הפורום יעבור לדום. שרשור מוי מליטריסטי

Doctor Goblin

New member
זה הגיוני לגמרי

אתה לא מאמין מה זה עושה לסכם של אנשים מהעדה שרוצים להתקבל לטכניון

Doctor Goblin

New member
אני אגב צוחק לגמרי

היה לי מתרגל תימני למתמטיקה. אלגברה מודרנית - נושא מאוד מופשט. הוא היה גאון, אבל תמיד נראה לי שהיה גם מסומם קמעה.

כנראה היה שניהם.

Aronsona

New member
אני, כפי שנדמה לי שכתבתי ביום כיפור

הייתי בסיירת שקד. התגייסתי לקורס טייס וכאשר הודחתי ממנו דגו אותי ליחידה. נהניתי מאד מהשירות עם האנשים האיכותיים שהקיפו אותי ומשלל הפעולות הסופר מעניינות שעשינו, על חלקן אולי אספר פעם.
על החוויות שלי ממלחמת יום כיפור כבר כתבתי.
זו היתה ללא ספק חוויה מעצבת ותורמת וצפיה בכל אירופאי או אמריקאי בני 20 וקצת שלא עברו את הבגרות האמיתית, מוכיחה את זה.
אין לי ספק שכל ישראלי צריך לתרום לישראל, ברור שלא כולם יכולים להיות קרביים או קרביות אבל כל תרומה בהתאם ליכולת שווה.
מאד מתסכל אותי כמות הצעירים, בעיקר ה"סלבים" או בני ה"סלבים" (מר מושנוב הצעיר למשל) שלא מתגייסים ומתגאים בכך.

somewoman

New member
זה בדיוק

השלב בחיים שהייתי חוזרת אליו כדי לעשות אותו קצת אחרת ולהתגייס לצבא..

לא התגייסתי, טסתי לחול אחרי י"ב, וחזרתי אחרי 5 שנים חזרה ארצה עם ילד...
אותו ילד היום גם לא עושה צבא, כי צה"ל לא מוכן לגייס אותו כאזרח של מדינה אירופאית אלה אם הוא מוותר על האזרחות שלו..

התהליך הצהלי בנושא היה כאוב והשאיר לי את הילד קצת חסר אונים כשביקשו ממנו תשובה תוך חליק שניה.. משהו שלעולם אזכור!

אנשים אומרים לי שכאמא "זכיתי" שהבן שלי לא עושה צבא, אבל אני והוא יודעים שלא באמת זכיתי, המשבר שהוא עבר אחרי שפינטז על קרבי שהתנפץ לו בין רגע עלה לו לא מעט...

אני מאוד מעריכה את האנשים שמשרתים בצבא, אני חושבת שהם תורמים ונתרמים מאוד בכל השנים האלה.
אנשים שמשתמטים מהצבא כי "לא בא להם" ערכם יורד בעיני, כי זה מראה על אופי וגישה לחיים..

שתדעי לך, שבתקופה שלי, המון בנות לא היו מתגייסות מכמה סיבות. או שהיו מתחתנות לפני הגיוס, או שהיו מצהירות שהן דתיות, או שהצבא היה פוסל את גיוסן בגלל חוסר השכלה או אי התאמה עקב קב"א נמוך מדי. אני מכירה לא מעט נשים אשר עד היום, הדבר שהכי הכי כואב להם מבחינת פספוס בחיים, זאת העובדה שהן לא שירתו בצבא.

למעלה