בתור צד בויכוח
אני חושב שאני צריך לכתוב את דעתי. אז ככה, אין לי מושג מה הכוונות של טרמינלפרוסט ולכן לא אתייחס אליהם. בקשר אליי, לא הייתה לי שום כוונה להעליב אותו, נכון, צחקתי עליו קצת, אבל אני די בטוח שמה שהפריע לך (nights) זה לא העובדה שירדתי עליו אלא שקראתי לו "אוכל בתחת" והוא נעלב מזה. אז הנה הסבר קטן למה התכוונתי. הכוונה לא הייתה להומו (כמו שבדרך כלל מתכוונים) אלא לחנפן. תמיד שמדברים על חנפנים אומרים שהם מלקקים למורות, אבל מה לעשות, חבר שלי תמיד מתחנף דווקא למורה ממין זכר ולכן התחלנו לקרוא לו אוכל בתחת במקום לקקן. לא הייתה שום כוונה להעליב אלא לציין את עובדת היותו חנפן. אני מסכים במאה אחוז שצריך להיות תרבות דיבור בפורום ואסור לאפשר לכל אחד לכתוב מה שהוא רוצה. אני גם מסכים עם אייסי שלמחוק הודעות על ימין ועל שמאל זה חסר תועלת. אחרי הכל, למה להתעלם אם אפשר לחנך? אני מודה שטעיתי שקראתי לו אוכל בתחת. אמנם הכוונה לא הייתה להעליב, אבל אני בהחלט מבין שלא הייתה לו שום דרך להבין למה בדיוק התכוונתי (למרות שכתבתי פחות או יותר שאנחנו קוראים לחנפנים אוכלים בתחת, אבל זה לא הסבר מספיק מפורט). בכל אופן, תרבות הפורום צריכה להיות נקייה ונורמלית. מה שכן, אני חייב לציין שנמאס לי מההאשמות החסרות בסיס האלה שהמרחק מקללה בפורום לדקירה ברחוב הוא קטן. כן, דיברת באופן מטאפורי, זה ברור. אבל עדיין... ההבדל הוא לא קטן, הוא עצום! נמאס לי שאנשים מאשימים קללות\טלויזיה\אינטרנט באלימות המתרחשת ברחוב. לא רוצה להכנס לויכוח פוליטי אבל סתם שאלה קטנה אלייך (nights), מה נראה לי יותר סביר שיגרום לבן אדם להשתגע ולדקור (בהנחה שאת מסכימה איתי שצריך שיהיה בך משהו דפוק לגמרי כדי שתלך לדקור מישהו)? העובדה שהוא נחשף לקללות בפורום (או בטלויזיה, או בכיתה או בכל מקום אחר) או העובדה שהוא חי בעולם שכל פעם שלמדינה מסויימת יש בעיה עם מדינה אחרת, הן מיד מתחילות במלחמה? (שימו לב שלא דיברתי דווקא על הסכסוך ערבי-יהודי וזה על מנת להמנע מויכוח פוליטי. יש מספיק מקרים בהם אמריקה ומדינות אחרות נלחמו על נושאים חסרי משמעות).