התחרות ממשיכה

הבחירה שלי

דין דין אביב אם תלך . זה היה הלהיט הכי גדול של רייכל מהאלבום הראשון שבאמת הפך את הפרויקט למגה להיט .היה בשיר הזה משהו נוגה וחדשני שלא נשמע לפניו , הצליל הרייכלי נכנס ללבבות ההמונים ונשאר שם עד היום . לטעמי הביצוע הזה תמיד יהיה שיר הדגל של הפרויקט ויהיה הכי מזוהה איתו המון שנים

אחד השירים היפים והמרגשים

הביצוע הנבחר שלי הוא "שובי אל ביתי". לפני כמה שנים עברתי ניתוח שהשאיר צלקת בולטת. כשהתעוררתי מהניתוח, בעלי האהוב לחש לי "כמה את יפה תמיד וכמה היום". גם קודם לכן חשבתי שהשיר יפה, אך לאחר אותו רגע הוא הפך אחד האהובים עליי. בנוסף, יש סיפור יפה מאחורי השיר כיוון שהמבצע שלו, אילן דמתי, שימש כתאורן בהופעות ההרכב.

FuryUri

New member
הבחירה שלי!

קשה קשה, אך לאחר הרבה התלבטויות-

אמא,אבא וכל השאר עם עידן חביב...

המילים, המנגינה, החיבור ביניהם- משהו שיוצר אווירה שמייחדת את השיר שקשה להסביר...
הקול שלו והלחן של עידן רייכל מתיישבים על המילים כמו כפפה ליד ומצליחים להעביר תחושה נפלאה. אם מחברים לכך את מקור המילים ובכלל כשחושבים על כל פרוייקט "עוד מעט נהפוך לשיר" - קשה להישאר אדישים...

הביצוע האהוב עליי..

השיר שמרגש אותי יותר מהכל- "מכל האהבות" בביצועה של מאיה אברהם הנפלאה.
את השיר הזה שמעתי לפני כמה שנים בהיותי נערה צעירה ומאז ומתמיד הוא נתן לי אמונה ותקווה לאהבת אמת.
כיום אני בת 25, את בן זוגי הכרתי במקרה לפני כשנתיים וחצי ומאז אנחנו יחד- בתקווה גדולה להישאר ככה לנצח ;) לפני כשבועיים עברנו לגור יחד בדירה בתל אביב- כרטיסים להופעה עשויים לשדרג לנו את המעבר ולתת לנו כוחות גדולים להמשך הדרך.
כאשר ראיתי את ההודעה הזאת בפורום לא היה לי ספק באיזה שיר אבחר. השיר הזה מרגש אותי מאז ומתמיד, המילים שלו נכנסו לי ללב לפני שנים רבות ועד היום הוא בין השירים האהובים עלי- "מכל האהבות שיש לחלום ביקשתי לי אותך". מחזק את הכמיהה והתקווה לאהבת אמת!
שיהיה שבוע טוב לכולם ;)

דין דין אביב- אם תלך

הביצוע העדין והעוצמתי שלה,
המלים המבטאות אהבה חזקה וקשר כל כך מיוחד שרק האחד מבין אותו-
אהבה אמיתית ויקרה מפז.

etai2012

New member
אמיר דדון

לדעתי האמן הכי גדול שיצא מהפרויקט, ביצוע מדהים לשאריות של החיים, מלא רגש ועוצמה והוא הפך להיות האומן השני שאני הכי אוהב( אחרי רייכל כמובן :p )

ערן145

New member
הביצוע האהוב העליי:

השיר מחכה שכתב עידן רייכל לריטה.

שיר מדהים מלא עוצמות שממלא אותך באנרגיות חיוביות בכל פעם מחדש.

בכל צומת דרכים שאני נמצא, אני יודע שכל דבר שצריך לקרות בסופו של דבר, וצריך רק לחכות ולכן אני מחכה :)

עידן רייכל אתה יוצר,כותב ומלחין ענק !

מאמאתוש

New member
אמיר דדון

השיר קיבל משמעות אחרת כשמישהו קרוב אליי מאוד שאיבד כמעט הכל, ניסה להתאבד.

אין לי מה להסס בכלל...

כבר כתבתי על זה רשומה שלמה בבלוג שלי...
אני אצטט חלק ממנה

כרגיל, המופע היה טוב. אולי מפני שכבר הייתי בחמש מופעים שלו אז לא היתה את אותה התרגשות של הפעמים הקודמות. אולי מפני שלי היה קצת יותר קשה להשתחרר.

"...

מי ישמע אותי בסוף היום
מי ינחם וירגיע
רק אתה יודע

בואי תני לי יד ונלך
אל תשאלי אותי לאן
אל תשאלי אותי על אושר
אולי גם הוא יבוא, כשהוא יבוא
ירד עלינו כמו גשם

בואי נתחבק ונלך
אל תשאלי אותי מתי
אל תשאלי אותי על בית
אל תבקשי ממני זמן
זמן לא מחכה, לא עוצר, לא נשאר...נשאר"

אני לא יודעת אם זה מילות השיר שעשו לי את זה, או שסתם העובדה שבפעם הראשונה מזה המון זמן הרגשתי שלידי נוכחות אמיתית. שרואה אותי ולא תברח לשום מקום, אבל בלי שהיא הבינה כל כך מאיפה זה בא לה, חיבקתי את ש. ולא יכולתי לעזוב.

זה היה מין רגע שכזה שאו שזה קורה או שאשאר לבד לנצח.

בצורה טבעית ש. החזירה לי חיבוק. בדיוק אותו חיבוק שכתבתי עליו רשומה. אותו חיבוק מכיל, נוכח, אמיתי. שלא בורח לשום מקום.

ובפעם הראשונה מאז שאני זוכרת את עצמי, בכיתי. לא סתם זלגו להן דמעות. בכיתי באמת. כפי שילדים יכולים לבכות.

בכל זאת לא רציתי שהיא תברח לי...וגם הגענו לסוף השיר...

זה סוף הציטוט.

זאת היתה תקופה ממש קשה. תקופה בה הרגשתי מאד בודדה. בתקופות כאלו, אני מסתגרת וקשה לי להיפתח לסביבה.
הביצוע של דין דין אביב בשיר "בואי...נתחבק ונלך" הצליח לשבור את החומה שבניתי סביבי. העומק של קולה, הביצוע המושלם, באווירה המחשמלת של ההופעה הכללית לא יכלו להשאיר אותי אדישה. כשהתחילה לשיר, התפרצתי בבכי - דבר שלא קרה לי מאז שאני זוכרת את עצמי, והבנתי שאני זקוקה לעזרה.
מבחינתי, זהו רגע שלא אשכח לעולם.

nnuaev

New member
קודם כל......

אני מעריצה מספר אחת של הפרויקט של עידן רייכל!!!! הם באמת אחת הלהקות שאני הכי אוהבת ואני כל כך רוצה שתיתנו לי את העונג לראות אותם על הבמה כי בשנתיים האחרונות לא יצא לי בגלל היותי סטודנטית.
דבר שני, יש כל כך המון ביצועים טובים ומרשימים ואני אוהבת את כל השירים שלהם.
השיר שהכי הכי מרגש אותי ואני מגדירה אותו מספר אחת שלי הוא "מכל האהבות"- מאיה אברהם המדהימה ששרה את השיר וביצוע של עידן רייכל.
- עכשיו בדיעבד שאני נזכרת בו שוב אני מעלה את דמעותיי ישר אל המקלדת. זה שיר שנוגע ללב כי זה שיר שאני מזדהה עם המילים שלו כל כך- כשנפרדתי מחבר שלי שאהבתי אותו כל כך ונתתי לו הכל, ההרגשה שכאילו הוא האחד ובסוף בא הפיצוץ הזה בפרצוף,
ואז קמים בבוקר וכלום ...."מכל האהבות שיש לחלום ביקשתי לי אותך, האם תשמע קולי קורא לך האם תדע? האם תזכור שתיקות יפות את לחישת קולך, את מגע ידך...."
חלמתי על אהבה טובה כל החיים שלי, תמיד הגיעו לחיי בחורים שרק איכזבו, פגעו ושלא הלך איתם הקשר עד הסוף. כל פעם שאני שומעת את השיר אני נזכרת בו...ואין מנוס לדמעות, גם שהוא כבר לא בלב שלי. יש ונותרה אכזבה מאוד קשה,
הבטחות שניתנו לי ושהיו לשווא.לא סמכתי על גברים והיה לי קשה לתת בהם אמון .
"כל רגע שנשמר זיכרון ישן...." אני לא אשכח ... "האם תזכור אותם?? האם תדע?? אתה שם מכולם......"
זה שיר שמזכיר לי את כל העצבות שבלב ולמרות שבדרך כלל מה שכואב רוצים להרחיק מהלב, זה שיר שמוציא ממני את ההתפרקות שבלב, שיר שמשחרר אותי, שיר שנותן לי לבכות ,להיזכר קצת ולהמשיך הלאה בחיים.
"לא ביקשתי לי דבר, מלבד להיות שלך , מלבד להיות איתך..." האם אתה בכלל זוכר??? את מה שהייתי בשבילך? את האהבה שנתתי ?
היום אני מחזיקה באהבה חדשה. אני נפתחת אליו כמו פרח שפותח את העלי כותרת שלו כי אני כל כך שברירית . והיום "הבוקר שעולה, עלה נושר, ירח בחלון..." כבר לא מזכיר לי אותך ... תודה לאל. היום אני בשלב אחר בחיי.
אני אוהבת את הבנאדם המקסים והמדהים שאני נמצאת איתו היום. ואומרת תודה לבורא עולם שנתן לי את הזכות להיות איתו כמו שנתן לו את הזכות להיות איתי.
היום הוא נמצא בחו"ל אצל משפחתו וועכשיו אני שרה לו את השיר.... "אתה רחוק ממני וליבי חסר אותך ולא ביקשתי לי דבר מלבד להיות שלך, מלבד להיות איתך..."
הלוואי ואקח אותו להופעה ונשיר יחד את השיר הזה ונבכה אבל רק מאושר של אחד מהשני..

Quiki

New member
עלה נישא ברוח - שושנה דמארי

הקול החם של שושנה דמארי ז"ל יחד עם המנגינה המצמררת הזו עם טקסט חזק, עצוב נותן פרספקטיבה לחיים, לאנשים שחשובים לך.

שיר שליווה אותי בשמירות בצבא כשחשבתי על אנשים חשובים לי שהלכו לעולמם.
בכללי הדיסקים של עידן רייכל הם פסקול השירות הצבאי שלי, הכל עובר היה השיר ששמעתי בלופים בזמן תצפיות בגבול מצריים עם הזריחה המרהיבה של הרי אילת.

דרומית28

New member
הביצוע שהכי אהבתי

הביצוע שתמיד אזכור ושמעלה בי דמעות בכל פעם שאני שומעת אותו הוא שאריות של החיים בביצוע של אמיר דדון. הוא מזכיר לי בכל פעם את החיים שלי בשנים האחרונות ומה שנשאר מהם. אני חולת סרטן כבר 6 שנים וההתמודדות והמאבק הם לא פשוטים. ועדיין בזמן הזה, המשכתי לחיות- סיימתי תואר שני, התחתנתי, ובעיקר חייתי את החיים האלה. "ולחיות את הרגע, להתחיל לאסוף את השברים" זה משפט שמלווה אותי ושאני אומרת לעצמי לא מעט..
שנה טובה ובשורות טובות לכל עם ישראל

miko1991

New member
בחירתי

לדעתי, האומנית המוכשרת ביותר אשר הופיעה ומופיעה עד היום עם עידן רייכל היא כברה כסאי. הזמרת שנולדה בסודן מקפיצה כל פעם מחדש את הקהל בהופעות (מניסיון!!), ויודעת לרגש יותר מכל אחד. אין ספק שהיא המוכשרת מכולם :)
עבור הסרט שהופק עבור הפרוייקט לכבוד הנסיעה לאתיופיה כתב רייכל את השיר "הביתה, הלוך חזור", אותו הקליטה קסאי בהמשך, בביצוע שיצא כסינגל בספטמבר 2007. קסאי מבצעת את השיר בצורה מרגשת, ונותנת משמעות אחרת למילים

הביצוע המנצח שלי...

הוא של השיר "יש בי עוד כוח" ששרה דין דין אביב.
משהו במילים של השיר ובתחושות שהוא מעביר עושים לי עד היום צמרמורת בכל פעם שאני שומעת אותו..
הייתה תקופה בחיי שבה נהגתי לשמוע את השיר הזה ממש הרבה,והמילים שלו ממש שיקפו את התחושות שהיו לי,וקצת גרמו לי להסתכל "מעבר",ולנסות לראות ולהבין שהמצב יכול להשתפר ולהיות טוב יותר

יש בי עוד כוח עכשיו כשהלכת
חייך לי
נתן את אורו בחלון
והלילה כבר לא מפחדת
לבד להיות ולחלום
הנה שוב זה אתה שנוגע
אתה שבורח
תדע-
אין לי רגע
אפילו דקה לחכות וה-
היום
מאירה לי לצאת אל הים הגדול...

הביצוע הכי מרגש לדעתי-שושנה דמארי

בשיר "האר את עיניו".
אין ספק שהשירים של עידן והפרוייקט מדהימים והוא אחד האמנים הכי אהובים עלי.
אם אני צריכה לבחור שיר אחד- זה השיר הזה.
הקול המיוחד והשירה המרגשת של שושנה דמארי ז"ל יחד עם המילים המרגשות של עידן יצרו שיר שגורם לי לצמרמורת.
כשאני מקשיבה לשיר אני חושבת על אמא/ סבתא שמבקשת רק טוב לבן שלה, מרגישים את האהבה- אין יותר מרגש מזה.

כברה כבאי - מילים יפות מאלה

זה ללא ספק אחד השירים שהכי ריגשו אותי והשפיעו עליי אי פעם..

שיר שהכניס בי המון כוחות, וגם בבן זוגי, אליו כתבתי את השיר לאחר ריב מאד גדול, וכמעט פרידה.
השיר הצליח לחדור את מעטה הקשיחות שלו, לפייס בינינו ורק לחזק את החיבור המדהים שלנו.
מאז השיר הזה טבוע בי עמוק, ובכל פעם שאני שומעת אותו, בכוונה או במקרה, עוברת בי צמרמורת קטנה, לפעמים אפילו דמעה.

ומכיוון שלי ולבן זוגי עדיין לא הזדמן לראות את עידן וכברה בהופעה,
אנחנו מאד נשמח ללכת, ולהגיד להם תודה מרחוק

liorbs88

New member
Min Nhar Li Mshiti בביצוע של רביד המדהים!

כמובן שאהבנו את כללללללללל הפרוייקט מתחילתו ועד סופו...
היינו באין ספור הופעות של הפרוייקט ועדיין אנו לא שובעים ומשתדלים להגיע להופעות שבהן אנו נשאבים לעולם מדהים מיוחד ומרגיע
שיצרו עידן וחברי הפרוייקט...
אך הביצוע שהכי נגע בנו וגורם לנו לדמוע כל פעם מחדש הוא Min Nhar Li Mshiti (From The Day You Left) בביצוע של רביד כחלני המדהים.
במשך השנים הפרוייקט הפך לחלק מחיינו וחיי שלושת ילדינו שממש יודעים את המילים של רוב השירים בע"פ מרוב שאנו שומעים את השירים מידי יום ביומו.
אנו מעריצים את כל חברי הפרוייקט וגאים להיות חלק מחברה שהולידה להקה מדהימה ומיוחדת כמוכם.
דרך אגב בתמונה אני מופיע עם רביד באחד האירועים שנפגשנו בהם.
נשמח לקבל כרטיסים להופעה...במיוחד אישתי שנושמת את שלל שירי הפרוייקט.
תודה ובהצלחה לכולם.
מירב וליאור.

קשה ... שאריות של החיים /אמיר דדון

כמי שחורשת את הדיסק המשולש וערוץ היוטיוב של רייכל
וכל שיר שלו פונה לחתיכה אחרת בלב ויחד זה לב שלם אז קשה לי לבחור אחד
אני בוחרת בשאריות של החיים עם אמיר דדון רק מפני שזה הכי מתאים לי לחיים בשנה הזאת.......
בהחלט צריכה :

ולחיות את הרגע
להתחיל לאסוף את השברים

אולי אצא יותר
אתחיל קצת למהר
להתחיל להסתדר
ולעשות קצת רררררררעעעעעעעעעעעשששששששששששששש

Jerusalem!

שיר נהדר ומרגש. איך מכל קצוות תבל כולם בסוף חוזרים לירושלים. תמיד עושה לי צמרמורת, למרות שהוא לא היחידי של הפרוייקט שעושה לי. לצערי, זהו שיר שאפשר לשמוע אותו אך ורק בהופעה (ובהופעה ביוטיוב) משום שהם לא הוציאו אותו מעולם בשום אלבום.

למעלה