כבר עבר שבוע?אבל לא סיימנו לחפור!

ליזי133

New member
קודם כל, קראתי כל...

שדבר שני, אין לי עדיין ביקורת על הסרט, אני רואה מחר, אבל כ"כ מסכימה עם הביקורת....
וגם:"הכל התחיל בעצם לפני שנה שחברה שלי אמרה לי שיש ספר שאני חייבת לקרוא וקוראים לו משחקי הרעב . ששאלתי אותה על מה הוא היא אמרה לי שזה משהו שחובבת הישרדות שכמותי מאווווד תאהב ושזה מדע בדיוני וזה שווה קריאה ושאני אקנה כבר."
אני חובבת הישרדות כזאת ודברים כאלה, וחברה שלי המליצה לי על הספר, (לפני פחות משנה... כשכבר היה השני בעברית) ובהתחלה השאלתי ממנה וקראתי ואז קניתי את כל הסדרה.....

shirusheet

New member
מסכימה עם הרוב

לא בכיתי בכלל כשרו מתה. פשוט קטניס לא הייתי מספיק עם רו לדעתי בסרט ולא היה זמן להתחבר אליה בכלל.
מצד שני, לא כל כך הפריע לי שהורידו את הקטע עם המים. זה קטע מעניין אבל לא מאוד חשוב, ואם כבר מורידים משהו אז את זה (ונתעלם משאר הקטעים החשובים להפליא שירדו.)

גיילניס
MJ

אכן היו מושלמים!!

לי לא כל כך הפריע עניין הסיכה, אז בסדר שתקבל אותה מהרוכלת.. הם לא התייחסו לעניין השווי הכספי של הסיכה, פשוט סיכת נחושת פשוטה... לא משמעותי בעיניי... מה שמשנה זה מה שהיא מסמלת ולא ממה היא עשויה..

ולמה פרים אמורה להיות פלקטית? היא היתה מקסימה בעיניי
ואהבתי את הקרבה הניכרת בינה לבין קטניס, וזה חשוב לסיפור..

לגבי היימיטץ', אפי וטקס האסיף

גם לי הפריע שקטניס לא היתה על הבמה בראיונות...
קרן השפע
מטוס
לגמרייי חחחח זה נראה ממש רע!
לגבי המים שהיא מצאה תוך שתי שניות.. גם אותי ממש הרגיז...

לא הפריע לי התקשורת עם היימיטץ' בפתקים, זה הפתרון שעובדה שלא שומעים את המחשבות של קטניס, אין מה לעשות....

והמרד במחוז 11 זו תוספת חביבה בעיניי, מראה את תחילת הניצוצות של המרד שקטניס לא מודעת אליהם בכלל...

ו
ענק על סצינת המערה, אכן שמאלץ מלאכותי ומאכזב ברמות!!

גם אני יצאתי עם חשק ענק להתחיל לקרוא את הספר שוב, רק שהוא כרגע אצל אמא שלי ויש לי גם חברה שמחכה בתור

לגמרי נראה לי שאני הולכת לקרוא אותו שוב בשבת

להזכר למה אני כל כך אוהבת אותו

hollypop girl

New member
!!! תגידי את היית בהקרנה בירושלים!?

כי הייתי בהקרנה של 7 וקרה לי בדיוק מה שלך קרה (הבנות, הבירה, הסדרן והאיש שלא הפסיק לקלל אותן)

אם כן, היית בצד השמאלי של האולם?

N o R i K o

New member
רק רציתי ליידע שקראתי הכל

אין לי הרבה לומר, רק שאני חושבת שההפך הגמור קרה והסצנותשל קטניס ופיטה במערה היו הרבהההה יותר רומנטיות מקטניס האפאתית של הספר... זה שהן לא היו רומנטיות משהו זה כבר בעיה אחרת

ורדונה2

New member
אמא הרגת אותי!!!

ציטוט המאה: "הלכתי לקנות אותם באנגלית ושקעתי לי לעולם שכולו רוע קרבות אהבות וקולינס אחת סתומה."

חחחחחחחח מסכם את כל חוויית הקריאה של הספרים האלה בכזאת פשטות מקסימה!

ולגבי המשפט ההוא של היימיטץ'- "תישארו בחיים"- עכשיו אני באמת נזכרת בזה!!! זה ממש חשוב!!
איך לא הכניסו את זה???

ellendili

New member

אני מתחילה להתבאס מזה שההקרנה שלנו הייתה מתורבתת... זה אשכרה מתחיל להישמע כיף כל ההתפאנגרלות המטורפת הזאת

ובעקרון אני מסכימה על רוב הדברים. ואני מתחילה להגיע למסקנה שאני לא אוהדת אמיתית של HG
. כי כל הפרטים שעיצבנו אותך ועוד הרבה אנשים פשוט לא הפריעו לי. ז"א, הם כן. בדיוק לרגע. איכשהו הייתי לגמרי שקועה באווירה והייתי במתח ולא היה אכפת לי שהכניסו/הוציאו/שינו פרטים גדולים כקטנים. פשוט נהנתי מדי מסרט בתור סרט.
וזה בניגוד לשר הטבעות נגיד שהתמרדתי נגד כל פסיק שהיה שונה מהספר...
אז הנה הוידוי הנוראי שלי... מסתבר שאני אוהבת את משחקי הרעב, אבל לא מספיק

mikmikonet

New member
ג ד ו ל ה

אוי אני עוד לא התחלתי לחפור, אבל אני מסכימה איתך ברוב הדברים...
קרן השפע בכלל לא נראתה משהו, סצנת המערה אכזבה (ואיפה סצנת הנהר???) ומשהו שגם לי מאד הפריע הוא שגרמו לה להיראות מאד סופרמנית בזירה, לא הראו את הקושי שלה- הרגעים שהיא כמעט הלכת להתעלף וזה שהיא נואשת למצוא מים. היו כאילו מים בכל מקום והכל היה מושלם. איפה הרעב והצמא?

טוב, השנייה נכנסתי הביתה
איזה יום

ארוך

אני הולכת להתקלח ואשוב ואכתוב ביקורת מפורטת!

sivan3004

New member
טוב אז חזרתי..
לסרט

בכללי היה טוב, אבל היו המון דברים שעצבנו אותי, דברים ששינו מהספר שלדעתי היו חשובים.. יש גם דברים שאמרתי לעצמי שמי שלא קרא את הספר פשוט לא יבין אותם וזה דיי חבל...
מחר אני אפרט אולי יותר אבל הדברים שהכי עצבנו אותי שלא היו:
- שגייל אמר שהוא נמצא 43 פעמים בהגרלה, לא ממש הסבירו למה 43 ולא אחת... כן אח"כ קטניס אמרה לפרים שלא תיכנע להם או משהו ותהיה רק פעם אחת בהגרלה בשנים הבאות, אבל זה ממש לא הסביר את זה
-איך קטניס מצאה כ"כ מהר את המים?
- לא היו אמורים להראות עדיין את תחילת המרד במחוז 11!!!
- ממש ציפיתי שיראו את הטציות שהם בעצם המועמדים שנהרגו, אבל אלה סתם היו חיות רגילות...

אבל שוב, בכללי אהבתי את הסרט
היו הרבה דברים מצחיקים

sivan3004

New member
אה ועוד משהו קטן
לסרט

בקטע של האימונים, שקטניס הראתה את היכולות שלה, ראו את האווקס ולא אמרו על זה כלום.. היא סתם הסתכלה עליה

Wait For It

New member

גם לי הפריע שזה היה סתם זאבים ולא טציות, הם גם היו קטנים מידי

ולגביי המרד, דווקא שמחתי שהראו אותו, זה היה הקדמה למה שעתיד לקרות...

pennylane11

New member
זה כמו שקטניס יותר פעמים

הקטע הזה עם האסימונים שאם מכניסים את השם יותר פעמים אז מקבלים עוד קצת אוכל וזה. גייל שם 42 פעמים (בספר מסבירים את זה, בסרט לא), לדעתי קטניס 18 אבל יש הרבה מאוד סיכוי שאני טועה, והם לא מרשים לאחים הקטנים שלהם לעשות את זה כי דואגים להם...

sivan3004

New member
אני יודעת את זה כי קראתי את הספר חחח

אני התכוונתי שאלה שלא קראו את הספר לא יבינו את זה בסרט...

N o R i K o

New member
לקטניס יש 20

בכל שנה היא מכניסה את השם שלה+לה, לאמא שלה ולפרים- סה"כ 4
זו השנה החמישית של קטניס במשחקים, כלומר 5*4=20

voy por mas

New member
זה לא מדויק

תיזכרי שכל שנה גדל מס' הפתקים שלה. בשנה הראשונה פתק אחד (לא כולל הפתקים עבור האוכל לה ולמשפחה ) בשנה השניה 2 פתקים ובשלישית 3 פתקים וכן הלאה.

למעלה