ות

The Wolf Among us 2
- העונה השניה מגיעה!

כן, זה סוף סוף קורה, עונה שניה לזאב (יש!!!) העונה השניה תעסוק בסיפור חדש שלא קשור לקודם (אורלי צדקת(

המדבבים של ביג בי ושלגיה יחזרו גם לעונה השניה. ייצא ב2018.
תהיה גם עונה רביעית ואחרונה למשחק של המתים המהלכים.

נ.ב במקום לשים את טריילר ההכרזה אני שם את המנגינה הכי טובה מהמשחק הקודם.
דאמ איזה כייף.

evilplate

New member
נחמד. אולי סוף סוף נטרח לשחק את הראשונה P:

מעניין יותר שהם מתכוונים לסיים עם המתים המהלכים, חשבתי יחלבו את הסדרה הזו לפחות כמו הסדרת טלוויזיה.
&nbsp
אני מאמין בכל זאת שלא באמת סיימו עם המותג ומתישהו יחזרו עם סיפור ודמויות חדשות, כנראה הסיפור של קלמנטיין פשוט מיצה את עצמו ואולי יש ירידה חדה במכירות בגלל זה אבל קשה להאמין שלא יהיה עוד המתים מטיילטייל, זו הסדרה שעשתה אותם למה שהם היום.

ממליץ אחי יש למשחק עלילה מדהימה.

הכי טובה בדור בעיני עד כה ביחד עם יאקוזה 0.לא שאני חושב שכל דבר צריך להיות תחרות השתנה אבל אני חייב לתת לשני אלה את הקרדיט הזה.

הבנתי שעכשיו הם עובדים על ip משלהם אחי, שינוי מרענן מכל המשחקים שלהם שתמיד מבוססים על ip של אחרים.

אז כנראה בגלל הרצון להתמקד בip הזה המתים המהלכים נזנחים קצת ואולי גם בגלל שהעולם פחות מתלהב מזומבים היום לעומת מתי שהמתים המהלכים היו בשיא :)

אבל ברור שאם הip החדש ייכשל הם יחזרו מתישהו למתים.

evilplate

New member
טוב לדעת שהם עובדים על משהו מקורי

אני משער שעדיין בז׳אנר הסיפור האינטרקטיבי?
&nbsp
וכן אחי אני יודע עד כמה אתה אוהב את הזאב, אני רואה גם שיש גם המון אחרים כמוך בגאף, כולם הכי הרבה שמחו על ההמשך לזאב הרבה יותר משאר ההכרזות שהיו להם שם כולל המתים שנראה שהרוב ממש אדישים כבר לסדרה הזו, רואים שזה המשך למשחק מצופה ואהוב.
&nbsp
שמע אני נורא, היה לי את הזאב ועדיין שיחקתי וסיימתי את GOT המעפן (יחסית) שלהם, העדפתי לשחק במשחק שהוא ממותג מפורסם ומוכר שאני אוהב למרות שהוא נחשב לרע על פני משהו ממותג פחות מוכר שנחשב למצויין, בגלל מעפנים כמוני הם מייצרים עוד GOT, באטמן והמתים ולוקח להם מאה שנה להביא המשך לזאב P:

תחשוב על הצד החיובי בזאב.

בגלל שזה מותג לא כל כך מפורסם שקיים רק בקומיקס ובסדרת המשחקים הזו, אז לפי דעתי זו אחת הפעמים היחידות שמשחק מסוים נראה לי הדרך האולטימטיבית להכיר IP מסוים.

כאילו לדעתי זה הרבה יותר מרשים ומרגש להכיר את הסיפור עם דיבוב ומוזיקה נהדרת במשחקים מאשר בקומיקס.

ודווקא המתים המהלכים/המכשף/משחקי הכס כמובן שבכל אלה חומר המקור עדיף על המשחקים בלי עוררין.

(לא שאני מזלזל במכשף, אפילו דאיגו אומהרה אמר שלדעתו המכשף וThe last of us הם משחקי הסינגל פלייר הכי טובים של השנים האחרונות)

ואני בטוח שיש כאלה שמעדיפים את המשחקים של המתים המהלכים על הסדרה, אבל עדיין לדעתי חומר המקור לא סופר את המשחקים, גם אם המשחקים ברמה גבוהה.

אבל בזאב לטעמי האישי, מדובר לדעתי בגירסה הדפינטיבית של המותג
(למרות שהקומיקס נחשב איכותי ברמות על אני עדיין מעדיף את המשחקים כי זה יותר אימרסיבי ומרגש בעיני)

אני מאמין שיום אחד יהיה לך את הרגע שלך עם הזאב. לפעמים עצם זה שאני שומע כמה אנשים מהללים משחק מסוים זה מוציא לי את החשק לנסות אותו, כי הם מנפחים את הציפיות מעל ומעבר.

(ברור שגם אני עושה את זה לאנשים אחרים לפעמים) אז אני בטוח שכשתחווה את המשחק ברגע הספציפי שהוא יתאים לך (כשתחפש משחק קולנועי אחרי המון זמן שאין כאלה/שאף אחד לא דוחק בך לנסות אותו/שיש לך ראש למשחק כזה)

אז אני בטוח שתאהב אותו.

evilplate

New member
אני גם חושב ככה

שיגיע הרגע הזה שהזאב יבוא לי בול.
&nbsp
חוץ מזה מסכים עם ההודעה שלך למרות שבמקרה של המתים אני חושב שהעונה הראשונה של המשחק יכולה להתברג לאחת מהעונות הטובות בסדרה, השאר באמת פחות טוב משמעותית.
&nbsp
במקרה של משחקי הכס אין בכלל מה לדבר, המשחק של טיילטייל זה באמת למעריצים בלבד ובהשוואה לסדרה זה נראה כמו משהו שצילמו במתנ״ס של מזכרת בתיה.

הגמר של EVO 2017 בסטריט פייטר 5 (מדהים)

למי שיש 20 דקות פנויות, אני ממש ממליץ לצפות בגמר הזה, ראיתי אותו בשידור חי כמובן לפני כמה ימים, ובמשפט, זה הגמר הכי טוב שראיתי באיזשהי תחרות כבר שנים.

היה בגמר הזה הכל, דרמה מטורפת, יפן מול אמריקה, שחקן שעמד לעוף מהגמר בכל רגע והעיף ברגע האחרון את כל המתחרים שלו אמריקאים ויפנים כאחד.

בכללי? אני חושב שהגמר הזה הוא נקודת המפנה של SF5.
זה הרגע שבו המשחק hit its stride.

ואנשים לדעתי יתחילו לראות שהמשחק הזה הוא יצירת מופת.

מישהו 2

New member
נאמר שהוא חיפש את הניצחון הזה כבר הרבה מאוד זמן

אני לא יכול שלא לשאול את עצמי איך זה מרגיש כשמשחק חודל מלהיות 'רק' משחק בשבילך.
כי ברור שהוא השקיע הרבה מאוד זמן באימונים על המשחק הזה, לפעמים גם זאת הפרנסה של האנשים האלה, ואז כל הפסד הופך להיות הפסד בלתי נסלח. וכל עדכון ופיפס שיוצא למשחק הוא משמעותי כמו פיל.
ראיתי קוריאנים מתחרים בסטארקראפט וכשהם מפסידים הם פשוט מתמוטטים כאילו העולם קרס עליהם.
סתם נקודות מעניינות לחשוב עליהם חח

יש לו תואר של מהנדס
אבל אני מסכים בגדול.

תואר מאונברסיטה מאוד מכובדת ביפן ככה שגם בלי המשחק אני די בטוח שהוא מסודר גבר :)

אבל כן ברור שהוא רודף אחרי הניצחון הזה במשך יותר מעשור עוד הרבה לפני שהוא הפך לבן אדם שמתפרנס מהמשחק, אבל לדעתי זה בגלל שהוא רצה להיזכר עם שחקנים כמו דאיגו כבן אדם שלקח את EVO במשחק סטריט פייטר ראשי ועדכני :)

יש לי הרגשה שכל עוד השחקנים מגיעים למקומות גבוהים בטורנירים אז הם מרוויחים מספיק כסף מהספונסרים שלהם.שים לב שחלק מהם שחתומים אצל רד בול, שותים רד בול תוך כדי משחק חחח.

ברור שבאיזשהו מקום השחקנים כן מרגישים לחץ מטורף להגיע למקומות גבוהים, עובדה שדאיגו העיף את ריו, ועבר לשחק עם Guile כי הוא פחד שאם הוא יפסיד עם ריו יותר מדי הוא עלול לאבד את הספונסרים שלו.

(כנראה עשו איתו שיחה על זה בהנהלה של רד בול חח)

בכל מקרה זה מה שכל כך מדהים בניצחון הזה של טוקידו בעיני.
הבן אדם הזה, נאמן לאקומה מאז שהוא התחיל לשחק אותו בSF4 והרבה אנשים ייעצו לו להעיף את אקומה בשביל הטורניר וללכת על top tier.

והוא נשאר נאמן לדמות האהובה עליו, ופשוט קרע לחלוטין את האמריקאי הזה
שהאמריקאי הזה זה איזה ילד צוציק בן 18 שהגיע משום מקום ועושה לכל העולם טרור בסטריט פייטר, שקודם הוא שיחק רק פה ושם באינטרנט.

מדהים אחי קיצר.

evilplate

New member
ראיתי את הכל

ולמרות שאין לי מושג במשחק ובקהילה שלו מן הסתם די נכנסתי לזה :)
&nbsp
ברווור שהייתי בעד היפני, גם אהבתי הרבה יותר את המשחק שלו שנראה מלהיב בהרבה (אבל אולי זה קשור יותר לדמות שלו מאשר לסקילס?) וגם כמובן הסיפור שלו שהוא רודף שנים אחרי התואר הזה וכל האמוציות שלו סביב זה, מי ההזוי שיהיה בכלל בעד האמריקאי הצוציק במקרה הזה חחחח
&nbsp
עוד יהיו לו הזדמנויות אם הגיע בגיל 18 כבר למקום השני ב EVO, אני תמיד בעד הוותיקים (גם כשהם נראים צעירים יותר בגלל שהם יפנים ;))
&nbsp
אגב הבחנה מעניינת שמדגישה את ההבדלים במובן מסויים בין המנטליות האמריקאית לשלנו, אתם יכולים לדמיין בכלל טורניר כזה שמתרחש בארץ עם מועמד ישראלי שמגיע לגמר ובו צמד השדרנים הישראלי אשכרה שומר על אובייקטיביות ואפילו מעודד ומתרגש ככה מהמועמד הלא ישראלי? אין מצב שבעולם ולא משנה בכלל מה הוותק שלו והסיפור שלו, הם היו מתאחדים לגמרי עם המועמד המקומי וכל המקצועיות והאובייקטיביות היו נזרקים מהחלון.
&nbsp
לעזאזל אפילו במשחקים בינלאומיים כשמשחקת קבוצה שכולם בארץ כולל השדרנים אוהבים כמו בארסה הרבה פעמים הם זורקים את האובייקטיביות מהחלון אז ברור שבמשחק שבו משתתף ישראלי אין בכלל סיכוי.
&nbsp
לא אומר אגב אם זה טוב או רע, סתם משעשעים אותי ההבדלים בין המקצוענות בכל מחיר שיש לאמריקאים לבין השכונה והפטריוטיות הישראלית :)

השדרנים מדהימים, אבל האמריקאים גזענים ששמחים שכושי הפסיד.

ליפני לדעתי. כשראיתי את השידור החי ביוטיוב הגזענות של האמריקאים הלבנים היתה לא נורמלית, כל מיני הערות כמו "שחורים השתלטו על SF*או שדיברו על כמה שהוא שחקן חרא.

אגב אני לא חושב שאני איזה גזען כמהום אם אני קורא לו כושי כי אני לא מנסה להעליב בכינוי הזה.

אבל לעניין כן השדרנים עצמם מעולים. שניהם באמת עוקבים שנים אחרי טוקידו (היפני) ומחכים שנים לראות אותו לוקח את EVO.

טוקידו היפני נחשב לאגדה במשחק הזה, אבל גם תמיד ירדו עליו והפכו אותו לבדיחה על חוסר היכולת שלו לקחת את האליפות בEVO במשך שנים.

הניצחון שלו מדהים גם כי מאז שSF5 יצא היתה הרגשה בלתי מעורערת שהיפנים לא טובים במשחק הזה כמו האמריקאים, וטוקידו מחזיר ליפנים את כבודם ומעמדם במשחק הזה :)

אני מסכים שטוקידו שחקן שהרבה יותר מלהיב לצפות בו מהאמריקאי הצוציק, לדעתי זה סגנון המשחק הפלאשי והראוותני שלו שמלהיב אותך (ואת כל מי שצופה בו)

הוא תמיד שואף להיות כמה שיותר פלאשי :)

בכללי הקריינות גם מעולה, השדרנים מעולים והאהבה שלהם למשחק מדבקת.
אחד השדרנים בכה באמצע השידור אבל לא מראים את זה בסרטון הספציפי ששמתי ובערוץ הספורט האמריקאי היה עוד שדרן שבכה בשידור מההתרגשות.

בכללי מה שריגש אותי היה לראות בן אדם בן 32 (היפני) אמנם אגדה במשחק הזה, אבל עדיין מנצח ילד בן 18 שנחשב להכי טוב בעולם נכון לעכשיו.

כאילו בן אדם בן 32 שבמונחים של קורדינציה וכושר זה כבר אדם די מבוגר.
יש פה את המסר הנפלא הזה בעיני, ש"זה לא הגיל זה התרגיל" וזה מה שכל כך יפה כאן :)

ברור שאצלנו אנחנו לא יודעים להיות אובייקטיבים חחח, אם היינו מפסידים אליפות בSF5 השדרנים הישראלים היו מאשימים את קפקום שהם עשו nerf לדמות של השחקן הישראלי מתוך אנטישמיות
.

(לא שחסרים לנו כשרונות מדהימים בSF יש לנו שחקנים באמת מדהימים בSF לדעתי,הבעיה שלנו היא שהרוב בארץ מעדיפים פרו ופיפא כידוע לך ויש גבול לכמה שמשחקים באונליין יכולים לדחוף אותך קדימה צריך קהילה על רמה מאורגנת באופליין :)

זה מזכיר לי שעשיתי לפני כמה שבועות סט של 5 משחקים עם ישראלי מדהים שהוא איזה דירוג 40 באונליין העולמי א יותר , הוא בדרגת מאסטר שזו הדרגה הכי גבוהה כרגע, הוא לחלוטין ברמה לEVO ויותר טוב מרוב האנשים שהלכו להתמודד וברור שהוא קרע אותי 5:0 :)

evilplate

New member
תודה על שיעור ההיסטוריה הקצר :)

את האמת זה מצב קצת בעייתי, עכשיו שאמרת לי על כל הגזענים בצ׳אט ברור שבא לך להיות בעד השחור כדי לסתום לחארות האלה את הפה, מצד שני הסיפור של היפני הרבה יותר מרגש ויותר מגיע לו. גם אין מה לעשות אנחנו בגילנו תמיד נוטים לטובת ה״זקנים״ שמוכיחים שאפשר להיות תותח גם בעשור הרביעי, הרבה בגלל זה גם שמחתי מהקאמק של פדרר לטופ של הטניס העולמי בגיל 35 :)
&nbsp
אז אני לגמרי בעד שטקאדו ניצח אבל יהיה נחמד אחרי שיפרוש שהבחור השחור יקח איזה כמה שנים רצוף דווקא כדי לעצבן אותם.
&nbsp
ולישראלים גם יש פוטנציאל בתחום אם נועם גת מטקן הוא אינדיקציה, הבנאדם היה אלוף אירופה ושלט בארץ ללא עוררין עד שהחליט לעזוב מחוסר אתגר ושיעמום (וצבא אני מתאר לעצמי) מרוב שלא דגדגו אותו פה, גם בפוקר שומעים לעיתים קרובות על ישראלים תותחים. אם היתה פה את התרבות הזו של הספונסרים והקהילה וכל התשתית הזו שדוחפת אנשים להתמקצע אז מי יודע אולי היו גם ישראלים ב EVO שהיו מגיעים רחוק.

כן פדרר האגדה הזה, איזה קאמבק מטורף :) ואגב נועם גת.

עליו בדיוק חשבתי שטוקידו לקח את הגמר ועל הקאמבק שלו.מי יודע אולי הוא היה השראה לטוקידו אפילו.

הוא בהחלט נותן מוטיבציה שגם זקנים כמונו יכולים עדיין להצליח חחח.
אומרים הרי שהמוח בשיאו מבחינה מוטרית קוגנטיבית בגיל 26 ופדרר ואחרים כל הזמן מוכיחים כמה תיאוריות והכללות הם בסופו של דבר רק תאוריות והכללות.

בנוגע לנועם גת כן, ממה שאני זוכר הוא קרע ליוצר המשחק בנאמקו את הצורה בטקן 4 והיתה לו גם כניסה לאליפות בקוריאה אם אני לא טועה, אבל הוא לא ממש יכל להתפתח כאן כי האונליין לא היה קיים לצערנו.

ממה שאני זוכר אח שלו והוא היו ברמות אחרות.
(זה מה שאני כותב היום, אבל שהייתי צוציק הייתי מתרברב שאני יכול לנצח את נועם גת בלי מאמץ חחחח אני זוכר שכתבתי את זה פעם גם לנועם בעצמו וזה היה משעשע אותו )

כמובן שלא תפסתי בכלל כמה נועם גת תותח וכמה אנחנו נובים חחח.
לפני שהאמריקאי יקח כמה שנים של אליפות בEVO אני עדיין רוצה לראות את דיאגו אומהרה לוקח את EVO כמה פעמים.הוא בן 35 בגיל של פדרר בעצם.
ואני רוצה לראות אותו מראה לכל האמריקאים הצוציקים מאיפה משתין הדג :)

כשהייתי בצאט הזה של סטריט פייטר היו אגב טרולים גם שאמרו שמשחקי מחשב הם לא באמת ספורט וכל המתחרים הם חסרי חיים עצלנים ומכורים.

איזה עצוב שאנשים חושבים דבר כזה על ענף שהוא ספורט מובהק.
ספונסרים? יש בSF ובמשחקי מחשב ספונסרים לשחקנים.
שידור בערוץ הספורט הנחשב בעולם? יש שידור.
פרס כספי יקר ערך? יש פרס של עשרות אלפי דולרים בשנה.
אפשר להשתפר בביצועים דרך אימון ותרגול- כמו כל ספורט -יש.

יש תרגילים ומהלכים שלא כל אדם מסוגל לבצע? יש.

הזויים :)
הכי מרשים ש100 אלף אנשים צפו בשידור של הגמר הזה בערוץ הספורט האמריקאי בערב שמשדר את פרק הבכורה של העונה של משחקי הכס וזמני השידור חפפו.

evilplate

New member
זה באמת קצת בעייתי להגדיר מה זה ספורט

הייתי מקבל בהגדרה משהו שדורש פעילות גופנית אבל יש ענפי ספורט שלא כוללים ממש פעילות שכזו כמו שחמט למשל.
&nbsp
לדעתי זה מאוד פשוט ולא צריך להכנס ליותר מדי הגדרות, אם האנושות קבעה ששחמט זה ספורט אז אין שום מניעה שמשחקי וידאו גם לא יהיו, חד וחלק.
&nbsp
מה שכן צריך לאמר את האמת שבמשחקי מכות כל בנאדם יוכל לבצע את התרגילים והמהלכים האלו עם טיפה אימון והתמדה, זה לא שפיזית כל כך קשה ללחוץ על הכפתורים כמו שהם עושים, העניין זה להביא אותם לפועל בזמן קרב אמיתי שעושה את זה לקשה מאוד, וכמובן החוכמה הגדולה זה הטיימינג של הכל, מתי להשתמש במה, וכל העניין של לקרוא את היריב שמולך.
&nbsp
יש במשחקים האלו הרבה יכולות שבאות לידי ביטוי, מספיק כדי שנאמר שזה ספורט כמו ענפי ספורט מנטאליים אחרים שלא מעורבת בהם פיזיות.
&nbsp
אה ואם כבר הזכרת את דאייגו, הוא משחק בסטריט 5? איך בכלל הקריירה שלו הולכת לאחרונה אתה מעודכן?
&nbsp
יהיה נחמד אם יוסיף עוד קצת כבוד לזקנים P:
&nbsp

אחי אני אישית לא בטוח שזה נכון שכל אחד יכול לבצע את

כל התרגילים. אני יכול להסכים לגבי SF5 ששם באמת קפקום עשו מאמץ עילאי
שכל אחד יוכל לעשות את כל התרגילים עם מאמץ והתמדה כמו שאמרת.

אבל במשחקים הקודמים SF4 וSF3 (עם הParry האגדי ההוא של דאיגו.)
קשה לי מאוד להאמין שכל אדם מסוגל לעשות את זה.יש פה יכולת ביצועים וקורדינציה שהיא חבל על הזמן.

אחד הסיבות שג'סטין המסכן לא ידע להגן מול דבר כזה, היא שאף אחד (כולל דיאגו עצמו) לא ידע שמה שדיאגו עושה כאן הוא אפשרי טכנית, ובזמן הזה כבר היה מדובר במשחק בן 7 שנים בערך.

בSF4 יש קומבואים מטורפים שחלון ההזדמנות להשלים אותם הוא כל כך קטן ומהיר שאפילו שחקנים מקצוענים היו שוברים לעצמם בטעות את הארקייד סטייק
בניסיון לבצע אותם וכמובן שהמקצוענים התעסקו במציאת כל מיני שיטות להגברת ההצלחה של הביצוע.

בSF5 כמו שאמרתי באמת נעשה מאמץ לקצר מאוד את הגודל של הקומבואים ולהביא אותם למצב שכל אחד שיתמיד מספיק זמן יוכל מתישהו לבצע אותם ונשארנו כמובן כמו שאמרת עם קריאת המוחות כמו בשחמט וכו' וביכולת לבצע קומבואים תחת לחץ.

(והנה אנחנו רואים שגם עם הקומבואים הפשוטים שחקנים נכשלים לפעמים)

לדעתי לא מן הנמנע שקפקום פישטו את המאמץ הנדרש מהקומבאים לא רק בשביל הקהל הרחב, אלא גם בגלל כמובן שהשחקנים המקצוענים מתבגרים.

כי הנה אנחנו רואים שאפילו בSF5 זה קשה.

בנוגע לדיאגו, כן הוא משחק בSF5 כמובן ברור :) הוא פשוט לא הגיע לגמר כי ג'סטין (היריב הנצחי שלו מהקליפ של SF3 ) הביס אותו בEVO ושניהם לא הגיעו לגמר השנה :)

אגב זה עוד משהו מדהים בנוגע לטוקידו.

דיאגו בדרך כלל משחק עם ריו, אבל השנה בגלל שקפקום החלישו מאוד את ריו, דאיגו עבר לguile.שהיא אחת הדמויות הכי top tier במשחק.

הרבה יותר מאקומה (הדמות של טוקידו) אקומה הדמות של טוקידו נמצאת כרגע במקום די נמוך בTop tier ולכן המנהל של טוקידו שאל אותו אם הוא בטוח שלבחור באקומה בSF5 זה נכון עבורו וטוקידו רק ענה "סמוך עלי"

וממש לפני כמה ימים טוקידו אמר שהאהבה שלו לאקומה (הדמות שלו)
היא זו שלדעתו הביאה לו את הניצחון.
הרצון הזה לנצח עם הדמות שאוהבים.

דייאגו עדיין מדהים בSF5 הוא עדיין טורף אנשים בטח אחרי שהוא עבר לguile שכאמור הוא TOP tier אבל כבר רואים עליו את סימני הגיל וגם הוא עצמו דיבר על זה שהוא ימשיך להתחרות כל עוד הוא ירגיש שהוא יכול להציב תחרות לצעירים אבל כשהוא לא יוכל הוא יפרוש בשיא, אלה המילים שלו :)

אני בהחלט מאמין עליו שנראה עליו קאמבק שיזכיר את פדרר המון אנשים יורדים עליו "כלב זקן " "לך הביתה" וכו'

אבל אלה אנשים שלדעתי לא יודעים על מה הם מדברים.דיאגו היה הכי טוב בעולם גם בSF2 גם בSF3 גם בSF4 גם במשחקי הצד כמו משחקי האלפא.

היו בהיסטוריה אנשים שהגיעו לרמה שעקפו את דיאגו במשחקים ספציפים
נגיד היה שחקן שהיה יותר טוב ממנו בSF3 ספציפית.

אבל מעולם לא היה שחקן סטריט פייטר שהיה אלוף עולם בכל משחקי הסדרה כל כך כך הרבה פעמים כמו דיאגו.

והנה למשל השחקן שהיה יותר טוב מדיאגו בSF3 כמובן לא מצא את עצמו בSF4 או SF5 (או הקודמים) בעוד דיאגו שלט בSF4 בצורה בלתי מעורערת.

עד 2016 עד היציאה של SF5 הוא עדיין היה השליט הבלתי מעורער של SF4
ולסכם את זה.

לא סתם טוקידו אמר "לא משנה מה דייאגו הוא עדיין המורה שלי" :)

evilplate

New member
מכיר את הסרטון האגדי הזה כמובן :)

וגם בלי להבין כל כך במכניקות של סטריט ועד כמה הפרי הזה נחשב לקשה זה נראה מטורף בלי קשר ובשילוב עם הצהלות מהקהל זה ללא ספק אחד מסרטוני הגיימינג התחרותי הכי גדולים שיש.
&nbsp
ולא ידעתי שהיוצרים של הסדרה הכניסו קומבואים כל כך מסובכים לתפעול מהבחינה הזו שגם מקצוענים מתקשים איתם, חשבתי שכל קומבו עם קצת אימון אפשרי ללימוד לפחות במצב רגוע של נגד בוט, ברור לי שבתחרות זה משהו אחר לגמרי (כמו שלשחקני כדורסל באימון זה די פיס אוף קייק לקלוע בקלות אבל בתחרות יכולים לפספס לייאפ) אבל אני מופתע לגלות שהיוצרים ככה רצו להקשות איתם.
&nbsp
והסיפור עם טוקידו ששיחק עם הדמות שאהב למרות שלא נחשבת חזק ממש, ממש זכייה מתוך סרט ככל שמתוודעים לעוד ועוד פרטים עליה :)

הנה תראה למשל ארקיד סטיק שנשבר לשחקן בEVO 2015 אחי.

בSF4
בגלל השיטות האלה שהם ממציאים כדי שהקומבואים לא יכשלו להם.
מה שתיארת הוא מאוד נכון לSF5 שם באמת עם קצת אימון אתה יכול ללמוד הכל בטח שעל בוט :)

כשSF5 רק יצא חלק מהמקצוענים אשכרה התמרמרו שעכשיו הם מרגישים שאי אפשר להבדיל בין אלוף עולם לשחקן ממוצע כי כולם עושים את אותם קומבואים.

אבל כמובן שSF5 נשאר תחרותי מאוד, פשוט הפוקוס עבר, מיכולות פיזיות ליכולות של קריאת היריב :)

אז בקיצור זה לא שאתה טועה אבל אתה מתאר טוב את SF5 ופחות את הSF הקודמים.

הקומבואים היו קשים כי מדובר על חלון הזדמנויות ממש קטן ומטורף להשלים קומבו, וגם אחרי אימון מאסיבי זה היה לא נדיר להפיל אותם.

אני חושב שקפקום רצו לשמור על האלמנט הספורטיבי אבל אני חושב שאולי בגלל שזה כבר הגיע למצב של סטיקים שנשברים ואנשים מהקהל הרחב שנרתעים להיכנס למשחק, אז זה הוביל לשינוי מנטלי עם SF5.

אבל כמו שאמרת יש הבדל עצום בין לעשות קומבו על בוט שלא מגיב לך, בין לעשות קומבו על יריב אנושי שיודע, איזה פתיחות אתה צריך למצוא בהגנה שלו
בשביל שהקומבו יצליח, וכמובן לזהות במהירות כשלים בהגנה על יריב אנושי.

אלה דברים לא פשוטים.

אבל הנה גם עם SF5 שקפקום הורידו משמעותי את הקושי עם הקומבואים
אתה עדיין רואה את אותם אנשים שולטים גם בSF5, דיאגו, טוקידו כל מי שתמיד שלט בSF.

זה רק מראה איך מעבר לפיזיות והאימונים יש כאן גם יכולת מדהימה של קריאת מוחות וזה לא משנה כמה קפקום יורידו את הקושי עדיין יש את הקושי המנטלי.

evilplate

New member
זה באמת מדהים עד כמה הפקטור המנטלי חזק

שמדובר באותם אלופים ואותם אנשים שמנצחים למרות שאין קושי מיוחד להוציא את הקומבואים שלהם, זה נטו יכולת לקרוא את היריב שלך כמו שצריך ולתפקד תחת לחץ וזה שמדובר באותם אלופים תמיד רק מוכיח עד כמה זה סקיל מטורף ולא מובן מאליו. איך אפשר לאמר שזה לא ספורט :)

מישהו 2

New member
אתם מגזימים לגבי הגיל

ברור שאפשר להיות תותחים בייחוד כשמדובר במשחקי מחשב, בכל גיל. וגילאי 30-40 זה עדיין מאוד צעיר ואין סיבה לא להיות תותח באיזשהו משחק אם מספיק אוהבים ומשקיעים בו.
&nbsp
אני לא מסוגל לראות בהבדל בין בן אדם בגיל 18 לבן אדם בגיל 30 בתחום כזה זה לא נכנס למשוואה בכלל

למעלה