חרוסת מרוקאית/נולי
חרוסת מרוקאית
מרכיבים:
• 1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
• 1/2 כוס שקדים טריים ללא קליפה
• 1/2 כוס צימוקים לבנים
• 1/2 כוס צימוקים שחורים
• 1 כוס תמרים מגולענים (רצוי מסוג תמר מג'הול)
• 1/2 כוס עד 1 כוס יין אדום מתוק
• קינמון לגלגול הכדורים
אופן ההכנה:
• טוחנים במעבד המזון את האגוזים והשקדים עד לאבקה דקה.
• מוציאים את התערובת ממעבד המזון לקערה, ושמים במעבד את הצימוקים והתמרים.
• מעבדים את הפירות היבשים עד שהם נשברים והופכים לעיסה.
• מוסיפים חזרה פנימה את פירורי האגוזים, ומעט מהיין ומעבדים שוב לעיסה דמויית בצק.
• במידה ויש צורך מוסיפים עוד יין עד קבלת המרקם המתאים לצורך יצירת כדורי חרוסת.
• מוציאים את בצק הפירות היבשים והאגוזים מהמעבד, ויוצרים בעזרתידים רטובות, כדורים קטנים דמויי טראפלס או בונבונים.
• מגלגלים את כדורי הבצק בתוך קערה עם קינמון, מנערים את השאריות ומכדררים עוד מעט כדי שהקינמון יספג במעט.
• הקינמון גם ימנע מהכדורים להדבק אחד לשני.
• מגישים בתוך מנג'טים או על גבי צלחת יפה.
• בתאבון.
הערות:
שקדים אגוזים ותמרים ביין, כדורי חרוסת לפסח שאי אפשר להפסיק לנשנש.
חרוסת מרוקאי ת
חרוסת מרוקאית
מרכיבים:
• 1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
• 1/2 כוס שקדים טריים ללא קליפה
• 1/2 כוס צימוקים לבנים
• 1/2 כוס צימוקים שחורים
• 1 כוס תמרים מגולענים (רצוי מסוג תמר מג'הול)
• 1/2 כוס עד 1 כוס יין אדום מתוק
• קינמון לגלגול הכדורים
אופן ההכנה:
• טוחנים במעבד המזון את האגוזים והשקדים עד לאבקה דקה.
• מוציאים את התערובת ממעבד המזון לקערה, ושמים במעבד את הצימוקים והתמרים.
• מעבדים את הפירות היבשים עד שהם נשברים והופכים לעיסה.
• מוסיפים חזרה פנימה את פירורי האגוזים, ומעט מהיין ומעבדים שוב לעיסה דמויית בצק.
• במידה ויש צורך מוסיפים עוד יין עד קבלת המרקם המתאים לצורך יצירת כדורי חרוסת.
• מוציאים את בצק הפירות היבשים והאגוזים מהמעבד, ויוצרים בעזרתידים רטובות, כדורים קטנים דמויי טראפלס או בונבונים.
• מגלגלים את כדורי הבצק בתוך קערה עם קינמון, מנערים את השאריות ומכדררים עוד מעט כדי שהקינמון יספג במעט.
• הקינמון גם ימנע מהכדורים להדבק אחד לשני.
• מגישים בתוך מנג'טים או על גבי צלחת יפה.
• בתאבון.
הערות:
שקדים אגוזים ותמרים ביין, כדורי חרוסת לפסח שאי אפשר להפסיק לנשנש.
חרוסת מרוקאי ת