התיעצות בבקשה בעניין הבת :

RonspotNL

New member
אז בואי ונסביר

כן "זה התהליך שלנו הילדים המאומצים אם לפתוח או לא ולרוב זה קורה ברגע שמוכנים לכך." כי המציאות היא שזה עלינו להחליט אם לפתוח ולפגוש במשפחה הביולוגית ולרוב זה קורה כשמוכנים ובשלים לפתיחה אבל אם זה לא היה רק עלינו זה היה הרבה יותר קל לפחות לנו המאומצים ואני מצטער לאכזב אותך כי גם לאדם בוגר ומאומץ אין את החוסן מפני "תהפוכות הנפש הצפויות לו" לתהפוכות הנפש האלה אין חסינות למרות שכל אחת ואחד מהמאומצים חווים את זה אחרת

סביון1

New member
לילד בן 12 יש, בדרך כלל, פחות חוסן נפשי מאדם מבוגר. אני לא

חושבת שאני מחדשת לך משהו באמירה הזאת.

RonspotNL

New member
לא מסכים איתך

לא כשזה נוגע לדברים כאלה רגישים ואני מדבר מניסיון כילד מאומץ ובוגר

Noga Lavie

New member
נסיונך האישי הוא אישי

עם כל כמה שניתן ללמוד מנסיון מאומצים שבגרו, אין זה אומר שהוא אחיד לגבי כולם, ואין נסיונך מהווה הוכחה לאחרים.
בגרות אינה משתנה עקב בגדילה בקרב משפחה ביולוגית או בקרב משפחה מאמצת. בגרות נובעת מהתפתחות ברמות שונות, כאשר לכל רמה יש התפתחות שונה בהתאם לאדם עצמו, ושילובים שונים הופכים כל אדם ליחודי. מבחינה סטטיסטית, ילד בן 12 אינו בוגר, למרות שלכל ילד בן 12 יש תחומים בהם הוא מגלה בגרות. מכיוון שאינו בוגר, גילויים על חייו נעשים מולו בתיווך מבוגרים אחראים מחייו הוא, או בתיווך אנשי מקצוע המתמחים בכך. על אחת כמה וכמה כאשר הגילויים רגישים.

RonspotNL

New member
שוב מצטער לאכזב

דווקא אצל מאומצים( ואני בקשר עם מאומצים אחרים בדרכים שונות)באופן מדהים למדיי כמעט שאין הבדלים אמנם כל אחד ואחת חווים את הדברים טיפונת אחרת אבל כמעט תמיד אנחנו מגלים בכל דיון ביננו המאומצים עד כמה התהליך הוא כמעט זהה ועד כמה המכנה המשותף ביננו עצום בנוסף לזה ילד מאומץ שגדל אצל משפחה מאמצת חווה דברים אחרים מאשר ילד ביולוגי לילד ביולוגי החי עם הוריו אין את החור השחור והשאלות שאיתן אנחנו מסתובבים במשך שנים ואנשי מקצוע לא חווים את המסע שלנו וגם הם לא יבינו לעולם מה אנחנו עוברים...

Noga Lavie

New member
מה מאכזב בכך?

לאנשים, כאנשים, יש תחומי עבר שמי שלא חווה אותם לא יבינם. ילד שהתייתם מהורה חווה ילדות אחרת מזה שגדל אצל הורים אוהבים, שחווה ילדות אחרת מזה שגדל אצל הורים מתעללים, וזה חווה ילדות אחרת מזה שגדל במוסדות, שחווה ילדות אחת ממי שהיגר בין מדינות, שחווה ילדות אחרת ממי שלוקה בנכות. לכל אחת מהדוגמאות האלו יש עוד הרבה תתי גוונים והתנסויות, המאחדות אותם עם קבוצות שונות מקבוצת המקור, ומבדילות מאחרות. למרות כל השינויים האלו, אנשים מרכיבים אנושות אחת. ככה נוצראת הגדרת כלל, מתוך תצפית על הכללי ולא על הפרטי. קבוצת המאומצים הם פרט מתוך כלל האנושות, ובתוכם הם מתפצלים לעוד תתי-קבוצות ופרטים. אין להם סכמת התבגרות שונה משל כלל האוכלוסיה. לפיכך, אין זה משנה מה הן אותן חוויות ותחושות דומות עליהן אתה מדבר - עדין ילדה בת 12 נורמלית אינה בוגרת. זה הכל.

RonspotNL

New member
סלחי לי באמת

הדוגמאות האלה לא קשורות לשום דבר מה הקשר בכלל בין יתומים התעללות והגירה בין מדינות לילדים מאומצים מה הקשר בכלל?סלחי לי אבל התגובה שלך לא רצינית בכלל ומאדם שהוא הורה לילדה מאומצת כמוך זה מפתיע אותי
1)יתומים מתייתמים לרוב ממחלה קשה שהוריהם לקו בה או תאונה או קרב קשה אין כאן שליטה של ההורים פה
2)הגירה בין מדינות ? REALLY? הרי זה ברור לך שהורים לוקחים את ילדיהם לכל מקום כולל למדינה אחרת אליה הם עוברים והגירה למדינה אחרת לא גורמת לך לחור שחור ולשאלות שאין להן מענה
3)לילד שגדל במוסדות בגלל נטישת ההורים למשל גם אין את השאלות האלה שלילד מאומץ יש או את החור השחור גם אם יש לו הורים חרא הוא לפחות יודע מי הוריו
4)הדוגמא הכי קרובה שלך למציאות היא נכות כי כל ילד מאומץ הוא נכה במובן מסויים אבל גם את זה לא בטוח שתביני

KallaGLP

New member
אתה מתפרץ לדלת פתוחה.

נכתב במפורש שאלה דוגמאות למקרים שונים, לא נעשתה השוואה בין ילדים מאומצים לילדים שחוו בעיות וקשיים וטראומות מסוג אחר. נהפוך הוא, נטען שכולם גדלים עם החוויות האישיות והייחודיות שלהם. הדבר היחיד המשותף לכל הילדים האלה הוא שהם כולם עדיין ילדים בגיל 12 ואי אפשר להתייחס אליהם כמו לאנשים בוגרים.
הבעיה היא שמדברים איתך ברמה של "פירות" ואתה עונה ברמה של "ירקות". זה כמו שיח חרשים, שלטעמי האישית אין כל טעם להמשיך בו כי באמת כבר אין מה לחדש.
ואגב, הטקסט חייב להיות תמיד כל כך צבעוני? עליי אישית זה נורא מקשה לקרוא אותו.

RonspotNL

New member
אלוהים ישמור ההודעות שלכם הזויות יותר מהקודמות

ואם אין לכם טענות נגדיות טובות יותר אז הולכים לצבעים יאללה אם קשה לך לקרוא עברית כנראה שאכן יש אצלך בעייה...כן ככה אני רוצה לכתוב קשה לך? בעייה שלך
עכשיו לנקודות שהעלית :מה הקשר בין זה שכולם בני 12 ולעניין?כל אדם חווה בעיות קשיים וטראומות אבל אין פה קשר ישיר לאימוץ ולילדים מאומצים וזה הנושא כאן אם צריך להזכיר לך אגב יש הרבה בני 12 שמתנהגים באופן בוגר לגילם ואפשר להתייחס אליהם כמו אל אנשים בוגרים לפעמים מה הקשר בכלל?

KallaGLP

New member
באמת שישמור עליך אלוהים, אמן.

זה הדבר היחיד שעוד אפשר לענות.

RonspotNL

New member
או במילים אחרות את אומרת

" אין לי טענה נגדית חזקה יותר" זה היה צפוי

פרויז1

New member
רונספוט !

אם התכוונת לומר שאין הבדל בין ילדה בגיל 12 לבין 18, 20 ויותר - מבחינת העוצמה של ההשפעה הנפשית, וכושר העמידה שלה לקבל את הידיעה שהוא מאומץ ולא ביולוגי של ההורים שגידלו אותו - אני מבקש לחלוק על דעתך בנקודה זו. המהלומה בגיל כה צעיר שונה מזו שבגיל גבוה יותר, וגם דרך מסירת ההודעה : פייס/הודעה מסודרת.
הנימוק : בחורה יכולה להתמודד עם הידיעה אחרת מילדה , בשל הבדלי תעצומות וכושרים ויכולות התמודדות ונסיון חיים בין 2 הגילאים.

RonspotNL

New member
לצערי או משמחתי אני לא יודע כבר

מניסיון אני יכול להגיד לך שאין קשר לניסיון חיים אלא להתמודדות עם רגשות אני ידעתי תמיד שאני מאומץ וזו התמודדות יומיומית אבל אם ההורה המאמץ לא פתוח לפחות בגילוי הדבר הכל כך חשוב הזה (ואני לא מדבר על כישורים אחרים כהורה או הורים)אז הבעיה חמורה עוד יותר אבל קשה לי לחשוב על לספר דבר כזה לילד בפייס או במסרים ....

פרויז1

New member
אני לא רוצה לעסוק בחטא/עבירה על החוק

בגין זה שסיפרו לילדתי בפיס.
אני רוצה לעסוק עכשיו וקדימה : אני רוצה לתמוך ולתמוך ולתמוך בילדתי, שהיא כבר גברת, אינטיליגנטית.

RonspotNL

New member
אני דווקא כן רוצה לעסוק בזה

כי אם הייתם גלויים איתה מההתחלה אולי המצב היה אחרת והיה לה אולי טיפה יותר קל ובטח שלא היתה צריכה לשמוע את זה ממקורות אחרים ועוד בפייס

KallaGLP

New member
על מה אתה מדבר?

הילדה ידעה שהיא מאומצת. את פרטי הביולוגית המאמצים לא ידעו ולכן לא היו יכולים לספק לה אפילו לו היו רוצים. מי לא היה גלוי עם הילדה? החוק של אימוץ סגור אינו באחריות המאמצים.

פרויז1

New member
רונספונט! קיימות שתי גישות יסוד ביחס לשאלה

כן/לא לספר בהזדמנות הראשונה למאומץ על הסטוס שלו ולחשופו לביולוגים :
1. כן - כפי שאתה גורס.
2. לא - כפי שאני גורס.

אני מבין את מניעיך לגישה שאתה אוחז בה.

האם אתה מבין את מניעיי?
האם אתה חושב שגישתך מתאימה לכל 100% מאומצים, או אולי יש וגישתי מתאימה להם?
האם אתה יכול לדבר על המאמצים, כמו שאני ואח' מדברים על מאומצים?

ערב טוב !

RonspotNL

New member
בוא נעשה סדר

כי לספר על מאומץ על הסטטוס שלו ושהוא מאומץ זה דבר אחד
חשיפתו לביולוגים זה דבר מורכב יותר במיוחד למאמצים כי המאמצים תמיד בפחד שאולי המאומצים יעדיפו קשר עם הביולוגים "ושאולי יקחו אותם מהם" במקום להבין שגם אם הם אלה שמגדלים את המאומצים למאומצים בגלל החור הגדול שאיתו הם חיים והשאלות הלא פתורות עד פתיחת התיק תמיד יהיה צורך להכיר את עברם ומשפחתם הביולוגיים ורצון לקשר איתם
אני אגב פתחתי את הנושא לדיון בקבוצת המאומצים הבילאומית והסגורה בה אני חבר ומנהל בפייס
ומעניין לראות שרוב אלה שהשתתפו שם בדיון אמרו את מה שאמרתי כאן אבל אני לא יודע אם גישתי מתאימה לכל אחד ואחת קשה למדוד את זה את האמת
ערב מצויין גם לך

למעלה