סכמ"ש טיים

LeAnnDylan

Well-known member
הבעיה עם קובן

היא שיש לי איזה 8 ספרים שלו שאני צריכה לקרוא ואני כבר לא זוכרת מה בא לפני מה. בכלל כל הסדרה של המיירון הזה מעיקה ואני כבר לא זוכרת אם יש ספרים חדשים שלא קשורים אליו.
את של דקסטר התחלתי לקרוא אבל הפסקתי לטובת טוליסה |מתבייש| אז אני חושבת שאחזור אליו. למרות שעד שהתרגלתי לעצלנות שבאודיו בוק פתאום להתחיל אשכרה לקרוא ספר נראה לי כמו משימה כל כך קשה

shirush3

New member
זה לא ממש נורא לא לקרוא את זה לפי הסדר

קראתי את הראשון בסדרה ואח"כ את האחרון
ואחרי זה קראתי עוד כמה מהאמצע
זה פשוט קצת מבלבל מהבחינה של החיים בפרטיים של הדמויות, אבל בכל ספר הוא מסביר מחדש ככה שאת לא ממש הולכת לאיבוד

LeAnnDylan

Well-known member
כן אבל מייון הזה משעמם לי ת'חיים

שיפסיק לכתוב עליו!
דקסטר יותר מענין
אני מתה על הכתיבה של ג'ף לינדזי. הוא חולה נפש. אבל חול הנפש משובח!

shirush3

New member
נראה לי שדיברנו על זה

יותר אהבתי את הסדרה מאת הספר, אבל זה היה בעונות הראשונות.
באיזה ספר את עכשיו של דקסטר?

LeAnnDylan

Well-known member
כן אבל רק הספר הראשון מקביל לסדרה

אני בספר השלישי (ויש גם את הרביעי מחכה)
לקרוא את שאר הספרים זה כמו לקבל עונה נוספת

Y. Welis

New member
לא רוצה להרוס אבל...

זה קצת מתקשר למה שאני ו'קסם מעשית' דיברנו עליו למטה יותר, בהקשר של ילדים וחינוך טוב יותר דרך ה-TV (ואולי כתבתי על זה בפורום טלוויזיה).

זה נוגע למה שאני מכנה 'המוסריות החדשה', החתרנית מטבעה, של כמה סדרות חדשות (בעיקר של HBO ושיתופי הפעולה שלה עם חברות הפקה בריטיות). מוסריות שמעבירה מסר מאוד בעייתי (לא מיועדת לילדים כמובן, אבל סביר שמשפיעה על מבוגרים).

המוסריות הזו אומרת שמותר להרוג, כל עוד הורגים את הרעים.
זה סוג של המשך למיתוס המערב הפרוע, שבו השריף היה החוק והיה יכול לחסל כל מי שנראה לו מסוכן. אבל עדיין הוא פעל בשם החוק (בד"כ שופט קבע אם מותר להוציא להורג את מי שהשריף תפס).

אח"כ בא (בשנות השבעים) 'הארי המזוהם' של קלינט איסטווד, שהמשיך פחות או יותר את דמות המערבונים שלו, הפעם כשוטר שמתמודד עם הרעים וסוגר איתם חשבון, *מבלי* להטריח את המערכת המשפטית.

אבל היום הולכים רחוק יותר - דמויות שהן אנטי חברתיות ובלתי מוסריות בבירור, שעושות את מה שהמערכת המשפטית לא מסוגלת.

לדעתי זה החל בעיקר עם ה'סופראנוס' והדמות של טוני 'מפקח סילוק האשפה', שסילק מהרחובות את הקיצוניים שבאנשי המאפיה. זה לדעתי נתן את הטון להרבה סדרות שבאו אחריה. גם סדרות היסטוריות נעשו ברוח הזו, כמו 'רומא' ועוד ('קאמלוט', 'משחקי הכס', 'ספרטאקוס'), שהצטיינו בבוטות מינית, אלימות ומוסריות דומה (הן למעשה כ"כ דומות, עד שנדמה שיש כאן איזו נוסחה שמפיקי HBO פיתחו ומשכפלים בכל אחת מהן).

וכך גם דקסטר הסיריאל קילר, מתמקד רק במי שהמערכת המשפטית לא הצליחה לסלק מהרחובות.

לצורך האיזון צריך לומר שתמיד היו סיפורי נוקמים פרטיים; החל מרובין הוד וכלה ב-זורו. אבל הם תמיד פעלו לצד שליט טוב, ונהנו בתור כך מהחסות החוקית שלו (אם כי במקרה של רובין הוד, הוא הומצא ע"י שונאי המלך הטוב האמיתי, ג'ון). כך העם יכול להעריץ אותם, מידיעה שיש מי שיבוא לעזרתם כשצריך, ותמיד הוא יהיה מטעם הסמכות הגבוהה.

אבל בסדרות האלה לא נראה לי שיש שמץ של צידוק שכזה. הגיבורים שלהן פועלים ממניעים פרטיים לגמרי, ומתוך בוז למערכת או לשילטון.

עם הנגישות האדירה היום, כשפרק מגיע למאות מליוני צופים דרך הרשת, זה קצת מטריד - המסרים שאנחנו מקבלים, ושמסבים לנו הנאה.

LeAnnDylan

Well-known member
לא רוצה להרוס מה בדיוק?

זו דעתך, וסביר להניח שיש בה משהו אבל מה בדיוק חששת להרוס?

LeAnnDylan

Well-known member
אהה. אין באמת סיכוי שזה יקרה

עם כמה שהבחור מטורף, הכתיבה של ג'ף לינדזי פשוט מבריקה.

סיכום חודש נובמבר

(חבל לפתוח הודעה חדשה.......)

אני עדיין ממשיכה להיות גאה בכם, חודש נובמבר היה מצויין
,
מלא בחפירות מעולות. המספרים:
החודש המשכנו לעלות במספר ההודעות, באוקטובר כתבנו 2341, ובנובמבר כתבנו........2784!!! מעולה!
אני מקווה שנמשיך לעלות, במיוחד שהעונה השנייה מתחילה ב 19 לדצמבר

עשרת הפורומים האהובים עלינו היו:
ערוצי הסדרות של yes
טלוויזיה
האנטומיה של גריי ומרפאה פרטית
משחקי הרעב
קאסל
פאזלים
מתגייסים
פייסבוק ורשתות חברתיות
הורים למתבגרים
ניווט ו-GPS

החופרים הנהדרים שלנו היו:
5. קסם מעשית

4. נועמה

3. ש2 - שירן מהבלוק שפרצה לחיינו בסערה נהדרת

2. סהר - שהספיק לצערי לעזוב אותנו

1. ש3 - שירו'ש המלכה הבלתי מעורערת של הפורום

האדמה החודש תשתנה קצת בגלל השינויים - אדום אחד
לכותבת החרוצה ביותר
, ואדום אחר
למשקיען הפורום - נועמה - זו את יקירתי

ועוד בקשה קטנה, משחק הפורום החוליה החדשה קצת נתקע, אני משערת ש PrincessCharming עמוסה,
אשמח אם מישהו מוכן להתנדב ולקחת על עצמו פתיחה שבועית של המשחק?

ובנימה אישית:
אני ממש אוהבת את הפורום שלנו, ולהגיד לכם תודה ענקית שהצלחת ליצור פורום מקסים ואווירה משפחתית

שירלי! את לא מבינה איך נבהלתי

לא שמתי לה שאני באדום, ואז הגבתי על הודעה, ופתאום קלטתי שמשהו לא בסדר, המשתמש שלי לא בבולד!! ואז הבנתי מה קרה

ושוב תודה

(איך גם אחרי שסהר נעלם לא הצלחתי?! איך?!!!? אני רוצה לראות כמה הודעות חפרנו, כל אחד.)

shirush3

New member
עכשיו אני אתבלבל בהודעות שלי איתך

מזל טוווווווווב

והכותבים.....

ההרגל לצרף תמונה עם הכותבים הגיע (כמו הרבה הרגלים אחרים) מעדי מפורום עב"ן,
אז אם זה נראה לכם מוכר.......

למעלה