שמחה רבה
שרשור פסח תשע"ד הנה בא!

חנהפ

Active member
צלי בקר בוטנסקי

1 קילו בשר לגולש/צלי/שפונדרה חתוך לקוביות יחסית גדולות.
2 כפות פלפל שחור גרוס גס
2 כפות תימין + גבעולים
3 בצלים קצוצים לקוביות
3 גזרים קצוצים לקוביות
מספר גבעולי סלרי קצוצים לקוביות ( סלרי אמריקאי)
5-6 שיני שום לקוביות
2 כפות חומץ בלסמי
בקבוק יין אדום טוב
5 כוסות מרק בשר
גרידת לימון
מלח פלפל

לילה קודם. לעסות היטב את הבר בפלפל השחור ובשתי כפות התימין ולהכניס למקרר

שעה לפני ההכנה להוציא את הבשר .

לחמם שמן בסיר גדול ולטגן את הבשר עד שישחים היטב (לא להכניס את כל הבשר בבת אחת).
לסיר בו טיגנו את הבשר להוסיף את כל הירקות + ענפי הטימין, לטגן כ 10 דקות.
להוסיף חומץ בלסמי,בקבוק יין אדום ולצמצם לחצי מכמות הנוזלים.
להוסיף את את הבשר, מרק הבשר ,גרידת הלימון וכמובן מלח ופלפל.
להביא לרתיחה להנמיך האש ולבשל כ 3-4 שעות.

הורכב ממתכונים שונים
 

חנהפ

Active member
בשר אסאדו - מרילין

החומרים
1/2 1 ק"ג בשר אסאדו
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כפות סילאן (דבש תמרים)
2 ראשי שום שלמים (לא קלופים) חצויים
1/2 כוס יין אדום יבש
3 גזרים קלופים חתוכים ל- 3 מקטעים
חצי צרור כוסברה קצוצה (אפשר גם פטרוזיליה)
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד

הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מתבלים את הנתח במלח ופלפל שחור, מעסים אותו בשמן זית ובסילאן ומעבירים לתבנית אפיה, או לסיר שיכול להיכנס לתנור, עם ראשי השום. מכסים ואופים 30 דקות. פותחים בזהירות, יוצקים את יין, מכסים, מנמיכים את החום ל- 120 מעלות ואופים שעתיים. מוציאים, מוסיפים את הגזרים, מכסים ואופים שעה נוספת. מוציאים את הסיר מהתנור בזהירות. בשלב זה ניתן לצנן היטב ולהסיר את שכבת השומן. מוציאים כוס מהמיצים שנוצרו בתבנית, מעבירים לקערה ומוסיפים כוסברה, שום כתוש וג'ינג'ר. מערבבים ויוצקים על הבשר. מכסים, משהים חצי שעה לפני שמגישים.
שרשרת אסאדו ביין סילאן וג'נג'ר טרי מרילין לפני פסח

מראהו של נתח האסדו, הנקרא גם קשתית או שפונדרה, דומה לשרשרת המשלבת שומן, בשר ועצמות. הנתח נותן תוצאה נפלאה בצליה איטית בתנור: רך, עסיסי ומשובח. אם רוצים מנה שהיא יחסית דלת שומן, מקררים היטב את הנתח בסוף האפייה: השומן צף ומתקשה וניתן להסיר אותו בקלות בכף. לאחר מכן מחממים אותו שוב וממשיכים כמתואר מתכון.

תודה לתמר על העריכה

בבלוג של מרילין
 

חנהפ

Active member
לשון בקר בצלי

זהו ראש השנה בפתח ואיך אפשר בלי הלשון בצלי ,מעדן אמיתי ,מנה חגיגית וטעימה מאד רק שלא חייבים לספר לילדים מאיזה חלק של הפרה הוכן המתכון.
המתכון של ידידי דוד האחר איש יקר מפורום אוכל ynet ומובא כפי שדוד כתב אותו.
ההכנה בנויה מ 2 שלבים :
שלב ראשון -בישול הלשון וקילוף שכבת העור.
שלב שני - הכנת הלשון בצלי ואני מביא בהמשך 2 גירסאות.

הכנת הלשון
קודם כל קונים לשון, שוטפים ומנקים, מכניסים לסיר שיכיל אותה ברווחה, ממלאים מים לכיסוי + עוד 2 ס"מ בערך ומרתיחים, מוציאים ג`יפה.
מוסיפים:
1 גזר חתוך
1 בצל חתוך ל-4
מלח + פלפל שחור גרוס
כמה גרגרים של פלפל אנגלי
כמה עלי דפנה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית של עלי רוזמרין
מבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי עד שלוש, מכבים אש ומקררים,
מקלפים לשון, מאכסנים בקופסה אטומה ולמקרר.
שולים מתוך המרק את הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה ושולחים לנוח במקרר עד למחרת

הכנת הצלי - לפי המתכון של דוד
פורסים שני בצלים גדולים לחצאי טבעות
מטגנים בשמן זית בסיר שיכיל את הלשון, עד להשחמה.
מוסיפים חופן של צימוקים בהירים ובוחשים.
ממיסים 1 כפית אבקת מרק עוף, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל, 1 כפית ג`ינג`ר מגורר (או אבקת זנגוויל) בכוס מים רותחים
שופכים לסיר עם הבצל המטוגן
מוסיפים 1 עד 1/2 1 כוסות של יין אדום יבש
מביאים לרתיחה

פורסים את הלשון לפרוסות
מכניסים לסיר - לדאוג שהפרוסות תהיינה טבולות בנוזלים
להביא לרתיחה
להנמיך אש ולבשל עוד כשעה.
להניח פרוסות לשון בצלחות, לקשט למעלה עם טבעות הבצל והצימוקים ורוטב היין.

הכנת הצלי לפי מתכון רוטב של רות סירקיס - הגירסה המועדפת עלי
חומרי הרוטב:
2 כפות שמן
1 בצל בינוני לקוביות קטנטנות
1 שן שום קצוצה
3 כפות רסק עגבניות
100 גר` צימוקים (לבנים קטנים הכי מתאימים)
1/2 2 כוסות מים
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות אבקת מרק בצל
1/4 כפית פלפל שחור

הכנה
בסיר שטוח או מחבת סוטאג` לטגן את הבצל והשום עד שיתרככו, להוסיף רסק+כל שאר החומרים ולבשל יחד כ-10 דקות. לטעום למקצה שיפור טעמים. צריך להיות ברוטב איזון נעים בין חמוץ מתוק ופיקנטי. אני הוספתי גם 1/2 גזר מגורר בפומפיה דקה .

פורסים את הלשון לפרוסות ,מכניסים לסיר - לדאוג שהפרוסות תהיינה טבולות בנוזלים
להביא לרתיחה .
להנמיך אש ולבשל עוד כשעה.

בבלוג של מוטי בר און
 

חנהפ

Active member
צלי לשון

אני מכינה לשון ככה:

למדתי מחמותי... מפשירים את הלשון, שוטפים היטב במים תוך גירוד בסכין של החלק העליון

שמים בסיר עם מים, מרתיחים, שופכים את המים

ממלאים מים חדשים ומוסיפים:

עלי דפנה + בצל,גזר, פלפל אנגלי, שום ומלח. משך הבישול -21/2 -3 שעות
מקררים קצת ומקלפים את הקליפה

אח"כ (כשמתקרר במקרר) פורסים ומבשלים ברוטב,

הרוטב:

קוצצים בצל והרבה שום, מזהיבים בשמן
מוסיפים פפריקה,פלפל שחור לדקת טיגון
מוסיפים מעט מנוזלי הבישול הראשוני
מסדרים את הפרוסות מסיר ומוסיפים עוד מנוזלי הבישול שיכסו חצי מגובה הפרוסות
מבשלים עוד כשעה, מתקנים תיבול
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מוסקה לפסח/שף דוד ביטון

מוסקה לפסח / שף דוד ביטון/דנה 20/נולי

תבנית מלבנית - אפשר גם חד פעמים בגודל 33*20 או כל גודל דומה

רכיבים:
3 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
1 גבעול כרשה (החלק הלבן בלבד), קצוץ
200 גרם בשר עגל טחון
2 חצילים חתוכים לקוביות (לא קלופים)
2 עגבניות בשלות, קלופות, חתוכות גס
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
2 כפות צנוברים קלויים
1/2 כוס מיץ עגבניות
מלח, פלפל שחון טחון טרי
אפשרות ליתבול : אגוז מוסקט מגורר טרי, בהרט, כמון טחון, פפריקה מתוקה
2 ביצים
1 גבעול בצל ירוק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
6 מצות (או יורת - לפי הצורך)

אופן הכנה:
1. מחממים בסיר עם תחתית כבדה מעט שמן זית. מאדים את הבצל ואת הכרישה היטב.
2. מוסיפים את הבשר וממשיכים לאדות תוך ערבוב מספר דקות נוספות, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את החצילים וממשיכים לערבב כ- 5 דקות נוספות.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות השום והצנוברים לסיר ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את מיץ העגבניות ומורידים מהאש. מצננים למשך שעה לטמפ' החדר.
4. מוסיפים את הביצים, הבצל הירוק והפטרוזיליה. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומעט שמן זית. מניחים 3 מצות ומעליהם את התערובת, מניחים שוב שכבת מצות מרטיבים אותם במעט מיץ עגבניות ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.

הערות של דנה 20
אפשר לגוון עם מצות בטעמים שונים. כבר נתקלתי השנה במצות עם עשבי תיבול, מצות עם בצל ומצות עם שום. נחמד!

מתכון של שף דוד ביטון ממסעדת "אוליב ליף" במלון שרתון, ת"א. התפרסם ב Ynet
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
צלי חלוד/שמני/BB/גבינה צפתית

1 קילו בשר בקר לצלי (פילה מדומה או כתף)
שליש כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
2-3 גזרים מגוררים בפומפיה דקה
מלח
פלפל שחור גרוס או טחון טרי
1 כף פפריקה מתוקה
רבע כפית פפריקה חריפה
1 פלפל ירוק, מנוקה וחתוך לרצועותקוביות
1 עגבניה גדולה, קלופה, חתוכה לקוביות קטנות

בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל והגזר, תוך ערבוב עד שהבצל מתחיל להשחים בקצותיו.
בוזקים על נתח הבשר מלח ופלפל שחור ומניחים בסיר עם הבצל והגזר.
מטגנים תוך הפיכת הבשר בשמן עדש"יסגר" וישחים יפה מכל צדדיו.
מוסיפים לסיר את הפלפל הירוק והעגבניה ומערבבים.
מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים.
מוסיפים רבע עד חצי כוס מים חמים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שלוש, עד שהבשר מתרכך.
מידי פעם הופכים את הבשר בסיר ומוסיפים מעט מים חמים לפי הצורך.
הרוטב צריך להתקבל חוםאדום ועשיר. יש להשמר שהבשר לא ייחרך או יתייבש.
כשהבשר מוכן, מוציאים מהרוטב לקרש חיתוך וממתינים כ20 דקות.*
פורסים דק עם סכין חדה ומושחזת.
טועמים את הרוטב ומתקנים תבול-מלח ופלפל שחור.
מניחים את פרוסות הבשר בקערה להגשה ושופכים את הרוטב מעל.
מגישים עם פירה או אורז לבן.

הטעם משתבח אם מכינים יום קודם ומאכסנים ליממה במקרר.
ניתן להקפיא אחרי.

* אני עטפתי את גוש הבשר כשהתקרר בנייר אלומיניום והשארתי במקרר ללילה ורק למחרת פרסתי. חממצי את הפרוסות ברוטב.

הכנתי עם מספר 5.

אפשר גם 6 פילה מדומה הביאה בב
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גלילות עוף ממולאות בפסטו/תמיש/נולי

מחכים לו משנה לשנה בליל הסדר. וזה מה שקורה עם רוב הדברים.
גלילות חזה עוף

שניצלים טריים דפוקים חזק
שמן זית
בזיליקום טרי
אגוזי מלך

לקצוץ דק בפולסים במעבד מזון שמן זית, בזיליקום ואגוזים.
לחצות כל שניצל לשתי רצועות,
למרוח שכבה מהתערובת על כל רצועה ולגלגל לרולדה,
להניח בתבנית על נייר אפיה, עם הפתח כלפי מטה,
למשוח את השניצלים שבתבנית בשאר התערובת,
לאפות בתנור חום גבוה, 220, 20 דקות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קציצות בשר וקמח מצה מבושלות/סבתא של החמודים

קציצות בשר וקמח מצה מבושלים - מעדן

בתוכנית שמשודרת ביום חמישי, נתנו מתכון לקציצות בשר עוף בתוך קניידלך. ניצלתי חבילת קמח מצה חמץ שהיתה לי בבית, וזה יצא ממש טעים.
חומרים: 1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
300 גרם קמח מצה
4 ביצים
1 כף מלח
מעט פלפל שחור
ההכנה לערבב מים רותחים שמן ותבלינים, קמח מצה ובסוף להוסיף ביצים. לשפר טעם.
ליצור כדורים קטנים לכסות ולשים במקרר לחצי שעה.
להכין קציצות קטנות מ-300 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ ומטוגן בשמן זית מעט מלח פלפל , חצי כוס שקדים טחונים + ביצה.
לערבב . לבשר הוספתי מעט תערובת לאורז - של חמוציות, בצל מטוגן וכוסברה וצנוברים.
בכל כדור בצק להכניס מעט בשר מהתערובת, ולבשל במרק חם (אפשר עגבניות +לימון) אני עשיתי במרק עוף. יצא מעולה.
כמובן שזה יכול להיות כשר לפסח עם קמח מצה כשלפ..בתאבון.


כדורי קמח מצה ובשר מטוגנים (נשומ'ס)

בדיוק כמו במתכון הקודם רק לטגן את הכדורים בשמן עמוק במקום לבשל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף בשומר/פילדס

מהמטבח של אמי ע"ה, אליכם בהרבה אהבה

עוף בשומר

7-9 שוקיים
2-3 בצלים גדולים פרוסים דק, מטגנים עד הזהבה, ומוסיפים
2-4 שיני שום
3-4 גבעולי סלרי חתוכים , 3-2 ס"מ ולהוסיף
מספר עלי סלרי
כוסבורה, נענע - קצת, לא חובה
מוסיפים מעט מים ומבשלים כמה דקות שיתמזגו יחד
מניחים את שוקי העוף ומוסיפים מים עד כיסוי קל של העוף
מבשלים קצת את העוף, ומוסיפים
3-4 שומר חתוכים לחצי, ולרבע וכ"א ממנו לעוד 2-3 פרוסות עבות
2 ראשי ארטישוק פרוסים לרצועות - מוסיפים חמצמצות טעימה
אפשר להוסיף פיטריות טריות שלמות או חצויות (למפגש לא הוספתי)
מניחים יפה בין השוקיים ומעליהם
מתבלים במלח גס, כורכום, ופלפל שחור גרוס
מוסיפים עוד רבעכוס מים רותחים לפיזור התיבול
ומבשלים כ-45דקות - את זה בשלתי קצת יותר ומסתבר שהיה נימוך בפה של מרילין לפחות
רצוי שישאר רוטב שמוסיף טעם לאורז המלווה.........מממ

ואם מכסה הסיר שקוף - מציעה לעמוד לידו ולהביט פנימה עד שמוכן
ולראות איך הצבע הזהוב משתלט והופך את התבשיל ליפיפה כמו טעמו
מה גם שאי אפשר לחכות עד שיהיה מוכן,

ואפשר גם

1. במקום שומר - ארטישוק ירושלמי ואז זה תבשיל שייקטנו המילים מלתאר את אנינותו, באמת
2. אפשר להגיש עם אורז
3. אפשר פחות רוטב ואז מתאים לחימום לשבת

וגם
שימו לב בקניית השומר - לקנות את אלה העגולים השמנמנים ולא את הארוכים הרזים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סופריטו עוף/אתי כק/נולי

אחד התבשילים שהיו מסמלים בילדותי את פסח. אצל סבתי ז``ל הירושלמית הסופריטו היה מתבשל על פתיליה,והטעם גן עדן. העוף ותפוח האדמה משתבח ככל שהבישול על להבה נמוכה מתארך ,רצוי רק לבדוק שיש מספיק נוזלים.

סופריטו עוף/אתי כק/נולי
6 שוקיים עוף
6 תפוח אדמה חתוכים לקוביות גדולות
מלח,פלפל שחור גרוס,אבקת מרק עוף ,שמן לטיגון
בסיר רחב לטגן את תפוחי האדמה עד להזהבה ,להוציא לשמור בצד.
לשים באותו הסיר את חלקי העוף לטגן מכל הצדדים ,להוסיף מלח ופלפל,
להוסיף בערך 2 כוסות מים, להביא לרתיחה להוסיף אבקת מרק ,להנמיך את הלהבה ,לבשל שעה עד לריכוך העוף ,להוסיף את תפוחי האדמה לצקת מהרוטב מעל ,להמשיך לבשל עוד חצי שעה על להבה נמוכה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ארטישוק מומלא בבשר בבלוג של אתי כק/נולי

ארטישוק מומלא בבשר בבלוג של אתי כק

לתערובת הבשר-

1/2 קילו בשר בקר טחון
בצל גדול מגורר גס וסחוט היטב
פטרוזיליה קצוצה
1 תפו"א מגורר דק וסחוט היטב
ביצה אחת גדולה
2 שיני שום כתושות
מלח/פלפל שחור
כפית תבלין לקציצות
כפית שטוחה פפריקה מתוקה

** מערבבים את כל המצרכים לכדי עיסה אחידה. מניחים במקרר כחצי שעה.

2 חבילות ארטישוק קפוא (או 17 יח' טריים)
חצי לימון סחוט

לרוטב -

5 גבעולי סלרי אמריקאי עם העלים (קצוצים וגבעולים חצויים)
2 בצלים גדולים חתוכים גס
5 שיני שום (3 כתושות + 2 פרוסות)
מלח/פלפל
כפית שטוחה פפריקה
כפית אבקת מרק בצל/ עוף
כורכום (לפי הטעם)

** במידה ומשתמשים בארטישוק קפוא, חולטים אותו במים רותחים עם מיץ הלימון למס' שניות.
מייבשים היטב וממלאים בבשר (מהדקים היטב).
תובלים בפירורי לחם/קמח מצה ומיד בביצה (מתובלת). מטגנים עד להזהבה מכל הצדדים. מניחים בצד.
מטגנים את הבצל בשמן הנותר (אם חסר ניתן להוסיף) עד לשקיפות, מוסיפים את השום והסלרי
ומטגנים דקה. מוסיפים תיבול ו-1.5 -2 כוסות מים.
מסדרים את הארטישוקים בתבנית פיירקס גדולה, יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור בחום 170 מעלות כ- 45 דקות עד שעה (מביאים לרתיחה בתנור ולאחר מכן מכסים בנייר אפייה).

הערות של נולי,אני לא טיגנתי את הארטישוק אחרי המילוי ,בשלתי בסיר על הגז .

ארטישוק ממולאים בבשר אתי כק
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ארטישוק ממולא/אירית

ענייני ארטישוק ממולא

2. האם תחתיות הארטישוק הקפואות מהסופר טובות לזה? מצויינות לזה בדיוק.
3. האם מישהי יודעת כמה בערך תחתיות יש בשקית? אם זכרוני אינו מטעני, 8-10 תחתיות (אני קונה מראש שתי שקיות כדי שיהיה מספיק)
4. האם צריך לטגן לפני הבישול ברוטב? אני לא מטגנת לפני הבישול ברוטב, אך שמעתי על כאלה שכן.

המתכון שלי בגדול:

מטגנת בצל גדול במעט שמן קנולה
כשהבצל מזהיב מעט מוסיפה 8-10 שיני שום פרוסות גס
מעל מוסיפה את ה"מקלות" של עלי הסלרי חתוכים גדול ומטגנת יחד.
מוסיפה תבלינים לפי הטעם ובעיקר: פלפל שחור, מלח, רבע כף פפריקה מתוקה ופחות מרבע חריפה (לא חובה), כורכום
מוסיפה כוס עד כוס וחצי מים ומבשלת את הרוטב כ- 10 דקות עד שרותח.

מעל מוסיפה את התחתיות ממולאות בבשר הטחון שתובל מראש.

מוסיפה מים כמעט עד לכיסוי התחתיות ומביאה לרתיחה כ- 10 דקות ואח"כ בישול ארוך על אש נמוכה מאוד (משהו כמו שעה וחצי סך הכל).

לקראת סוף הבישול מוסיפה מעל אפונה ירוקה (קפואה שהושרתה 2 דקות במים רותחים כדי להשוות טמפרטורה) ועלי הסלרי.

* ניתן להוסיף בתחילת הבישול עיגולי גזר - אם אוהבים, גם נותן צבע וכמובן בריא.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כרעיים עם גזר/חנה פ

כרעיים עם גזר/חנהפ

כרעיים (מחולקים לפולקעס ורבעים מנוקים)/פולקעס (מנוקים) של עוף טרי/מצונן
בצל גדול
גזר פרוס
פלפל אדום חתוך לקוביות
מעט שמן לטיגון
4 שיני שום (קלופות + כתושות או קצוצות דק)
פפריקה
מלח
כוס וחצי עד 2 מים
לטגן את הבצל עד שהוא משחים,להוסיף את הירקות ומטגנים עד שהם מפרישים צבע, מוסיפים שום, את נתחי העוף להוסיף מים + כף פפריקה מתוקה, להמליח את העוף ולהוסיף לסיר, לבשל שעה וחצי על אש קטנה. חמש-עשר דקות לפני הסוף להוסיף עוד השום הכתוש/קצוץ. הרוטב אחלה על פירה.
ניתן להקפיא
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף בשזיפים/נולי

עוף בשזיפים/נולי

עוף בשזיפים קלי קלות

מקור: חברה נתנה לי לפני 14 שנה ומאז עולה לשולחן בכל פעם שהמשפחה מבקשת

כל המרכיבים בסיר או תבנית אחת ויש מנה עיקרית ותוספות, חוסך המון עבודה, קל להכנה ואלגנטי להפליא. האורחים חושבים שהשקעת שעות בהכנה.
מצרכים לרוץ ולקנות:
6 כרעיים
8 תפ"א
שקית גזר ננסי
6 כפות אבקת מרק בצל
1 צנצנת שזיפים מיובשים בסירופ (רצוי של וויליפוד)
אופן ההכנה:
לקלוף תפ"א לחתוך לחצי ולפרוס לפרוסות בעובי 5 מ"מ, לשטח על התחתית, לבזוק 2 כפות אבקת מרק בצל.
לסדר את העוף על התפ"א, להשתדל שלא יגע בדפנות ולפזר 1 כף אבקת בצל.
מעל העוף לפזר תכולת שקית גזר ננסי ולפזר 3 כפות אבקת מרק בצל.
לשפוך מעל כל התערובת באופן שווה את הסירופ מצנצנת השזיפים ולפזר את השזיפים מעל.
לשים בתנור לכשעתיים.לא להפוך. מגישים לשולחן עם כלי ההכנה.
הערות:
ניתן להכין התבשיל בסיר אובלי לתנור עם מכסה ואז בחום של 200 מעלות שעתיים. ניתן להוריד את חום התנור ולאפות יותר זמן, יוצא חום כמו חמין.
אם אין סיר עם מכסה ניתן בתבנית ולכסות בנייר כסף 3/4 זמן, להוריד נייר הכסף ולהמשיך להשחמה.
התבשיל יוצא מדהים ביופיו ובטעמו ובתנאי שלא תנסו להוציאו מהכלי בו נאפה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
צלי עוף בפירות יבשים ויין/בני סיידא/נולי

צלי עוף בפירות יבשים ויין

בסיר רחב וכבד מטגנים:
3 בצלים פרוסים דק.
כשזהוב שמים בצלחת ומטגנים באותו השמן:
1 עוף טרי ברבעים.
או: 4 כרעיים.
מחזירים לסיר את הבצל.
מוסיפים 400 גר' תערובת פירות יבשים:
משמש, שזיפים, צימוקים בהירים.
1 כף דבש.
2 כוסות יין לבן.
קינמון.
משלים על אש קטנה כשעה, עד שהעוף רך והרוטב סמיך.
להגיש עם אורז לבן.
טעים ביותר ולטענת ילדי אני מצליחה להתעלות על עצמי.
התודה והקרדיט לבני סיידא.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קוביות צלי בקר/צפורה קרייזמן /לאה ס.

קוביות צלי ברוטב של צפורה קרייזמן ז"ל

11/4 ק"ג בשר בקר (פולי או שפונדרה)*
1 בצל גדול
2 שיני שום
2 כפות שמן
1 עגבניה
1 פלפל ירוק בהיר
1 כף גדושה רסק עגבניות**
1/2 כוס מים
פפריקה מתוקה
מלח
לרוטב
1 כף קורנפלור***
כ-1/3 כוס מים

חותכים את הבשר לקוביות קטנות. קוצצים את הבצל והשום ושמים בסיר רחב ושטוח. מוסיפים שמן, מזהיבים קלות את הבצל. פורסים את העגבניה לפרוסות ואת הפלפל לרצועות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את קוביות הבשר, את הרסק המדולל במים ואת התבלינים.
מאדים את הבשר בסיר מכוסה, על להבה נמוכה, כ-2 שעות. סיר לחץ יקצר את משך הבישול לשעה. מפעם לפעם בוחשים והופכים את קוביות הבשר. מוסיפים מעט מים לפי הצורך. בודקים בעזרת סכין אם הבשר רך.
לקראת תום הבישול מעבים את הרוטב עם כף קורנפלור מעורבב ב-1/3 כוס מים.

הערות לאה ס.:
*משתמשת בבשר כתף
**משתמשת בכל קופסת הרסק הקטנה
***בפסח מחליפה את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
צלי בקר בוטנסקי/נולי

צלי בקר בוטנסקי


1 קילו בשר לגולש/צלי/שפונדרה חתוך לקוביות יחסית גדולות.
2 כפות פלפל שחור גרוס גס
2 כפות תימין + גבעולים
3 בצלים קצוצים לקוביות
3 גזרים קצוצים לקוביות
מספר גבעולי סלרי קצוצים לקוביות ( סלרי אמריקאי)
5-6 שיני שום לקוביות
2 כפות חומץ בלסמי
בקבוק יין אדום טוב
5 כוסות מרק בשר
גרידת לימון
מלח פלפל

לילה קודם. לעסות היטב את הבר בפלפל השחור ובשתי כפות התימין ולהכניס למקרר

שעה לפני ההכנה להוציא את הבשר .

לחמם שמן בסיר גדול ולטגן את הבשר עד שישחים היטב (לא להכניס את כל הבשר בבת אחת).
לסיר בו טיגנו את הבשר להוסיף את כל הירקות + ענפי הטימין, לטגן כ 10 דקות.
להוסיף חומץ בלסמי,בקבוק יין אדום ולצמצם לחצי מכמות הנוזלים.
להוסיף את את הבשר, מרק הבשר ,גרידת הלימון וכמובן מלח ופלפל.
להביא לרתיחה להנמיך האש ולבשל כ 3-4 שעות.

הורכב ממתכונים שונים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ניתחי אוסובקו כבש טרי/ צלעות טלה בפירות יבשים

ניתחי אוסובקו כבש טרי או צלעות טלה בפירות יבשים חגיגי /נולי

כ2-11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש או פרוסות צלעות טלה, רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר....

3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, תפו”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו לבחור אותם בלי הרבה שומן קוביות ולערבב עם האוסובוקו זה הרבה יותר זול.

להכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוההשמתאימה גם לתנור מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום חצוי ברוחבו, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לשון בקר בצלי/מוטי בר און/נולי

לשון בקר בצלי

זהו ראש השנה/פסח בפתח ואיך אפשר בלי הלשון בצלי ,מעדן אמיתי ,מנה חגיגית וטעימה מאד רק שלא חייבים לספר לילדים מאיזה חלק של הפרה הוכן המתכון.
המתכון של ידידי דוד האחר איש יקר מפורום אוכל ynet ומובא כפי שדוד כתב אותו.
ההכנה בנויה מ 2 שלבים :
שלב ראשון -בישול הלשון וקילוף שכבת העור.
שלב שני - הכנת הלשון בצלי ואני מביא בהמשך 2 גירסאות.

הכנת הלשון
קודם כל קונים לשון, שוטפים ומנקים, מכניסים לסיר שיכיל אותה ברווחה, ממלאים מים לכיסוי + עוד 2 ס"מ בערך ומרתיחים, מוציאים ג`יפה.
מוסיפים:
1 גזר חתוך
1 בצל חתוך ל-4
מלח + פלפל שחור גרוס
כמה גרגרים של פלפל אנגלי
כמה עלי דפנה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית של עלי רוזמרין
מבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי עד שלוש, מכבים אש ומקררים,
מקלפים לשון, מאכסנים בקופסה אטומה ולמקרר.
שולים מתוך המרק את הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה ושולחים לנוח במקרר עד למחרת

הכנת הצלי - לפי המתכון של דוד
פורסים שני בצלים גדולים לחצאי טבעות
מטגנים בשמן זית בסיר שיכיל את הלשון, עד להשחמה.
מוסיפים חופן של צימוקים בהירים ובוחשים.
ממיסים 1 כפית אבקת מרק עוף, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל, 1 כפית ג`ינג`ר מגורר (או אבקת זנגוויל) בכוס מים רותחים
שופכים לסיר עם הבצל המטוגן
מוסיפים 1 עד 1/2 1 כוסות של יין אדום יבש
מביאים לרתיחה

פורסים את הלשון לפרוסות
מכניסים לסיר - לדאוג שהפרוסות תהיינה טבולות בנוזלים
להביא לרתיחה
להנמיך אש ולבשל עוד כשעה.
להניח פרוסות לשון בצלחות, לקשט למעלה עם טבעות הבצל והצימוקים ורוטב היין.

הכנת הצלי לפי מתכון רוטב של רות סירקיס - הגירסה המועדפת עלי
חומרי הרוטב:
2 כפות שמן
1 בצל בינוני לקוביות קטנטנות
1 שן שום קצוצה
3 כפות רסק עגבניות
100 גר` צימוקים (לבנים קטנים הכי מתאימים)
1/2 2 כוסות מים
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות אבקת מרק בצל
1/4 כפית פלפל שחור

הכנה
בסיר שטוח או מחבת סוטאג` לטגן את הבצל והשום עד שיתרככו, להוסיף רסק+כל שאר החומרים ולבשל יחד כ-10 דקות. לטעום למקצה שיפור טעמים. צריך להיות ברוטב איזון נעים בין חמוץ מתוק ופיקנטי. אני הוספתי גם 1/2 גזר מגורר בפומפיה דקה .

פורסים את הלשון לפרוסות ,מכניסים לסיר - לדאוג שהפרוסות תהיינה טבולות בנוזלים
להביא לרתיחה .
להנמיך אש ולבשל עוד כשעה.

מהבלוג של מוטי בר און
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לי עם עגבניות ופלפל הברון/נולי

צלי עם עגבניות ופלפל הברון

חומרים
1-1.5 ק"ג בשר חתוך לקוביות ,אני בדרך כלל משתמש בשייטל
3-4 בצלים בינונים קצוצים גס
4 שיני שום קצוצות דק
4 גזרים פרוסים דק
0.5 קופסא רסק עגבניות
4 עגבניות מגורדות
2 פלפלים ירוקים כהים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות פפריקה מתוקה
0.5 כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל שחור
2 כוסות מים

הכנה
לטגן את הבצל בשמן עד לשקיפות , להוסיף את קוביות הבשר ולטגן אותם עד סגירה .
להוציא את קוביות הבשר לקערה ,ולהוסיף לסיר את הפלפלים הירוקים והגזרים ולטגן כמה דקות
להוסיף את שיני השום ל 2-3 דקות תוך כדי עירבוב .
להוסיף את העגבניות שגירדנו ואת רסק העגבניות ,לערבב ,להביא לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה
ולבשל את הרוטב כחצי שעה .
להוסיף את קוביות הבשר לסיר עם הרוטב ,לתבל ,להוסיף את המים ולבשל 3-4 שעות על אש נמוכה .
לערבב מידי פעם .
המתכון מתבסס על מתכון צלי הבשר החלוד של שמני עם שינויי כמויות כמו שאני אוהב



תבשיל גולש כמו שאכלנו בבית אימא ,קוביות בשר בבישול ארוך ברוטב
חום טעים ביותר ,מעדיף ללא תפוחי האדמה בפנים כמו שמקובל בגולש.
הכנתי נולי מעולה בשר מדומה מספר 6
 
למעלה