אביזרים שימנעו שיכחת ילדים במכונית

יסמין43

New member
לדעתי, בגלל ההמלצה (השגויה) לקשור ילד מאחור -

קורה להרבה הורים אחראים וטובים שהילד נרדם שם מאחור, ומאחר שהם עושים במקביל עוד דברים, ו/או הם אחרי לילה ארוך של שמירה (כמו ששמענו), קורים היסחי דעת מצערים.
לא מתפקידנו לשפוט. מתפקידנו (החברתי) להציל ילדים. ולא משנה איך ומה.
את יודעת מה, גם אם נצא מנקודת השקפתך ומדובר בהורים לא אחראים, הילד הוא שמעניין אותי, ואת מותו אני מעוניינת למנוע.
בקישור שצירפתי יש (בין השאר) פירוט של כל אביזרי הבטיחות הקיימים כיום בנושא.
אין לי פה עניין אישי. אך ורק אכפתיות ורצון למנוע את התופעה, מאחר שמשרד התחבורה יושב על התחת השמן שלו ולא עושה כלום.
אני מציעה שבכל זאת תפיצו את הקישור. אם בכך נציל אפילו ילד אחד - עשינו משהו.

תמרי1008

New member
סליחה, אבל אחרי לילה ללא שינה

אדם אחראי לא צריך לנהוג בכלל.
באותה מידה הוא היה עלול להירדם על ההגה ולהרוג ילד של מישהו אחר.
אני בהחלט חושבת שיש כאן חוסר אחריות של הורה, ומצד שני ממש לא חושבת שענישה תעזור (אין עונש גרוע מאובדן ילד. קשה לי להאמין שענישה מחמירה להורים ששכחו את ילדם ברכב תרתיע מישהו יותר). אני בהחלט מסכימה שצריך להכניס אמצעי בטיחות חובה לכל רכב שיש בו ילד. פשוט כי אין למדינה דרך "לסנן" ולהפריד בין ההורים שלהם זה עלול לקרות לאלו שלא.
ולא, זה ממש לא יכול לקרות לכל אחד. אני מרשה לעצמי לומר את זה כאדם מפוזר ביותר. הרבה דברים אני מסוגלת לשכוח מאחור. לא את הילד שלי.
עם כל הרחמים לגהינום שהאבא הזה עובר ויעבור כל חייו, אי אפשר לפטור אותו מאחריות ולומר שזה יכול לקרות לכל אחד.

KallaGLP

New member
לדעתי זה לא כל כך פשוט.

"אחרי לילה ללא שינה אדם אחראי לא צריך לנהוג בכלל." אני לא חושבת שיש מישהו שנהנה או מעדיף לנהוג אחרי לילה ללא שינה. אך החיים הם לא כאלה פשוטים. מה יעשו, למשל, הורים לילד קטן שלא ישן בלילות במשך תקופה ארוכה, ואשר חייבים לעבוד ולהתפרנס? אי אפשר בכל פעם שלא ישנים בלילה פשוט להחליט שלא הולכים לעבודה או לעניינים אחרים וחשובים שנקבעו מראש. אם זה קורה פעם ביובל - מילא, אך לרוב האנשים עייפות היא חלק מהחיים ואין להם את הלוקסוס לא לנהוג כלל כשהם עייפים. יש גם עייפות מצטברת על פני חודשים ושנים. אי אפשר לעצור את החיים בגללה.

תמרי1008

New member
לא מדובר כאן על סתם עייפות

יש הבדל בין "לא ישן טוב" ל"לא ישן בכלל" במסגרת עבודתו. שומר לילה - לא ישן בכלל, כל הלילה, זה מצב נתון שידע עליו מראש ומתפקידו להתכונן לכך.
רובנו כהורים מתפקדים שנים בחוסר שינה מצטבר. גם אני. ובוודאי שיש חודשים ושנים של שינה לא טובה ואי אפשר לעצור את החיים בגללם, ולא נפסיק לעבוד בגלל זה, אבל אחרי לילה ללא שינה כלל - אפשר לקחת מונית או אוטובוס לעבודה או לבקש מבן הזוג להסיע. לנהוג ללא שינה זה כמו לנהוג תחת השפעת אלכוהול, רק שלצערנו זה לא אסור לפי חוק ואי אפשר בהכרח לבדוק את זה.

KallaGLP

New member
שוב, הבעיה היא לא במצב כזה

אלא במצב של עייפות וחוסר שינה מצטברים מהסוג ה"רגיל". הם עלולים להשפיע מבלי שבכלל נרגיש בכך.

אמפתיה4

New member
יש טעות יסודית בטיעון שלך

באותה מידה אסור לי לנהוג בערב בסוף יום העבודה שלי כי כל היום הייתי ערה. את שוכחת שאדם העובד בלילות ישן בימים...

לא מסכימה איתך

המסר שעובר כאן, גם אם את לא מתכוונת אליו, הוא שיש איספור תירוצים לעוולה ופשע כזה שיקרה

כמו כולם גם אני וגם כל מי שאני מכירה, עסוקים עמוסים טרדות היומיום מתרוצצות בראשנו בכל רגע נתון, אבל כל אחד מאיתנו יודע להשאר אחראי ועם האצבע על הדופק.

לא אמרתי לי זה לא יקרה ולא התקנתי סורגים בחלונות
לא אמרתי זאת כשלא הנהגתי נוהל חגירת חגורת בטיחות
לא אמרתי את זה תוך השארתו ברכב עם האייפוד כשאני קופצת לקנות חלב
אמרתי את זה לגבי לא לשכוח את הבן שלי במושב האחורי!!
בחיי שאני לא מצליחה להבין או להכיל את הסיטואציה בה אתה יוצא מהרכב בלי הילד שלך. אבא אמא סבא סבתא זה ממש לא משנה. אין תירוצים ואין הבנה או הקלה מבחינתי.
ורשימות של אמצעים ודרכים שלא לשכוח עם בקשות להפיץ מעוררות בי חלחלה. יש בהן את אותו המסר של הקלה במעשה הנוראי הזה

KallaGLP

New member
אין תירוצים ואין הבנה

וכשמקרה כזה קורה אני הראשונה שנגד להתייחס אליו בסלחנות. אבל זה לא סותר נקיטת כל אמצעים האפשריים, כולל אמצעים לתזכורת. נהפוך הוא.

אבל טליה המקרים האלו קורים בין אם אנו סלחנים

או לא.
והם לא קורים פעם בשנה או פעם בעשור, הם קורים כרגע כמעט מדי יום ברמה זו או אחרת, וחיי ילדים רכים נפגעים או מסתיימים בעטיים.
אז אולי פחות רלוונטי לגנות ולומר "לי זה לעולם לא יקרה" אלא יותר רלוונטי לחשוב איך שלא יקרו עוד מקרים כאלו אצל אלו שזה כן עלול לקרות אצלם.
רק כדי שמקרים נוראיים כאלו לא ישנו.

בעבודתי למדתי מזמן לא לשפוט הורים שהחלטותיהם או רשלנותם פוגעת בחיי ילדיהם, לפעמים לתמיד, כי מתוך עמדה שיפוטית כזו אתה לא באמת עוזר להם להיות שם עבור ילדיהם ברגע הצורך. אני מדברת על הורים מזניחים, מרעיבים, מכים, מקיימים יחסי מין, אינם נותנים את התרופות הדרושות ועוד ועוד.
מתוך עמדה לא שיפוטית הרבה יותר קל לחשוב איך להכנס לראש של ההורה כדי להציע לו עזרה, כדי לגייס אותו לאסטרטגיה חדשה על מנת למנוע פגיעה נוספת בילדו.

יסמין@

New member
כשמדובר

ב"הורים מזניחים, מרעיבים, מכים, מקיימים יחסי מין, אינם נותנים את התרופות הדרושות ועוד ועוד" - לדעתי צריך להציל כמה שיותר מהר את הילדים/ות!

בדיוק!

וכמו שלא אטיף להורים נורמטיביים לא לקיים יחסי מין עם ילדיהם
כך לא מקובל עלי שמציפים את הרשת עם הצעות איך לא לשכוח ילד ברכב

להורה נורמלי זה לא יקרה!
וכל מה שקורה כאן זה המעטה ברשלנות ובהזנחה

year of the cat

New member
זה לא דומה

אלה דוגמאות להורים שפוגעים בילדיהם בכוונה תחילה
כאן מדובר על פגיעה לא בכוונה

fatfat

New member
טליה כל ההורים שזה קרה להם היו הורים

נורמאליים ונורמטיביים.

fatfat

New member
להשאיר אותו ברכב עם אייפוד

כשאת קופצת לקנות חלב מבחינתי זה כמו לשכוח אותו ברכב. ומה אם חלילה בעת הקפיצה שלך יבואו גנבי רכב ויגנבו את הרכב כשהוא בפנים. וזה לא הזוי. זה קרה כבר כמה וכמה פעמים בארצנו. ומה אם חלילה יקרה לך משהו כשאת מחוץ לרכב בדרך לחנות והוא ברכב? ושוב כבר קרו דברים כאלה.

הורה צריך לדאוג להוציא קודם כל את הילד מהרכב ורק אח"כ לסגור את הדלת/ות של הרכב. ובכל זאת לא מרגישה שמסוגלת לשפוט את אלה שזה קרה להם כל עוד לא הגעתי למצבם.

חס וחלילה איך הבנת כך את דברי?

אני לא מרשה לו לשחק באייפוד תוך כדי הליכה בבית ובטח שלא ברחוב
זו אחת הדרישות החוזרות ונישנות כשאנחנו עוצרים במכולת
וכוונתי היתה שלעולם זה לא יקרה
כמו שלא יקרה שאגור בבית בלי סורגים
או שנצא לנסיעה (ולו הקצרה ביותר) מבלי שנהיה חגורים

טענתי היא שזה לא יכול לקרות לכל אחד
זה קורה לקומץ חסרי אחריות
וכל ההצעות המוזרות שעולות לרשת מעבירות מסר בעייתי בעיני שהוא הפוך לגמרי מכך

China8

New member
טליה, יישר כוח

חושבת כל כך כמוך. ובנוסף, כל ההגדרה הזו של ״משפחה נורמטיבית ונורמלית״ נראה לי שאבד עליו הכלח. כל אחד שאינו בספקטרום העברייני נקרא כיום נורמטיבי. אני תומכת בדעתך שמדובר בהורים חסרי אחריות שקשה לי לכנות נורמטיבים. הדיון הזה קשה לי וגם כל העצות והכתבות הנלוות.... לא מסוגלת לדון ולהתווכח על דברים שנתפסים בעיניי כאחריות הורית בסיסית. ישמור השם לאן הגענו.

למעלה