אז כאן היו לנו כל מיני דברים
בישלתי המון השבוע מהבלוג של חיפושית. אני אוהבת את המתכונים. לא מסובכים, חומרים בסיסיים, אפשר להחליף מרכיבים על בסיס הטעם האישי בלי לפגוע במתכון, באמת שאפו!
אז בתחילת השבוע, ולא לסופו הכנתי חמין. הכנסתי חומוס בנוסף לשעועית, ופטריות פורטבלו במקום שמפיניון. יצא מהמם ברמות שקשה לתאר, פשושיק היה על סף עילפון מהתרגשות. גם יחסית פחות כבד מהחמין המסורתי. ז״א, תחושת הכבדות עברה די מהר.
אבל אני לא אכין שוב בזמן הקרוב, רק בגלל שיומיים שלמים היו לי גזים מהקטניות. לא עזרו כדורי פחם ולא תה לואיזה.
עוד היו השבוע נסיונות של לזניה טבעונית עם שבבי סוייה שיצאה בסדר, אבל אפשר לשפר את המתכון. השתמשתי בדפים מקמח כוסמין ורוטב עגבניות.
בישולי בסיס כמו ציר ירקות וירקות בתנור שהכנתי אתמול, רק בגלל שלא נשאר כמעט כלום במקרר.
בגזרת המאפים הכנתי את עוגת התפוחים הבחושה מהבלוג שיצאה מדהים וכבר חוסלה. נתתי לסטודנטית שעובדת אצלינו והיא ביקשה מייד את המתכון. השתמשתי בסוכר חום והעוגה יצאה קצת יותר כהה, והרבה קינמון כי אני אוהבת, ומקל ווניל כי יש לנו תמיד במאפייה וזה יותר טעים (וגם כי אני יושבת אחר כך להסניף את המקל במשך שעות).
הכנתי גם את בראוניז הבטטה, אבל שכחתי את הקמח מהמתכון (ועוד נסעתי במיוחד לקנות אותו בנפרד). למרות זאת היה ממש טעים והבראוניז נשארו לחות במשך כמה ימים טובים. המתיקות שבאה מהתמרים בלבד היתה יותר ממספקת, והטעם היה שוקולדי מאוד למרות שהשתמשתי רק בקקאו.
ביום שלישי הייתי בשיעור הבישול האחרון במסעדה הטבעונית.
הפעם היו לנו כל מיני אפשרויות. השף והעוזרת שלו סידרו על שולחנות מעין דוכן שוק, שהיו בו שלל ירקות, קטניות, דגנים וכו׳, ואנחנו היינו צריכים להכין מה שאנחנו רוצים, אבל לשמור על כמה כללים בהרכבת הצלחת. עבדנו בקבוצות די קטנות.
אני ראיתי פלפלים מתוקים ארוכים, והחלטתי למלא אותם.
התערובת למילוי שהוכנה היתה אורז שבושל חצי בישול מראש, עדשים כתומות שבושלו חצי בישול, תרד קצוץ, בצל ושום שטיגנתי לפני כן. הפלפלים מולאו ונכנסו לתנור לעשרים וחמש דקות לערך עם הרבה שמן זית.
הרוטב שהכנתי היה רוטב סלק ותפוחים, שבארט השף הציע לי להכין, בכדי להכניס עוד צבע לצלחת. הבסיס היה בצל סגול, תפוח וסלק אדום שבושל לפני כן, ולהם הוספנו מיונז טבעוני שמישהו בקבוצה השניה הכין. עירבבנו במיקסר והוספתי גם קצת שמנת סוייה ומלח, עד שנוצר רוטב סגלגל בהיר ומשגע. הייתם צריכים לראות את מבטי וקולות העונג של החברים לקבוצה כשנתתי להם לטעום רק מהרוטב. לצערי אין תיעוד מצולם.
טעמתי שם גם לראשונה טמפה שמישהו הכין. המרקם ממש מוזר לי ולא החלטתי אם אני מחבבת את זה או לא.