התחרות ממשיכה

Miss dub

New member
ממש קשה לבחור אחד!

השיר בביצועה של כברה קסאי "מילים יפות מאלה" פשוט מקסים.
לחן עדין ונעים לאוזן כמו שיש רק בפרוייקט של עידן,
שילוב שתי שפות בצורה הרמונית בשיר וכמובן קולה וביצועה של כברה.

המילים כל כך יפות שפשוט אי אפשר להתעלם מהן כי לפעמים הן תופסות את כולנו:

"גם אם קשה לי להגיד מילים יפות מאלה,
גם אם לא מצאתי דרך להגיד שלך,
תדע עכשיו שרק אותך אני אוהבת. תדע בלב אני תמיד איתך."

פשוט כן ומקסים!

restored

New member
הבחירה שלי

דין דין אביב בשני שירים "יש בי עוד כח" ו"אם תלך".
יופי של שירים, לא נראה לי שמישהי אחרת הייתה עושה אותם טוב יותר.

yaeloolik

New member
הבחירה שלי...

אילן דמתי!
הכרתי את הקול המדהים שלו לפני שיצא לי לשמוע את הסיפור המיוחד על תאורן שהפך לזמר.
אני אמנם לא מאמינה גדולה בגורל. אני חושבת שאנחנו קובעים לעצמנו את הדרך בחיים ושדברים לא נכתבים מראש,
אבל יש משהו במקרה הזה שגורם לי לחשוב אחרת... שאילן לא סתם היה ברגע הנכון ובזמן הנכון.
ושבאיזשהו מקום הוא היה צריך להתחבר לעידן ולשירים שלו.

גורל או לא- רוב השעות הוא שיר שאף פעם לא מתיישן.

(נ.ב. זה לא היה עניין קל לבחור אחד מתוך כל כך הרבה מוצלחים...)

כמהאפשר

New member
עזרתם לי לאזור אומץ:)

הפעם השניה שאני משתתפת בתחרות, כן?
ופתאום שמתי לב שאפילו שם..
תראו מה שתכתבי (מה שכן, אי שלא עשה לי לייק..)

(תעשו לי לייק!)

זה נראה יותר כמו תחרות פופולריות, למען האמת..

♪♫♪♫♪ המבצע שלי הוא...

אמיר דדון.
אני אדבר בכנות רבה ולא אגזים ואומר שהשיר "אור גדול" הצליח להוציא מדיכאון קל לא מעט אנשים שאני מכירה. הקול שלו על הבמה, הפרופורמנס, השקט והטקסט מתחברים לכדי הרמוניה אחת גדולה. ממש תענוג לחוות אותו בכל הופעה של עידן ובלעדיה.

~שיהיה חג שמח ,שנה טובה ובהצלחה למשתתפים~

גילי4012

New member
הבחירה שלי. הכל עובר

בחרתי בשיר "הכל עובר" מהסיבה שבעוד יומיים בתי חוגגת בת מצווה. היא מעריצה את עידן רייכל ועכשיו כשהיא כבר גדולה יכולתי לספר על תקופה קשה שעברה עלינו,עליי ועל בעלי. תקופה בנישואים,בחיים,שיש נפילות,קשיים,ובאותם ימים לא פשוטים שמעתי פעם אחר פעם את השיר שמילותיו כ"כ מתאימות למציאות החיים.
"חזרו שנים טובות רבות יותר
טוב שרק נשארנו יחד
וטוב שיש לנו למי לספר "...
השנים עברו,הקשיים עברו,נשארנו יחד בהמון המון אהבה התגברנו על הכל והיום אני יכולה לספר לבתי שבסוף כל קושי יש התחלה חדשה. לראות איתה יחד את ההופעה להיזכר ולספר יהיה מרגש מאוד.

נערה162

New member
אין לי תירוצים

"אין לי תירוצים" - שיר מדהים שבוצע על ידי מירב איתן ולא כל כך מוכר.. המילים הלחן, פשוט שיר קסום.
גם "השיר של מימי" שבוצע על ידי תום רהב מקסים

karinapel

New member
אמיר דדון - פריצה גדולה...

כפי שכתבו רבים וטוביפ כאן לפניי, כולם מצויינים ועם קול סוחף. אני הכי מתחברת לאמיר דדון, לביצועים שלו, לקול שלו ולמילים.

הייתי בהופעה שלו בשנה שעברה בהרצליה במרינה, הוא נותן הופעה מכל הלב!!

אני הכי אוהבת את השיר "שאריות של החיים" - שיר משמעותי וכל אחד ואחת יכול לפרש אותו בצורה שונה, לפי התקופה בחיים שבה נמצאים!!

אמיר דדון מרגש, ואף גרם לי להזיל יותר מדמעה אחת!!!

nivos7

New member
גם אם אשתה את כל הים, הוא לא ירווה את צמאוני

השיר "מיי נהר " בביצועה המעולה של ענת בן חמו, הוא שיר מרגש
שמעתי אותו לראשונה ברדיו , בנסיעה.
והוא תמיד מזכיר שהחיים הם כמו נהר , אנחנו מתחילים בנקודה גבוהה, וזורמים לאט לכיוון הים הגדול,
לפעמים המים גועשים , לפעמים אנחנו מגיעים למפל שמוריד אותנו במהירות למטה , אבל החיים ממשיכים לזרום,
אם ניתן לאנשים לללגום מאיתנו , אנחנו יכולים להציל את חייהם. כמו פלגי מים במדבר גווע.

קולה המדהים של ענת וקולות המים ברקע , תמיד מעודדים אותי ונותנים מבט אופטימי לכיוון האופק והשקיעה , שם נמצא הים במדינתנו הקטנה .

שנונית1

New member
לתחרות- שאריות של החיים

גיל 30.
חוזרת מהודו אחרי 4 חודשים: לא יודעת לאן, עם מי, ומה נשאר מהתמר שהייתי.
חוזרת לדבר אחד שעוד נשאר מוכר ושמה את אמיר דדון, זועק, בריפיטים. נשרפת עם השורה 'אולי מקום אחר מקום יותר בוער' וזולגת מדמעות ב'להתחיל קצת לקלקל ולתקן עוד פעם'.
כמו שאריות השיער העזובות שנשארות על הריצפה אחרי תספורת, כמו חתיכות הבד שנגזרות כדי להתאים שימלה מהחנות לגובה שלי-
אני אוספת את כל שאריות האני שהייתי, וצורפת מחדש.
שאריות של החיים. שאריות של אני.

gili401

New member
הבחירה שלי: מילים יפות מאלה.

מילים יפות מאלה מתאר בצורה הפשוטה ביותר את כוחה של מילה,של מבט. לפעמים לא צריך משפטים רבים או סיפורים אלא מילה אחת קטנה שיש בה הכח לתת למי ששומע את כל המשמעות שמעבר לה.כך גם לגבי מבט אחד קטן יכול להעביר מסר גדול. כמי שעוסקת בכתיבה אני מאוד מתחברת לשיר הזה.

הבחירה שלי - מי נהר:)

השיר "מי נהר" הוא ללא ספק אחד השירים שאני הכי- הכי אוהבת. אני חושבת שהמילים מתארות את מה שאני מרגישה הרבה מאוד פעמים- שצריך לנצל את החיים כי הם חולפים מהר ו"נשטפים בזרם שמתחיל בגשם ראשון". כשאני עצובה, השיר גורם לי להרגיש תקווה שיבואו ימים טובים יותר. למרות שאני יודעת את השיר בעל פה, כל פעם שאני שומעת אותו הוא גורם לי לשקוע במחשבות, ולכן אני חושבת שהתוכן המרגש הוא אחד מהמעלות החשובות שלו. הביצוע המדהים והלחן מוסיפים להנאה... פשוט כיף לאוזן וללב.

RoieL

New member
עלה נישא ברוח

"כל כך הרבה דברים" השיר מעלה בי. שושנה תמיד התקשרה לי לסבתי שושנה רוזה.
השיר הנוגע הזה, הלחן והעיבוד המקסימים של רייכל, תמיד החזירו אותי לסבתא שכל משפחתה נרצחה בשואה ונשארה לבד. סבתי נפטרה לפני כ- 8 חודשים והשיר הזה נשאר מעין אנדרטה לזכרה.
מעבר לזה הוא נתן עדנה וכבוד אחרון (בדיעבד) לדמארי, כבוד שכ"כ מגיע לה.

..

יש 3 הופעות במשכן האופרה ורק 1 מהן מתקיימת ביום חול ...אם אצטרף לתחרות איך אדע לאיזו מהן אוכל להגיע ??

ללירז דדון וכל החברים שומרי השבת

במידה וטרם השתתפתם בתחרות, אנא ציינו בתשובתכם לשאלה על הביצוע הטוב ביותר, כי הנכם שומרים שבת.
במידה וכבר עניתם על השאלה, אתם מוזמנים לשלוח אלי הודעה פרטית
ונשתדל להתחשב בזה.

שבת שלום לכולם!
האור והתום.

שנונית1

New member
שאריות של החיים

גיל 30.
חוזרת מהודו אחרי 4 חודשים: לא יודעת לאן, עם מי, ומה נשאר מהתמר שהייתי.
חוזרת לדבר אחד שעוד מוכר ושמה את אמיר דדון, זועק, בריפיטים. נשרפת עם השורה 'אולי מקום אחר מקום יותר בוער' וזולגת מדמעות ב'להתחיל קצת לקלקל ולתקן עוד פעם'.
כמו שאריות השיער העזובות שנשארות על הריצפה אחרי תספורת, כמו חתיכות הבד שנגזרות כדי להתאים שימלה מהחנות לגובה שלי,
אני פוחדת מחתיכות הפאזל שלי שהתפזרו, פוחדת להשתנות אבל יודעת שאין ברירה. נשימה.
אני אוספת את כל שאריות האני שהייתי, וצורפת מחדש .
שאריות של החיים, שאריות של אני.

daniela21

New member
ענת בן חמו

"מי נהר", שיר מצמרר ומרגש.

אחותי הקטנה התברכה בקול יפייפה ורצתה לשיר שיר בחתונתה של אחותי ובחתונה שלי.
השיר הנבחר היה "מי נהר", שיר עם מילים חזקות ומנגינה קסומה -
"גם אם אשתה את כל הים
הוא לא ירווה את צמאוני
לעוד יום קרוב אליך
לעוד יום בזרועותיך.
גם אם אשב מתחת שמש
לא ישרפו אותי קרניה
כמו ליבי נשרף בלהבות אהבתך.. כמו ליבי נשרף בלהבות אהבתך".

עד היום כשאני נזכרת בחתונות, אני נזכרת בשיר ולהיפך. השיר הזה נחרט בזכרוני כשיר שמביע אהבת אמת.
אין ספק שהביצוע של ענת בן חמו נהדר, נפלא, אין מילים!
ובכלל, בפרוייקט של עידן רייכל ישנם יוצרים מחוננים שמפיקים להיטים נפלאים.

אלה א9

New member
האר את עיניו- שושנה דמארי

אחרי התלבטות קשה במיוחד בחרתי בשיר "האר את עיניו" מהאלבום השני של הפרויקט, ששרה שושנה דמארי ז"ל.
בכל פעם שאני שומעת את קולה העמוק של דמארי בשיר הזה, אני מרגישה כאילו היא מדברת אותו, אליי, כמו סיפור לפני השינה.
האינטימיות שהיא מצליחה לייצר גורמת לי להקשיב לכל הברה והברה.
אני חושבת שעידן לא היה יכול לעשות בחירה מדויקת יותר מזו, כשבחר בשושנה דמארי לשיר את השיר המופלא הזה. הנסיון והשנים שעברו עליה גורמים לשיר להישמע מוחשי כל כך- כאילו הסיפור שמסופר בו עבר גם עליי.
גם אחרי מיליון פעמים ששמעתי את השיר הזה הוא מרגיש חדש ומרגש כמו בפעם הראשונה.
גיליתי שזה שיר שמתאים לכל אחד, בכל גיל, בכל מקום ובכל זמן. שיר שהכוונה וההתכוונות בו כל כך גדולה שאי אפשר שלא להחבר אליו ברגע הראשון ששומעים אותו.

למעלה