התחרות ממשיכה

שלום לך,
רטוב! אפשר גם אפשר...

את השיר back to jerusalem בביצועו של רביד כחלני ניתן לשמוע באלבום הנפלא "הביתה הלוך חזור"!!
תהנה ו... ברוך הבא לפורום!

לא ידעתי את זה

גם מוזר... יצא לי לשמוע את האלבום כמה פעמים, אבל אף פעם לא מתחילתו עד סופו. כנראה שפיספסתי...
תודה רבה! גם אם לא אזכה, שזה יותר מְסָביר, הרווחתי :)

מארלית

New member
אמנם קשה לבחור

אבל הבחירה שלנו היא אם תחפצה בביצועו של רביד כחלני המדהים
ההופעה והשירים של עידן מרגשים אותנו כל פעם מחדש, ויש משהו בביצוע הזה שתמיד מקפיץ אותנו, גורם לנו לרקוד ולהתמסר לשיר... עד כדי כך ששתי בנותינו הקטנות (שאין להן שום קשר למזמורים תימניים
) יודעות את כל המילים

Simon93

New member
הביצוע שאני הכי אוהב הוא

הביצוע עם כברה כסאי, שהיא עולה אתיופית, בתור עולה חדש בעצמי, מאוד אהבתי את השילוב של ישראלי עם אתיופי, מאין הרמוניה אינסופית שיכולה להיות בין ישראליות לכל מדינה אחרת, אם למצוא את הדרך ללכת ביחד, ואני חושב שזה השילוב הכי יפה שהיה בין עידן רייכל לכל אומן אחר, וכמובן שכברה זמרת בחסד, ואני חושב שמאחורי הביצוע של שניהם יש משמעות עמוקה, ולא סתם אני חושב שעידן בוחר את האומנים איתם הוא מצבע את השירים בקפידה, כדי ליצור משהו UNIQE ומיוחד, משהו שלא שמעו בישראל ואולי בעולם כולו לפני!

BreakOfDawn

New member
"אם תלך" עם דין דין אביב, ללא ספק.

שיר יפה, פשוט, מרגש, נוגע...
השיר הזה מבטא כל-כך טוב וברגישות את הכמיהה אל האהוב, את האהבה שתמיד נשארת, גם אם הוא יילך...
זה שיר ממש מרגש, לדעתי. עוד יותר מרגשת העובדה שעידן רייכל כתב אותו, שגבר יכול לכתוב שיר כזה, שהוא מבין כל-כך מה אישה מרגישה כשהיא אוהבת מישהו.
הלחן של השיר מתנגן והרמוני כל-כך, פשוט גאונות.
כמובן שקולה של דין דין אביב מתיישב בול על השיר והיא שרה אותו בכנות מסמרת שיער. פשוט שלמות.

אני אוהבת מישהו כמו ב"אם תלך". מקווה שהוא לא יילך...

sapir vak

New member
ממעמקים

הבחירה שלי היא מעמקים, לא רק שזה הביצוע הכי יפה של הפרוייקט בעיניי זה השיר הישראלי הכי יפה שיש..
זה בין השירים היותר רומנטים ששמעתי, חבר שלי יודע שכשהוא שר לי את זה אני נמסה..
כי מי לא הייתה רוצה לשמוע מהגבר שלה משפטים כאלה "מי שם נפשו שתיהי מאושרת? מי ישים יד ויבנה את ביתך? מי יתן חייו ישימם מתחתיך? מי כעפר לרגלייך יחיה?"
פשוט מושלם!!!

הבחירה שלי

"שובי אל ביתי" של אילן דמתי

מאז ומתמיד היה לי פחד חריף מטיסות. כל טיסה מלווה אצלי בהחזקת הידיים של האנשים שלידי, חוסר יכולת להסתכל בחלון או לקום מהכיסא והטרדת הדיילות בשאלות על תקינות המטוס וותק הטייס. לפני כשנתיים, בעקבות בעיית מקומות בטיסה, נוצר מצב בו היה עליי לחזור לבד ממשפחתי שבלונדון לישראל. לא היה רגע יותר מפחיד מהרגע שבו קלטתי שאני לבד במקום שהכי מפחיד אותי בעולם ושאנחנו עומדים לפני המראה. התחלתי לדפדף בחוברת הטיסה וגיליתי שעידן רייכל חבר לחברת "אל-על", ושבמסך שעל הכיסא שלפניי אני יכולה לצפות בסרטים, ראיונות ושירים של הפרוייקט. הפחד נעלם לחלוטין וזאת הייתה הטיסה השקטה ביותר שהייתה לי.
בנחיתה, אגב, התחיל השיר "שובי אל ביתי" והדמעות ירדו מעצמן

ניצן9871

New member
ממעמקים

אני עובדת בבית חולים במחלקת ילדים, לבית החולים מגיעים ילדים מגילאים שונים ומתרבויות שונות.
לפני כחצי שנה הגיע אלינו ילד אתיופי בן שש, שרק עלה לארץ ותוך יומיים אושפז בבית החולים. הילד היה מפוחד ביותר, הוא לא הבין מילה בעברית, ורק שכב במיטה ובכה בכל פעם שהרופאים באו, דקרו אותו ועשו לו את הבדיקות השונות. הוא היה בפחד גדול, ולא הסכים אפילו לקום מהמיטה. ניגשתי אל הילד, ניסיתי לשחק איתו, לעשות איתו יצירה, אבל כלום לא עזר. ואז נזכרתי שיש לי בפלאפון את השיר ממעמקים שיש בו גם חלקים באמהרית. השמעתי לילד את השיר וברגע שהוא רק שמע אמהרית הוא התחיל לחייך. שמתי את השיר שוב ושוב, כשהוא שר את החלק באמהרית ואני את החלק בעברית. לאחר זמן מה הוא התחיל לדקלם את החלק בעברית גם. דרך השיר הגעתי אל הילד, התחברתי אליו, משכתי אותו לעשות דברים אחרים, ולאט לאט התחלתי ללמד אותו גם עברית. במהלך אישפוזו הוא פרח, שמח, למד דברים חדשים ואף התקשה לעזוב כשהגיע הזמן.
הילד היה מאושפז אצלנו חודש, ואילולא השיר הזה, החוויה של הבית חולים הייתה נשארת אצלו בלב כחוויה טראומטית וקשה ביותר.
אמנם הילד השתחרר כבר, אבל הוא נשאר אצלי בלב, וכך גם השיר ממעמקים, שכל פעם שאני שומעת אותו, אני מתרגשת מחדש!

shifrutm

New member
מכל האהבות כמובן

מא, מאי, מיאה אברהם . גם בעת כתיבתי זו אני כבר ממלמלת את השיר הקסום מכל האהבות. נתחיל במילות השיר שהן עוצמתיות וחברים מילים הן כמו חברים הן נכנסות ללב ולנשמה. הביצוע מרעיד לבבות, ושמורה לי פינה חמה לביצוע, להרכב של עידן רייכל ולכל החבילה. בזה השיר הובאה לנו קהל המאזינים בשורה חדשה. ובנימה חדשה זו אאחל לכולם שרה טובה מלאת אהבה ושמחה :)

הביצוע האהוב עלי

בין קירות ביתי.
הייתי בהופעה של עידן רייכל בת"א. זו הייתה ההופעה הראשונה שבה ההורים שלו ישבו בקהל. הוא שר להם את השיר הזה, הביצוע היה מושלם.

hila218

New member
מיירה אנדרדה הקסומה ומרגשת

במסגרת אהבתי הרבה לפרויקט של עידן רייכל בעלי המדהים קנה לנו כרטיסים לכבוד יום הולדתי בשנה שעברה.
היתה זו ההופעה המרגשת והיפה ביותר שחוויתי בכל 30 שנות חיי. ישבנו בשורה יחסית קרובה והרגשתי ממש חלק מההופעה בתוכי (ואל תצחקו..) הציפה אותי תחושת אושר ושותפות כאילו אני חלק מכל ההוויה. לבמה עלתה לשיר הזמרת האורחת מיירה אנדרדה- וואוווו!!!
יופיה הן מבחינה קולית והן מבחינה חיצונית הקסים אותי מייד. השירים למרות שבשפה אותה אני לא יודעת היו נוגעים ללב אחד אחד. אני ממליצה לכל אחד להגיע להופעה של הפרויקט מאחר והשירים מרגשים, המוסיקה משדרת ללב ולנשמה ישירות.
אך בעיקר בעיקר הסולנית מיירה שהיתה פשוט כמו ריפוי לנשמה- קסם.

תודה.

boopy 1

New member
פעם היינו מדברים לאט..

מדברים בשקט, מדברים מעט...

השיר הזה מזכיר לי תקופה מאוד יפה בחיים שלי.
אחי הקטן היה ילד מאוד ביישן וסבל מבעיות תקשורת
או במילים אחרות הוא פשוט לא דיבר עם אפ אחד. ..
ואז שוחרר השיר זה לרדיו ואני זוכרת את שנינו יושבים לנו בחדר שלו
כל אחד עסוק בענייניו ומזמזמים את המנגינה ובהמשך גם את המילים.
בהמשך הוא היה מוביל אותי לרדיו בכל פעם שהושמע השיר וזה היה מכניס אותנו לאוירת רוגע שאין כמוה

היום הוא כבר מדבר (לא הרבה אבל עדיין..) וגם עכשיו כל פעם שיש את השיר הוא תופס לי את היד או פשוט מחייך אלי
כי שהיינו יודעים שזה השיר הקסום שלנו!

shaim33

New member
אמיר דדון

לפי דעתי האמן הכי מרגש שיצא עם שיר ששנים רבות מושמע ברדיו ופתח קרירה לזמר אדיר. יש לו קול פשוט מופלא.
לפי דעתי שזה השיר גם שפרץ החוצה והביא לתודעה את כל הפרויקט של רייכל. והכי חשוב פרץ לאמיר דדון קרירה מופלאה שהביא לאלבום שני(שיוצא בקרוב) ולהמון הופעות בזאפה.

והכל תודות לרייכל שידע לזהות את הפוטנציאל הגדול שיש לדדון. כל הכבוד!

pruvence

New member
מה הזמן מסמן לי...זה הכל שאריות של החיים...

עברה בי צמרמורת כששמעתי את השיר הזה בפעם הראשונה והייתי בפרשת דרכים, הייתי בדכדוך רציני ופשוט התחלתי לבכות...הוא חיזק אותי וריגש אותי כמו ששום שיר לא ריגש אותי לפני כן. אחר כך, כששמעתי אותו בTHE VOICE זה העלה בה זיכרונות לא פשוטים, אבל השיר בהחלט עזר לי להתגבר עליהם.והכי חשוב-הרגשתי שאני לא לבד ושיש עוד אנשים בעולם שהם לפעמים עצובים וקשה להם.

רומי58

New member
הבחירה שלי "שב"

בחירה שלי היא השיר "שב" בביצוע של הזמרת המדהימה מאיה אברהם. שיר אהוב ,כל כך מרגש ואמיתי.
בפעם הראשונה ששמעתי את השיר היה בראדיו. לפני כמה שנים כשבעלי היה במילואים, במשך חודש לא ראיתי אותו
מאוד התגעגתי אליו. (למרות שדיברנו בטלפון!) שמעתי את המילים היפות ,בביצוע מושלם של מאיה ובכיתי מהתרגשות.
זמרת עם קול של זמיר ויוצא דופן.
כמה חודשים אחר כך ביום הנישואין שלנו ,ביקשתי מבעלי שנצא לראות את המופע של עידן ,
(אז גם סיפרתי לבעלי מה היה כשהוא יצא למילואים )גם פעם התלהבתי מחדש מהביצוע ומהשיר "שב".
זמרת אינטילגנטית שאכן הוכיחה שהיא ראוייה להישתתף ולהופיע ב"פרוייקט של עידן רייכל"!

דנלה0101

New member
הכי אהבתי זה השילוב עם דין דין אביב

ולמה אהבתי?! בגלל הקול המיוחד והסלסולים המיוחדים שהכניסה דין דין לשיר ביצוע יפה וקליט!!!!!

זה כמו ...

זה כמו לשאול את אמא: איזה ילד היא הכי אוהבת.. .?
זה נורא קשה...

פינה חמה שמורה לאמיר דדון בשיר המופלא "שאריות של החיים."

משהו בשיר הזה כל כך נוגע ואמיתי.
קולו המצמרר ופשטות השירה נגעו בי שוב ושוב.
והיו ערבים שהאזנתי לו סחור סחור
עד ששחקתי את הדיסק...

כי זה הזמן שמסמן לנו שאריות של החיים.
לחיות את הרגע גם מתוך איסוף השברים כי אם לא נבחר בעצמו את עצמנו
איש לא יבחר בנו במקומנו...
שיר אדיר

תהינו גם אתם מהיצירה המופלאה הזו...

yanivinvest

New member
הבחירה שלי

אמיר דדון איזה גדול הוא איזו שירה מדויקת
מס' 1 ברשימת הפרוייקט.