צלי בקר בוטנסקי
1 קילו בשר לגולש/צלי/שפונדרה חתוך לקוביות יחסית גדולות.
2 כפות פלפל שחור גרוס גס
2 כפות תימין + גבעולים
3 בצלים קצוצים לקוביות
3 גזרים קצוצים לקוביות
מספר גבעולי סלרי קצוצים לקוביות ( סלרי אמריקאי)
5-6 שיני שום לקוביות
2 כפות חומץ בלסמי
בקבוק יין אדום טוב
5 כוסות מרק בשר
גרידת לימון
מלח פלפל
לילה קודם. לעסות היטב את הבר בפלפל השחור ובשתי כפות התימין ולהכניס למקרר
שעה לפני ההכנה להוציא את הבשר .
לחמם שמן בסיר גדול ולטגן את הבשר עד שישחים היטב (לא להכניס את כל הבשר בבת אחת).
לסיר בו טיגנו את הבשר להוסיף את כל הירקות + ענפי הטימין, לטגן כ 10 דקות.
להוסיף חומץ בלסמי,בקבוק יין אדום ולצמצם לחצי מכמות הנוזלים.
להוסיף את את הבשר, מרק הבשר ,גרידת הלימון וכמובן מלח ופלפל.
להביא לרתיחה להנמיך האש ולבשל כ 3-4 שעות.
הורכב ממתכונים שונים
1 קילו בשר לגולש/צלי/שפונדרה חתוך לקוביות יחסית גדולות.
2 כפות פלפל שחור גרוס גס
2 כפות תימין + גבעולים
3 בצלים קצוצים לקוביות
3 גזרים קצוצים לקוביות
מספר גבעולי סלרי קצוצים לקוביות ( סלרי אמריקאי)
5-6 שיני שום לקוביות
2 כפות חומץ בלסמי
בקבוק יין אדום טוב
5 כוסות מרק בשר
גרידת לימון
מלח פלפל
לילה קודם. לעסות היטב את הבר בפלפל השחור ובשתי כפות התימין ולהכניס למקרר
שעה לפני ההכנה להוציא את הבשר .
לחמם שמן בסיר גדול ולטגן את הבשר עד שישחים היטב (לא להכניס את כל הבשר בבת אחת).
לסיר בו טיגנו את הבשר להוסיף את כל הירקות + ענפי הטימין, לטגן כ 10 דקות.
להוסיף חומץ בלסמי,בקבוק יין אדום ולצמצם לחצי מכמות הנוזלים.
להוסיף את את הבשר, מרק הבשר ,גרידת הלימון וכמובן מלח ופלפל.
להביא לרתיחה להנמיך האש ולבשל כ 3-4 שעות.
הורכב ממתכונים שונים