוא? "the predator". לא הדוקטור. השכן של הדאלקים מלמעלה בשרשרת המזון.

וזה מתחבר לתמה של שכחה (שאפילו אנחנו לא יודעים ששכחנו) - שכחתי שאני כבר חצי דאלק (איימי), שכחתי שאני כבר לא בחיים, שכחתי שבאו ולקחו את העצמי שלי ממני. מה שגם מתאים לבית משוגעים. ובסוף הדאלקים הם ששוכחים. בטח אפשר לקשר את זה לסיילנס אבל זה כבר יהיה קישור הזוי מדי.

ועם יופי - בשביל הדאלקים, שנאה היא דבר יפה. בשביל הדוקטור? לא "אהבה", זה קל מדי. בסוף הפרק הוא קולט שאוזווין הצליחה באמת לפרוץ לכל הדאלקים ואומר "you beauty!" - בשביל הדוקטור חכמה ופיקחות היא יופי. צריך לראות שוב את הפרק ולראות אם עוד מישהו מזכיר יופי.
אולי גם קשור זה כשכאיימי מדגמנת (=יופי) כתוב לה על הידיים LOVE, HATE.
אני מהמרת שאם יהיה למישהו כוח לעשות רישום מלא ימצאו גם תמה מכוונת בין מעגלים ובין משהו. (אמיתי/דמיוני למשל)

אהבתי את ההתכתבות בין סוף הפרק וסוף עונה 6. ואת ההתכתבות עם The Impossible Astronaut בכינויים. ועם wedding of river song בהבעה שלו כשהוא חושב שיהרגו אותו :)

הקטעים הקטנים הטיפוסיים למופאט מצוינים. למשל עיני הדאלק המכאניות שעולות מהשלג בצורה קצת אנושית וקצת לוני-טונז-ית (הוא היה צריך לעשות שימצמצו, עם מגבים לשלג או משהו), למשל הנשף של איימי.

הטארדיס מתרגמת גם כשהיא נמצאת בחללית בשמיים ודרך שדה-כוח? או שהספינה במקרה של בריטים וכל הדאלקים יודעים אנגלית?

היה נחמד אם היו מושכים את הגירושין יותר פרקים, כעס בין איימי ורורי מחזיק שלוש שניות בדיוק עד שהם שוב ביחד. באמת על כזה דבר פתיר (!!) הם שנאו זה את זו?
אני רוצה לקוות שיש איזו סיבה מתוחכמת מאחורי זה אבל לא סביר.

וגם הם הרבה יותר מעניינים כשהם פרודים ויש ביניהם מתח של כעס.

מאז שאנשים התחילו לחשוד בקטעים שבעצם היו בהם סיילנטים בעונה 5 כל פעם שיש משהו מוזר אני אומרת לעצמי "אה! סיילנס!" ומיד שוכחת, כי זה הסיילנס. (עונה 5 פרק 1 לקראת הסוף איימי בטארדיס פתאום נבהלת ואז מסובבת את הראש ושואלת סתם משהו. פרק 2 אמרו שיש קול שלהם, אם כי עוד לא צפיתי בו שוב. והיו עוד כמה)
וגם כל פעם שהדוקטור מיישר את עניבת הפרפר שלו.

צריך לסמן ספוילר אם מעכשיו אני קוראת לרורי "נינה"?

אהבתי שהדאלקים שוב חסרי רגשות, גם בקטעים שמדמות אחרת היינו מצפים לרגשות. ה mercy! mercy! ב big bang היה מגניב אבל לגמרי לא בדמות. כאן אפילו כשהם מתחננים אליו לעזרה זו לא תחינה, הם פוקדים עליו או מיידעים אותו.

מעניין אם מאט קארן וארתור ידעו שג'נה בפרק 1. הרי אין להם סצנות ביחד, ומופאט שומר סודות מהשחקנים שלו. (אני טוענת שכמו שלאנשים בראש קוקה קולה כביכול אסור לטוס באותו מטוס יחד כי אם הוא יתרסק לא יהיה מי שיודע את הנוסחה הסודית (כביכול!), ככה גם למופאט אסור לטוס באותו מטוס יחד)

סקארו? איך סקארו? סקארו נעולה במלחמת הזמן כמו גאליפריי.

ואני שמחה שאף אחד בתוכנית לא חפר או אפילו הזכיר את הסיבה שהדוקטור היה כל כך חסין לדאלקיות, שהיא בטח זה שהוא אוהב את כולם ולא שונא אף אחד. בלעע. איימי ורורי כבר עברו את מכסת הקיטש לפרק הזה.

אם הדוקטור רוצה להתחבא בצללים למה הוא כל הזמן יוצא לאור? "אני הדוקטור!" גם בהתחלה לאישה-דאלק, גם לאוזווין.. מה קרה ל"היי, אני ג'ון סמית'"?

ושאלת מליון הדולר, ג'נה חוזרת? קומפניון? איך? לא, אני לא באמת רוצה לדעת. אני רוצה להיות מופתעת, ואם לא הפעם, אז בפעם הבאה :) (כן בטח, יהיו פרומואים איתה)

והשאלה הראשונה - שאגב קטע הסיום מעולה! ולא ניחשתי שזה יקרה כי מופאט - predator who? pre-da-tor-who?

symptoms

New member
בנוגע למופאט ולגאונות שלו

אני מסכימה עם כל מילה. אגב לדעתי זו גם אחת הסיבות שהעונות שיש לאנשים בעיות עם העונות שלו.

בעונות של ראסל הוא כתב את הפרקים המרכזיים של העלילה, אבל מופאט כתב בכל עונה פרק או שניים (שבדרך כלל נחשבים לפרקים הטובים בעונה, או לפחות בטופ) שלא קשורים לעלילה המרכזית, וזה נתן תחושה שגם הפרקים שהם 'פילרים' הם יותר טובים.

הפרקים שמופאט כותב גם בעונות שלו הם בדרך כלל היילייט של העונה, ואני לא חושבת שיש מישהו שיתלונן על הפרקים שלו. (חוץ מתלונות על טיימי וויימי ולמה אפשר לחזור אחורה בטיים ליין שלך, אבל זה מופאט קלאסי). שהיה לו כותב טוב נוסף בעונה 6 ראינו מה יצא מזה.

בנוגע לדברים שכתבת על הפרק עצמו, היו שם הרבה דברים ששמתי לב אליהם בפרק ואז כשבאתי לכתוב שכחתי, אז תודה שהזכרת לי.

רעות

למעלה