בישולים לסופ"ש

ella100

New member
אשמח למתכון של מאפה התרד.

מתי הוספת את העגבניות ממעל?

המתכון

הוא שילוב של רעיון הבורקס של החיפושית עם התאמה לנ"ג

אז ככה- בצק פריך נ"ג- כוס קמח טף כהה, כוס קמח סורגום, שליש כוס עמילחן טפיוקה /אפשר גם קמח ת"א או אורז לבן.
קמצוץ מלח, שליש כוס שמן זית, שתי כפות שומן קוקוס. אפשר להוסיף שמרי בירה/ עלים ירוקים...
מערבבים הכל מוסיפים מים/חלב סויה עד שנוצר בצק שבלחיצה מתאחד אך מתפורר בקלילות.
משטחים את הבצק על תבנית ,אני לא שימנתי, לוחצים עליו ויוצרים חיפוי דק של בצק על התבנית .מרימים מעט על הדפנות. אופים ב=175 מעלות כ-10 דקות.

בינתיים מזקיפים במחבת בצל,מוסיפים את עלי התרד- לי היו הרבה, לא שקלתי אבל הם מילאו קערת טאפרוור גדולה. מלח, פלפל שחור. נותנים לעלים לרדת בנפח, מערבבים מדי פעם. לתערובת העלים מוסיפים חצי כמות פטה שקדים. המתכון של החיפושית, אני הוספתי לו חצי כוס קשיו מושרים במים, שליש כוס מים והרבה עלי תיבול טריים.

מערבבים היטב ושופכים על הבצק האפוי. אין בעיה לעשות הכל שהרכיבים חמים. משטחים ומניחים מעל פרוסות עגבניה. אפשר גם פטריות צלויות. העגבניות בתמונה אפויות רק צשום מה שמרו על מראה חי. אופים עוד כ-20 דקות חצי שעה באותה טמפרטורה לאיחוד.

שזה טעים.
אני כותבת עם המון פרוט אבל בעצם המאמץ העיקרי הוא להכין את הגבינה בזמן שתהיה לשימוש.

ella100

New member
תודה.הנה סיבה סיבתית סוף סוף להכין פטה שקדים

כבר מהתמונה של המאפה,בא ללקק אצבעות.

לגבי הקשיו-יש עכשיו מבצע בדוכן "הקולה" בשופרסל דיל:
200 גרם ב10 ש"ח.שווה.

בסוף החצילים

נטחנו במעבד מזון עד דק
עם אזוב וקורנית לימונית ,טחינה, מיצלימון סחוטרי הרבה שום ומלח. זה יצא קרוב לאלוהי- למי שאוהב חצילים.

עכשיו חצאי הכרוב, כי הם כה קטנים, בתנור עם שמן זית עתיר תיבול עלי גינה למינהם

הגזר הוכן בלי אגוזים, החלטה של הרגע האחרון

גרגרי החומוס נטחנו וממתינים במקרר כשעה עד שיתאימו לטיגון כי פלאפל לטענת בני ביתי זה לא זה כשהוא אפוי.

עדיין אני תוהה מה יאכל הצעיר...טחינה רגילה, לחם, אולי פלאפל ומלפפון פרוס עם מלח...ופרות לקינוח זה בטוח
אולי יטעם מהטופו

smaak

New member
אפשר לבוא לאכול?

וגם מתכון לקציצות סלק?

ואיך את דואגת שתפוחי האדמה והבצל שמתחת ייאפו בלי להתייבש? שמן?

בואי

שימנתי את התבנית וגם תיבלתי את השמן לפני שהנחתי את תפוחי האדמה את הבצל קצצתי יחסית קטן כך שהוא נצרב אך לא התייבש.
אם את מודאגת את יכולה לבשל את תפוחי האדמה קצת לפני .
הסלק נטחן במעבד מזון- לא עד דק. אחר כך באותו מעבד נטחן בצל והאזוקי בכמה פולסים לא יותר. ערבבתי הוספתי מלח, קרי, פלפל שחור. שליש כוס שבבי תפוחי אדמה. יכול גם קמח עמילני אחר.
כשהגעתי למרקם שבידיים רטובות ניתן לעצב קציצה הפסקתי והתחלתי להנחי קציצות על פרוסות תפוחי האדמה. משום שהסלק אינו מבושל מראש הוא מפריש נוזלים במהלך האפיה ששומרים על הרכות.

עשיתי משהו דומה עם עדשים חומים מושרים, אז הוספתי הרבה פטרוזיליה קצוצה ובצל מגורר גס. הנחתי ישירות על תבנית מוברשת בשמן מתובל.

אפשר במקום תפוחי אדמה בטטה/ דלעת/ קישואים/ פרוסות בצל או עלים ירוקים של תרד/ תערובת עם סלרי פטרוזיליה וכו' הרבה/ סלק/ מנגולד /קייל....

בעיקרון

תמיד ניתן להוסיף מיים לתבנית כדי לשמור על מאזן הלחות, הפעם לא נזקקתי והקציצות ממש לא צריכות את זה אבל אם את חוששת לירקות שמתחת

usi1

New member
הכנתי את הלזניה הטבעונית של "שינוי צורה"

ויצא סוף.........
אין דברים כאלה.
מינוס השום וכל החריפים.
יחד עם הממרח קשיו .
על בסיס של הירקות : קישואים + פטריות, מהזן הגדול הזה ....
עשבי תיבול השתמשתי רק בחבילה של בזיליקום ופטרוזיליה ( אורגניים )
ואפיתי את הירקות קודם לכן כמו להכנה לאנטי פסטי.
מזמן לא אכלתי משהוא כל כך טעים ומוצלח.
דורש קצת השקעה ושלבים אבל שווה כל ביס.

עוד מתכונים מעניינים יתקבלו בברכה....

עכשיו יש לי חבילה של דפי אורז שאין לי מושג מה עושים עם זה , מילוי ירקות לדפי אורז אם משהוא עשה וניסה - אשמח לקבל . משהוא על בסיס של נבטים סיניים.

את הסושי הבת שלי הכינה, גם כן יצא נהדר. הצליחה לגלגל יותר טוב ממני ....
לא השתמשנו בחומץ אורז היא אמרה שזה איכס. האורז נדבק בפני עצמו , יש לו מעין תכונה דביקית כזו .

תודה רבה!

נטאשKה

New member
אז בסוף

יש פה אורז פרא. הכנתי אותו בלי תיבול מיוחד כדי שאוכל להוסיף לו כל השבוע כל פעם משהו אחר לפי החשק.
עדשים שחורות עם תפוחי גרנד ויוגורט סויה.
מרק ירקות מלא בכל טוב.

וזהו. מאוד חסרת השראה

תכלס כל מה שבא לי בחום הזה זה אבטיח

siriusgirl

New member
פה,

בתקווה שיספיק לימים הקרובים ולא רק לשבת

אורז מלא עם המון עשבי תיבול.
עדשים ירוקות עם לימון, שמ"ז, מעט מלח והמון פטרוזיליה ושמיר.

לי זה מספיק במסגרת הארוחה המשפחתית בערב, כי ממילא (כמעט) תמיד יש סלט וטחינת שום ועוד איזו תוספת שטבעונית בעל כורחה (פתיתים למשל).

ladybug6

New member
כאן אלתרתי מוקפץ

ממקרוני רחב ולקט ירקות קפוא למוקפץ, כזה שזורקים ישר למחבת + רוטב ולתוך זה הוספתי את המקרוני המבושל. יצא יאמי. מעבר לזה נאכל סלטים ושאריות מארוחת שישי בתקווה שיהיה משהו מעניין לקחת הביתה..

Gidi Shemer

New member
אצלי העצלנות חוגגת

יש לי מדי פעם תקופות כאלו, לאו דווקא של עצלנות (הבישולים בשלב זה של חיי לא מצריכים הרבה התעסקות), אלא של ויתור על נסיון לאכול בריא ועיסוק בספורט ברמה מינימלית עד אפסית. כאלו היו השבועיים שהיו. למדתי מזמו לא לפתח נקיפות מצפון אלא לזרום עם זה לזמן קצר ואז לשוב לשגרה.

ביום שני נתחיל מחדש.

בינתיים, אוכל מה שיוצא, כולל קמחים של קמח (שאני בדרך כלל משתדל להימנע מהם).

ladybug6

New member
כנ"ל. גם אני בתקופה כזו

וגם אני למדתי לא להתייסר על זה אלא לקבל את זה, להנות מזה, ובשלב מסוים לקחת את עצמי בידיים.. אם אני לא עושה את זה במודע, בשלב מסווים הגוף מבקש, ופתאום באופן טבעי יש יש יתר חשק לאוכל קליל ויותר ירקות ודברים בריאים.

Gidi Shemer

New member
ההבדל היחידי ביננו

הוא שכשאת במצב הזה את אוכלת משולש וחצי של פיצה במקום משולש + שלש כפות של אורז במקום אחת.

אצלי זה נראה לגמרי אחרת....

RSPA

New member
לפעמים זה רק ענין של עומסים, לחצים וכד'

שבאים בתקופה מסויימת ועוברים עם הזמן. גם לי זה קורה (ואני מניח שלעוד רבים אחרים) וגם אני זורם עם זה ומנסה בינתיים דברים אחרים יותר נוחים ונעימים (במובן שאינם מחייבים...).
אם בא לך, אז במקום לרוץ למשל, תתחיל לרקוד ברחוב כמו עמך בפרוייקט של פארל ווליאמס. מכיר ?
אם כן, מצוין. אם לא - תשאל את הבנות שלך שבטח מכירות ותראה את הקליפ הרשמי של הפרוייקט.
זה עושה טוב לנשמה.

http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM

למעלה