אביזרים שימנעו שיכחת ילדים במכונית

KallaGLP

New member
ואגב, זה שאנשים הרבה יותר תלויים היום

בטכנולוגיה זה תהליך בלתי נמנע, לטוב ולרע. מישהו יכול היום לתאר עולם בלי מחשבים? כולנו תלויים בזה וזה מאפשר לנו לעשות דברים שבעבר לא היו אפשריים. וזה נכון גם שהרבה פעמים טכנולוגיה מצילה חיים (קוצב לב, ניתוחים, אזעקות חירום לקשישים וכו') ושבלי הטכנולוגיה הזאת האנשים האלה פשוט היו מתים. פעם לא היו כלל מכוניות ורוב האנשים לא רק שלא ידעו לקרוא מפות, אלא היו בכלל אנאלפבתים. מצד שנים, רבים מהם מעולם לא יצאו מתחומי הישוב שלהם. אז נכון, היום יש להם ג'י.פי.אס ואשרי וטוב להם. לצערנו אנחנו לא חיים בעולם מושלם ואוטופי.

Daria34

New member
סליחה, יש לי שאלה אין חוק שאסור

להשאיר ילדים עד גיל מסיום באוטו לבד בישראל?
לא מבינה איך בן אדם שוכח שהוא הכניס ילד לאוטו.
מדובר פה בתינוק/ת שנעשתה פעולה של קשירת חגורות
כמו שצריך של הכסא בטיחות שאליו הוכנס/ה.
אני לא יכולה להסכים שזה יכול לקרות לכול אחד אבל עונש הם כבר
קיבלו נכון אבל יש פה הזנחה פושעת שגרמה למוות יש בהחלט לתת דין
על זה.מצטערת אב ששכח את הילד שלו באוטו לא הייתי סומכת עליו בכלום
אחרי זה.

נוני 75

New member
כל הפתרונות הטכנולוגיים

פשוט יקחו את האחריות מההורים. להבדיל היום אנחנו סומכים על הג'י -פי'-אס שיביא אותנו לדרכנו
מחר נסמוך על חיישנים שיזכירו לנו להוציא את הילד מהאוטו ,על מכשירים מצפצפים
ועכשיו גם מנסים לגייס את הגננות והמורים לוודא שהילד מגיע לבית הספר /לגן -מדוע הם צריכים להתעסק בכך? האחריות שלהם היא בתוך הכיתה/גן
אולי הם גם יסיעו אותם?

year of the cat

New member
אז איך ההורה אמור לדעת שהילד הגיע?

ש 30 הורים יתקשרו כל בוקר? זה יהיה לגננת נוח?

כי הוא הביא אותו?

עברו הימים בהם ילדי גן הלכו ברגל מהבית לגן לבדם, כפי שהיה כשאני הייתי ילדה. היום הורים מביאים את הילד לגן, ככה שאין הם זקוקים לטלפון מהגננת לספר להם שילדם הגיע/לא-הגיע לגן (לא שאי אז טלפנו להודיע להורים). לעומת זאת, במקרים המועטים יחסית בהם הילד לא הגיע לגן, הגננת יכולה להתקשר לברר מדוע ילד לא הגיע לגן (לא שזה נראה לי פתרון רצוי, אבל נניח).

year of the cat

New member
לא כל הורה תמיד מביא את הילד בעצמו

לפעמים בן זוגו מביא, לפעמים יש הסעה

והגננת צריכה להתקשר לבן הזוג?!?!?!?!

גם אם בני הזוג גרושים ומסוכסכים, אין זה תפקידה, ואסור שיהיה זה מתפקידה, של הגננת לתווך ביניהם על בטיחות ילדם. אם הורה אחד כלכך לא סומך על בו/בת הזוד, שיתקשר בעצמו לגננת לברר, ושלא יתפלא איך, בעקבות בירורים שלו ושל הורים דומים לו, אין לה זמן לעשות את עבודתה ולטפל בילדים במלוא תשומת הלב.

כאשר ילד אמור להגיע בהסעה לגן על הגננת לוודא בעצמה עם הנהג שהילד לא נשכח. אם היא לא הצליחה לוודא זאת מסיבה זו או אחרת וההורים לא הודיעו לה שהילד לא הגיע, הגיוני שהיא תברר איתם מדוע הילד לא הגיע לגן. אך ממש לא הגיוני שהיא תתקשר לכל הורה והורה של ילד בגן כדי לדווח שהילד כן הגיע. אם זה ידרש ממנה, אי אפשר יהיה להתפלא וגו'.

הורה שאינו סומך על בן זוגו/מטפלת/סבסבתא/הסעה/או-כל-אפשרות-אחרת להביא את הילד לגן שיביא את הילד בעצמו לגן ו/או יתקשר לגן בעצמו. אין זה מתפקידה של הגננת לטפל בסידורים המשפחתיים של הילד, למעט דאגה לדווח כאשר המשפחה מתעללת בילד, וגם זה לא למשפחה עצמה אלא ישירות לרשויות.

year of the cat

New member
לא אמרתי שהיא צריכה לדווח שהילד הגיע

אמרתי שהיא צריכה לברר מה קרה אם הילד לא הגיע, כמה כבר יש כאלה ביום? 3? 4?
וברור שכולם סומכים על כולם
האמהות של התינוקות שנשכחו סמכו על בני הזוג ולכן לא בדקו
טלפון מבת המשפחה שאליה היתה אמורה להגיע התינוקת יכול היה להציל חיים, אז למה לא?

ובכלל, נראה לי מאוד אנושי ונחמד אם גננת תברר מה קרה לילד מהגן שלה ולמה הוא לא הגיע

year of the cat

New member
וזאת גם לא חייבת להיות הגננת

בזמן המפגש בבוקר, הסייעת יכולה להתקשר, ממש לא יקרה שום אסון מזה
להיפך, אם 30 הורים היסטריים יתחילו להתקשר כל בוקר אני בטוחה שזה יפריע הרבה יותר

לא, כתבת:

"אז איך ההורה אמור לדעת שהילד הגיע? ש30 הורים יתקשרו כל בוקר? זה יהיה לגננת נוח?"
הווה אומר, כל הורה של ילד בגן צריך לקבל הודעה שילדו הגיע לגן. זה ממופרך, כפי שמת לב לבד.

אני מסכימה שיש מקרים בהם הגיוני שהגננת תתקשר לברר מדוע ילד לא הגיע, אך אין זה לכל ילד שלא הגיע בבוקר לגן. אלא עבור מקרים יוצאי דופן, כפי שתיארתי בהודעתי הקודמת, וכאשר ילד נעדר מן הגן לאורך מספר ימים ללא הודעה. לא כל איחור בבוקר (ואיחור קטן מאוד כבר יצור נזק גדול מאוד אם הילד הושאר נעול במכונית בשמש הקופחת) יצדיק טלפון מן הגננת, וגם לא העדרות. האחריות היא של ההורים, לא של הגננת.

year of the cat

New member
אז כנראה שלא ניסחתי נכון

אני חושבת שזה ממש לא קשה לסייעת להתקשר כל בוקר בזמן המפגש ל 3 או 4 הורים,שהילד שלהם לא הגיע ולשאול מה קרה לילד
חבל שהן לא עושות את זה ביוזמתן

משתפרת

New member
מפגש הבוקר נערך למעלה משעה אחרי תחילת הגן

ביום חמסין זה בקלות יכול להיות מאוחר מדי.

year of the cat

New member
זה עדיף על שבע או חמש שעות

חוץ מזה שלא כולם באים ביחד
היו ימים שהגענו ממש לתחילת המפגש בגן
וזה גם מעשה אנושי המעיד על אכפתיות מינימלית

KallaGLP

New member
אבל זה מאוד בעייתי.

מאיפה לגננת לדעת אם לא תגיעו כלל או שאתם סתם באים קצת יותר מאוחר?בגן שלנו, למשל, ילדים רבים היו מגיעים הרבה אחרי שעת הפתיחה. גם ב-9:00 וגם אחרי עוד המשיכו להגיע ילדים. והיו הרבה פעמים כי התעכבו בגלל תור לרופא, או כל סיבה אחרת. ויש גם הורים שמדי פעם סתם נוהגים להשאיר את הילדים ליום פינוק בבית. גן זו מסגרת פחות מחייבת מאשר בית ספר, למשל. מה, הגננת צריכה כל הזמן לספור את הילדים ולבדוק מול הרשימות מי לא הגיע? הרבה יותר חשוב שהיא תהיה מרוכזת בילדים שכן נמצאים בגן. זה התפקיד שלה. עם כל הכבוד, לילד שטרם הגיע לגן צריכים לדאוג ההורים. אני מסכימה שזה לא "יפה" אם אחרי יום-יומיים שילד לא ביקר בגן לגננת בכלל לא אכפת אם הוא חולה מה קורה איתו, אך אז ההתקשרות היא מסיבה ולמטרה אחרת לגמרי.

year of the cat

New member
היא באמת לא יודעת ולכן לא יזיק לברר

אז נגיד לה שאנחנו בדרך
לפי מה שראיתי, לפחות בגן שלנו, עד לתחילת המפגש לא מגיעים בערך 3 או 4 ילדים לא יותר מזה
לא יודעת למה זה כלכך קשה
הן עושות מספיק שיחות אישיות גם ככה, אז שיהיו כמה טלפונים להורים

כשנראה להן שהילד חולה (גם אם אין לו חום או משהו קריטי) הן לא חוסכות בטלפונים דחופים

KallaGLP

New member
כשהילד חולה זו חובתן להודיע להורים

כי אז הוא מעמיד את כל הילדים האחרים בסכנת הדבקה. וגם - כי זו אחריות ההורים לטפל בילד חולה, להחליט אם הוא צריך רופא, מנוחה, תרופות וכו' - זה לא בסמכות הגננת לקבוע דברים כאלה. הגננת מתקשרת כשנראה לה שהילד חולה בדיוק כי זו לא אחריות שהיא רוצה או צריכה לקחת על עצמה. באותה המידה שהיא אינה רוצה או צריכה לקחת על עצמה אחריות על ילד שהוריו לא הביאו אותו לגן. הטלפונים שהן עושות או לא עושות לא קשורים בכלל לעניין. אני מניחה שבעבודה שלך לא עוקבים אחרייך כדי לבדוק אם או למי את מתקשרת ומתי (אצלנו גננות בדרך כלל לא נראו עושות שיחות אישיות בזמן העבודה, אבל, כאמור, לא זו הנקודה).
ולא, לא נראה לי הגיוני בכלל שגננות יתקשרו להורים לברר אם הם בדרך, מתי יגיעו וכו'. בתור הורה גם לא הייתי רוצה לקבל טלפונים כאלה, זה סתם היה מעיק ומפריע בזמן שגם ככה ממהרים, עסוקים או עם תינוק בידיים וכו'.

משתפרת

New member
כלומר לשיטתך ביום שהגעתם לתחילת המפגש-

הגננת או העוזרת היתה צריכה כבר לברר אם לא שכחו את הילד באיזה מקום?
לדעתי- יש מקום לבדוק כשילד שמגיע בהסעה לא הגיע לגן. נכון שהנהג אמור להיות אחראי, זה לא תמיד כך. אבל בכל זאת להורים חייבת להיות רגישות יתר לבטיחות ילדיהם.

מעבר לכל שאר הדברים שנכתבו

זה לא שהסייעת יושבת ונחה לה בזמן מפגש הבוקר. יש לה עבודה לעשות, וניהול מעקב איחורים אינו חלק מאותה עבודה.

ואם מישהו הולך להתקומם על הניסוח "ניהול מעקב איחורים, - ובכן, זה מה שזה יהיה. כל מי שיאחר יזכה לטלפון מן הסייעת, וזה יגרום להתמרמרות גדולה, ויעכיר את כל מערך היחסים בין הורים לגן.
ואם מישהו חושב שהעכרת כל מערך היחסים על הגן היא משהו שכדאי לספוג, שיחשוב שוב. מערכת היחסים בין הורים-ילדים-צוות הוא הבסיס לטיפול שניתן לילדים בגן וליחס אליהם (אולי לא צריך להיות, אך מכיוון שמדובר בבני אנוש, כך זה בפועל). לא מעכירים יחסים בגן רק כי פוחדים שאולי אחד מן ההורים בגן הוא חסר אחריות בצורה פושעת (כי עם כל הכאב על ההורים שאירע להם אסון שכזה ועם כל האמפתיה לכאבם, זה מה שזה). זה מעבר להעכרת היחסים, זה זלזול בכל הורה שאינו חסר אחריות בצורה פושעת, ואלו מרבית ההורים.

ומעבר לכל, בואי לא נשכח ממה הדיון הזה התחיל ומה הוא מנסה למנוע.
השארת ילדים קטנטנים במכוניות נעולות בשמש לאורך זמן.
זהו מעשה שאינו קשור לגני ילדים, נעשה תמיד מול גני ילדים, בהקשר של גני ילדים ובשעות פעילות של הגני ילדים. הוא נעשה במגוון אירועים וזמנים. המניעה צריכה להתרכז במי שאחראי ישירות על אותו ילד במכונית, ולא על אף אחד אחר.

KallaGLP

New member
מסכימה לגמרי.

בטוח שהרבה הורים היו מתמרמרים על טלפון כזה והיו מרגישים שזה סתם מפריע להם.

למעלה