הפורום יעבור לדום. שרשור מוי מליטריסטי

יש בסיפא שלך הן יופי והן

משהו שמוערך ומקומם אותי בו זמנית.
ורגע, המתיני אסביר.
לאדם מסוגי שאינו מקדש את ערך השירות למען המדינה,
מסיבות שונות ורבות, הטיעון היפה הזה שלך מרוקן לחלוטין
את אותם הטיעונים שאני אוהבת להצטדק בהם הן כלפי מהללי השירות
והן כלפי עצמי.
ודבר נוסף, אולי לא הטבתי לקרוא אבל מה היה תפקידך בשירות?
אם בא לך לשתף, כמובן.

seelinewoman

New member
תודה, אבל לא כתבתי שם את המילה "מדינה"

ולא בכדי.
אני לא משרתת מסגרת בירוקרטית.
אני משרתת חברה וקהילה.
במקרה זה אני אני חלק מלאום יהודי-ישראלי המאורגן על ידי מדינת ישראל.
כשגרתי בגרמניה עשיתי כמיטב יכולתי לעזור לשכניי שהכרתי.
ככה זה צריך להיות תמיד, לטעמי.
אני גאה להיות חלק מלאום זה, ושמחה שהוא כולל גם שונים ממני.
אם לא יוכלו לשרת או להיכלל במסגרת הצבא, בתוקף הנסיבות של המציאות שבה אנחנו חיים,
אמצא את שאר מגזרי החברה דרך שירות לאומי, נניח.
העיקר שאנשים יזיזו את התחת שלהם, במיוחד בגיל 18 האגוצנטרי והמתרכז בעצמו לרוב, ויתחילו לתרום ולא רק לקבל.
את תוצאות האנוכיות הזאת אנחנו רואים אחר כך כשקל לחבוט במעוטי יכולת ונמנעים מהאמפתיה להם.

seelinewoman

New member
שנתיים וחצי הצבא נאנק תחת עולי

אני עוד זוכרת את האס"ק שלו בחופשת השחרור שלי

seelinewoman

New member
אה, וגם הסיפור שלך נהדר בעיניי

ואת הקב"נים אני זוכרת יפה מאוד כמו גם מפקדים
שהם לא בני אדם ולא הייתי שולחת אתם לקרב אף חייל.

חפירה

אני אתחיל בזה שמשחר נעוריי רציתי לצאת מהבית. נערה מתבגרת עם עוד 4 אחים בנים בוגרים ממני בחדר אחד, זה לא תענוג גדול במיוחד...
אבא היה צלם בלשכת הגיוס ורצה לשחרר אותי כמו ששיחרר את אחותי. לא הסכמתי בשום אופן. הייתי נחושה להתגייס ויהי מה.
צו ראשון מצא אותי כשאני מתחת למשקל המותר (39 ק"ג) בגובה 1.50. עשיתי הכל כדי להשמין. הכל.
צו שני תפס אותי כבר עם 42 ק"ג, משקל תקני. גוייסתי על אפו וחמתו של אבי ולמרות דמעותיה של אמי. אחי הגדול הביא לי טרנזיסטור קטן מתנה.
הטירונות היתה קשה מנשוא. ירדתי שוב ל-38 ק"ג. לאף אחד זה לא הזיז. רובה הצ'כי שקל יותר ממני. אני הרגשתי על סף שבירה.
לאחר הטירונות שובצתי למקהנ"ר ובהיותי קלדנית מצטיינת, העבידו אותי בפרך מהבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות. ההורים לא היו בודקים אז כל יום איפה הילדה ומה היא עושה בצבא. אכלתי קש עד שהתמוטטתי. ביקשתי קב"ן וביקשתי להשתחרר על סעיף גב.
היה לי מפקד בדרגת אל"מ שהיה ידוע בכל המפקדה כמפקד הנוקשה ביותר וכולם פחדו ממנו פחד מוות כולל קצינים בדרגתו. לאחר שהתמוטטתי פיזית ונפשית, קצין הנדסה ראשי בכבודו ובעצמו ראיין אותי ולא הבין למה מגייסים לצבא ילדות בנות 15 שלא שוקלות אפילו 40 קילו. קצינת ח"ן סרבה לשחרר אותי בטענה שהקב"א שלי גבוה והיא רוצה לשלוח אותי לקורס קצינות. הקב"ן החליט שאני שפויה יותר ממחצית החיילים שהוא מכיר ולכן הוא לא משחרר אותי, מה גם שהוא חושב שאני אצטער על זה כל חיי. הוא הסכים להוריד לי רק את הפרופיל. קיללתי אותו ואת הצבא כולו. לא הסכמתי ללכת לקורס קצינות. בסופו של יום, לאחר שהפסקתי לאכול כי לא היה לי זמן לצאת להפסקות אוכל בגלל עומס עבודה, קצינת ח"ן החליטה להעביר אותי לרשות מפקד אחר. שם כבר היה סיפור נהדר של אהבה, התחשבות, חברות, ידידות, התחלתי לפרוח חזרה. הספקתי להתאהב לראשונה, התחלתי להיראות יפה, התבגרתי תוך שנה עד כי לא רציתי לעזוב כלל את הצבא.
אחרי המקרה שלי, החליטו לתגבר את כח האדם אצל אותו מפקד נורא ואיום והפקידות אצלו הפסיקו להתמוטט ולסבול. גם הרל"שית שלו הייתה התגלמות המכשפה הרעה.
השתחררתי מהצבא כשאני לומדת את הלקח. זה לא משנה כמה שעות אתה עובד ביום. מה שחשוב הוא, עם מי אתה עובד את כל השעות האלו. לימים, זכרתי את התקופה הזאת כתקופה הכי יפה בחיי, למעט אותם חודשים איומים שהיו תחת פיקודו של הדיקטטור הגדול. הצטערתי שלא הלכתי לקורס קצינות. הצטערתי שלא מימשתי את הפוטנציאל הגלום בי. הצטערתי שמיהרתי להרים ידיים ולוותר על משהו שרציתי לעשות בכל מאודי. הודיתי מאוד לאותו קב"ן שחצן ולאותה קצינת ח"ן אימהית על כי לא ויתרו לי ואיפשרו לי לגלות את עצמי בסביבה חדשה ועויינת.
אז תכלס, באותה תקופה הצבא יכול היה להסתדר גם בלעדיי. ימים של אופוריה אחרי מלחמת ששת הימים ולפני הדיכאון של יום כיפור. אבל, בשבילי זה היה מבחן בגרות ללא מוקדמות וללא בחינות מגן. זה היה להתעורר מחלומות הנעורים אל תוך החיים עצמם במלוא עוזם

poseidon111

Active member
קראתי את "החפירה" מתחילתה ועד סופה, ואפילו

נהניתי.
לא להאמין, מה?

מאסטר פיס, בעיניי.

פוסט חובה, אם אתם קוראים אותי עתה
זוהי המלצתי המרודה, יקיריי.
יחפנית, לקרוא וללקוק את האותיות.
כביביליופילית, את חייבת להבין את השורה הזו.

poseidon111

Active member
נו טוב. הייתי מה שנהוג לכנות מאוד קרבי. יחידה

יחסית קטנה, שנסעה הרבה בג'יפים ונגמשים.
מלכתחילה היה ברור לי שאלך לקרבי, ולא היו מחשבות, היסוסים או התחרטות.
חשבתי ללכת לצנחנים, אך בבקו'ם הפתיעו אותי. ליחידות הנבחרות היו מעין "מגייסים" שתרו אחר מועמדים פוטנציליים. אחד מהם שהיה בסיירת שקד,
היה איתי בנבחרת הספורט של התיכון. הוא הפליג בתיאורים, כינה את הצנחנים "ילדים", ושבה את ליבי ודמיוני. הצטרפתי לסיירת.

השירות היה חווייה מעצבת, מין הסתם. היציאות הביתה היו לעיתים רחוקות, אך כאמור היה שווה.

כמובן שלא כולם מתאימים לקרבי, כך שלדבר על גיוס לקרבי בכל מחיר עושה עוול הן לצבא והן לחייל.

בעיני שירות בצבא הוא ערך עליון במדינתינו, ואם לא ניתן מסיבות רפואיות או משפחתיות, הרי שרות אלטרנטיבי, הוא מאסט.
אני לא רואה בעין יפה משתמטים למיניהם. מאוד לא מקובל עלי, ואני עדין עכשיו.

הו, תעצרו את הפורום פור-פאבור.

פוס במדי סיירת שקד, נשים יקרות התעמודנה בזה, תאמרו בכנות?
-
פוס, שמרת את הדיסקית?
(
)

seelinewoman

New member
הזכרת לי שאני באה מהדרום, אוהבת את ישראל

ולא מתביישת לאהוב את כל הישראליאנה הנקייה הזאת.
פתאום אני מבינה איזה ספין עושה לנו התרבות שלנו שמרחיקה
אותנו מכל כך הרבה דברים שהם נכונים לא רק לתקופה ההיא, אלא גם להיום.

קח עוד אחת, מלב הקונצנזוס הישראלי הטוב של פעם, ושיקפצו לי כל השאר.
ה-שיר בה' הידיעה, של אלתרמן, שגורם לי לבכות במשפט האחרון שלו תמיד:
למולכם האומה על ספו של הדרור
משתחווה ובוכה.
הבינוה.

Aronsona

New member
לידיעתך, השורה בשיר הדנה ב-

"פני ילד קטן והוא המפקד" . דנה במי שהיה בהמשך סגן מפקד היחידה ואח"כ גם סגן ראש עירית תל אביב. זה האיש שריתק אותי הכי הרבה פעמים.

Aronsona

New member
אהלן, אריה שיפמן

הוא טיפה יותר גבוה מיחפונת ופנים של ילד בן 15

למעלה