פארדוקס לכל!
אני יודעת שהבטחתי פארדוקסים, אבל נבצר ממני קיום ההבטחה בשל בעיות כתיבה בפורומים... (וזה המקום לומר- בוז לתפוז!) פארדוקס ממש נחמד, אבל קצת קשה להסברה הוא פארדוקס כדורי הטניס. אני אעשה כמיטב יכולתי להיות ברורה, אבל יש לי הרגשה שזה לא יספיק... והנה הפארדוקס: יש אינסוף כדורי טניס, וכל אחד מהם ממוספר. (...1,2,3) בשעה 11 ו- 1/2, נמצאים הכדורים 1 ו-2 בתוך קופסה. מוציאים את הכדור "1", ומכניסים את הכדורים 3 ו-4. בשעה 11 ו- ¾ (כשנמצאים הכדורים 2 3 ו-4 בקופסה), מוציאים את הכדור "2", ומכניסים את הכדורים 5 ו-6. בשעה 11 ו-7/8 (כדורים 3 4 5 ו-6 בקופסה) מוציאים את "3", ומכניסים את 7 ו-8. החוקיות (וסליחה אם זלזלתי באינטליגנציה של מישהו...) היא שבשעה 11 ו: במכנה תהיה חזקה של 2, ובמונה אותו מס´ פחות אחד, מוציאים את הכדור בעל הערך המספרי הנמוך ביותר, ומכניסים שני כדורים הממשיכים את הרצף. מהו הפארדוקס, אתם שואלים?! כמה כדורים יימצאו בקופסה בשעה 12:00?? אינסוף כמובן, מכיוון שבכל "שעה מיוחדת" שכזאת, אנו מעלים את מס´ הכדורים ב-1, ומס´ ה"שעות המיוחדות" האלו, הוא אינסוף. ולעומת זאת... אלו כדורים יהיו שם?? הרי כל כדור שבמספרו תנקבו, תוכלו גם לגלות את השעה המדוייקת בה הוא הוצא מן הקופסה, ע"י שימוש בנוסחה למציאת החלק של השעה שמתלווה ל-11... המונה: (2 בחזקת אותו מס´) פחות 1. המכנה: 2 בחזקת אותו מס´. אוקיי, אני יודעת שבכתב קשה להעביר את הרעיון במלואו, אבל אם לא הבנתם מהקריאה הראשונה, שווה לקרוא שוב, וגם אפשר לצייר את זה... אני חוזרת ואומרת שלא הייתה כוונה לרמוז לכך שמישהו הוא חסר יכולות ואמצעים אינטלקטואליים להתמודד עם הפארדוקס, אבל לי היה קשה להסביר את עצמי בכתב, בעוד שרב הפארדוקס מוסבר בעזרת מס´, לכן הסקתי שבדומה לקושי שלי לתרגם אותו לאלף-בית העברי, יתקשו אחרים להבין את כוונתי... מקווה שתהנו, QaF it.