יום ראשון - התעמלות, טניס, בדמינטון

nitsansh

New member
היחידים ששיפרו את שיאיהם בתקופת הפוסט-חליפות

הם נבו ב-400 מעורב ועברי היום ב-200 מעורב. מבחינתי הם עמדו ביעדים. אני ממש לא מזלזל במקום 10 בעולם (זהו ההישג השלישי בטיבו של שחיין ישראלי באולימפיאדות) , אבל מה לעשות שכדי לעלות לשלב הבא במשחה שלו צריך להיות בין ה-8 הראשונים... מה שפלפס וצ'ה עשו זו בעיה שלהם. אם הם לא היו טובים זה לא ענין שלנו...
לגבי היתר... נמרוד שפירא שחה כחצי שניה לאט מהזמן שקבע באליפות העולם לפני שנה. יעקב טומרקין 7 עשיריות מהשיא שקבע לפני חודשיים כשזכה במדלית ארד באליפות אירופה. אמרי גניאל היה אטי ביותר משניה מהשיא שקבע באליפות אירופה. זו לא "הגעה לשיא" שצריך לצפות לה באירוע השיא של 4 השנים האחרונות.
אם ספורטאי לא מגיע לשיא בזמן שהוא אמור לעשות את זה, אז סימן שכנראה היה פקשוש בתהליך ההכנה. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לשחיינים שלנו, ואני חושש שעם כל הכבוד למאמני הנבחרת, הם חוזרים פעם אחר פעם על אותה טעות.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה זאת אומרת "מה לעשות"? את הכי טוב שאפשר

הביקורת שאני קוראת כאן (וכמובן בתקשורת) על השחיינים מוכיחה שכן מזלזלים במקום 10, כי אם הוא "לא עלה שלב" זה לא נחשב. צריך לזכור שעליית שלב היא הרבה פעמים שרירותית. כלומר, היא נגזרת של עניינים טכניים (כמות המסלולים בברכה, אורך המשחה) אבל זה לא איזה מספר קוסמי משמים שקובע מי שווה ומי לא. זו באסה להיות פסע מהשלב הבא, אבל בסופו של דבר, בראייה קצת יותר מפוכחת, ההבדל העקרוני בין מקום 8 ל-9 בעולם הוא לא כזה גדול. זה לא שאם אתה 8 אתה תותח על ואם אתה 9 אז אתה לוזר.

אני חושבת שהיה "פקשוש בתהליך ההכנה" זו אמירה יומרנית שקל מאוד לזרוק מהספה. פתאום כל אחד נהיה כאן מאמן גאון בפוטנציה...
סליחה, אבל זו גם לא הפעם הראשונה שזה קורה לשחיינים שאינם "שלנו". זה לא תמיד עובד כך בספורט גם עם הגדולים ביותר, ולא חסרות דוגמאות. אני צופה באולימפיאדה כבר שנים, ומוזר לי שדווקא בפורום הזה נראה לי כאילו אנשים לא מפנימים את הדברים הבסיסיים ביותר אף שרואים כאלה דוגמאות בלי סוף. זה לא שכל ספורטאי העולם הם א' ורק הישראלים הדפוקים הם ב'; הדברים האלה קורים לכולם למעט צמרת דקה מאוד של מדליסטים וגם הם, אגב, נופלים ומפשלים לפעמים ומראים שלא לעולם חוסן. אבל כשזה אצל אחרים אז זבש"ם או אולי שמחה לאיד, וכשאלה הספורטאים שלנו מצפים מהם כנראה לנסים ולנפלאות.

די, חלאס, זה כבר נהיה מחליא.

cscan

New member
סתם שאלה

מה ידיעותיך בענפי ההתעמלות, שחייה והג'ודו?
חשבת אולי שחוסר ההצלחה נובע בעיקר מחוסר הפניית משאבים לענפים האולימפיים והספורטאים עצמם עושים הכל כדי להצליח, קודם כל בשביל עצמם?!
אז הנה, הגיע לכאן עוד "ישראלי מכוער" שחושב שהעולם סובב סביבנו. ממש צר לי על זה שביישו אותך, ממש כואב לי הלב...השטחיות הזאת של "הישגים! הישגים! הישגים!" בלי טיפת מחשבה על מי הם הספורטאים, הדרך שעברו והמאמץ שהשקיעו, למרות התנאים הקשים, מקוממת יותר מכל "כישלון" כזה או אחר.

mimes17

Well-known member
הבהרה...

אני יודעת שהספורטאים עובדים קשה, לעיתים כמעט ללא כל תמיכה ומשתדלים אבל תמיד ברגע האמת, איכשהו זה לא מספיק... , כנראה אין מה לעשות, אנחנו טובים רק בענפים מסוימים
הביקורת היא על העסקונה מסביב, ועל אי ההשקעה בתשתיות ביסודות וספורטאים עצמם, ובחוסר חשיבה לטווח ארוך... זה מה שמפריע לי...

uma cuica

New member
קשקוש זה שהם הפעילו לאולמפידה מוכיח שהם טובים

אבל ישראלים זה עם שחי בבועה ולא יכול לראות לרחוק

לא מבין ששיפור בהישגים אולימפים זה עניין שלזמן ושלמסורת שנבנה לאט לאט ו20 שנה זה כלום וכמו שלאט לאט מתפתחת מסורת בהתעמלות וג'ודו .

trilliane

Well-known member
מנהל
מה זה "לא מספיק"? מה כן "מספיק"? רק מדליה?

להיות בין עשרת או עשרים הטובים בעולם בתחום מסוים זה לא מספיק?

למעלה