שירתתי בנח"ל, גדוד 50. סיימתי מסלול קרבי, אבל בשנה האחרונה לשירות הייתי על תקן מש"קית ת"ש (יוצא לקניות עם הרכב של המ"פ, דואג לכל מה שחסר לפלוגה, מביא קפה לעמדות ועוד כל מיני פינוקים לחברים שקרעו ת'תחת)
ביחידה שלי כמעט כולם היו בני גרעינים, מלבד מחלקה קטנה של כל מיני פליטי ריאלטי של הבקו"ם (ואני ביניהם).
לפני הגיוס היה לי פרופיל 65 (קוצר ראיה, תימניות, עקמת בגב, שבר באגן ועוד כל מיני קשקושים), ונלחמתי עם המערכת בכדי להעלות אותו להתגייס לתפקיד מבצעי. יועדתי לשרות טכני\מקצועי באחד מחילות הטכנולוגיה, אבל משום מה התעקשתי לשרת בקרבי ובסופו של דבר הצלחתי להעלות את הפרופיל ל-97 (עם אינספור סעיפים).
מצד אחד, זו הייתה טעות להתעקש על שירות קרבי, פספסתי הזדמנות ל"סדר" לעצמי קריירה מקצועית מכניסה במיוחד.
מצד שני, אילולא הבחירות שעשיתי, כנראה שהייתי נשאר סופר חנון, ביישן, מופנם וחסר ביטחון עצמי.
הצבא ללא ספק עיצב חלק נכבד מהאישיות הבוגרת שלי, לימד אותי המון על עצמי ועל אנשים והוכיח לי למה אני מסוגל (כשאני רוצה).
למרות הקושי הפיזי העצום שהיה מנת חלקי בשירות הקרבי, ובעזרת לא מעט מזל וקסם אישי, הצלחתי לסיים את המסלול ולעבור כמה חודשים יחד עם החברים לפלוגה עד שהוחלט להעביר אותי לתפקידים מנהלתיים.
גיוס קרבי לא יכול להיעשות בכל מחיר, לשמחתי מערכת הסינון והשיבוץ עובדת היום בצורה טובה הרבה יותר מאשר בתקופה שבה אני התגייסתי. יש אנשים שלא מסוגלים לשרת במסגרת קרבית, בין אם זה מסיבות פיזיות או נפשיות\חברתיות ואין טעם להכריח אותם.
חשוב שכל אזרח בעל זכויות יתרום את חלקו, כל אחד על פי כישוריו ומסוגלותו.
החברה הישראלית היא מליטריסטית בעל כורחה, כאן נולדנו ובמציאות הזו אנו חיים. אין אפשרות לשנות זאת, אבל יש אפשרות לעדן ולעגן בתובנות וערכים את ההלך החברתי.
אני משתדל שלא לשפוט כאלו שבחרו לא לשרת את המדינה ע"י גיוס לצה"ל או שירות לאומי, אבל מאוד נגד כאלו שמנסים לשכנע אחרים לנהוג כמותם.
הצבא שלי היה מלא בחוויות משונות (בעיני נער חנון חוזר בשאלה מישוב קטן בדרום) :
- בצבא ראיתי פעם ראשונה אשכנזים
- סיפורי החוויות המיניות של חבריי בני הגרעינים היו כאגדות לאזניי הבוסריות.
- כמתנה לסיום המסלול הקרבי, איבדתי את בתוליי.
- השתתפתי כדגלן בטקס חגיגות היובל למדינה בהר הרצל (עשרות חיילים וחיילות יפייפיות מחיל האוויר וחיל הים שטופי הורמונים בשיא החורף סגורים בבית מלון עקב השלג הכבד...
)
במשך כל השירות הצבאי שלי, למעט תרגילים ואימונים, לא יריתי ולו כדור אחד. שלוש פעמים הייתי עם כדור בקנה ואצבע על ההדק.
פעם אחת הייתה במוצב בגבול לבנון, תפיסת עמדה במשך 12 שעות, לבד בחושך מוחלט... אני מדבר לעצמי בכדי להשאר עירני כשלפתע מגיחה באשנב הירי לשון ענקית שהייתה מחוברת לפרה עם מבט אטום וגעיה נודפת סרחון (כשמישהו אומר "חירבנתי מרוב פחד"... בעקבות זה אני יכול להבין אותו).
פעם שניה כשרכב פלסטינאי פרץ מחסום בעזה סמוך לנווה דקלים וכמעט דרס את אחד החברים שהיו איתי. יצאנו למרדף שבסופו התברר שזה היה רכב עמוס בשקי קנאביס והוא הועבר אחר כבוד לידי כח השיטור המשולב.
והפעם השלישית הייתה כנגד שוטרי מג"ב ביריחו, הגיע למחסום שלנו רכב של משפחה מקומית בוכיה וסיפרו שלא רחוק מאיתנו ג'יפ סיור של מג"ב עצר רכב נוסף של המשפחה שבו ישבו בין היתר שתי זקנות חולות, והשוטרים החביבים שלנו החליטו להתעמר בהם, לפרק להם את הרכב לגורמים כשבני המשפחה שהיו ברכב שכובים על האספלט החם. הקפצנו את קודקוד ויצאתי לשם עם המ"כ ושני חיילים נוספים, לאחר שניסינו בשכנועים ודברי מתק לדבר אל ליבם של חברינו השוטרים התחילה תגרה שנגררה לכדי קללות ודחיפות, עד שאחד השוטרים דרך את הנשק שלו בהתרסה וכולנו בעקבותיו... האירוע הגיע בסופו של דבר מאוד גבוה, ואנחנו זכינו במלא חבילות שי וחופשה מיוחדת של כמה ימים.
לסיכום החפירה - היה טוב וטוב שהיה.