first there was men

QaF it

New member
פארדוקס לכל!

אני יודעת שהבטחתי פארדוקסים, אבל נבצר ממני קיום ההבטחה בשל בעיות כתיבה בפורומים... (וזה המקום לומר- בוז לתפוז!) פארדוקס ממש נחמד, אבל קצת קשה להסברה הוא פארדוקס כדורי הטניס. אני אעשה כמיטב יכולתי להיות ברורה, אבל יש לי הרגשה שזה לא יספיק... והנה הפארדוקס: יש אינסוף כדורי טניס, וכל אחד מהם ממוספר. (...1,2,3) בשעה 11 ו- 1/2, נמצאים הכדורים 1 ו-2 בתוך קופסה. מוציאים את הכדור "1", ומכניסים את הכדורים 3 ו-4. בשעה 11 ו- ¾ (כשנמצאים הכדורים 2 3 ו-4 בקופסה), מוציאים את הכדור "2", ומכניסים את הכדורים 5 ו-6. בשעה 11 ו-7/8 (כדורים 3 4 5 ו-6 בקופסה) מוציאים את "3", ומכניסים את 7 ו-8. החוקיות (וסליחה אם זלזלתי באינטליגנציה של מישהו...) היא שבשעה 11 ו: במכנה תהיה חזקה של 2, ובמונה אותו מס´ פחות אחד, מוציאים את הכדור בעל הערך המספרי הנמוך ביותר, ומכניסים שני כדורים הממשיכים את הרצף. מהו הפארדוקס, אתם שואלים?! כמה כדורים יימצאו בקופסה בשעה 12:00?? אינסוף כמובן, מכיוון שבכל "שעה מיוחדת" שכזאת, אנו מעלים את מס´ הכדורים ב-1, ומס´ ה"שעות המיוחדות" האלו, הוא אינסוף. ולעומת זאת... אלו כדורים יהיו שם?? הרי כל כדור שבמספרו תנקבו, תוכלו גם לגלות את השעה המדוייקת בה הוא הוצא מן הקופסה, ע"י שימוש בנוסחה למציאת החלק של השעה שמתלווה ל-11... המונה: (2 בחזקת אותו מס´) פחות 1. המכנה: 2 בחזקת אותו מס´. אוקיי, אני יודעת שבכתב קשה להעביר את הרעיון במלואו, אבל אם לא הבנתם מהקריאה הראשונה, שווה לקרוא שוב, וגם אפשר לצייר את זה... אני חוזרת ואומרת שלא הייתה כוונה לרמוז לכך שמישהו הוא חסר יכולות ואמצעים אינטלקטואליים להתמודד עם הפארדוקס, אבל לי היה קשה להסביר את עצמי בכתב, בעוד שרב הפארדוקס מוסבר בעזרת מס´, לכן הסקתי שבדומה לקושי שלי לתרגם אותו לאלף-בית העברי, יתקשו אחרים להבין את כוונתי... מקווה שתהנו, QaF it.

TerminalFrost

New member
את לא יכולה להשתמש בנוסחא

בגלל שהשעה שאת בודקת (12:00) לא עומדת בקריטריונים של הנוסחא (במכנה - חזקה של שתיים, ובמונה - המכנה פחות אחד). אבל בכל "שעה מיוחדת" שתעצרי את הפעולה, תוכלי לבדוק אילו כדורים נמצאים שם ע"P הנוסחא שמצאת. ד"א חשבת מה יקרה אם השעה תהייה 11 ו2 בחזקת 2-, חלקי 2 בחזקת 1-? אולי ככה יהיה יותר נוח: 2 בחזקת 2- --------------- 2 בחזקת 1- זה גם עומד בקריטריונים

TerminalFrost

New member
אהה לא, כאילו, התכוונתי

(2 בחזקת 1-) - 1 ----------------------- 2 בחזקת 1- זאת הכוונה...התבלבלתי לשנייה

QaF it

New member
הממממממ...

השעה 12 לא אמורה להיכלל בנוסחה, מכיוון שהנוסחה מיועדת לבירור השעה בה הוצא כדור מסויים מהקופסה... ב- 12:00 אנחנו מניחים שהתהליך תם. (2 בחזקת 1-) - 1 ------------------ 2 בחזקת 1- זאת לא שעה... במונה יוצא חצי פחות אחת, מה שנותן לך מינוס חצי, ובמכנה יוצא חצי... בתוצאה הסופית היא 1-, ולא קיימת שעה 11 ומינוס אחת (או מינוס כל מס´ אחר לצורך העניין). אה, כן... המס´ המסויים שאתה רוצה להציב, (1- במקרה זה), אמור להיות מס´ של כדור... לא דיברנו על כדורים ש"ממוספרים שלילית"... רק חיוביים. מקווה שעניתי על השאלות שהעלת, ולא על משהו אחר לגמרי...

TerminalFrost

New member
לא לא, את צודקת

רק צריך להגיד שיש אינסוף כדורים חיוביים שלמים (אמיתיים) כי אחרת זה לא מגביל אותנו מלהציב אפילו את המספר 1/2... האמת שהתהליך אף פעם לא ייגמר... בשעה 12:00 מתחיל תהליך שונה לגמרי שלא קשור לתהליך שהתחיל ב11:30. אז מכל זה לא הבנתי מה הפרדוקס

QaF it

New member
הפארדוקס..

פארדוקס יש, זה בטוח, והוא: בשעה 12:00 אתה יודע שיש אינסוף כדורים בקופסה, מכיוון שכל הוצאה של כדור אחד לוותה בהכנסה של שניים, אבל מצד שני, כשתנסה "לנחש" את מספרו של אחד מני אינסוף הכדורים שבקופסה, תיכשל, מכיוון שלכל כדור קימת שעה בה הוציאו אותו מהקופסה... ؀ אני ממש אהבתי את הפארדוקס! יש אינסוף כדורים, אבל אי אפשר לתת דוגמה לכדור אחד שנמצא שם... אני לא יכולה להסביר את עצמי טוב יותר מזה.

TomerZimmermann

New member
אהההה

הבנתי... חביב... נראה לי כפרדוקס מיותר בגלל שאני לא מצליח להבין מה המטרה בו אבל זה בכל זאת נחמד.

IC4

New member
זה לא סדרה הנדסית ?

לא שאני לומד מתמטיקה אבל ככה אני זוכר ולמה לסבך הכל ? יש דוגמא בעלת אותו עיקרון שהולכת משהו דומה לזה: בן אדם (או בקטריה, אם בא לנו להיות יותר נחמדים) נמצא במרחק שני מטר מהקיר. כל שניה הוא עושה חצי מהמרחק בינו לבין הקיר כמה זמן ייקח לו עד שהוא יגיע לקיר? כמובן, שלעולם הוא לא יגיע וזה לא משנה אם הוא עושה חצי מרחק או שני שליש מרחק או מאתיים עשרים ואבע מתוך מאתיים עשרים וחמש חלקיקי המרחק ההבדל הוא שדוגמא זו הולכת לפי מרחק ולא לפי זמן

IamRa

New member
השעה 12 לא תגיע לעולם

הדבר דומה מאוד לפרדוקס הארנב והצב של זנון. הסברים יבואו למי שירצה בכך.

TomerZimmermann

New member
מה הפרדוקס?

השאלה מופנית לשתיכם lamRa מה זה פרדוקס הארנב והצב? השם מוכר לי אבל אני לא מצליח לקשר את זה למשהו ספציפי. Qaf (או איך שלא קוראים לך, אין לי כח לחזור אחורה לבדוק) - כל זה טוב ויפה, אבל מה בדיוק פרדוקס בזה?

QaF it

New member
תשובות...

הסבר לגבי "מהו הפארדוקס" נמצא במעלה השרשור... "הפארדוקס..." המממממ... ולגבי פארדוקס הצב והארנב: צב וארנב מתחרים ביניהם. לצב מאפשרים להתחיל כמה רגעים לפני הארנב. תיאורטית, הארנב לעולם לא יעקוף את הצב, כי כשהארנב יגיע לנק´ בה הצב היה לפני רגע, הצב כבר לפניו, וכך הלאה... במציאות, כמובן שהארנב עוקף את הצב, אבל אי אפשר להסביר את זה מילולית...

QaF it

New member
תיקון

לא שמתי לב שכבר קראת את ההודעה הזאת, אז בקשר לשאלה מה הפארדוקס- היית מצפה שאם יש אינסוף כדורים בקופסה, תוכל למצוא לפחות כדור אחד שם, לא?! אבל זה מה שמדהים! יש אינסוף כדורים בקופסה, ועם זאת, יש אינסוף כדורים שלא יכולים להימצא בה, כי לכל מס´ שתעלה על דעתך קיימת שעה ספציפית שמורה על רגע הוצאתו!!!

lin23

New member
תיקום טעות!!!

זה לא הצב והארנב- זה הצב ואכילס (כולנו יודעים למה אכילס- כן?) והרעיון הוא שמרגע שנתת "פור" לצב, אכילס (עם כל הכבוד לזה שהוא אכילס) לעולם אבל לעולם לא ישיג אותו. ונראה לי שבלבלתם עוד פרדוקס והוא לגבי המעבר מנקודה לנקודה. אם מישהו צריך להגיע מנק´ A לנק´B הוא לעולם לא יגיע אליה כי בדרך יש לו את נק´ C ונק´ D וכן הלאה וכן הלאה...

TerminalFrost

New member
עוד פראדוקס של זנון

כדי לעבור את המרחק מנקודה A לB, זה ברור שקודם צריך לעבור חצי המרחק בין הנקודות. וכי לעבור חצי המרחק, צריך קודם לעבור חצי חצי המרחק. וכי לעבור את חצי חצי המרחק צריך לעבור חצי חצי חצי המרחק, וכן הלאה והלאה והלאה, לכן, ע"פ הפראדוקס, שום תנועה אינה מתרחשת אף-פעם... ממממ...עמוק.... ואז הם חשבו שלמעשה אין תנועה בעולם והוא דומם, עד שבא ניטשה והרג את אלוהים. (הסברים בספר "מבוא לפילוסופיה" ו"טיל מדעי-לוגי לאלוהים וחזרה" שניהם מאת יובל שטייניץ, בהצלחה)

Master Boo

New member
WTF קורה כאן?!?!?!?!?!?!?!?!?

למה כל ההודעות נמצאות תחת טופיק אחד לעזאזל ?!?

למעלה