שמחה רבה
שרשור פסח תשע"ד הנה בא!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת רסק תפוחים בטעם דבש / יעל מוינה/טליק

עוגת רסק תפוחים בטעם דבש / יעל מוינה
החומרים:
2 כוסות סוכר
½ כוס שמן
2 ביצים
2½ כוסות קמח תופח
כפית קנמון
כוס ורבע רסק תפוחי-עץ משומר
2 כפיות סודה לשתיה
½ כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מערבלים בקערה את הסוכר והשמן, מוסיפים תוך ערבול את הביצים.
מוסיפים תוך ערבול את הקמח והקינמון לסירוגין עם רסק התפוחים.
ממיסים את הסודה לשתיה עם המים הרותחים, ומוסיפים לתערובת.
יוצקים לתבנית משומנת (אני אופה את העוגה בתבנית מלבנית מפיירקס, אבל אפשר גם בעגולה מס' 26) ואופים בחום של 150 מעלות עד שקיסם יוצא יבש (בערך שעה).

כעצת יעלה הורדתי מסך הקמח 1/4- 1/2 כוס
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולד עשירה/מיכל פאר/דנה20

עוגת שוקולד נהדרת ללא קמח, אני מכינה אותה בכל הזדמנות שיש, ולא רק בפסח.

מתכון: עוגת שוקולד עשירה

רכיבים:
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
6 ביצים- (300 גרם)
חצי כוס סוכר חום (110 גרם)
1 מיכל – 250 מ"ל שמנת מתוקה 42% שומן
2 כפות ליקר קואנטרו או טריפל סק או ברנדי
2 כפות מיץ תפוזים
להגשה: אבקת קקאו

אופן הכנה:
1.מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס והדפנות בנייר אפייה. מכינים תבנית נוספת בעלת דפנות שתכיל את תבנית העוגה בנוחות.
2.ממלאים סיר במים עד למחציתו, מניחים עליו סיר נוסף כך שתחתיתו לא תיגע במים. שמים בו את קוביות השוקולד ומחממים על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס לגמרי. מצננים.
3.מקציפים את הביצים והסוכר בקערת מערבל כ 7 דקות. לקבלת קרם תפוח ובהיר. מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס, תוך הקצפה ובמהירות איטית. מוסיפים גם את השמנת, הליקר והמיץ ומערבלים עוד קצת. יוצקים לתבנית. מניחים בתבנית הנוספת וממלאים במים רותחים. עד למחצית גובה תבנית העוגה.אופים כ 30דקות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ 45 דקות עד שמרכז העוגה מתייצב.
4.מוציאים מהמים ומצננים.מפרידים את העוגה מהדפנות והופכים על צלחת הגשה. עוטפים בניילון הצמד ומשהים לילה במקרר. לפני ההגשה זורים מלמעלה אבקת קקאו. כשרוצים לחתוך כדאי לעשות זאת בסכין מחוממת קלות.

הערות:
תבנית 22
זמן הכנה: כשעתיים + לילה במקרר
דרגת קושי: בינונית
איך שומרים: 3-4 ימים במקרר
1.חייבים להכין יום מראש
2.חייבים להשתמש בתבנית יצוקה כתבנית אחת ולא תבנית קפיצית כי מכניסים למים באפייה- והמים עלולים לחדור בזמן האפיה.
3.חשוב להשתמש בשמנת 42% שומן ולא פחות
הערות של דנה 20:
השתמשתי בתבנית סיליקון 22
במהלך האפיה העוגה עולה ותופחת וממש עד לגובה כמעט פי 2 מהתבנית, אחרי שמוציאים מהתנור הכל שוקע.

מקור המתכון:
מיכל פאר, "עוגת השבוע" , של "לאשה" 23/08/04
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולית וקוקוס/עינב451

עוגת שוקולית וקוקוס:

3/4 כוס קמח מצה
1 אבקת אפייה
1 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקולית
3/4 כוס חלב / מיץ תפוזים לפרווה
1 כוס קוקוס
4 ביצים

לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)/ריץ לפרווה
100 גרם שוקולד מריר

הכנה:
מערבבים את כל המצרכים בקערה עד למרקם אחיד. שופכים לתבניתואופים בחום 180 מעלות כ - 40 דקות בערך (תלוי בתנור).
ניתן לבדוק באמצעות נעיצת קיסם אם העוגה מוכנה.

מחממים את השמנת המתוקה ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.

מוצאים את העוגה מהתנור, מחוררים עם שיפוד/קיסם על מנת שקרם השוקולד יספג לתוכה, שופכים את הקרם באופן אחיד על העוגה, מצננים כחצי שעה ומפזרים פתיתי קוקוס לקישוט.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגה שוקולית וקוקוס / פירגה / יפה 55

כושית קוקוס בשוקולית
עוגה רטובה ונהדרת מאד שוקולדית.
מקור:פירגה

להכניס לתוך קערה:

כוס סוכר
כוס שוקולית
כוס קמח מצות
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
43 כוס שמן
2 ביצים

ל ע ר ב ב.

להוסיף:
2 כוסות מים רותחים ושוב לערבב ערבוב יסודי

לצקת לתבנית עגולה קפיץ מס' 24 משומנת

להשאיר על השיש למנוחה--- 20 דקות.

להכניס לאפיה של 45 דקות




מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:

לחמם בסיר קטן 21 מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד.

יש להחזיק את העוגה במקרר.

הערות יפה55
הבלילה הספיקה ל-2 אינגליש קייק
הכנתי ללא הציפוי
פירגה אלופה
180 מעלות עוגה מעולה
אפשר קמח תופח לפסח כנראה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת קוקוס שהביאה דונה קישוט

הערות הבת המתהוללת: הוספתי 100 גר' שוקולד מריר מגורר לבלילה ולא ציפיתי בקרם שוקולד. טעיםםםםם!

והרי המתכון:


עוגת קוקוס קלילה של אבי מ"פסטו" - 10-12 מנות
6 חלבונים

1 כוס סוכר

6 חלמונים

2 כפות שמן

1 כף ליקר

1 כף גרידת לימון

2 כפות מיץ

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קוקוס טחון

1/3 כוס קמח מצה מנופה

1/3 כוס קמח תפוחי אדמה

1 כפית אבקת אפיה



לרוטב שוקולד:

50 גר` מרגרינה

2 כפות קקאו

3 כפות סוכר

4 כפות מים



דרך הכנה:

מקציפים את החלבונים לקצף רך ומוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף קשה ויציב.טורפים את החלבונים בקערה עם השמן הליקר גרידת הלימון תמצית הוניל ומיץ הלימון, מוסיפים בקיפול עדין את קצף החלבונים. מערבבים את הקמחים ופתיתי הקוקוס ומוסיפים בקיפול לתערובת. יוצקים לתבנית 26 מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ 35 דקות. יש לבדוק אם העוגה אפויה ע"י קיסם. מוציאים ומצננים על רשת. ניתן לצקת על העוגה רוטב שוקולד מומס, ולפזר מעט אגוזים קצוצים.



לרוטב שוקולד:

מבשלים את כל החומרים על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר והמרגרינה ויוצקים מיד על העוגה.

הערות והארות שלי - הוספתי שוקולד מגורר בפנים העוגה, אפשר גם בלי בערך חצי חבילת שוקולד, ממליצה ליישר את "גג" העוגה לפני ההכנסה לתנור משום שכמו שהיא תוכנס כך תצא "מיושרת".. מאחר ועשיתי כאן ניסוי הסתפקתי באבקת סוכר - ציפוי שוקולד מאד יתאים לעוגה הזו ואצלי זה 100 ג` מריר עם 25 גר` חמאה במקום הרוטב הקיים במתכון. הליקר ששמתי היה קוואנטרו - לא הורגש כלל - כל ברנדי יתאים.. העוגה עולה ו"נוחתת" מעט, עשוייה להתאים לסיר פלא אבל גם לכל תבנית אחרת, מומלצת לנפח כמו של מס. 26.

ה"הערות והארות שלי " הינן של דונה קישוט;
2. לא היה לי קוואנטרו כש"לפ
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת קפרזה שוקולד שקדים/מנה שטרום, צחי בוקשטט

עוגת קפרזה שוקולד ושקדים

צחי בוקששתר עם מנה שטרום
מצרכים: ל-12 פרוסות

200 גרם שוקלד מריר 70%
200 גרם חמאה
250 גרם אבקת סוכר
5 ביצים מופרדות
250 שקדים טחונים
גרידה מקליפה של1 לימון
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד בבן מארי (סיר כפול).

ממיסים חמאה בכלי נפרד. מערבבים את השוקולד והחמאה לתערובת אחידה.

מקציפים חלבונים עם 100 גרם סוכר ומניחים בצד. מקציפים חלמונים ומוסיפים בהדרגה את 150 גרם הסוכר שנותר, תערובת השוקולד והשקדים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מערבבים בתנועת קיפול את תערובות החלמונים והחלבונים (נזהרים מערבוב יתר על מנת לא "לשבור" את הקצף).

מעבירים לתבנית חסינת אש ואופים 30 דקות בחום של 160. בתום האפייה מצננים בתנור בדלת פתוחה, מתקבלת עוגה בעלת מרקם מעט רטוב מבפנים.

לקישוט: זורים מלמעלה אבקת סוכר וגרידת לימון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שקדים ספרדית השף יאיר פיינברג

עוגת שקדים ספרדית

עוגה נהדרת לסיום הארוחה שתתאים בול ליד תה עם נענע, התרווחות לאחור בכיסא ואנחת שביעות רצון ואושר

חומרים:
250גרם אבקת שקדים
250גרם אבקת סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 ביצים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מערבבים היטב את אבקת השקדים, אבקת הסוכר וגרירת הלימון.
3. בכלי נפרד מקציפים היטב את הביצים ומערבבים פנימה את תערובת השקדים הסוכר. טורפים היטב.
4. מעבירים את התערובת לתבנית אפיה משומנת בקוטר של 24 ס"מ.
5. אופים 15-20 דקות בתנור חם.
6. מניחים להתקרר ומשחררים מהתבנית.
7. לפני ההגשה מקשטים באבקת הסוכר ששמרנו בצד.

שקדים מכילים אחוז מאוד גבוהה של שמן וביצים מורכבות ברובן ממים ככה שאין צורך להוסיף...

המתכון נהדר - באחריות!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיתוכיות תמרים/ דנית סלומון -נהדרות!

ראיתי אותן באיזשהו עידכון פייסבוק מדנית סלומון וידעתי שלא אתאפק. שמחה שלא התאפקתי. התחתית מזכירה בצק פריך שוקולדי ואגוזי והמלית כמו מוס עשיר אפוי יפיפה ויציב.

חיתוכיות תמרים/ דנית סלומון

המצרכים:

לבסיס:
¾ כוס אגוזי מלך
½ כוס סוכר
½1 כוסות קמח מצה לעוגה
3 כפות אבקת קקאו
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3-4 כפיות מים**

למלית:
¾ כוס סוכר
3 כפות אבקת קקאו
¾ כוס מים רותחים
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
250 גרם (בערך כוס) ממרח תמרים
4 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות ברנדי או רום
אבקת סוכר לעיטור
אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית מלבנית 23x35 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. להכנת הבצק, שמים אגוזים, סוכר, קמח מצה וקקאו במעבד המזון* ומפעילים למספר שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית אחידה. מוסיפים מים לפי הצורך - רק כדי להרטיב מעט את הפירורים. משטחים את פירורי הבצק בתבנית בשכבה אחידה. אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות, עד שהבצק תופח מעט והשכבה העליונה יבשה למגע.
3. להכנת המלית, מערבבים את הסוכר עם הקקאו בסיר בינוני. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים במטרף לתערובת חלקה ובלי גושים. מוסיפים את החמאה ומחממים מעל להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומוסיפים את קוביות השוקולד. מניחים לשוקולד להתרכך 2-3 דקות ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים ממרח תמרים, ביצים, תמצית וניל וברנדי וטורפים היטב.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים את תערובת השוקולד על הבסיס האפוי. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 25 דקות נוספות, עד שמרכז המלית יציב למגע. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.
5. חותכים את העוגה למלבנים מוארכים. לפני ההגשה בוזקים על החיתוכיות אבקת סוכר.

הערות חני ס.:
*לא השתמשתי במעבד מזון לבסיס - המערבל היה בחוץ אז השתמשתי בו.
**הוספתי כ- 6-7 כפות מים.


חני ס.
מישהי הכינה עם שמן
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצבעות קוקוס / דנית סלומון/דנה20

אצבעות קוקוס / דנית סלומון


תבנית מלבנית 18*28 מרופדת בנייר אפיה

רכיבים:
125 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 כוס קוקוס טחון
3/4 כוס קמח מצה לעוגות
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות אבקת קקאו
1 ביצה, טרופה


לזיגוג
50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 כפית חמאה
1 כוס אבקת סוכר מנופה (אני שמתי 1/2 כוס)
2-3 כפיות חלב

לעיטור
מעט קוקוס טחון

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הסוכר. מוסיפים קוקוס וקמח מצה מנופה עם אבקת אפיה וקקאו. מוסיפים את הביצה. מערבבים לבצק אחיד.
2. מעבירים את בצק הקוקוס לתבנית ומשטחים בשכבה אחידה (לא מהדקים). מיישרים ומחליקים בגב כף. אופים במרכז התנור במשך 20 דקות עד שהעוגה נוקשה למגע.
3. קצת לפני שהעוגה מוכנה מכינים את הזיגוג: שמים את השוקולד בקערה ומכסים במים רותחים. משהים 2 דקות ושופכים את המים בזהירות. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת חלקה. אם יש צורך מוסיפים עוד כפית מים חמים.
4. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה תוך בחישה, מוסיפים חלב לפי הצורך כדי לקבל תערובת בסמיכות מתאימה למריחה.
5. מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים מיד בזיגוג. זורים למעלה מעט קוקוס טחון. מניחים לעוגה להצטנן 15 דקות, חותכים למלבנים בסכין חדה ומצננים בתבנית.

הערות של דנה 20:
במתכון לא כתוב להדק את שכבת הבצק לתבנית ולכן לא להתפתות ולעשות כן גם אם נדמה לכם שזו טעות. אפשר ליישר בעזרת מרית או כף עץ אך לא יותר מכך. בצורה כזו הבצק יצא אוורירי וקליל.
אני שמתי 1/2 כוס אבקת סוכר.

מתכון של דנית סלומון מהספר "עוגות כשרות לפס
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיתוכיות אגוזים ושוקולד/ קלי מגר / דנה

חיתוכיות אגוזים ושוקולד קלי מגר / דנה

תבנית בגודל 30 ס"מ

רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
4 ביצים מופרדות (רצוי מס` 1)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
200 גרם קוקוס טחון
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלופים קוצוצים
1 כוס (100 גרם) שקדים קלופים וקצוצים
200 גרם חמאה מומסת
1 חלמון

אופן הכנה:
1. מרפדים את התבנית בנייר אפיה. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי ומורחים באופן שווה בתבנית. מאחסנים במקרר 10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180°).
3. שמים את החלבונים, הסוכר וסוכר הוניל בקערת המערבל ומקציפים עד שנוצר קצף גמיש ומבריק.
4. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת את הקוקוס, השקדים, האגוזים, החמאה המומסת והחלמונים לעיסה חלקה. מוסיפים את הקצף, מערבבים ומשטחים על שכבת השוקולד שבתבנית. אופים עד הזהבה, 15-20 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי. חותכים לריבועים, מסדרים בקופסה ומפרידים בין שכבה לשכבה בנייר אפיה.

הערות של דנה 20:
במתכון המקורי מצוין להשתמש בשוקולד מריר לשכבת הבסיס. אני השתמשתי בשוקולד חלב עם שבבי אגוזי לוז - שדרוג אמיתי למנה הטעימה גם ככה.

מתכון של קלי מגר התפרסם במדור "עוגת השבוע" של לאשה, 08/04/07
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולד אגוזים לפסח/אתי כק/נולי

עוגת שוקולד אגוזים לפסח
6ביצים
1/2 1כוסות קמח מצה
1כוס אגוזים טחונים
1שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים
11/2כוס סוכר
1/2כוס אבקת קקאו
1/2כוס שמן
להפריד ביצים,להקציף חלבונים עם1/2 כוס סוכר להניח בצד,
בקערה נוספת לערבב את כל החומרים היבשים,להוסיף מיץ תפוזים,שמן,וחלמונים,לערבב היטב. להוסיף את הקצף ולערבב בעדינות.לשמן תבנית בקוטר 26 לשפוך את התערובת לאפות בחום 180 מעלות 40 דקות ,או עד שקיסם יוצא יבש,
לציפוי :
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
חבילה פודינג וניל
להקציף לקרם אחיד ,למרוח על העוגה שהתקררה לפזר לקישוט אגוזים קצוצים .
אני אפיתי בשתי תבניות בקוטר 20 .
עוגת שוקולד אגוזים לפסח בלוג אתי כק קסם במטבח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת לבן לסיר פלא/ נולי

עוגת לבן בסיר פלא
חומרים
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר ( 1/4 לקצף 3/4 לעיסה

3/4 כוס שמן
1 לבן או גיל
אחד וחצי כוסות קמח רגיל - לפסח קמח מצה רגיל
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל

להכין קצף מ רבע כוס סוכר וחלבונים.
בקערה נפרדת לערבל חלמונים, שמן, סוכר ,חצי לבן ,חצי קמח מכמות הקמח

ואז שוב חצי לבן ושאר הקמח ,אבקת אפיה וסוכר וניל.
לשפוך לסיר פלא משומן לבשל על גז אש נמוכה כ 40 דקות או שעה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים מנצחת/פירגה/נולי

עוגת תפוזים מנצחת - הכי עסיסית שיש לפסח,מזכירה את עוגת הבסבוסה.

עוגת תפוזים לתפארת החג .עוגה בחושה רק עם 2 ביצים בטעמים נפלאים
אפשר להכין כעוגת קינוח בגלל עסיסיותה הרבה.

תבנית עגולה 24 משומנת עד למעלה- זורים על התבנית גם קצת סוכר

מצרכים:

שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל = 80 גרם = 5 כפות גדושות
כוס קוקוס
כוס קמח מצה מנופה פעמיים
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס שמן
לערבב היטב
להוסיף:
כוס מיץ תפוזים סחוט
כוס מים פושרים
( חשוב : ל ע ר ב ב היטב ולא להתפתות להוסיף קמח )
לצקת לתבנית משוחה בשומן וסוכר ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 30 דקות
מכסים בניר כסף ברפיון וממשיכים לאפות עוד 30 דקות
ס"ה זמן אפיה מ ש ו ע ר שעה.
בודקים שהעוגה מוכנה.

יוצקים עליה כשהיא עדיין חמה כמה כמות מסירופ תפוזים ק ר.

סירופ תפוזים :
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
להרתיח עד שמקבלים סירופ מקורמל בצבע אדום קרמלי.
לקרר.
לצקת לא יותר מ-5 כפות מהסירופ ה ק ר על העוגה החמה.
אם הסירופ מתקשה,תוסיפו כף מים ותבחשו על להבה קטנה ר ק עד שיסתדר.
לקרר את העוגה מספר שעות (לפחות 6 שעות) לפני ההגשה.
רצוי לשמור את העוגה במקרר.
תהנו

פירגה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגה כושית /דודו חמוד/נולי

עוגה כושית/ דודו חמוד
בקערה:
3 ביצים + 1 כוס סוכר + 1 כוס חלב לערבב היטב
להוסיף 2 כוסות קמח אסם תופח כשר לפסח + 2 כפיות אבקת אפיה כשרה לפסח + 2 כפות קמח תפוחי אדמה
לערבב היטב ולהוסיף 1/2 כוס שמן רגיל + 2 כפות אבקת קקאו
להוסיף 3/4 כוס מים חמים ולערבב
לשמן תבנית, או תבניות אינגליש קייק, או תבניות מאפינס ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 עד התייצבות
יוצא רך וטעים.
אפשר לשפוך מעל קרם שוקולד או גנאש שאוהבים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים דודו חמוד /נולי

עוגת תפוזים דודו חמוד /נולי

טעימה בטירוף לצד כוס תה מהביל עם נענע..." (דודו)

להקציף 6 חלבונים
להוסיף 1 ורבע כוסות סוכר
להקציף לקרם חזק ויציב
להוסיף אחד אחד 6 חלמונים

להוריד מהירות ולהוסיף לסירוגין:
1/2 כוס שמן + 1/2 כוס מיץ תפוזים + 1/2 2 כוסות קמח אסם "כשר לפסח" שמעורב עם 1 שקית אבקת אפיה "כשרה לפסח"
וגם 1 מיכל שמנת חמוצה 15%


- לערבל היטב ולבסוף להוסיף שלושת רבעי כוס קוקוס לבן (כוס מידה 200 מ"ל)
- להעביר לסיר פלא עם חור או לתבנית שרוצים משומנת היטב בשמן רגיל
- לאפות בחום 160 מעלות כשעה וחצי עד התייצבות מלאה של העוגה וקיסם יוצא יבש
- מכאן ניתן לגוון בקרמים או לחתוך ולמלא אותה, וניתן למזוג עליה שוקולד מומס ולפזר אגוזים או לפזר רק אבקת סוכר - או לאכול אותה כמות שהיא.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת ליקח של אמא של שש/נולי

הליקח הפולני מקורי גם של אמא ז"ל.

7-8 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תפוחי אדמה
3 כפות שמן
סוכר וניל/ גרדת לימון

בקערה להקציף חלבונים לקצף יציב אך לא יבש -מבריק
להוסיף תוך כדי הקצפה את הסוכר לסרוגין
להמשיך להקציף
להוסיף חלבונים -להאט את מהירות ההקצפה ובסוף להבליע תוך כדי קיפול
1 כוס קמח תפוחי אדמה
שמן
גרדת לימון ו /או סוכר וניל
לקפל , ולשטח בתבנית או סיר פלא.
אפיה חום בינוני כ 35 -40 דקות
אפשר טורבו
אני אופה 2 עוגות יחד.
תלוי בתנור.

העוגה נופלת מעט, הקרום שלה קצת נפרד אבל הטעם של אמא !

בהצלחה וחג שמח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת ליקח / יעלש

יש לי מתכון של אמא שלי.
פעם היו עושים את העוגה בסיר פלא, על הגז.
היום אפילו אמא שלי כבר עושה אותה בתנור.

המתכון :

6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תפו"א
1/2 א. אפיה
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן

להקציף חלבונים + 1/2 כוס סוכר

בקערה שניה -
להקציף חלמונים + 1/2 כוס סוכר
להוסיף שמן, מיץ לימון, קמח, א. אפיה

לערבב את העיסה הצהובה לתוך קצף החלבונים

לאפות כ- 30 דקות

אפשר לשים למעלה תותים + ג'לי (זו עוגת "ה"פסח בשביל הילדים שלי)
אפשר להוסיף קקאו - להחליף 1/4 מכוס הקמח בקקאו, ובמקום מיץ לימון לשים יין
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת אגוזים ושוקולד /פסקל / מרילין

עוגת אגוזים ושוקולד /פסקל / מרילין

6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
150 גרם מרגרינה מרוככת
1 שקית סוכר וניל
150 גרם שוקולד מריר מגורד דק או גז
150 גר אגוזי מלך או פקאן טחון
2 כפות קמח מצה

לסירופ
2 כפות מים
2 כפות סוכר
2 כפות ברנדי או ליקר דובדבנים
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות מים
1 סוכר וניל
50 גר מרגרינה
תבנית 24.
מרגרינה לשימון

מחממים תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב ונוקשה.
בקערה נפרדת מקציפים מרגרינה עם חלמונים וסוכר וניל לתערובת בהירה וקצפית. מפקלים אל התערובת את השוקולד המגורד, האגוזים הטחונים וקמח המצה.
מוסיפים את תערובת המרגרינה לקצף החלבונים בשתיים שלוש פעמים, ומקפלים היטב אחרי כל הוספה. משמנים תבנית, יוצקים את הבלילה ואופים 35 דקות. עד שבמרכז יוצא יבש. מניחים להצטנן.
מכינים את הסירופ (מבשלים הכל) , עושים חורים עם קיסם בתוך העוגה ויוצקים את הסירופ.
ממיסים את חומרי הציפוי ומכסים את העוגה.

מרילין: העוגה טעימה, היא הקבועה של שקד, רק אותה היא רוצה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
טורט מעולה לפסח/נולי

טורט מעולה לפסח

6 חלבונים (לבן)
1 כוס סוכר -------> להקציף לקצף נוקשה

ב':
6 חלמונים (צהוב(
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח מצה דק לעוגות
1/2 כוס קמח תפו"א
3/4 כוס מיץ תפוזים
1 סוכר וניל
1 א. אפיה

ג':
חופן אגוזים קצוצים
1/2 כוס קוקוס
חופן פתיתי שוקולדצ'יפס


לערבב היטב את כל החומרים בקבוצה ב'.
לקפל בתנועות עטיפה את קצף הביצים לתוך בלילה "ב'".
לקפל לתוך הבלילה ב ע ד י נ ו ת רבה את החומרים מקבוצה ג'.

לאפות בתבנית משומנת (28) בחום בינוני עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
העוגה "נופלת" קצת אחרי האפיה וקירור. לא להיבהל. היא טעימה גם כך.
את העוגה חתכתי לשניים ומילאתי בקצפת משמנת מתוקה אחת +1/2 כוס חלב + 1 אינסטנט פודינג וניל
לא הכנתי מוס או קרם יותר עשיר כי העוגה פשוט מפוצצת בטעמים.

חג שמח! טורט לפסח מעולה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת פירורים - לא שרויה לח"ק/שוויצרית

עוגת פירורים - לא שרויה לח"ק/שוויצרית

עוגת פירורים
8 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
2 כפות סוכר וניל
½ כוס שמן
1 כוס קמח תפו"א
1 כף מיץ לימון
לפירורים:
1 כוס שקדים קצוצים
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
2 כפות שמן

לחמם תנור ל175 מעלות.
להקציף חלבונים וסוגר לקצף יציב.
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף שאר חומרים.
לשפוך ל3 תבניות אינגליש קייק.
לערבב חומרי פירורים ולפזר מעל.
לאפות עד שקיסם יוצא יבש, אם העוגה עוד לא מוכנה והפירורים נשרפים להניח נייר כסף רופף.

מקור לא ידוע
 
למעלה