first there was men

מוזמן לנהוג כדבריך

והגישה של תומר לא בדיוק נעימה לאנשים, אומנם ההגנה הכי טובה היא התקפה אבל אני לא אויבת כאן! זהו, יותר משתי שורות, אוקיי? BE HAPPY

TomerZimmermann

New member
ואולי בכל זאת?

אני באמת לא מבין מה מפריע לך בהודעה שלי. אולי תסבירי את עצמך... אני דווקא לא מאמין שההגנה הכי טובה זה התקפה. ההגנה הכי טובה היא להעלים את גורם המלחמה (שמאלני-יפה-נפש-מתפלסף שכמוני). את טוענת שאת לא האויב, אבל מי יודע? אולי את בעצם רוצחת סדרתית בתחפושת? אחרי הכל, זה האינטרנט, you can never know. (ציניות!!) בכל אופן. או שתסבירי או שתוותרי על כתיבת פרצופים.

זהו! עליתם עליי! אני מהתנזים!../images/Emo11.gif

לא שמעתם שתמונה שווה אלף מילים? אז לא חבל לבזבז מילים? אני סומכת ובוטחת באינטיליגנציה שלכם...
את לי את האחת...

goldi san

New member
כמה מסתורי...

היתכן שברגותי הוא לא בחור טוב כמו שנדמה, ושהתחת הפרטי שלו מעניין אותו יותר מאלפי שהידים (ושהידות)?

rodney

New member
politics sux

אין לזה שום קשר לפורום לדעתי זה לא קונספירציה או כל דבר אחר חוץ מחבורות של אנשים שפשוט חושבים רק על עצמם זה הכל

Chot

New member
בידיוק!

ואני לא חושבת שזה חוקי להוציא תלמידים אל מחוץ לכיתה להרבה מאוד זמן כי המורה אמור להיות המשגיח הזמני של התלמידים בזמן נתון. בכל מקרה, כן, לקלל זה מאוד כיף לפעמים וחוצזה שאני חושבת שדווקא בפורומים צריך לאפשר "פורקן" של אנשים כדי שיוציאו את שבבי התוקפניות שלהם מתוכם ויוכלו להיות תפוחי אדמה שמחים ומאושרים בבית הספר. או בעבודה. כן. וגם שאני מקללת הרבה אז אני מעדיפה שלא ימחקו את ההודעות שלי.

TomerZimmermann

New member
בתור צד בויכוח

אני חושב שאני צריך לכתוב את דעתי. אז ככה, אין לי מושג מה הכוונות של טרמינלפרוסט ולכן לא אתייחס אליהם. בקשר אליי, לא הייתה לי שום כוונה להעליב אותו, נכון, צחקתי עליו קצת, אבל אני די בטוח שמה שהפריע לך (nights) זה לא העובדה שירדתי עליו אלא שקראתי לו "אוכל בתחת" והוא נעלב מזה. אז הנה הסבר קטן למה התכוונתי. הכוונה לא הייתה להומו (כמו שבדרך כלל מתכוונים) אלא לחנפן. תמיד שמדברים על חנפנים אומרים שהם מלקקים למורות, אבל מה לעשות, חבר שלי תמיד מתחנף דווקא למורה ממין זכר ולכן התחלנו לקרוא לו אוכל בתחת במקום לקקן. לא הייתה שום כוונה להעליב אלא לציין את עובדת היותו חנפן. אני מסכים במאה אחוז שצריך להיות תרבות דיבור בפורום ואסור לאפשר לכל אחד לכתוב מה שהוא רוצה. אני גם מסכים עם אייסי שלמחוק הודעות על ימין ועל שמאל זה חסר תועלת. אחרי הכל, למה להתעלם אם אפשר לחנך? אני מודה שטעיתי שקראתי לו אוכל בתחת. אמנם הכוונה לא הייתה להעליב, אבל אני בהחלט מבין שלא הייתה לו שום דרך להבין למה בדיוק התכוונתי (למרות שכתבתי פחות או יותר שאנחנו קוראים לחנפנים אוכלים בתחת, אבל זה לא הסבר מספיק מפורט). בכל אופן, תרבות הפורום צריכה להיות נקייה ונורמלית. מה שכן, אני חייב לציין שנמאס לי מההאשמות החסרות בסיס האלה שהמרחק מקללה בפורום לדקירה ברחוב הוא קטן. כן, דיברת באופן מטאפורי, זה ברור. אבל עדיין... ההבדל הוא לא קטן, הוא עצום! נמאס לי שאנשים מאשימים קללות\טלויזיה\אינטרנט באלימות המתרחשת ברחוב. לא רוצה להכנס לויכוח פוליטי אבל סתם שאלה קטנה אלייך (nights), מה נראה לי יותר סביר שיגרום לבן אדם להשתגע ולדקור (בהנחה שאת מסכימה איתי שצריך שיהיה בך משהו דפוק לגמרי כדי שתלך לדקור מישהו)? העובדה שהוא נחשף לקללות בפורום (או בטלויזיה, או בכיתה או בכל מקום אחר) או העובדה שהוא חי בעולם שכל פעם שלמדינה מסויימת יש בעיה עם מדינה אחרת, הן מיד מתחילות במלחמה? (שימו לב שלא דיברתי דווקא על הסכסוך ערבי-יהודי וזה על מנת להמנע מויכוח פוליטי. יש מספיק מקרים בהם אמריקה ומדינות אחרות נלחמו על נושאים חסרי משמעות).

nights

New member
כל נושא האלימות../images/Emo29.gif

גם המילולי וגם הפיזי מתחיל מחוסר הכרה בזכויות של האדם העומד מולך כשווה. אם אני מתווכח איתך יכול להיות שאף אחד לא ישתכנע ולא יקבל את דעתו של השני אבל מאוד מעניין לי (ואפילו חשוב) לשמוע את דעתך ולתת לך במה להציג אותה. ברגע שאתה מחליט שמותר לך לקלל ולהשתמש באלימות מילולית נגדי (או נגד כל אדם אחר) ז"א שאתה מחליט שיש ל פחות לגיטימציה להביע את הדעות שלו ולכן אתה מנסה לעצור אותו בקללות. כאן, בפורום, לא תוכל לשלוף סכין (וגם אם כן המקסימום שתוכל לעשות זה נזק למקלדת שלך) אבל ברחוב כשאתה "נתקל" מישהו ומנסה לעצור אותו בקללות ובאלימות מילולית - ייתכן והקללות לא יעזרו אבל אתה כבר בפאזה של לעצור אותו. מכאן ועד לאלימות פיזית - המרחק קטן. ובכלל, לדעתי, מי שמשתמש באלימות מילולית (ובודאי פיזית) עושה את זה מחוסר יכולת להתמודד עם רעיונות שהוצגו בפניו. מאגר הכלים האנליטיים שלו דל ונגמר מהר... ובכל מקרה - תודה על ההתחשבות

TomerZimmermann

New member
טעות קטנה

יש מה שנקרא כלל ויש מה שנקרא פרט. לקחת פרטים מסויימים ולהסיק מהם דעה כלפי הכלל נקרא דדיוקציה (או משהו כזה, אני ממש לא זוכר את המילה), וזה פשוט מוטעה. להסיק שכל מי שמקלל מדיי פעם הוא אדם שאינו מסוגל לשמוע דעות שונות זה מוטעה. אתה לא מכיר אותי ואין לך מושג איך אני באמת מתנהג בויכוח. אני לא חושב שלטרמינלפרוסט יש פחות לגיטימציה להביע את דעותיו למרות מה שאמרתי עליו. תנסה לקרוא את הדיון עוד פעם ותוכל לשים לב שכמעט כל מה שהוא אמר, אני הגבתי עליו ברצינות (ובנוסף לפעמים שילבתי בהודעה הערות סרקסטיות מעליבות). כנאמר : אני אלחם עד מוות על זכותך להביע את דעתך (אני ממש לא זוכר את הציטוט המדוייק ואיזה פילוסוף (צרפתי?) אמר אותו).

TerminalFrost

New member
get your head out of your ass

ותתעורר לעולם המציאות! "אני רוצה להעלות את רמת הדיונים", "לצוף מעל החוצפה הישראלית" למחוק הודעות אלימות? לסלק משתתפים אלימים? חחחחחחחחחחחחחח בגלל כל הדיון שנפתח פה אודות קללות ותרבות-דיון, אני נמנע מלהגיד "יא חתיכת שמלאני יפה-נפש בולע-זרע דוחף-זרג חרא אפס מוצץ". שאלה קללות נתעבות ונאלחות, וכל בנאדם שיגיד אותן בפורום הוא שפל ובן-בליעל. have a good day.

IC4

New member
טרמינל תרגיע

לא צריך לצחוק למישהו בפנים בגלל הדעה / גישה שלו אני אגב גם לא מבין למה שמים כל כך הרבה לב לקללות CASUALיות , אבל עדיין לקלל ולצחוק על אחרים באופן מתורבת !

nights

New member
קשה לך הה?../images/Emo29.gif

ממש קשה לך להתמודד בויכוח אז אתה פולט שטויות. חבל. רק נקודה קטנה בשבילך - זה שאתה מקלל לא עושה אותך יותר צודק. להיפך. הרעיונות שאתה מביע נבלעים בטינופת שאתה בוחר לפרסם וזה פשוט הופך אותך למגוחך. לא יכולתי שלא לחשוב שפשוט יש לך תסמונת טורט וזה הצחיק אותי.

TerminalFrost

New member
לא, ויכוח זה סבבה

בכיף שלנו להתווכח ולקלל אחד את השני כמו קופי-אדם קדמונים, אז למה לא? ונודה לך אם לא תהרוס לנו את האווירה

TomerZimmermann

New member
בכיף שלנו? מי זה שלנו?

טרמינל, יש קללות ויש קללות. אם מישהו מקלל אותך, סבבה תקלל אותו חזרה או תתעלם. אם מישהו מציק לך, סבבה תרד עליו. אבל ללכת לקלל מישהו סתם בגלל שהוא חושב שונה ממך (כפי שעשיתי גם לי בתחילת הויכוח שלנו) זה ילדותי ______________ יכול להיות שזה רק אני אבל יש הבדל גדול בין לקלל ובין לרדת על מישהו. מנקודת הראות שלי, מה שאני עשיתי נקרא לרדת עליו ולא לקלל. anyhow, יכול להיות שזאת רק ההפרדה שלי, אבל לרדת על אנשים זה לגטימי ומצחיק (כן, גם כשיורדים עליי אני לפעמים צוחק), לקלל זה ילדותי (אלא אם כן זה נאמר בטון ציני\סרטסטי\אחר ובא לציין משהו שהוא לא בעצם קללה חסרת משמעות)

double M

New member
בדיוק דיברתי על זה עם אח שלי....

לפני שבוע. יש לדוגמא שירים שכמעט כולם אוהבים. כאלו שירים אוניברסלים. אין לי הרבה בראש אבל לדוגמא את גוד רידנס (טיים אוף יור לייף) של גרין דאיי כמעט כולם אוהבים. וגם את קריפ של רדיוהאד. נראה לי שגם את וונדר וואל של אואזיס. זה ממש מוזר. אולי זה בגלל המנגינה. אולי הקול של הזמר. אולי השילוב בין שניהם. מה שבטוח-מי שימצא את הנוסחה לשיר מצליח יהיה מיליארדר.

זה כמו עוד הרבה דברים!

בעיקרון- "על טעם וריח אין להתווכח" אבל בקשר לצבעים למשל, נראה לי שאנשים רואים את הצבעים בצבע אחר, נגיד- מה שאני רואה כחול, מישהו אחר רואה סגול (בהגדרה שלי) ושנינו מודעים לשם המסוים של הצבע! ומה שמחזק את המחשבה הזו היא העובדה שיש אנשים עיוורי צבעים. BE HAPPY

ofer15

New member
על זה טען דקארט...

שמכיוון שכולנו נוצרנו מאותו מקור אז משתמע מכך שלכולנו יש אותה תפיסה של המציאות ולכן הצבעים שאנו רואים הם המציאות ולא סתם "משהו" שהושרש לנו ע"י חינוך

ofer15

New member
ועוד משהו

כל הזמן עולה הטענה שמכיוון שיש עוורי צבעים אז אולי התפיסה שלהם את הצבעים היא הנכונה אבל העובדה הקיימת היא שאחוז עוורי הצבעים באוכלוסיה הוא קטן מאוד ולכן תפיסתם, בעוד שהיא אינה "מוטעית" (הם לא יכולים לראות צבעים מסויימים), אינה קובעת על כלל האוכלוסיה.

חזיר בר

New member
תראי

ידוע שגם משטרים דמוקרטים ונאורים משתמשים במקרים קיצונים בדברים שנוגדים את הבסיס שלהם. יש אומנם בעיה עם העובדה הזאת,ובכלל ידוע שהאמריקאים הם אלופי הצביעות בזה (ונכון שנגד הקומניזים הכל כך מרושע הם היו מוכנים לעשות ממש הכל) כאלה הם, ושהם הציעו לעשות קואלציה נגד הטרור בשותפות עם אירן,זה לא צבוע? צבוע. זה מה שהם,וזה ברור לכל אחד פרט לאמריקאים עצמם כנראה

למעלה