שמחה רבה
שרשור פסח תשע"ד הנה בא!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חרוסת מרוקאית/נולי

חרוסת מרוקאית
מרכיבים:
• 1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
• 1/2 כוס שקדים טריים ללא קליפה
• 1/2 כוס צימוקים לבנים
• 1/2 כוס צימוקים שחורים
• 1 כוס תמרים מגולענים (רצוי מסוג תמר מג'הול)
• 1/2 כוס עד 1 כוס יין אדום מתוק
• קינמון לגלגול הכדורים
אופן ההכנה:
• טוחנים במעבד המזון את האגוזים והשקדים עד לאבקה דקה.
• מוציאים את התערובת ממעבד המזון לקערה, ושמים במעבד את הצימוקים והתמרים.
• מעבדים את הפירות היבשים עד שהם נשברים והופכים לעיסה.
• מוסיפים חזרה פנימה את פירורי האגוזים, ומעט מהיין ומעבדים שוב לעיסה דמויית בצק.
• במידה ויש צורך מוסיפים עוד יין עד קבלת המרקם המתאים לצורך יצירת כדורי חרוסת.
• מוציאים את בצק הפירות היבשים והאגוזים מהמעבד, ויוצרים בעזרתידים רטובות, כדורים קטנים דמויי טראפלס או בונבונים.
• מגלגלים את כדורי הבצק בתוך קערה עם קינמון, מנערים את השאריות ומכדררים עוד מעט כדי שהקינמון יספג במעט.
• הקינמון גם ימנע מהכדורים להדבק אחד לשני.
• מגישים בתוך מנג'טים או על גבי צלחת יפה.
• בתאבון.
הערות:
שקדים אגוזים ותמרים ביין, כדורי חרוסת לפסח שאי אפשר להפסיק לנשנש.
חרוסת מרוקאי ת
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חרוסת מרוקאית2/נולי

חרוסת מרוקאית

• 250 גרם צימוקי סולטנה (לא חובה אבל כדאי)
• חבילת תמרים בואקום
• כוס יין אחת
• 2 כפיות קינמון
• קורט ציפורן
• 1 כוס אגוזי לוז שבורים גס
• 250 גרם שקדים
• בעזרת מעבד מזון, טוחנים את האגוזים והשקדים יחד גס.
• בסיר בינוני מרתיחים את התמרים עם היין עד שהם מתרככים ( על אש נמוכה) ,
• מוסיפים את כל התבלינים ואת האגוזים והשקדים וגם הצימוקים.
• ומערבבים הכל לתערובת צמיגה שמעורבבת היטב.
• להכין כדורים מהתערובת
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חרוסת של עידית/נולי

חרוסת עידית
מצרכים :
* ממרח תמרים דחוסים בחבילה להשיג בסופר
* 1 תפוח ירוק
* אגוזי מלך 50 גרם בערך
* קינמון
* קצת יין ממולץ יין אדום מתוק


אופן ההכנה :
להוסיף לעיסת התמרים תפוח מרוסק ללא הקליפה, להוסיף אגוזים קצוצים, להוסיף קצת קינמון ואת היין לערבב הכל
ביחד ולהעביר לכלי הגשה. עכשיו החרוסת מוכנה ושיהיה לכם בתאבון בליל הסדר
מאת עידית :)
מתכון לחרוסת מעולה עידית
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חרוסת עיראקית של מרילין

חרוסת של מרילין חרוסת עיראקית
כבת למשפחה שבה חרוסת (דוּקה) זה חתיכת פרויקט וגאווה גדולה
די זליזלתי כשהסבירו לי כיצד להכין חרוסת עראקית
אצלנו פותחים, מגלעינים, בודקים
מבשלים, בוררים, מערבבים, טוחנים, מבשלים, מתבלים, בוחשים
בקיצור יום לימודים ארוך..ואילו כאן...שמים אגוזים בקערה
שופכים עליהם סילאן עד לכיסוי..ומה הפתעה? זה
טעים..נורא טעים..טעים עד כדי כך שאמא שלי אמרה לי לפני שבוע
"לא צריך דוּקה, נכין רק את העראקית שלהם"
אז קבלו מתכון: שמים אגוזים בקערה ושופכים עליהם סילאן
עד לכיסוי - כמה קל כך טעים
~
ועכשיו שתי הערות / תיקונים של בעלי
לידיעתך את האגוזים הטחונים שמים מעל הסילאן
וזה חוק בל יעבור
טחונים? אני שואלת, אגוזים טחונים? לא שלמים?י
טחונים! י
יש כאלה שאוהבים אבקה. ויש כאלה אוהבים טחון גס
 

לאה סי

Active member
דג סלמון עם פרוסות לימון מעל-השריף-


1 כף דבש
1 כף שטוחה א. מרק בצל /פיטריות
1/4 כוס שמן
לערבב היטב
למרוח על הדג
לפזר בנדיבות עשבי תיבול קצוצים שאוהבים.

לחתוך לימון לפרוסות דקיקות והניח על הדג.

לאפות 25-35 דקות , תלוי בגודל הדג.
 

לאה סי

Active member
לביבות מצות וטונה מאתר aish
(הביאה st)

קופסת טונה
3 מצות
2 כפות קמח מצה
3-2 ביצים
מלח פלפל
שמן לטיגון
לשבור מצות להרטיב ולסחוט עד לקבלת עיסה
להוסיף שאר החומרים לערבב
צרים לביבות ומטגנים בשמן עד להזהבה.
בהצלחה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קציצות פרסה/מישמיש/נולי

פתיקס דה פרסה

לעבודה
4,5 כרשות
חצי קילו בשר טחון
3 ביצים
3-5 כפות קמח מצה
מלח פלפל
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הכרשות וחותכים לפרוסות עד חצי החלק הירוק. מבשלים אותם במים עד לריכוך.
מסננים מהמים וסוחטים היטב.
מערבבים את הכרשה עם הבשר הטחון מוסיפים את הביצים קמח מצה מלח והפלפל.
עם התערובת דלילה מידי אפשר להוסיף עוד קמח מצה.
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חם.
 
ברשותך מוסיפה הערה- לטחון\לקצוץ דק דק

את הפראסה. בפעמים שלא עשיתי כך,התקבלו קציצות שממש מרגישים בהן רצועות פראסה. אם רוצים שהמאכל יהיה הומוגני,צריך להקפיד שהפראסה לא נשארת בצורת רצועות,אפילו אם אורכן הוא רק שני סנטימטר.

חג כשר ושמח לכולכם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כופתאות קמח מצה במלית תרד ואגוזים/דנה20/נולי

כופתאות קמח מצה במלית תרד ואגוזים ברוטב פלפלים קלויים


כ 40 כופתאות

רכיבים:
למלית
400 גרם עלי תרד (טריים או מוקפאים)
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
מלח, פלפל שחור טחון
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

לכופתאות:
3 כוסות קמח מצה (רצוי דק או מנופה)
21/2 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
4 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון

לרוטב הפלפלים:
3 פלפלים אדומים
3 כפות שמן זית
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
3 שיני שום, כתושות
1/2כוס מיץ לימון
מלח, פלפל שחור טחון
אפשרות : 1/2 כפית צ'ילי טחון

אופן הכנה:
1. הכופתאות: שמים את קמח המצה בקערה ויוצקים את המים הרותחים ומערבבים. מצננים מעט. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. משהים במקרר למשך שעתיים.
2. המלית: אם משתמשים בעלי תרד מוקפאים, מפשירים את התרד, מעבירים למסננת ומנקזים את הנוזלים. אם משתמשים בעלי תרד טריים מנקים אותם ומפרידים מהגבעול.
3. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את התרד ואת התבלינים ומבשלים תוך ערבוב עד אידוי הנוזלים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
4. יצירת הכופתאות: לוקחים כף גדושה מתערובת הכופתאות בכף יד רטובה ומשטחים לעיגול בקוטר 5 ס"מ. שמים במרכז העיגול כפית ממלית התרד, סוגרים ומגלגלים לעיגול יפה.
5. מרתיחים בסיר גדול מים. מכניסים את הכופתאות ומבשלים 4 דקות אחרי שהכופתאות צפות.
6. הרוטב: קולים את הפלפלים בתנור עד להשחמת הקליפה. מוציאים מהתנור ומעבירים לסיר, מכסים וממתינים כ-10 דקות.
7. קולפים את הפלפלים, חוצים ומרחיקים את הגרעינים. טוחנים את הפלפלים ושאר חומרי הרוטב עד קבלת מרקם חלק.
8. לפני ההגשה מחממים מעט את הרוטב, מוסיפים את הכופתאות ומבשלים 5 דקות נוספות.

הערות של דנה 20
את הפלפלים כדאי לקלות בשיטה קלה ונקיה : פורסים ניר אפיה על תבנית תנור, חוצים את הפלפלים ומנקים אותם מגרעינים. מניחים את חצי הפלפלים כשחלקם הקמור (כלומר, הקליפה) כלפי מעלה . קולים בחום גבוה עד להשחמה, מוציאים ומעבירים לסיר וסוגרים את המכסה עד לצינון. מקלפים בקלילות.

מתכון של "סנפרוסט", הופיע בערוץ האוכל של Ynet
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפה בסגנון קנלוני/חלבי/דנה20/נולי

מאפה בסגנון קנלוני לפסח

4-6 מנות בתבנית בגודל 20*30

מרכיבים:
4 מצות

לרוטב לבן:
100 גרם חמאה
3 כפות גדושות קמח מצה לעוגות או קמח מצה דק, מנופה
3 כוסות (720 מ"ל) חלב
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
1/2 1 כוסות גרעיני תירס מוכנים לאכילה
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל שחור
1 כוס גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:
1. מרככים את המצות : מרטיבים קלות מגבת בד נקיה, סוחטים היטב ופורסים על גבי משטח עבודה או מגש. מרטיבים את המצות בנדיבות ומניחים אותן בערמה, אחת על גבי השניה, על המגבת בחלק קרוב לאחד הקצוות, כך שניתן יהיה לכסות את המצות עם המגבת. ממתינים כשעה (ואפשר עד יומיים). מסירים את המגבת ובודקים האם המצות התרככות לגמרי. במקרה שיש חלקים במצה שעדיין נותרו קשים - ניתן להרטיב אותן שוב ולחזור על תהליך הכיסוי וההמתנה. ככל שהמצות "ינוחו" יותר זמן כך דרגת הרכות שלהן גבוהה יותר ונוח יותר לעבוד איתן. ניתן להכין מראש, לשמור במקרר ולהשתמש בשעת הצורך.
2. מכינים את הרוטב : ממיסים את החמאה בסיר על אז נמוכה. מוסיפים , תוך כדי בחישה מתמדת ונמרצת בכף עץ, את כפות הקמח. בוחשים היטב. מוסיפים בזילוף עדין ובהדרגה את החלב, תוך בחישה במטרפה ידנית. ממשיכים לבחוש היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה. אם התערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד חלב או שמנת מתוקה). מסירים מהאש, מוסיפים את גרעיני התירס והתבלינים ומערבבים.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את התבנית.
4. חוצים כל מצה לשניים (אפשר לגזור במספריים). מניחים 2 כפות מהרוטב לאורך המצה , בחלק הארוך יותר, ומגלגלים. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שבעת החצאים שנותרו כך שתווצר שכבה אחת של מצות מגולגלות. יוצקים על התבנית את שארית הרוטב ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת. מכסים בנייר כסף (כדאי לוודא שהכיסוי לא נוגע בשכבת הגבינה הצהובה על מנת שלא תדבק אליו) ומכניסים לתנור. אופים חצי שעה, מסירים בזהירות את הכיסוי וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים, מצננים מעט ומפרידים בין המצות המגולגלות. מגישים לכל סועד מצה מגולגלת מכוסה ברוטב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
דג מרוקאי/אורני/נולי

דג מרוקאי

המחותן מכין בדרך כלל מפילה מושט (אמנון) או מנסיכת הנילוס ואני הכנתי לכבוד החג מדניס.
אפשר לשחק עם הפלפלים לפי הטעם - כמה חריף שאוהבים. וגם - עכשיו הפלפלים היבשים כבר לא משהו ומצאתי טריים - אלה שאחר כך ייובשו. מה שיש יבש בשווקים אלה פלפלים קצת ישנים, בני שנה בערך, ולכן השתמשתי בטריים - חריפים ולא חריפים, ויצא מעולה. הכמויות הן לדג נטו, לאחר שנוקה.


1.5 ק"ג דג מחולק למנות.
2 כוסות גרגרי חומוס שרויים ומבושלים (לא הכרחי) יש כאלה שבפסח מחליפים את החומוס בפול ירוק
1/2 כוס שמן קנולה (או אחר לטעמך, עדיף לא שמן זית) ואני דווקא שמתי שמן זית
3-4 פלפלים יבשים מתוקים + 2-3 פלפלים אדומים טריים (את היבשים לפתוח ולסלק את הגרעינים. את הטריים לחתוך ל- 8 חלקים)
1-2 פלפלים יבשים חריפים – לפתוח רק אחד, לסלק את הגרעינים ולשטוף היטב. את השני להשאיר שלם
הרבה שיני שום קלופות וחצויות
2 כפות פפריקה מתוקה (ואפשר גם קצת חריפה. אני הספקתי בכף אחת של פפריקה מתוקה ובחצי כפית של חריפה)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח לפי הטעם
2-3 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים או לפרוסות עבות (לא הכרחי אבל טעים)
המון כוזברה קצוצה

מטגנים טיגון קל את הפלפלים, מוסיפים את השום ומטגנים טיפה, מוסיפים את הפפריקה, הרסק, המים והמלח ומערבבים. כשמתחיל לרתוח, מפזרים על זה את גרגירי החומוס המבושלים ואת תפוחי האדמה, על זה את הדגים החתוכים ומוודאים שיש מספיק מים. הכמות צריכה להגיע בדיוק לגובה הדגים. על הדגים מפזרים שפע כוזברה קצוצה, סוגרים את הסיר וכשרותח מקטינים להבה ומבשלים כשהסיר פתוח למחצה, עד שהדג מוכן (בדרך כלל מספיק 40 דקות) והרוטב מצטמצם ומסמיך.
אני בישלתי שעה שלמה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמנון ברוטב עגבניות/חנהפ /נולי

רוטב עגבניות מהרבה שום מוזהב בשמ"ז
+רסק עגבניות+פפריקה,מלח,פלפל שחור,מים
להרתיח, לבשל 5 דקות
להוסיף פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון
את הדגים להמליח לפלפל לחצי שעה
לסדר בתבנית
לצקת הרוטב
לאפות 30 דקות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פחזמניות (לחמניות לפסח)/יעלה

אם את רוצה שייצא יותר פחזנית חלולה - שימי עוד ביצה!

פחזמניות (לחמניות כשר לפסח)

1 + רבע כוס מים
חצי כוס שמן (לא זית)
1 כף שטוחה סוכר
1 כפית מלח

1 + שלושת רבעי כוסות קמח מצות (אפשר כוס קמח מצה והיתר - קמח עוגות או קמח מצה שמורה)
1 שקית אבקת אפיה (מומלץ מאוד, לא חייבים)

5 ביצים גדולות (אם שמים 6 ביצים – מתקבל אוורירי יותר, עם חלל ריק למילוי ותפוח יותר).

אופן ההכנה (אני משתמשת במיקסר יד, אבל אפשר גם עם כף בלבד):
להרתיח בסיר גדול מים+שמן+סוכר+מלח.
כאשר רותח – להכניס בבת-אחת את כל הקמח והאפיון ולערבב היטב עד שהכל בצק אחיד.
להוריד מהאש.
מיד, בעוד הבצק רותח, לערבב פנימה את הביצים אחת אחרי השניה (בהתחלה זה קשה, לא להתייאש!).
מניחים את הבצק שנוצר בכלי סגור או עטוף בניילון במקרר, לפחות לשעה (עדיף ללילה או אפילו ליממה).

שמים בקערית מעט מים ורבע כוס שמן.
טובלים את הידיים במים הללו ויוצרים 12 כדורים או לחמניות מאורכות. אם סובלים ממחסור קשה בכולסטרול - אפשר להבריש למעלה חלמון ביצה.....
מניחים בתבנית משומנת בגודל תנור, או שעדיף על נייר אפיה.
מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.
מכניסים את התבנית ואופים 5 דקות בחום הגבוה, מורידים את החום ל-170-180 או מעט פחות (תלוי בתנור). אופים בלי לפתוח כ-45 דקות.
פותחים ובודקים אם הקרום נוקשה והלחמניות קלילות.
משאירים בתנור עם דלת מעט פתוחה עד שמתקרר.

שיפורים :
1 - להוציא אותן חמות, לחתוך באמצע ולשים גבינה צהובה – יוצא טוסט של פסח כי הגבינה נמסה מהחום.
2- להכניס קוביה של גבינה צהובה או מלוחה בזמן הכנת הכדורים.
3- אפשר להכניס לבצק תבלינים שונים או מעט גבינת פרמזן.
4- אפשר לשים מעט יותר סוכר ופחות מלח, אם רוצים להגיש עם קפה, ריבות וחמאה .
5- אפשר להכין מ-6 ביצים, ליצור פחזמניות קטנות יותר ולמלא אחרי שמתקרר בכבד קצוץ או סלט ביצים או סלט טונה או אבוקדו.

בהצלחה ובתיאבון
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עיג'ה - לביבות ירק - נעמי דה פירסט

עיג'ה - לביבות ירק - נעמי דה פירסט
הבסיס הוא בצל,פטרוזיליה וביצים ומל"פ

צרור פטרוזיליה
2 בצלים קצוצים
תפ"א מגורר סחוט
ביצים
מלח, פלפל,
מעט כורכום (לא הכרחי)
מעט קמח תופח (לא הכרחי) - אם מכינים לפסח - להוריד לגמרי או להשתמש בכשל"פ

לערבב היטב
להשתמש בכפית ללביבות מיני
להשתמש בכף ליצירת לביבות קטנות
להשתמש במצקת ללביבות גדולות

לטגן בשמן חם מאוד משני הצדדים.

להניח על מגבת נייר

טעים חם או קר

אופציות לגיוון - להשתמש בפירה שנשאר מהארוחה. להוסיף לבסיס.
אפשר לעשות עם קישואים מגוררים סחוטים עם או במקום התפ"א.
אפשר להוסיף גזר מגורר
אפשר להשתמש בכרובית מבושלת
אפשר לשים גרגרי תירס
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בורקס, מתאים גם לחול המועד ולטיולים/שוויצרית

בורקס, מתאים גם לחול המועד ולטיולים.
מכינים מילוי לפי מתכון אהוב וכן רוטב.

משרים מצות למשך 3 דקות במים חמים.
בעזרת סכין חדה חותכים ל4 חלקים שווים, מקפלים למשולש ופותחים.
מניחים כף מהמלית וסוגרים היטב.
טובלים את הבורקס בתערובת של 2 ביצים מדוללות ב3 כפות מים או חלב.
מטגנים בשמן לא עמוק משני הצדדים להשחמה קלה.

בשנה שעברה הכנתי עם מלית תפו"א עם מלא בצל מטוגן והגשתי עם יוגורט מתובל, היה מוצלח במיוחד.

לארוחה אחת הכנתי עם מלית גבינה פיקנטית , פיזרתי מעל גבינה מגוררת
והגשתי עם רוטב פיצה פיקנטי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בלינצ'ס ממצה במילוי תפוחי אדמה ופטריות/דב

בלינצ'ס ממצה במילוי תפוחי אדמה ופטריות
מצרכים
5 תפוחי אדמה
בצל
קופסת שימורים-פטריות
"אריזת" מצה (חצי ק"ג)
3 ביצים
מלח, פלפל

אופן ההכנה


מבשלים תפוחי אדמה

מטגנים על מחבת את הבצל ואת הפטריות

להכין פירה ולשפוך פנימה את הפטריות והבצל ולערבב, לתבל במלח ופלפל

את המצה יש להכניס לכלי רחב עם מים לדקה, להוציא ולשים בתוך מגבת רטובה. להתחיל לעבוד איתה כאשר מרגישים שניתן לקפל אותה מבלי לשבור.

מחלקים את המצה ל-2, ובחצי בקצה שמים עם כף את המילוי של תפוחי האדמה ומקפלים.

טורפים את הביצים בתוך כלי, מכניסים את המצה המגולגלת לתוך הביצה ומטגנים במחבת למספר דקות עד הזהבה.

מקור : השף הלבן
 
למעלה