אביזרים שימנעו שיכחת ילדים במכונית

משתפרת

New member
מה זה הסיפור הזה עם הגננת/מורה?

התרחיש הבא הוא תביעה משפטית נגד מורה/גננת שלא טלפנה לברר מדוע ילד מסויים לא הגיע, או שטילפנה בהפסקת האוכל- שעתיים אחרי התחלת הלימודים (מספיק זמן כדי שפעוט יתבשל למוות במכונית לוהטת בקיץ), והאשמתה בכך שהילד מת אחרי שההורה המסור והאחראי שכח אותו ברכב...
האחריות היא של ההורים. האחריות היא של הנהג/ת. אפשר להעזר באבזרים, אבל אי אפשר לגלגל את האחריות הלאה. אגב, גם הסוללות של חיישנים הללו מתישהו יתרוקנו, ייתכן כשל טכני. האבזרים הללו הם רק עזרים, האחריות היא של ההורה!

KallaGLP

New member
לגייס גננות ומורים זה באמת לא לעניין.

האחריות היא של ההורה תמיד. אבל דרכו של ההורה ליישם את האחריות שלו היא עניינו הפרטי (כל עוד אינו עובר על החוק ואינו פוגע באיש, כמובן). העזרים לא נועדו לשמש במקום ההורים אלא רק ליתר ביטחון, כתוספת וככלי עזר. בדברים כאלה עדיף להגזים מאשר להמעיט.

מה שאני חושבת בעניין....

אלה מחשבות נוגות ביותר.
אנשים מאד נהנים לתכנן שתהיה להם משפחה עם ילדים [כי זה כרטיס ביקור רציני ביותר פה מעבר לעדות וחילוניות/דתיות] וגם....לעשות ילדים.
לעומת זאת,כשכבר הילדים מגיעים לעולם- שם יש הרבה הורים מאד נבוכים,ולא יודעים מה בדיוק"לעשות איתם". הרבה מאד מבוגרים שכחו איך זה להיות ילדים,וזאת אחת הסיבות שהם מתקשים לחבור לילדים שלהם מעבר ל"תיקתוק סדר יום".
אבל הרבה מעבר לזה,הרבה הורים ל-א מתייחסים לצערי לילד שלהם ביחס של "אני-אתה",לא רואים בילד שלהם אדם שלם אלא סוג של "זה"שצריך לנהל אותו. זה ממש עצוב אבל זה כך.במיוחד לא פשוט לי לשמוע את אלה שמדברים על הילדים שלהם עם אחרים ללא שמות ,כלומר כל הזמן אומרים"הילד" "הילדה" על ילדיהם שלהם.אני הולכת להביא את הילדה מהגן" במקום "אני הולכת לקחת את שירה מהגן".
היחס הוא קצת כמו אל חפצים ,אל "משהו" ולא אל "מישהו". חפצים נוטים להישכח ולהישמט לפעמים. כך גם ילדים-חפצים.
ובשום פנים ואופן אינני מתכוונת בכלל לאנשי הפורום הזה !

ה"תיקתוק" הזה...

מאוד מתחברת למחשבות הנוגות שלך
התיקתוק- ניהול הזה מתבטא בכל כך הרבה רבדים
עצוב

למעלה