first there was men

nights

New member
פספסת קצת../images/Emo29.gif

הבעיה כאן לא היתה בעיית דת. גם דת ואלוהים הם נושאים לגיטימיים לויכוח. הבעיה היתה בתרבות הויכוח שלא היתה פה. אנשים שהתחילו לקלל ולהשתמש באלימות מילולית ולהפוך את כל נושא הויכוח והחלפת הרעיונות לעניין לא נעים. החלפת רעיונות לגבי דת לא תעיף את הפורום לעזאזל. אלימות כן.

מימי

New member
קשה לי לנשום עכשיו,

אחרי קריאת ההודעה הזו, שאני אפילו לא יודעת איך לקרוא לה. מה קורה, הנאורות של אנשים פה נחסמת ברגע שזה נוגע להתחשבות ברגשות דתיים? אני לא אמרתי לקרן הזאת "אל תעיזי לכתוב את המילה הזאת בפורום, ואם את כותבת אותה-עופי לי מהעיניים" (שזה בערך מה שאייסי מנסה לומר לי), אלא אמרתי לה שזה מפריע לי ואם היא מוכנה לא לכתוב את זה בעתיד. אני בקשתי קצת התחשבות, אתם באמת לא מבינים כמה זה חשוב לי. לא כפיתי שום דבר, לא הכרחתי אף אחד לעשות משהו או לא לעשות משהו. בקשתי הבנה. אני באמת לא חושבת שהורדת מילה אחת שמאוד מפריעה לי והחלפתה במילה בעלת אותה משמעות רק שלא נכתבת באותה צורה- שהיא קדושה בשבילי- תפריע למישהו. אם ההתחשבות בי היתה דבר שמפריע מאוד לאחרים, הייתי עוזבת, ולא הייתם צריכים לשים עוד לב לדברים האלה. עכשיו באמת בא לי לעזוב. אני חושבת שאני אעזוב. לפעמים אני לא מאמינה עד כמה אנשים יכולים להיות רעים, עד שזה מכה לי בפרצוף.

מימי

New member
קשה מדי?

אם אני לא אתייחס לחוסר פתיחות הנורא הזה (כן, הוא נורא בעיני- חוסר פתיחות כלפי כל אחד, לא רק כלפי) ואם אני לא אקח את זה קשה ואמחה- מי יעשה את זה במקומי? אני חושבת שזו גישה חסומה להגיד "אני פתוח רק כלפי מי שחושב בדיוק כמוני. מי שלא- שיעוף לי מהפרצוף, אני לא מוכן אפילו לנסות לדבר איתו על זה". חוץ מההתנגדות העקרונית שלי למה שהלך פה, נפגעתי גם אישית. אתם לא מוכנים לקבל אותי פה כי אני שונה מכם. אבל זה חלק ממה שאני, ואני לא הולכת לשנות את זה כדי להתאים למסגרת הנוקשה פה. אנשים פה כל כך מקובעים, שכל דבר שקצת לא מתאים להם - הם ישר מעיפים, והרבה פעמים גם בחוסר נימוס. וזה פוגע בי. מה לעשות, ככה אני.

מימי נשמה!

יש אנשים שאטומים לדעות של אנשים אחרים וזה חוסם אותם קשות, את יודעת מה הדבר הכי מגניב בזה- שזאת בעיה שלהם, שזה בעצם הם גורמים לעצמם חוסר ידע! בהזדמנות חגיגית זאת אני רוצה להודיע שאני שמחה לשמוע דעות, כשהן בגדר הגבול הנורמלי! והאמת- אני ממש אוהבת ויכוחים על תפיסות חיים
BE HAPPY

IC4

New member
הפורום שלנו לדעתי

עיוות לחלוטין את התפיסה של "נורמלי" לגבי מה שהיא היתה פעם
עיוות לטובה כמובן

srullli

New member
למימי :)

תראי, אני דווקא מאוד מבינה על מה את מדברת . לא הייתה כאן שום כפייה דתית , את בסה"כ ביקשת מינימום של כיבוד האמונה שלך וזה צודק בהחלט . משום מה יש בארץ מגמה שנעשתה כבר באמת יותר מדיי קיצונית , שכל פיפס שדתי או חרדי יגיד , ישר יתפרש ככפייה דתית . זה לא בסדר ככה . באמת חבל שזה ככה , וצריך תמיד להבין שמי שהוא חילוני לא אמור לחשוב שהוא הצודק והחכם מכולם , וכל השאר זה בולשיט , זאת פשוט אמונה קצת יותר אדוקה ... זה הכל .... ואם הארץ הייתה מורכבת מרוב של דתיים למשל , אז הערות כאלה היו יכולות באותה המידה להתפרש כ"כפייה חילונית " . זה לאו דווקא חד-צדדי , ואנשים צריכים להבין את זה . כל אחד באמונתו יחיה ויכבד אחרים וזהו . זה לא כ"כ מסובך . זה כמו שאם נגיד הייתי מסתובבת במאה שערים עכשיו , לא הייתי מגיעה לשם עם חצאית קצרה וגופיה למשל , כי זה היה סתם פרובוקציה מתגרה , והיא לא הייתה מובילה לשום מקום , חוץ מלכעס ויריבות מצד שני הצדדים ..... אין מה לעשות ..... יש אנשים אטומים שלא ינסו או לפחות יקבלו דברים שלא מקובלים עליהם מסיבות שונות , ואולי תתקלי בהערות כאלה בעתיד ..... לא צריך לקחת את זה קשה , זאת פשוט מעין "שמרנות חילונית" אם אפשר לקרוא לדבר הזה ככה שהיא בהחלט יכולה לפגוע באדם דתי ..... ודווקא כל הכבוד לך שנשארת פה בפורום עם כל הדיבורים האתאיסטיים שמסתובבים פה מפעם לפעם . זה רק מראה כמה שאת ליברלית ופתוחה לקבל דעות שונות , ועדיין לדבוק באמונה שלך , וכמו שאת מכבדת כאלה דיבורים , גם אנשים אחרים מנגד צריכים לכבד בקשה מאוד צנועה כמו שלך . :)

nights

New member
../images/Emo39.gifלמימי../images/Emo23.gif../images/Emo29.gif

אין מה להתרגש. כעיקרון היה כאן נסיון להחזיר את הפורום לפסים ויכוח רעיוני לאחר שהוא קיבל צורה של שוק. אין אף אחד בעולם שימנע ממך להביע את דעתך כאן ואני אישית מצפה לתגובות שלך. תמיד. אל תקחי כל כך ללב.

חזיר בר

New member
עזבי אותך משטויות

איתי עובר את שלב הפיהרר-שיכונן-את-הרייך-בתחומי-הפורום זה טבעי וקורה לכל מנהל פורום באשר הוא. אם הוא רגע יחשוב לשניה על מה שהוא אומר בעצם יש לי הרגשה די חזקה שהוא יבין שהוא טעה טיפה וקפץ בצורה זריזה מדי למסקנות. אני לא אצטרך להילולה של איקונים צבעונים ומילים וורודות,אם את רוצה לעזוב את הפורום הזה כי על פי הבנתך או הוא לא סובלני מספיק,זאת החלטה מוצדקת. אבל את חייבת להבין שזה רק איתי אחד וזאת רק הודעה אחת בפורום הזה. תנשמי עמוק ותהי הגיונית רגע - היה לך יותר מעניין מרע,אז למה זה טוב?

Chot

New member
טוב

לא אכפת לי מה כתוב בכל שאר הדיון ושההודעה הזאת כביכול מבוטלת אני נכנסתי לפה לראשונה, וכן לעיתים יותר קרובות בזמן האחרון כי אני איכשהו מצאתי פה קהילה של אנשים חכמים שאומרים דברים מעניינים, לפעמים, והם גם קצת מצחיקים, ושבניגוד להרבה פורמים אחרים, אין מסגרת קבועה לפורום וכן נו כיף פה בזמן האחרון ממה שאני הבנתי, אין דבר שהפורום הזה לא קיים בשבילו, ושהגבולות שלו תלויים ביצירתיות של כל אחד ואחד מחברי הפורום. בערך כמו בסיפור שאינו נגמר. (תביעו משאלות). לא יודעת מזה קשור לכל מיני דברים, אבל זה חשוב שאני אכתוב את זה. דבר שני, לא נאה לי בכלל שכל מיני אנשים אומרים "בלע בלע איחס פוליטיקה לאאא אני מרגיש את עצמי נרקב, לא, רק אל תאכלו לי את הציפורניים, פוליטיקה, אני נמס". בכון שבריחה מהמציאות זה דבר נחמד ושימושי, (ועכשיו שני החלקים של ההודעה מתחברים אחד עם השני) - אבל זה לא נעים לי שכולם אומרים לי כל הזמן לסתום את הפה. אני רוצה לדבר על פוליטיקה ועל אידיאולוגיות עם האנשים הנחמדים והחכמים שמצאתי לי פה בפורום ואני לא מקבלת את המשפט "אם לא נעים לכם אתם יכולים להסתלק מכאן לעזאזל סלאמת אל תחזרו יותר לעעוולללםםםםם". פוליטיקה זה מה שהארץ הזאת עשוייה ממנו. הרצל. ציונות מדינית. פיגועים. אתם הולכים למות עוד שנייה יא הולנדי! פוליטיקה זה החיים שלך! לללללאאאאאא!!!!! אוף. ולקלל בהודעות זה טוב! זה מפעיל את הראש בדרכינו למציאת שמות גנאי חדשים, כמו "תפוח אדמה", "יא עיראקי", "גולדי את little people", וכן- "הלוואי שהכנסת תיפול על אבא שלך". נשבר לי סעמק.

nights

New member
אם את אוהבת לקלל../images/Emo29.gif

אם את אוהבת לקלל - שיבושם לך. רק בבקשה לא כאן. מה הבעיה לומר מה שאת חושבת (ואני מתכוון לכל מה שאת חושבת) בלי לנבל את הפה? קשה לך להביע דעה בצורה שקטה ונקיה מאלימות? אני מסכים איתך שכל נושא צריך להיות פתוח לדיון אינטיליגנטי אבל מבקש ממך גם להתחשב ברגשותי וברגשות של אלה שמעדיפים לקרוא שפה נקיה.
(לא שאני כזה פוריטן אבל ביומיים האחרונים החברה´ כאן עברו כל גבול)

Chot

New member
בסדר

אם זה באמת מפריע לך אני מבטיחה להשתדל. מזה "החבר´ה"? אני עברתי כל גבול? זה מאוד חשוב לי שתגיד לי.

nights

New member
מה פתאום את../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo29.gif

אני חולה עלייך מי שכיכבו כאן היו TerminalFrost ו-TomerZimmermann בתיאורים גראפיים במיוחד כאן ופה והם לא היחידים. כל מה שרציתי היה להחזיר את הפורום לפסים יותר תרבותיים. לאנשים שמדברים כמו השניים האלה אין מקום בפורום של אנשים תרבותיים אם הם לא מסוגלים להביע את הדעות והרגשות שלהם באופן רגוע ולא אלים. (ולא משנה אם וכמה הם צודקים)

Chot

New member
ולגבי מימי

(איתי, ההודעה היא לך רק לכבודך, אלא גם לבחור שיודע להגיד כל מיני דברים בגרמנית ולכל יתר החילונים הנאורים שבפורום) "אלוקים" במקום "אלוהים". לא התפלק לי. זה חשוב שתראו את ההבדל הגדול והמשמעותי בין שתי המלים, ובין האופן בו הן מאוייתות, כדי שתבינו איזה סבל וייסורים אתם צריכים לעבור בשביל כל המסורתיים יותר שביננו. כן. ק´, במקום ה´. זתומרת, אני באופן אישי לא מבינה איך אפשר בכלל לחשוב על לבקש מאנשים להגיד\לכתוב עם ק´ במקום עם ה´ קפייה דתית! לא. זה מטומטם. אני לא אומרת שאסור לאנשים להגיד אלוהים לעולם, ושאסור לציין את שמו המפורש של אלוהים לדורי דורות, (לא שאתם יודעים בכלל איך להגיד אותו, אבל לא משנה), אבל זה לא, זאת אומרת, קצת, ק צ ת לא לעניין לבוא בטענות לאותו אדם שזה כן נוגע לו, ומפריע לו? וזה לא שמימי באה אליכם באלות ובקילשונים. היא בקשה יפה, היא גם הסבירה למה. קפייה דתית? הפייה דתית? זה באמת כזה מפריע?

TomerZimmermann

New member
why, ohhh why? (תגובה להכל)

אני לא מבין מה עובר עליכם. פיספסתם את שם הפורום? לא קוראים לפורום "בואו-תדברו-על-מה-שבא-לכם", לפורום יש שם ונושא. אייסי החליט להרחיב קצת את הנושא ולתת לכל מיני נושאים פילוסופיים מדעיים להכנס גם כן. מעבר לזה, יש נושאים רבים שלא מתאימים לפורום הזה. יש סיבה לכך שיש בתפוז עשרות פורומים שונים. פוליטיקה בשום אופן לא נכנסת לקטגוריה של הפורום הזה ולכן אין לדבר על פוליטיקה כאן. רוצים פוליטיקה? אני אתן לכם רשימת פורומים בהם אתם יכולים לדבר על זה. אייסי הוא המנהל של הפורום ולכן זה תפקידו להחליט מה מתאים לפורום ומה לא. נכון, התרגלנו שאייסי נותן חופש כמעט מוחלט אבל זכותו לפעמים להחליט שנושא מסויים לא מתאים לפורום (מה עוד, שאני חושב שאם יהיה סקר על הנושא, רוב האנשים יעדיפו לא לדסקס פוליטיקה כאן, לפחות זה הרושם שקיבלתי). בקשר לדת, אני לא מסכים עם אייסי בנושא הזה. לדעתי דת בהחלטה מתאימה לנושאי הפורום. לצערי, דת זה נושא שאין לו סוף. הויכוח יימשך לעד, ואם תחזרו אחורה בדפי ההיסטוריה של הפורום תוכלו לראות שכל כמה זמן עולה הדיון מחדש. האמת - זה די מעייף. נמאס לדבר על דת. אבל זה רק אני. בעד להשאיר את דיוני הדת ומי שלא מעוניין להשתתף (כמוני!) פשוט יתעלם מהשרשורים הללו. nights - אמנם כבר הגבתי למה שאמרת על כל הקללות שלי אבל אני מרגיש צורך לכתוב עוד. Lighten up man. נכון, הויכוח ביני לבין טרמינלפרוסט לא היה יפה במיוחד. נכון, ירדנו אחד על השני. אבל זה לא סוף העולם. לא באנו וקראנו אחד לשני בשמות גנאי (חוץ מפעמיים בהם טרמינל כתב לי "לך להזדיין" ו"טמבל"). אני אישית חושב שויכוחים מסוג אלה (כולל ירידות מדיי פעם) הם לגיטימיים ולא מעליבים. אני אישית לא נעלבתי אפילו פעם אחת ממה שהוא כתב עליי. טרמינל, אתה נעלבת ממני? לא כל דבר הוא מיד כוונת זדון וקללה מרשעת, אני אישית התייחסתי לכל הויכוח בנינו מאד בצחוק, הקראתי כמעט את כולו לידידה שלי ונקרעתי מצחוק. יכול להיות שזה רק אני, יכול להיות שרק לי לא מפריע שאנשים יורדים עליי, יכול להיות שזה רק אני שלא לוקח קשה מדיי את מה שאומרים עליו בפורומים אנשים שלא מכירים אותו, יכול להיות שאנשים אחרים ראו את הויכוח כמעליב ולא מתאים. קורה. אני לא מבין למה זה כל כך מפריע לך. לא מוצא חן בעינייך? סבבה, כתבת את זה פעם אחת, פעמיים, אין סיבה לייחס את כל הרוע שבעולם (ובפורום) לויכוח אחד חסר משמעות ביני לבין טרמינל. סבבה, הבעת חוסר שביעות רצון מוחלט מהויכוח? אין בעיה, הוא לא יחזור שנית. אבל עשה לי טובה, פעם הבאה לפני שאתה מתקיף ומאבד את העשתונות (מדרך הכתיבה שלך אני הבנתי שאתה ממש עצבני מהנושא), תעצור לשנייה, תחשוב, ספור עד 10 (אין לי מושג למה, תמיד אומרים לאנשים לעשות את זה) ותנסה לקחת דברים בצורה קצת יותר קלה והומוריסטית. או שלא. עשה מה שבא לך. זה רק ההשקפה שלי. בקשר לעניין הדת ודרך כתיבת המילה אלוקים (מרוצים?). אני כבר ציינתי שזה לא כפייה דתית, ולמרות שזה לא נראה ככה מההודעה הקודמת שלי, אין לי בעיה אם אנשים יכתבו עם ה או עם ק. אני אישית לא מכיר את המילה אלוקים (בחיים שלי לא השתמשתי בה) ולכן אני לא אאמץ את עצמי לזכור לכתוב את זה בדרך שמתאימה לך אלא בדרך שאני רגיל. אין לי בעיה עם הרצון שלך שיתחשבו באמונות שלך אבל מה לעשות, אני לא אתאמץ על מנת לעשות את זה (בעיקר לא בנושאי דת, שהצד השני בכלל לא מתאמץ להתחשב בי אלא עושה כל מה שהוא יכול כדי להקשות עליי. אני לא מדבר אישית עלייך, אני לא מכיר אותך אבל בארץ שבא יש כפייה דתית (ויש הרבה כפייה בארץ) אני לא מרגיש צורך להתאמץ כדי לא לפגוע בדת).

מימי

New member
אני שמחה שזו רק הדעה של אייסי,

ושלא כולכם מסכימים איתו. אני גם בעד שנדבר פחות על דת בפורום הזה - זה סתם לא מוביל לשום מקום, וזה גם די מעייף לנסות לענות לכל כך הרבה שאלות. דרך אגב- המילה שהפריעה לי לא היתה אלוקים עם ה´, אלא מילה אחרת בעלת אותה משמעות, שאייסי כתב בהודעה שלו.

למעלה