התייעצויות לפני ניתוח

הבודקת11

New member
המון תודה! ההסבר שלך עושה לי קצת סדר

אני מאזור המרכז ומכל הבירורים שביצעתי עד כה אני נסגרת על אופצית ניתוח קיצור הקיבה ולא הטבעת.
אשמח להמלצות לדיאטנית בריאטרית ממאוחדת באזור המרכז.
תודה הרבה.

דיאטנית

אמא שלי שעברה עכשיו ניתוח טבעת דרך מאוחדת הייתה אצל הדיאטנית מינה זוהר מהרצליה, שנתנה לה את רשימת כל הבדיקות שצריך (תשימי לב שהרשימה לא חופפת ב-100% לרשימה שמבקש המנתח, לכן צריך לעשות גם את הבדיקות שהיא מבקשת וגם את אלו שהמנתח מבקש).
אמרה שהיא ממש בסדר, עזרה לה מאוד לקבל את האישור (גם BMI נמוך אך עם עבר של סוכרת לא מאוזנת ולב).

אולי כדאי לך להיכנס לפורום משרוולים ולשאול שם המלצות על מנתחים.

הדיאטנית היחידה של קופ"ח מאוחדת במרכז

שמתמחה במנותחים לפני ואחרי ניתוח בריאטרי היא סיגל סופר מראש העין. היא גם מנהלת מערך הדיאטניות של קופ"ח מאוחדת. היא מותק של אדם וסופר מקצועית.
אני ממליצה מנסיון לקבוע תור למנתח או שניים (בכל מקרה את הולכת באופן פרטי ומקבלת החזר חלקי מקופ"ח עבור התשלום). את יכולה גם לפנות למנתח דרך בי"ח ציבורי אבל התורים האלה לוקחים זמן רב ולדעתי חבל על הזמן הזה. בינתיים ובמקביל תבקרי פעמיים לפחות אצל דיאטנית וקחי מרופא המשפחה הפנייה לצילום ושט-קיבה-תריסריון, אותו תעשי אחרי שתהיי אצל המנתח. קבעי גם תור לפסיכיאטר של קופ"ח לאחר הפגישה עם המנתח (כי קופ"ח דורשת את זה).
לגבי רשימת הבדיקות שקופ"ח דורשת, מזכירות הסניף יוכלו לתת לך. הן מוציאות את זה מהמחשב.
רופאים שעובדים בהסדר עם מאוחדת באזור המרכז ותוכלי ללכת אליהם להתייעצות:
דר' קידר, דר' פייגין, דר' סקרן (רופא של מאוחדת) - אלה מי שאני זוכרת כרגע אבל יש עוד. כאמור, גם לכל אחד אחר אפשר ללכת אבל באופן פרטי לגמרי.

הבודקת11

New member
היי תודה רבה - את יודעת אולי מה העלויות?

אני כן חשבתי לעשות את זה במסגרת ציבורית. לא ידעתי על האופציה של מימון חלקי. אשמח להסבר לגבי זה?

תודה.

לא בטוחה שהבנתי את השאלה. אשמח שתחדדי

כשאת הולכת לציבורי נדמה לי שאת לא משלמת כלום (אני פשוט עשיתי בפרטי). בפרטי את משלמת השתתפות עצמית מסויימת אם את עושה את הניתוח אצל רופא שהוא בהסדר עם הקופה, או את מלוא עלות הניתוח אם את הולכת למנתח שאינו בהסדר.

ligal mezger

New member
ממליצה לבדוק את אופציית הפרטי

תבדקי מול מלב"י שיושבים באסותא ברמת החייל ת"א.
אני אישית מבוטחת של מאוחדת, נותחתי שם אצל ד"ר סקרן
במסלול הפרטי בהשתתפות קופ"ח יצא לי לשלם כ-4,000 ש"ח סה"כ ולדעתי שווה כל שקל.
אני עברתי ניתוח מעקף, שלדעתי הוא הניתוח הכי טוב, אם תרצי יותר פרטים אשמח לעזור.

ליבי3617

New member
אופציה פרטית ואופציה ציבורית

שונות מבחינת עלות אבל גם מבחינת זמן ההמתנה.
את יכולה ללכת לבית חולים ציבורי ולא לשלם בכלל, אבל את "משלמת" בזמן ובביטולים שעלולים להיות לך.

האופציה הפרטית של מלב"י היא אופציה טובה מאחר שגם ד"ר סקרן רופא מעולה (אני מכירה אותו אישית אבל ממנותחים שלו שמעתי רק טוב) וגם מערך התמיכה של מלב"י הוא מהטובים.
ב BMI שלך לא הייתי הולכת על מעקף דווקא. שרוול הוא אופציה טובה מספיק.

אופירA

New member
מנהל
אין פה ניסיון אחרי המלצה מתאריך 1.6.13...

אני יודעת שהחל מינואר 2013 יצאה הוראה שחייבים וועדה שתאשר ניתוח - כל קופות החולים, כל המרכזים הבריאטריים.
כנראה שבהתחלה החילו את זה רק על קופות החולים ובתי החולים, והחל מאמצע השנה - גם על כל המרפאות הבריאטריות.

באסותא כבר תקופה ארוכה - מי שמתנתח שם חייב לעבור וועדה של אסותא, ולא של קופת החולים שלו. או גם וגם.
אז עכשיו זה גם במדיקל.

וטוב שכך. התקנות החדשות של משרד הבריאות הן בהחלט לטובת המנותחים. היישום שלהן במרפאות לא כל כך...

ההיגיון שלי אומר שכל הוועדות אותו דבר. אז אותה הערכה שיש באסותא, יש גם עכשיו במדיקל. אין הבדל.

לגבי הטבעת בכללית - הנושא הזה סיפק לי הרבה סיפורים הזויים לחלוטין. לא ראיתי סיפור אחד דומה למשנהו. כל פעם מייצרים את הגלגל במרפאות השונות בקופ"ח כללית.
כמה שאני אוהבת את הקופה הזו - כבר כולם יודעים...

casher

New member
עברתי ניתוח טבעת ביום שישי זה

גם אצל אבינוח. אשמח לענות לך על כל השאלות.
שלחי לי מסר. ארשום לך מספר טלפון.
בשמחה :)

אופירA

New member
מנהל
BMI36 ללא מחלות נלוות אינו עומד בקריטריונים

אני לא רואה סיבה שיאשרו לך ניתוח.
לא שמעתי על מקרה כזה עד כה.
אין מה לערער במקרה כזה, ממה שידוע לי. כי אין סיבה לערעור.

ומאוד לא כדאי - מניסיון של אנשים שעשו זאת (בטפשותם) - לעלות במשקל אפילו רק 5 ק"ג באמצעות אכילת יתר, כדי להיות זכאית לניתוח.
הניתוח הוא הזדמנות זמנית מאוד. אח"כ, במשך השנים, צריך לחזור ולהתמודד עם מה שאת מתמודדת היום, וטפשי להביא את הגוף בכוונה למצב של נתוני סף גבוהים יותר, שיותר קשה לשמור בהם על התוצאה, כי הגוף שואף לעלות במשקל יותר מאשר קודם להשמנה המכוונת.

כל עוד המשקל נמוך מהקריטריונים לניתוח, כדאי להמשיך לעשות את כל המאמצים שאנו עושים שנים לאחר הניתוח, במטרה להשיג אורח חיים נכון (אכילה ללא סוכר, דגנים מלאים, חלבונים בריאים, כמה שפחות מזון תעשייתי, אכילה סדירה כל 3 שעות, שתייה מרובה וסדירה, צריכת ירקות קבועה, פעילות גופנית סדירה). מדובר בהרבה מקרים על מהפך בחיים, הגם שמושג באופן הדרגתי ושלבי. אבל בשורה התחתונה אין דרך אחרת, בין אם לפני הניתוח ובין אם אחריו.
כך שככל שיכולים לדחות אפילו לכמה שנים את הצורך בניתוח, ואולי לחסוך אותו לגמרי באמצעים אלו - כך מיטיבים עם הבריאות יותר לטווח הארוך, כי יש לזכור שהניתוחים השונים מחבלים קשות במערכת העיכול (וההשלכות לבריאות עלולות להיות קשות לאורך החיים - תלוי בהתנהגות המנותח ובהבנה שלו את הפגיעה שנגרמה לגופו) וכלל לא פותר את הבעיה של ההשמנה באופן מוחלט.
אם רכשת הרגלים נכונים בהדרגה, ובכל זאת הפגיעה המטבולית שלך תגרום לכך שתיאלצי לעבור ניתוח עם השנים - ההרגלים הנכונים שרכשת הם התנאי להצלחת הניתוח בטווח הארוך. כך שבכל מקרה, זה הדבר הנכון ביותר לעשות כל עוד אינך זכאית לניתוח.

אולי היית רוצה לספר לנו על הסיבות לעבור ניתוח, על המאמצים שעשית עד כה בהורדת המשקל העודף, על אורח החיים שלך, על הקשיים האישיים שלך, ובעיקר על הציפיות שלך מניתוח בריאטרי (ואיזה ניתוח) - כדי שנוכל להעשיר אותך בידע מכסימלי לגבי הניתוחים השונים?
כמובן שאיני מכירה אותך, אך רוב האנשים אינם יודעים מספיק נתונים על השלכות הניתוחים הבריאטריים קודם שעברו ניתוח, ומגלים את האמת רק לאחר מעשה. כדאי מאוד לדעת הכל לפני הניתוח, כי הידע עשוי מאוד להשפיע על ההחלטה.

קוביd1

New member
וועדה בריאטרית

בוועדה בריאטרית שוקלים עם בגדים ,כדאי ורצוי לאכול לפני השקילה ולשתות הרבה ולהחזיק ,כדי לעלות את המשקל
BMI 36 בל מחלות נילוות בעיה ,אשמח עם משהו שעבר וועדה בBMI כזה ואישרו לו את הניתוח יוכל לעזור מניסיונו

קובי

שחר449

New member
כן כמובן, ותודה על התשובה

כן כמובן שעשיתי הרבה דיאטות לפני מגיל 10 אני חיה על דיאטות וכל דיאטה שאת מכירה כמעט ניסיתי היו תקופות שירדתי יפה אך כמה שניסיתי לשמור תמיד המשקל עלה בחזרה ואני ילדה עם כוח רצון ותמיד החלום שלי היה להיות רזה ותמיד עליתי את כל מה שעשיתי גם ששמרתי וגם שעשיתי כושר.
ואצלי הפתרון הוא רק קיצור קיבה שרוול אך אני צריכה להגיע ולעלות 12 קילו בשביל bmi 40 אבל זה לא נשמע לי הגיוני לעלות 12 קילו אחרי שירדתי אותם.

מרים 882

New member
אל תעלי 12 ק'ג

זה המון
תנסי בשיטה המסורתית דיאטה+פעילות גופנית.

אופירA

New member
מנהל
זה שעשית דיאטות מגיל 10 זו לא תשובה

תלוי איזה דיאטות, כמה זמן, למה המשקל עלה בחזרה, מה מונע ממך לשמור.
כדי לדעת להתמודד נכון, צריך לדעת את כל הסיבות שבגללן את משמינה. רק כשיודעים בדיוק מה הסיבות של ההשמנה שלך, אפשר לתכנן דרך פעולה שיכולה להועיל כנגד הסיבות האלה.

מאיפה החלטת, ילדה בת 18, שהפיתרון של ההשמנה שלך הוא רק קיצור קיבה שרוול??? לפי מה הגעת להבנה הזו?
בגלל שראית מישהו שירד בשרוול עשרות ק"ג ונהיה רזה? וראית אותו גם אחרי 40 שנה? ואחרי 10 שנים (אין סיכוי, כי הניתוח הזה לא מבוצע בכלל 10 שנים! ובכלל מנותחים רבים כבר עלו במשקל הרבה מאוד לאחר הרבה פחות מ-10 שנים מהניתוח).

אם את לא מצליחה לשמור, איך תשמרי אחרי שיכולת האכילה של הקיבה תתרחב, תוך שנה-שנתיים מהניתוח?
לכן קודם צריך להבין את הבעיה שבגללה את משמינה, ואז לראות אם הפתרונות שנקטת (שלא הצליחו) בכלל היו הפתרונות המתאימים.
שרוול כרגע אינו הפיתרון שלך, כי את לא זכאית לניתוח. אבל אם תהיי זכאית - עדיין צריך להבין לפני הניתוח אם זה הפיתרון שיעזור לך, או שכמו כל דיאטה, זה יחזיק שנתיים, והעלייה במשקל תחזור כמו תמיד.

לא סיפרת על אורח החיים שלך. לא סיפרת על נקודות החולשה שלך. ועדיין לא ברור מה הציפיות שלך מניתוח שרוול ומניין התפתחו הציפיות הללו.

אני ממליצה לך להתקשר לשיחת ייעוץ בכל הנושאים האלה, לשמוע את הרעיונות שיש לי בנוגע לבעיית ההשמנה שלך, לפחות כרגע, כשאת לא זכאית לניתוח, ולנסות כל מה שאפשר כרגע, אם מדובר בכיוונים שעדיין לא התנסית בהם. אם יש בעיה בהתנהלות שלך שגורמת להשמנה - אסביר לך מה הבעיה ואיך נמנעים ממנה.
הייעוץ בחינם, מניסיון רב. אורך בערך שעה, ומתייחס לכל רובדי החיים שלך, לא רק תזונה - כל מה שגורם להשמנה.
אין לי שירותים בתשלום להציע לך. אני יכולה לכוון אותך בנושא בעלי מקצוע שאולי נכון שתיעזרי בהם. אבל כמובן, הכל עצות, והכל לשיקולך ולשיקול המשפחה שלך.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא קולי.

שחר449

New member
ניסיתי הכל

אולי אני בת 18 ואת אומרת לעצמך מה עברת בחיים מה עשיתי בחיים מה אני יודעת על החיים נכון? אבל אולי אני בת 18 אבל ניסיתי כל דיאטה אפשרית וכל דיאטה שאת מכירה אין לי נקודות חולשה כשאומרים לי לא לאכול את זה אז אני פשוט לא אוכלת את זה !
אם היית מכירה אותי היית יודעת שאני בכלל לא אוכלת הרבה ממש לא , ואני ממש לא נמשכת למתוקים כן כמה שזה נשמע הזוי אבל אני אוכלת אולי פעם ביום ארוחה ואני כמעט לא נוגעת בשטויות.
אבל אני נולדתי עם מבנה גוף גדול שתמיד היה קשה לי להוריד במשקל כי הגוף שלי עצמו הוא גדול והייתי שעות בחדר כושר והייתי יורדת הרבה והיה פעם שירדתי 20 קילו בגיל 13 או 12 תחשבי מה זה לילדה בגיל כזה. ועליתי הכל בחזרה כשניסיתי הכל ניסיתי לשמור וכל פעם עליתי מחדש וזה איכזב כל פעם מחדש ותחשבי ילדה בגיל 12 13 יורדת יפה ופתאום עולה הכל בחזרה אחרי נסיונות לשמור על המשקל , ותחשבי ילדה בת 7 לא אוכלת משהו מתוק כי היא פוחדת להשמין. זה לא הגיוני ואני כבר מתה לסיים עם כל זה, זה החלום שלי אני עוד מעט מתגייסת ואני רוצה להיות קלילה ולא בקושי לסחוב את עצמי אני כמעט שוקלת 100 קילו זה לא הגיוני לילדה בת 18 !
אני לא אומרת שעכשיו הקיצור קיבה תקצר לי את הדרך ותעשה לי חיים קלים. ממש לא אחרי הקיצור קיבה אני מתכוונת ללכת לעיצוב לעשות כושר לעשות עם עצמי משהו לא סתם אני רוצה את זה בשביל להיות רזה ולהיות נערה יפה ודוגמנית ממש לא .
אני רוצה את זה לבריאות שלי ולהתחיל להתעסק בכושר כי וואלה קשה לי להתעסק בכושר עם משקל כזה עליי ועוד כשיש לי אסטמה זה קשה פי 10 ובמילא אני אעשה את זה אם אני ירצה או לא ירצה גם אם בגיל 18 או בגיל 50 אני מתישהו אצטרך לעשות את זה . אני יהיה חייבת כי הגוף שלי תמיד עולה את מה שהוא יורד.

אופירA

New member
מנהל
הגישה שלי אינה "מה את יודעת מהחיים, ילדה"

בכלל לא מהכיוון הזה.

אם ילדה בת 18 זכאית לניתוח, ומחליטה שזו הדרך שהיא רוצה להתמודד - אני בחיים לא אומר לה שזו לא דרך טובה.
עדיין אני אשאל אותה את כל השאלות הללו, כדי לעזור לה להשתמש בניתוח שלה נכון, ולהרוויח ממנו. כי בלי ידע מקיף בבעיה שלה ובנקודות התורפה של ההשמנה שלה - היא תשיג הרזיה לכמה שנים, ותישאר אשה שמנה ולא בריאה כל החיים, שבנוסף לכל הצרות גם עיוותה וחיבלה במערכת העיכול - המערכת הפיזיולוגית הכי חשובה ומורכבת בגוף.

הבעיה שאת לא זכאית לניתוח. ויש סיכוי גבוה שלא תקבלי אותו. אז אני רוצה לעזור לך לחשוב על כלים נוספים - שיעילים וחשובים בין אם לא עשית ניתוח ובין אם כן עשית אותו. כך או כך.
אין למילים שלי שליטה על הגורל של אף אחד. אין לי מושג מה הגישה בוועדות, איך אפשר ואם אפשר להילחם על אישור ניתוח ללא עמידה בקריטריונים. אולי אפשר, אולי בלתי אפשרי, אולי יהיה לך נס מיוחד, אולי באמת צריך רק נחישות. אין לי שום ידע וכלים לעזור בנושא זה.

כשאני מדברת על נקודות תורפה או חולשה - אני לא מחלקת לך ציונים על התנהגות. אני מחפשת את סיבת ההשמנה הספציפית שלך. נקודת תורפה יכולה להיות גם הפרעה בבלוטת התריס. יכולה להיות גם גנטיקה של הרבה דורות, שאכלו פלסטיק וכל הנזקים התנקזו לגוף שלך באופן מולד. אז זה לא קשור להתנהגות, אני מנסה להבין מה אופי ההשמנה שלך כדי לתת לך כיוון איך כן להצליח.
אפילו בכיוון של איזה ציפיות לפתח מהיכולת של הגוף שלך. להתבונן ולשקף לך מראה אם החשיבה שלך בנוגע לגוף ריאלית, לפעמים שינוי קטן בזווית הראייה או בהשקפה על החיים יכול לעשות את ההבדל המשמעותי עבור אדם מסוים. אולי דווקא הפחד של הילדה בת ה-7 מלהשמין הוא נקודת התורפה של הבעיה שלה.
כל השאלות ששאלתי הן בגלל שאני לא מכירה אותך, ולא בגלל שאני סבורה שאת ילדה לא רצינית...

אם ניסית "כל דיאטה אפשרית", יש סבירות שניסית דיאטות קיצוניות שפוגעות בחילוף החומרים, ולאורך החיים רק מקבעות את בעיית חוסר היכולת להוריד במשקל ולשמור על סף שיווי משקל תקין בגוף. צריך לדעת את זה, אם רוצים להילחם בזה.
צריך להתבונן איך באה לידי ביטוי האכזבה כל פעם מחדש? האם שולטת כאן חשיבת שחור-לבן, שאם קשה לעשות כושר עם אסטמה ו-100 קילו אז גם לא עושים הליכה של 20 דקות פעמיים בשבוע, כי מה הטעם? האם יש נתוני אורח חיים בריא שסיגלת לעצמך במשך השנים בכל מקרה, בלי תלות בתוצאת ההרזיה?

אין פה היגיון או לא - יש מחלה של השמנת יתר חמורה, וכשבן אדם חולה, לא חשוב אם הוא רוצה בכך או לא, אם זה הגיוני לו או לא. חשוב איך נכון להתמודד עם המחלה שלו. אם הוא מבין שזו מחלה. אם הוא מבין שזו מחלה מורכבת שהפיתרון שלה חייב להיות מורכב מאוד. שהפיתרון הוא כמו מכונה עם הרבה הרבה חלקים, ואם חסר בורג אחד היא לא תעבוד. אז כל בורג וכל מברג בסל הכלים חשוב כמו כל המכונה כולה.
ואני רוצה לברר אולי חסרים לך בורג או שניים, ואז המכונה לא עובדת, וגם אם תשדרגי אותה למודל חדיש, בלי הבורג הזה היא לא תעשה את העבודה...

לדוגמא - אם הבעיה שלך היא חילוף חומרים איטי להחריד (בגלל גנטיקה ו/או דיאטות עבר קטלניות ו/או בלוטת התריס או כל מצב הורמונלי אחר), עלייך לדעת שהעובדה שאת אוכלת אולי פעם ביום היא בעוכרייך. הבעיה שלך דורשת אכילה מפוזרת על פני היום, כל 3 שעות.
עלייך לדעת שבלי שתיית כ-2 ליטר כל יום לא תתאפשר הרזייה, כי לא מתאפשרת שריפת שומנים. עלייך לדעת שיש הרזיה ששורפת שומן ויש הרזיה ששורפת שריר, וזה תלוי באורח חיים, שיכול בהחלט להיות הסיבה להרזיה שלא מחזיקה מעמד יותר מידי זמן.
יכול להיות שיש לך רגישות לחיטה, ושינוי תזונתי מסוים יכול להיות המנוף שלך לאורך החיים. יכול להיות שבמקרה שלך אין שום ברירה אלא ללמוד לאכול רק דגנים מלאים ולהעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים. אולי יש לך בעיה קבועה של מתח ועצירות ואינך יודעת שזה משפיע ועלול לחבל במאמצייך ללא התייחסות מכוונת לבעיה זו.

אלו דברים שצריך לדעת על עצמך, עם ניתוח או בלעדיו. יש שינויים שצריך לעשות באורח החיים באופן תלוי ידע, וללא הידע הם לא ייעשו.
וגם צריך לדעת, שאם מחבלים במערכת העיכול בגיל 18 או בגיל 50 - זה מאוד משמעותי לבריאות ולאיכות החיים. כי הניתוחים הללו לא פותרים את הבעיה לטווח הארוך. ואנחנו הרי מחפשים פיתרון לחיים, ולא משהו זמני, שלאורך שנים יותיר אותנו גם עם נזק בגוף, וגם עם הבעיה כמות שהיתה...

ובכל מקרה - השאלה אם ניתוח או לא אינה בידייך. אין לדעת אם תקבלי אישור או לא.
מה שבידייך זה ללמוד ולהעצים ידע על הבעיה שלך ועל הפוטנציאל המעשי הגלום בניתוח בריאטרי, כדי להתעשר בכלים המכסימליים שיביאו לך בריאות מכסימלית. כי ידע והרגלים נכונים וקבועים זה כוח!

למעלה