המתכון
הוא שילוב של רעיון הבורקס של החיפושית עם התאמה לנ"ג
אז ככה- בצק פריך נ"ג- כוס קמח טף כהה, כוס קמח סורגום, שליש כוס עמילחן טפיוקה /אפשר גם קמח ת"א או אורז לבן.
קמצוץ מלח, שליש כוס שמן זית, שתי כפות שומן קוקוס. אפשר להוסיף שמרי בירה/ עלים ירוקים...
מערבבים הכל מוסיפים מים/חלב סויה עד שנוצר בצק שבלחיצה מתאחד אך מתפורר בקלילות.
משטחים את הבצק על תבנית ,אני לא שימנתי, לוחצים עליו ויוצרים חיפוי דק של בצק על התבנית .מרימים מעט על הדפנות. אופים ב=175 מעלות כ-10 דקות.
בינתיים מזקיפים במחבת בצל,מוסיפים את עלי התרד- לי היו הרבה, לא שקלתי אבל הם מילאו קערת טאפרוור גדולה. מלח, פלפל שחור. נותנים לעלים לרדת בנפח, מערבבים מדי פעם. לתערובת העלים מוסיפים חצי כמות פטה שקדים. המתכון של החיפושית, אני הוספתי לו חצי כוס קשיו מושרים במים, שליש כוס מים והרבה עלי תיבול טריים.
מערבבים היטב ושופכים על הבצק האפוי. אין בעיה לעשות הכל שהרכיבים חמים. משטחים ומניחים מעל פרוסות עגבניה. אפשר גם פטריות צלויות. העגבניות בתמונה אפויות רק צשום מה שמרו על מראה חי. אופים עוד כ-20 דקות חצי שעה באותה טמפרטורה לאיחוד.
שזה טעים.
אני כותבת עם המון פרוט אבל בעצם המאמץ העיקרי הוא להכין את הגבינה בזמן שתהיה לשימוש.