בישולים לסופ"ש

Gidi Shemer

New member
אני אעזור לך


https://www.youtube.com/watch?v=ZpUqymMyLsU

זוהי קבוצת מרצים שהם חברים מאד טובים שלי ואנחנו עובדים ביחד ביוזמות לשיפור ההוראה.

הפעם לא התאים לי ונעדרתי מהביצוע. שלש הבנות שלי הודו לי מאד על כך שנמנעתי.
 

RSPA

New member
אתה בטח מכיר את זה...

שאתה עושה משהו ואח"כ הולך ומשחזר בראש מה עשית וכו' וכו' ולפעמים מגלה פתאום שטעית. זה קורה לפעמים גם לאחר מבחנים וכאלה.
זה בדיוק מה שקרה לי כאן והבנתי מהר מאוד שטעיתי ב UNC .

היות ורק כעת חזרתי ל"זירת הפשע" כדי "לעשות תיקון" מצאתי גם את מה שצירפת וגם עוד משהו...
http://www.youtube.com/watch?v=WNDGUjL5LJ8

אם בנותיך הודו לך שנמנעת, מי אני שאשבור את מילתן
 

smaak

New member
תמונות תהיינה אחר כך

הייתי במפגש האחרון של הסדנה אתמול, היה אחלה, ולדעתי האובייקטיבית האוכל שלי היה הכי טעים.
במפגש עצמו לא צילמתי תמונות כי לא לקחתי את המצלמה.

חוויות בהמשך,

אבל רק רציתי לדווח שאני אוכלת עכשיו את עוגת התפוחים הבחושה של החיפושית, והיא פשוט מעדן. אני מתה על עוגות בחושות, לא אוהבת קרמים, ומבחינתי היא הפינוק האולטימטיבי.
הפעם הכנתי בלי אגוזים כי רציתי שיאן ייטעם, אבל הוא סירב כרגיל.
 

RSPA

New member
הכנתי את הבראוניז בטטות ותמרים נ"ג

שאת המתכון שלו שמת בפורום השני. אני הכנתי עם קמח אורז מלא.
יצא מעולה !
שוב, תודה.
 

smaak

New member
איך אני שמחה!!

אני מתכוונת לנסות אותן שוב בשבוע הבא, אחרי שאלך לקנות עוד תמרים ובטטות :)
עכשיו יש לי במקרר שלוש עגבניות בערך.
 

RSPA

New member
עדכון - לאחר שהיה ממושכת במקרר

חשים בטעם דומיננטי של אורז..

בפעם הבאה אני אנסה עם קמח חיטה רגיל.
 
גם אני הכנתי!

עם קמח חיטה. לראשונה מזה יותר משנתיים אכלתי בראוניז טעימממים
הוספתי שוקולד ציפס ובפעם הבאה אוסיף גם שוקולד מומס
מתכון נהדר! תודה רבה!
 

smaak

New member
אז כאן היו לנו כל מיני דברים

בישלתי המון השבוע מהבלוג של חיפושית. אני אוהבת את המתכונים. לא מסובכים, חומרים בסיסיים, אפשר להחליף מרכיבים על בסיס הטעם האישי בלי לפגוע במתכון, באמת שאפו!

אז בתחילת השבוע, ולא לסופו הכנתי חמין. הכנסתי חומוס בנוסף לשעועית, ופטריות פורטבלו במקום שמפיניון. יצא מהמם ברמות שקשה לתאר, פשושיק היה על סף עילפון מהתרגשות. גם יחסית פחות כבד מהחמין המסורתי. ז״א, תחושת הכבדות עברה די מהר.
אבל אני לא אכין שוב בזמן הקרוב, רק בגלל שיומיים שלמים היו לי גזים מהקטניות. לא עזרו כדורי פחם ולא תה לואיזה.

עוד היו השבוע נסיונות של לזניה טבעונית עם שבבי סוייה שיצאה בסדר, אבל אפשר לשפר את המתכון. השתמשתי בדפים מקמח כוסמין ורוטב עגבניות.

בישולי בסיס כמו ציר ירקות וירקות בתנור שהכנתי אתמול, רק בגלל שלא נשאר כמעט כלום במקרר.

בגזרת המאפים הכנתי את עוגת התפוחים הבחושה מהבלוג שיצאה מדהים וכבר חוסלה. נתתי לסטודנטית שעובדת אצלינו והיא ביקשה מייד את המתכון. השתמשתי בסוכר חום והעוגה יצאה קצת יותר כהה, והרבה קינמון כי אני אוהבת, ומקל ווניל כי יש לנו תמיד במאפייה וזה יותר טעים (וגם כי אני יושבת אחר כך להסניף את המקל במשך שעות).
הכנתי גם את בראוניז הבטטה, אבל שכחתי את הקמח מהמתכון (ועוד נסעתי במיוחד לקנות אותו בנפרד). למרות זאת היה ממש טעים והבראוניז נשארו לחות במשך כמה ימים טובים. המתיקות שבאה מהתמרים בלבד היתה יותר ממספקת, והטעם היה שוקולדי מאוד למרות שהשתמשתי רק בקקאו.

ביום שלישי הייתי בשיעור הבישול האחרון במסעדה הטבעונית.
הפעם היו לנו כל מיני אפשרויות. השף והעוזרת שלו סידרו על שולחנות מעין דוכן שוק, שהיו בו שלל ירקות, קטניות, דגנים וכו׳, ואנחנו היינו צריכים להכין מה שאנחנו רוצים, אבל לשמור על כמה כללים בהרכבת הצלחת. עבדנו בקבוצות די קטנות.
אני ראיתי פלפלים מתוקים ארוכים, והחלטתי למלא אותם.
התערובת למילוי שהוכנה היתה אורז שבושל חצי בישול מראש, עדשים כתומות שבושלו חצי בישול, תרד קצוץ, בצל ושום שטיגנתי לפני כן. הפלפלים מולאו ונכנסו לתנור לעשרים וחמש דקות לערך עם הרבה שמן זית.

הרוטב שהכנתי היה רוטב סלק ותפוחים, שבארט השף הציע לי להכין, בכדי להכניס עוד צבע לצלחת. הבסיס היה בצל סגול, תפוח וסלק אדום שבושל לפני כן, ולהם הוספנו מיונז טבעוני שמישהו בקבוצה השניה הכין. עירבבנו במיקסר והוספתי גם קצת שמנת סוייה ומלח, עד שנוצר רוטב סגלגל בהיר ומשגע. הייתם צריכים לראות את מבטי וקולות העונג של החברים לקבוצה כשנתתי להם לטעום רק מהרוטב. לצערי אין תיעוד מצולם.

טעמתי שם גם לראשונה טמפה שמישהו הכין. המרקם ממש מוזר לי ולא החלטתי אם אני מחבבת את זה או לא.
 

smaak

New member
הבראוניז לפני ההכנסה לתנור

לא, לא אני זילפתי. אם אני הייתי מזלפת זה היה נראה כמו עוגה של פרה.
 

ladybug6

New member
מעניין, זה נראה שונה מאשר אצלי

ואני חושבת שהסיבה היא שהשתמשת במעבד מזון במקום ערבוב ידני מינימלי. נסי להבא לערבב ידנית עם כף, הכי מעט שאפשר ותראי שיצא לך יותר אוורירי בחלקים של הבצק.

וכל השאר נראה מהמם

לגבי החמין והגזים - נסי להבא להשתמש בקטניות קלות יותר, למשל אזוקי+מאש+עדשים חומות קטנות אורגניות, ולהשרות היטב מראש. ואולי לשים יותר ירקות ביחס לקטניות כדי לאזן קצת.
 

smaak

New member
השריתי די הרבה

יותר מלילה, ואחר כך בישלתי,
אבל יש לי כנראה רגישות גבוהה יותר מאנשים אחרים, פלאס בצל גם גורם לי להרבה גזים (כל המשפחה, גם כרישה).
אני בהחלט אנסה לערבב ידנית, פשוט קל לי יותר עם מיקסר (למי לא). מבחינת הטעם- יצא באמת מעולה.
כבר סיכמתי עם פשושיק שנתחיל להכין ולמכור חתיכות כאלה עטופות בניילון נצמד, ובפעם הבאה אוסיף גם אגוזים.
 
למעלה