התייעצויות לפני ניתוח

קוביd1

New member
התיעצות

אין לך מה להתלבט בכתיבה פה בפורום זה המקום ,כולנו באותה צלחת של השמנת יתר ,ומי יבין אותך אם לא אנחנו.
את בBMI 35 ואין שום סיבה שתקברי את עצמך בבית בקצב הזה את תמשיכי לחיות עד 120 ,אל תקחי כל כך קששה את השמנת היתר שלך ,אני מכיר פה בפורום אנשים שהBMI שלהם היה הרבה הרבה יותר גבוה משלך ,אני מכיר אנשים שירדו 100 ק"ג במשקלם ,ןהמשקל הכבד שלהם לא מנע מהן חיים פעילים בתחום העבודה בתחום החברתי ,אז תרימי את הראש ותצאי מהמצב הדכאוני הזה ,אולי בעזרתמ מי שהוא מקצועי
מה שאני מציע לגשת לרופא מנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים ,מגיע לך 2 יעוצים בשנה דרך קופת חולים ,תבדקי האם כאבי הברכיים שלך וכאבי הגב לא נובעים מהשמנת היתר ףמכתב טוב מאורטפד יכול לעזור ,אל תגידי לא לפני שניסית
רק דעי לך שניתוח הוא אך ורק כלי עזר לירידה במשקל ולא יעשה את העבודה בשבילך
ברור שלא כדאי להשמין עוד 15 ק"ג כדי לקבל אישור לניתוח ,מהלך כזה הוא טיפשי
בהצלחה אשמח לשמוע מה החלטת
חברים נוספים פה בפורום אנא עצתכם ועזרתכם

קובי

Morani1983

New member
אופירה וקובי תודה

תודה על התשובות
אני לא מתכוונת בוועדה לסחוב עליי משקולות חולות אבנים או כל דבר אחר ...
אני גם לא מתכוונת להשמין עוד כי זה יגרור עודפי עור ואני לא ממהרת לחדרי ניתוחים ...
אני רק רוצה להבהיר שאולי קצת הגזמתי אני כן יוצאת מהבית עבודה סידורים פשוט ביציאות עם חברות איתי זה מצריך קצת עבודה קשה
שונאת לעמוד מול המראה שעות ובסופו של דבר להחליט שכולם יכולים לקפוץ לי וככה אני ... הייתי מעדיפה שהמסקנה הזאת תיהיה בשניה הראשונה שאני מסתכלת במראה
ברור לי שניתוח טבעת הוא רק עוזר לדיאטה ולא הדיאטה עצמה ... ברור לי שעדיין אני אצטרך לעמוד בפיתויים ולעבוד קשה
אני יודעת שבמידה ויאשרו אותי לניתוח זאת תיהיה התחלה של עוד מלחמה מול המשקל ואני לא מקלה ראש בעניין
עניין הניתוח הועלה בפניי לפני כמה שנים ודחיתי וניסיתי לבד אחרי הרבה הרבה הרבה מחשבות החלטתי כן לנסות ניתוח ומקווה שבאמת זה יתבצע (לפחות את המלחמה מול הלחם זה מפחית ממני)
לגבי הניסוח הגרוע שהחלטתי לרשום ("וסביר להניח שבקצב הזה אני גם לא אחיה הרבה זמן ") הכוונה היתה כזו :
אני מפחדת שאני אמשיך ואמשיך ואמשיך להשמין ... בסופו של דבר השמנה היא אכן מחלה והפחד להגיע לממדים גדולים יותר משתלט וכמובן הפחד שאני הורסת את הבריאות שלי משתלט .

גם חשוב לי להבהיר שאני לא שואפת להיות רזה רזה אני חושבת שאישה הרבה יותר יפה כמלאה אבל גם את "המעט" שאני רוצה להוריד אני מתקשה ...
ניסיתי מכון כושר אבל זה החמיר את הכאבי ברכיים בכמה וכמה רמות ...
הופתעתי פעם ראשונה בחיים שלי לגלות שאכן כשאתה כבד משקל ואתה מעמיס על עצמך בספורט אתה מקיא את נשמתך !! (תמיד לא הבנתי את העניין הזה כשראיתי את זה בלרדת בגדול עד שחוויתי את זה במכון כושר !)

ובנימה אישית יותר לאופירה וקובי
תודה רבה ... אני בהחלט אגש לאורטופד (בשינה לא נראה לי שיש לי בעיות נשימה זה רק במהלך היום ומידי פעם וינטולין ואנילהציה עוזרים לי מאוד אבל אני אביא אישור מהרופאת משפחה שלי היא מכירה את ההיסטוריה)
לא יודעת אם תאמינו אבל עזרתם לי מאוד כי פחדתי להתחיל כל צעד לעבר הניתוח ( שהוא בעצמו מפחיד ...גם ההרדמה ובעיקר שאני גם אלרגית לתרופות מסויימות ... )
כבד שומני, כולסטרול, לחץ דם גבוה, סוכר בדם - אבדוק גם מכתב אישי לחברי הוועדה ארשום
ומבטיחה לעדכן כאן בפורום - מקווה שלא יהיו לי מלחמות מול הקופת חולים
יש מצב שעוד אשגע אתכם כאן בפורום

תודה רבה !!!

Morani1983

New member
אחרי לילה ללא שינה

וצפיה בניתוחים ביו טיוב ... החלטתי שאני רוצה שרוול ... זה אומר לנטוש לפורום החדש ? :(
עדיין לא קבעתי תור לאורטופד
הפחד לתשובה שלילית מהועדה משתק אותי
חברה שעשתה שרוול בנובמבר המליצה לי לא לעשות .. בגלל שזה עינוי לנפש ...
אני כרגע בדעה שכל כלי עזר שיוכל לעזור לי בדרך לחיים בריאים יותר ונטולי כאבים אני מאמצת !
מישהו היה פה בועדה של מדיקל סנטר ?
ואופירה החלטתי להקשיב לעצתך וללכת למעבדת שינה ... לאחר קריאה בנושא גיליתי שאם יש לי דום נשימה אז אין שום דרך לגלות את זה ... חוץ מאשר הבדיקה עצמה כמובן :)

מקווה לאזור אומץ בשבוע הקרוב ולהתחיל תהליך - מיני תהליך לפחות ...

מורן

Morani1983

New member
אוף רואים שאני חדשה ...:(

חשבתי שאם אני אמשיך באותו שרשור יראו את זה בעמוד הראשון

אופירA

New member
מנהל
אני אקח לך את זה לעמוד ראשון

רק בתוך 3 ימים מהתאריך של תחילת השרשור זה קופץ לעמוד ראשון. אח"כ כבר לא קופץ.

הפורום החדש מאוד נחמד. את יכולה להסתובב בשניהם. כרגע ברור שיהיה לך תועלת משניהם.
לפני ניתוח - המקום הוא בכל פורום אפשרי. אחרי ניתוח - אפשר להיעזר ולעזור גם פה וגם שם. כמובן ששם יש עזרה יותר ספציפית לגבי השרוול, ופה רק באופן כללי.

רותם026

New member
עוד דבר

אם עשיתי את הועדה באסותא לא יכולה לעשות את הניתוח בסורוקה?מה כן אפשר לעשות במצב כזה?
אפשר בכלל לעשות משהו?רוצה לציין שהתיק שלי עדיין לא חזר מועדת חריגים (הוא שם כבר חודש)...
תודה אופירה

קוביd1

New member
רותם

הועדה קובעת באם מגיע לך לעשות את הניתוח מבחינת הBMI ולא אכפת להם היכן תעשי את הניתוח
רק דעי לך שבאסותא זמן ההמתנה הרבה יותר קצר מאשר בבית חולים ציבורי ,בבית חולים ציבורי יכול להיות מצב שתוזמני לניתוח ,והוא יכול להתבטל באותו יום בגלל שחדרי הניתוח תפוסים בגלל מקרי חירום ,בניגוד לבית חלים פרטי שכל הניתוחים מתוכננים מראש.

קובי

אופירA

New member
מנהל
4 השמות שאמרת - תותחים לחלוטין אני לא מכירה אף אחד מהם, אבל זה מה שהתרשמתי מדברי מנותחיהם ומגורמים שמכירים אותם, מהכתיבה שלהם ברשת ומהגישה הרפואית שלהם לנושא הבריאטרי.
מבחינת מקצועיות בשרוול - תרגישי שקט גמור.
מבחינת אישיות ויחס - על 3 הראשונים שמעתי רק דברים טובים מכמה מנותחים. גם על קוריאנסקי (אבל לא שמעתי הרבה מנותחים שלהם).
על ד"ר סובחי שמעתי מהרבה מנותחים בכמה סוגי ניתוחים בריאטריים שונים, ולגבי יחס נעים ולקיחת אחריות - הדעות ביניהם חלוקות. יש כאלו שהיו מרוצים בהחלט. השאר - לא.
אגב, ד"ר סובחי מהמקצוענים הגדולים והוותיקים בתחום הבריאטרי, ובעצמו עבר בשנים האחרונות ניתוח שרוול, שהפך אותו לדוגמנית חתיכה בהחלט.

גם לגבי ד"ר קידר - הרושם שקיבלתי דומה מאוד לרושם שדיווחו לך ושדיווחו על ד"ר סובחי.
תראי, אם אני לא שמעתי על סיבוכים אצל מינץ או ספיבק, זה לא אומר שלא היו אצלם סיבוכים. זה אומר שאני לא שמעתי... אבל אני קצת מאמינה שאם את מכירה באופן אישי 2 מקרים שהסתבכו אצל ד"ר קידר, אז זה לא במקרה, וכנראה זה לא הרופא שמתאים לך.

כמובן, כל מה שאומרים לי אני לוקחת בערבון מוגבל, כי זו דעה מאוד אישית של מי שאומר. אבל את הדברים של הרופאה המרדימה הייתי לוקחת בערבון פחות מוגבל ומעניקה להם יותר משקל. כי אני מסכימה איתה מאוד, שניתוח הוא קצבות, והוא מבוצע ע"י בעל מיומנויות של קצב+משגיח כשרות, ואין בכך כל רע. כי כאשר אנו צריכים מישהו שיחתוך את גופנו ויבין היטב באיברינו הפנימיים, אנו בהחלט צריכים שיהיו לו גם מיומנויות של קצב ושל משגיח כשרות מבחינת העיסוק באיברים החיצוניים והפנימיים, וגם ידע רפואי המקיף ביותר, וגם יכולות מוטוריות טובות, וגם שיהיה רגוע ושבע...
אבל, עליו להבין היטב שאני לא פרה! ולכן, בוודאי וללא ספק עדיף שהוא יהיה גם רב-אמן! כי הגוף שלנו הוא יצירת אומנות, וצריך אמן עם שאר רוח כדי להבין אותו בזמן העיסוק בעבודת הקצבות.
ואין מה לדבר שחשוב לבחור מנתח עם המון נסיון בניתוח הספציפי שרוצים, כפי שאמרה. כי הגוף שלי אינו שפן.

כמוני כמוך, יש לי גם גוף וגם נפש, מחוברים, לפיכך שניהם הולכים איתי לחדר הניתוח ואי אפשר להשאיר אחד מהם בבית. וצריך שהמנתח יידע לחתוך רק את הגוף ולא את הנפש! ואפילו גם לא לשרוט אותה בטעות, כי אחרי הניתוח הגוף יבריא יותר טוב בתוך מעטפת של נפש בריאה - לא חתוכה, לא חבולה ואפילו לא שרוטה.
לכן חשוב לי יחס אנושי מהרופא, דיבור בגובה העיניים ובהיגיון שיש בו חפיפה מספקת להיגיון שלי, כדי שאוכל לתת בדבריו אמון, ולהיות בטוחה בהם וביכולת שלי להעביר לו מסר ברור - מה שמאוד נחוץ כדי לטפל ביעילות בבעיות שעלולות להתעורר לאחר הניתוח, והוא לא יכול לדעת עליהן בלי תקשורת איתי.
הוא לא צריך להיות מאמי, הוא יכול להיות גם חנון, נודניק ומכוער. אבל לא יתכן שהוא ידבר לא לעניין או יוציא את העצבים שלו עלי. נקודה. כי זו בפירוש חבלה כירורגית, ואני לא מחפשת מחבלים.

melodynoa

New member
תודה רבה על היחס והתשובות. אם למישהו יש מה להוסיף - מידע על הסתבכויות ושם של מנתח ספציפי - אשמח.

אופירA

New member
מנהל
BMI בשחקים

כשזה המצב, אז אפילו בגיל 18 צריך להגיע למסקנה שאין מנוס מאשר ניתוח.
את מספרת, שכשעשית כושר ירדת רק 5 קילו - יתכן שיש לך בעיה מטבולית רצינית לרדת במשקל (שזה אומר שאין שום דרך מלבד ניתוח).
השאלה היא אם ההשמנה הענקית נובעת מאכילת יתר של 10,000 קלוריות ביום, או מאכילה סבירה של 2500 קלוריות. ואם את אוכלת הרבה קלוריות - האם זה בגלל שאת רעבה, או בגלל הרגל (שאינו נחוץ לך) לאכול מאכלים עתירי קלוריות באופן מיוחד. ההיגיון שלי אומר שאת לא אוכלת שניצל וצ'יפס בקערות, שוקולד וגלידה בחביות, ושותה מילקשייק מרוכז כל היום.
השאלות האלה חשובות, כדי לעזור לך להחליט על ניתוח ועל סוג ניתוח, וכדי שתוכלי להפיק תועלת מירבית מהניתוח שתעשי.
(כי עלייך לדעת, שיש הרבה אנשים שעשו ניתוח, וחזרו להיות שמנים גם יותר ממה שהיו, כי לא השתמשו בניתוח נכון כלל וכלל מחוסר ידע והכנה).

להתחיל את התהליך כדאי כמה שיותר מהר, גם אם פתאום תתחרטי ולא תרצי ניתוח. תמיד אפשר להפסיק, וזה לא עולה כסף.
הניתוח בסל הבריאות, ואפשר לעשותו ללא אגורה שחוקה, אבל בבי"ח ציבורי, שזה אומר יותר זמן בתור, אפילו הרבה מאוד זמן. תלוי בניתוח/בביה"ח/במנתח.
לכן אנו מעדיפים לבדוק את האופציה של ביה"ח הפרטי, במימון הביטוח המשלים שיש לנו בקופ"ח (אם יש), או ביטוח רפואי פרטי (אם יש).

רופא המשפחה לא יוכל לתת לך מספיק אינפורמציה, כך שאת יכולה לגשת אליו, לקבל את "ברכתו" והפנייה לניתוח ממנו (לא חיוני, רק לצורך שיהיה מסודר וגם נעים לאורך התהליך).
במקביל, לברר על מנתחים שאת רוצה להתייעץ איתם, ולקבוע פגישות ייעוץ. אפשר וכדאי עם כמה מנתחים, כדי לבדוק את כל האפשרויות.
מקווה שחברי מאוחדת ייכנסו לספר לך מניסיונם על הפרוצדורות והאפשרויות של הקופה. בכל מקרה, גשי למשרד הקופה ותבקשי שייתנו לך כל האפשרויות, כולל רשימת מנתחים ובתי חולים שהקופה מאפשרת לפנות אליהם, ומידע על ההליך שדורשת הקופה.
במקביל, תתקשרי למוקד הטלפוני של הביטוח המשלים שיש לך בקופה (אם יש) ותבררי את זכויותייך בבי"ח פרטי, איזה בתי חולים, איזה מנתחים וכו'.

ייתכן שתיתקלי בבעיות של מידע לא נכון, דיסאינפורמציה או חוסר ידע של הפקידים/טלפנים. אל תוותרי, תחזרי אלינו עם הבעיות ונספר לך איך פותרים אותן...
בנושאי הפרוצדורה, טוב להיעזר במשפחה אם יש יחסים טובים ותמיכה.

תקראי עוד ברשת מאמרים על 3 הניתוחים. ב-BMI כמו שלך בהחלט שייך לשקול גם מעקף קיבה, אבל בגיל שלך לא הייתי נכנסת למעקף קיבה. כך שצריך לחשוב יותר בין טבעת לשרוול.
תקראי גם את השרשור שנמצא בכותרות הפורום, שמדבר על "טבעת מול שרוול", ושם יש כמה דעות של אנשים בנושא.

אומר לך את דעתי: לטבעת יש בהחלט יתרונות כפי שציינת, הוא ניתוח קצר ולא מסוכן, ויש בו גמישות והפיכות. יתרון חשוב נוסף - ההרזיה מושגת בהדרגה רבה, לא בבת אחת, מה שגורם להסתגלות קלה יותר של הגוף והנפש לתהליך, ומונע טראומה פיזית ונפשית (שעלולה להתרחש במנותחים שמרזים מהר מאוד, הגם שמצב זה זמני וחולף לאחר כמה חודשים).
החיסרון הגדול שלה הוא איכות האכילה, כי בשרוול הרבה יותר נוח לאכול מאשר עם טבעת. חיסרון גדול נוסף - בניתוח זה יש תלות כל החיים בשירותים של מנתח (פתיחה וסגירה של הטבעת לפי הצורך), אם כי הצורך בשירותים אלו הולך ופוחת עם השנים. ועוד חיסרון גדול - עלולות להיות במשך השנים הרבה מאוד תקלות עם הטבעת. לרוב האנשים יש תקלות, וחלק מהן אפילו חמורות מאוד ומצריכות ניתוחי חירום להסרת הטבעת.
לשמחתי הרבה, השנים הרבות שבהן צברתי ניסיון בניתוח זה (על בשרי ומקשר קבוע עם מנותחים), התגלה לי שאת רובן המכריע של התקלות אפשר למנוע ע"י התנהגות נכונה, אלא שלשם כך צריך להבין אותה, ולציית לה בקביעות. כלומר צריך משמעת וסדר, והטבעת עוזרת לעמוד במשמעת ובסדר, ע"י שמפחיתה את כמויות המזון ומאפשרת לשבוע מהן בלי סבל של רעב.

כך שאם את נוטה לטבעת, כדאי שתקראי את כל החומר באתר "טבעת" שבחתימה שלי, בעיקר את הנושא של כללי האכילה הנכונים, ושצריך סבלנות רבה עם טבעת (לא להאיץ תהליכים בפתיחה וסגירה קיצוניים של הטבעת). ואם אורח החיים הזה נראה לך, תוכלי ליהנות מיתרונות הניתוח הזה, עם מכסימום איכות האכילה ואיכות החיים שמאפשר ניתוח זה.

בנוסף, חשוב מאוד שתיפטרי מהאשליות (אם יש לך) בנוגע לעזרת הניתוחים בשמירה על המשקל לטווח הארוך, ותהיי מודעת לכך שמדובר בעזרה מוגבלת (אבל חיונית, כמובן!), כשהמנותח חייב לדעת שעקב מחלתו הוא צריך כל החיים להיות במשמעת תזונה ופעילות גופנית, רק שהניתוח מאפשר שזה יביא לתוצאות ויהיה אפשרי (כמו אצל אנשים בריאים שבכלל לא הגיעו למצב כזה של השמנה, ואת ה-10-20 קילו עודף שלהם הם מצליחים לרדת בדיאטה מאוזנת ובריאה).

לגבי שרוול - הניתוח נוח מאוד לשימוש, הירידה במשקל מהירה וגדולה מאוד בד"כ, והחסרונות העיקריים זה שזה ניתוח ארוך ומורכב יותר שזורק החוצה מהגוף 80% של איבר מקורי בריא, שהחודשים הראשונים עלולים להיות קצת קשים אבל זה חולף, ושלטווח הארוך יש השמנה (בד"כ חלקית בלבד) אם לא שומרים היטב על התוצאה שהושגה.
לגבי השלכות או צרות באיכות החיים אפשר לקרוא בשרשור שאצרף לך בהודעה נפרדת, שתיאר הרבה בעיות שיכולות לקרות, אם כי לא לכל אחד קורות כל הבעיות. אבל טוב להיות מוכן למה שצפוי גם אם בסבירות נמוכה מאוד. השרשור לא נועד להפחיד אותך, ואין סיבה לפחד. רוב המנותחים לא התלונן על קשיים כאלו, וחלק מהקשיים הוא רק פונקציה של אישיות והתנהגות, ולא של השלכות הניתוח.

וכמובן - כל שאלה שיש לך בעקבות החומר שתקראי, את מוזמנת לשאול כאן ללא הפסק. אנו אוהבים שאלות, זה גורם לנו להרגיש חשובים ונחוצים
.

MrsNorris

New member
אין לך מושג כמה מוטיבציה נתת לי

תודה רבה על התשובה המפורטת והארוכה, ענית לי על המון שאלות. אני מקווה לכתוב כאן בקרוב על התקדמות

מרים 882

New member
הי

אני חושבת שהמדדים מצביעים על ניתוח ויפה שעה אחת קודם.
הפרצדורה במאוחדת מאוד נוחה
בירושלים יש לך 2 אופציות נהדרות אבל מאוד ארוכות
במסלול הציבורי
ד'ר נחום בגלייבטר שמנתח יחד עם ד'ר רונית גרינבוים
זה בהדסה הר הצופים
ד'ר רמי שפירא בשערי צדק.
מסלול השר'פ יקצר לך משמעותית את זמן ההמתנה.
תגשי לרופא/ת המשפחה קחי ממנה רשימת בדיקות
במקביל תקבעי תור לאחד מהמנתחים.
כדאי לך להגיע עם כל הבדיקות.

MrsNorris

New member
תודה רבה לכולכם!

מרים, אני חושבת שאני מזהה אותך מפורום אופנה מלאה

מ2 חוויות האשפוז האחרונות שלי למדתי ששערי צדק הרבה יותר נעים ונקי, והרופאים הרבה יותר אדיבים, אז מבין שניהם אני מעדיפה. אבל מי יותר מומלץ באופן כללי, רמי שפירא או השניים בהר הצופים?
לא הבנתי כל כך , מה זה מסלול השר"פ?

דיברתי עם מכרה פחות או יותר בגילי שעשתה שרוול בהר הצופים, היא ממש המליצה לי . מרים, היכן את עשית ?

יום ראשון על הבוקר אלך לרופא המשפחה ואבקש הפנייה. מקווה שלא יהיו בעיות. בקשר לקביעת תור, אינ צריכה פשוט להתקשר לבית החולים?
שוב, תודה!

מרים 882

New member
את חושבת נכון

אבל תמונות אני מעלה באופנת נשים

3 המנתחים מעולים במידה שווה.
שר'פ-שרותי רפואה פרטית
את מרימה טלפון לבית חולים לוחצת על שלוחת הש'רפ ומבררת.
אם יש לך ביטוח שיא או עדיף של מאוחדת הם משתתפים בחלק
מהעלויות.
אני נותחתי אצל ד'ר קידר לפני כמעט 3 שנים בעין-כרם.
עשיתי ציבורי עם יחס של פרטי(ויטמין p)
לא אמורים להיות שום בעיות מהקופה.

למעלה