בסדר אבל העדכון לפריימרייט רק מראה שהמשחק
לא יצא במצב אופטימלי, אולי את זמני טעינה יותר בעייתי לתקן מבחינת איך שהמשחק תוכנת לקונסולות קשה לאמר מבלי שיש לנו ידע בזה אבל זה שתיקנו את הפריימרייט וטונה של דברים אחרים רק מראה שהמשחק ממש לא פותח בצורה אידיאלית לקונסולות.

וסלח לי אבל הוא כן נראה *הרבה* יותר יפה אם משווים את גרסאות הקונסולה, יש לי את המשחק הזה, הצמחייה בוויצ׳ר 3 די על הפנים, האיכות תמונה בינונית מאוד בהשוואה למשחקי פס4 אחרים (כמובן שבזמנו ביחס לפס3 זה היה נראה חלק מאוד), האנימציות די פח. כן יש המון פרטים את זה אי אפשר לקחת לו אבל מבחינת רמה גראפית של מה יותר יפה בעין זה לא בר השוואה. הוריזון ממה שראיתי בגיימרסייד גם יותר יפה מגרסת הפיסי של הוויצ׳ר 3 (ב 1080P כמובן, לא ראיתי 4K כי אין לי מסך כזה) אז בטח שהוא מפרק את גרסת הקונסולות.

בעניין מורכבות העולם, אני אתן לוויצ׳ר עיר מרשימה בהרבה מבחינת מורכבות בגלל נוביגרד (למרות שהמשחק נראה הכי מכוער באיזור של העיר), בהוריזון ממה שראיתי הערים די בסיסיות ויותר קרובות לעיירות הקטנות שבוויצ׳ר, אבל הטבע עצמו וכל הסביבות הרבות שמחוץ לעיר הגדולה? מה בדיוק יותר מורכב שם? איו לוויצ׳ר יתרון שם.

מבחינת מערכות, זה רק עניין של גיימפליי שונה, לא הבנתי איך זה שהוויצ׳ר משחק RPG יותר רציני אמור להשפיע מבחינה טכנית, מה הקשר בין מכניקה של כובד מטען לזה שהמשחק יהיה יותר כבד על המערכת? אתה רוצה לאמר לי שזה מעמיס על ה CPU לחשב אם לגראלט יש כמה קילוגרמים מיותרים? זה בערך חישוב ברמה של מחשבון אחי.
אל תעשה מזה משחק RTS עם איזה 1000 משתנים שצריך לחשב בו זמנית.

ברור שאם גרילה היתה רוצה אז היו גם שיקויים ומשקל וכל המכניקות האלו בהוריזון אבל הם הלכו על גישה של אקשן RPG יותר קליל, לא ברור לי למה מבחינה טכנית המכניקות האלו מעמיסות בכלל, נראה לך שאין מספיק זיכרון או וואטאבר כדי לרנדר כמה שיקויים ולהוסיף כמה תפריטים שיתנו לך לערבב אותם בהוריזון?

שוב לא מבין את הקשר, מבחינת מכניקות גיימפליי הוריזון עם מערכת קרב הרבה יותר מורכבת ומגוונת עם אויבים (ממה שראיתי עד לאיפה שהגעתי בוויצ׳ר) הרבה יותר מרשימים עם סקייל גדול. והכל מלוטש ונראה פצצה ברמה שבטח רודפת את CDP בסיוטים שלה.

אולי הייתי נותן לוויצ׳ר את כל הפריטים המטומטמים שמרנדר כמו עופות גבינות, ספרים ודברים שונים אחרים (שחוזרים על עצמם בלי סוף וסתם מעיקים מבחינתי) שחסרי תועלת לרוב שאתה מוצא בכל מני בתים, אולי השטויות האלה מעמיסות על הזיכרון, גם אם כן אני חושב שאז מדובר בסדר עדיפויות שגוי אם אתה בא לאמר לי שזה המחיר שצריך לשלם כדי שגראלט יוכל לאסוף תפוח לתיק - משחק שנראה ומרגיש איזה חצי דור מתחת מהוריזון, אז וואלה זה הכי לא שווה את זה.

לי ברור שבמקרה הזה מדובר במפתחת יותר מוכשרת טכנית עם מנוע מעולה שבנתה במיוחד, שהצליחה להוציא את המיץ לפס4, זה הסיפור יותר מכל תירוץ של מכניקות גיימפליי נוספות שמתבטאות בעוד כמה תפריטים וכו׳.