לי קורזיץ - שיוט המדליות

trilliane

Well-known member
מנהל
הסטטסטיקה משקרת

זה שיש 1 ל-10 זה לא אומר שזה באמת הסיכוי או שהפיזור שווה; בדיוק כפי שגם מחלה שהתפוצה שלה היא 1 ל-1000 לא אומרת שיש לך סיכוי של 0.01% לחלות בה כי הפיזור שלא שווה בין כולם; זו יכולה להיות מחלה שרוב החולים בה הם בעלי מוצא מסוים, למשל.

גם כאן זה לא משנה כי הפיזור לא שווה; יש מדינות שחוזרות עם 0 מדליות ויש מדינות שעם אחת או שתיים ויש כאלה שהם הרבה הרבה יותר. במשלחת שלנו יש הרבה ספורטאים טובים מאוד, אבל רק מעטים היו בעלי סיכוי ראלי למדליה מלכתחילה ולכן התוצאות לא מפתיעות.

רוב המשלחות שחוזרות עם אפס הן משלחות קטנות

אם היינו שולחים חמישה-שישה ספורטאים ואיש מהם לא היה זוכה זה היה פחות ביג דיל. ממשלחת של 37 אתה מצפה ליותר. לכן לא התייחסתי לכמות מדליות לפי מדינות אלא לפי גודל משלחת. לגבי סיכוי ריאלי - ראשי המשלחת (לא אני) דיברו על תקוות לארבע מדליות (זה מהיום, אחרי קורזיץ בראיון עם גילי לוסטיג - זו מה שהוא אמר). אז אתה מצפה שאחד מארבע ייקח מדליה. אגב, לא בדקתי אבל אני מנחש שבין המדינות שלא זכו אנחנו בעשירון העליון מבחינת תל"ג ותמיכה כלכלית בספורטאים.

trilliane

Well-known member
מנהל
משלחת של 37 אינה משלחת גדולה

(אף שיש קטנות ממנה) על אחת כמה וכמה שחלק מהספורטאים נכנסו באופן חריג ורובם ככולם לא היו מועמדים למדליה, כאמור. המדינות שמובילות את טבלת המדליות שולחות משלחות גדולות פי כמה וכמה והן מדינות שמשקיעות פי כמה וכמה וכמה מאיתנו בספורט. שוב, גם מארבעה ספורטאים עם סיכוי למדליה לא בהכרח יוצאת מדליה. יש עוד הרבה תנאים שצריכים להתקיים וכשהמצב גבולי אז אולי מה שלא ראלי כאן זו הציפייה שלך. גם לי הייתה תקווה למדליה, אבל היה לי תיאום ציפיות לגבי העובדה שזה גבולי מאוד והרבה פעמים עניין של מזל (וגם באולימפיאדות הקודמות זה היה לא מעט מזל ולפעמים ממש בשיניים ו/או ברגע האחרון).

שאלה מצוינת

אבל במקום שאני אענה הנה טור של מארק האנטר החותר הבריטי שמתקשה להתמודד עם העובדה שזכה רק במדליית כסף למרות שהצמד שלו הוא ובן זוגו הפסידו היה מועמד בעיני רבים לזכות בזהב כך שזו לא הייתה הפתעה גדולה.

http://www.standard.co.uk/olympics/...the-race-or-even-read-the-papers-8009462.html

גם כי מעניין לקרוא וגם כדי להראות שהציפיות שלנו למדליית ארד אחת קטנה לא היו חזיריות אלא דווקא די צנועות ביחס לסטנדרטים של אחרים.

trilliane

Well-known member
מנהל
עדיין לא ברור לי הקשר

או מי טען שלצפות למדליית ארד זה "חזירי".

trilliane

Well-known member
מנהל
בעשירון העליון?
אנחנו אחרונים במערב!

אמרו את זה היום באולפן הפתוח של ערוץ 5. הם אמרו גם שכמות הספורטאים אצלנו ביחד לאוכלוסייה נמוכה מאוד. חבל שלא הקלטתי או רשמתי באופן מדויק (לצערי שמעתי את זה רק בשידור החוזר).

דיברתי על המדינות שלא זכו

תסתכל(י?) מי המדינות האחרות שלא זכו והניחוש שלי הוא שרובן מדינות נחשלות מאיתנו.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בהכרח, אבל זה רק מחזק את מה שכתבתי

שבהשקעה הכספית בספורט אנחנו האחרונים מבין מדינות המערב ושהמדליות שקיבלנו עד כה היו חצי נס, למרות התנאים העלובים ולא כי מדינת ישראל עשתה משהו נכון. אין כאן חינוך לספורט והשקעה בהיקף גדול, אז באמת לא ברור לי למה מצפים. כנגד כל הסיכויים יש ספורטאים ישראליים שאוכלים קש ועדיין רוצים ומנסים ונאבקים כדי להגיע לאולימפיאדה וכל הכבוד להם על כך. זה רק גורם לי להעריך אותם עשרות מונים.

אבל לא רק מדינות המערב לקחו מדליות

גם מצרים, איראן, סעודיה, אזרביג'אן, אוזבקיסטאן ועוד. לא חושב שהתנאים אצלנו עלובים יותר מאצלם. יש המון מקום לשיפור נכון. אבל הרבה מאוד דברים שכבר שופרו. יש מענקים יפים לזכייה במדליות באירופה או בעולם יש שכר חודשי (נכון לא עצום אבל סביר) והתנאים משתפרים עם ההשגים. ברור שצריך להשקיע הרבה יותר. אבל בעיניי זו לא כל התשובה.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אנחנו זכינו במדליות בעבר, אז מה?

א. כן, יש מדינות שמשקיעות יותר מאיתנו בענפי ספורט מסוימים, גם מדינות שאינן מערביות, בהחלט.
ב. בחלקן יש ענפי ספורט שלא ממש קיימים בישראל.
ג. גם בלי תנאים יש פה ושם ספורטאים שמצליחים כנגד כל הסיכויים, כאמור. עובדה, אפילו בישראל.

doron62

New member
לפחות חסכנו...

לראות את אלופת העולם בקפיצה על פודיומים ובגניבת קרידיטים.ואלי גם את הטלפון מראש הממשלה או הנשיא....למרות שלאחרונה רוה"מ התחיל לצלצל גם למקום שישי בעולם ראה מקרה שטילוב.

uma cuica

New member
כן זה נחמד מצידו

הוא ממש טרח
ועשה הצגה משכנעת שהוא מסתכל על התחרות בזמן אמת בטלווזיה עממית

uma cuica

New member
צודק

עדיף
משלחת מצוינת סתם חוסר מזל שבמקרה לא צלח לה המדליה האחת כמו בשאר האולמפ' מברצלונה 92
הזדמנות טובה לחתיכת חשבון נפש וניקוי הרפש בספורט הישראלי...סילוק עסקנים ואנשים יותר מדי זקנים שמתעקשים שהם טובים (אלכס גלעדי וחבריו בבית האבות)

זה הזמן לחשבון נפש!

doron62

New member
אלכס גלעדי לא קשור לפה בכלל

הוא בוועד האולמפי הבן לאומי.

למעלה