לנשים הגבוהות של הפורום (וגם לגברים)

Berethor

New member
תשמור תבדיחות האלה לעצמך

הדעות שלי בכלל לא מנוגדות לא לחברה ולא לטבע בנושאים האלה, עובדה היא שבסופו של יום רוב הנשים לא ירצו מישהו שנמוך מהן אלא להפך, ובצדק, וזה דבר טבעי ונורמלי. אפילו הרבה מנשים כאן מודות שזה מפריע להן, אבל מנסות לשחק אותה כאילו לא אכפת להן. אתה מתעקש לא להבין שהעובדה שגבר גבוה מאישה היא מאפיין מיני, היום תטען שזה בסדר שזה בסדר שגבר יהיה נמוך יותר מחר תטען שזה בסדר שלגבר אין איבר מין גברי, זה לא עניין חברתי פה אלא ביולוגי, נקודה.

AlanSmith

New member
הוא מעניין בטירוף, מצורפת תמונה בשביל ברתור

שהאמת לא יזיק שעוד כמה אנשים יסתכלו עליה. התמונה כמובן נלקחה מההרצאה שלו.

אכן מעניין בטירוף

מומלץ לצפות בכל סדרת ההרצאות ו/או לקרוא את הספר "קיצור תולדות האנושות" (התוכן זהה ב-99.9%).
אני מאמינה שהפרק המסויים שקישרתי אליו עשוי לעניין רבים בפורום. מדובר בהמשך על מושגי הגבריות והנשיות, ובעיקר על מבחני גבריות בתרבויות שונות, וכן על סיבות משוערות להתפתחות פטריארכליה כמעט בכל התרבויות.

לגבי הסיבות לפטריארכליה

אם מישהו מתעניין, אני ממליצה בנוסף לניתוח של הררי לקרוא פוסט מאיר עיניים, שנכתב על ידי גבר צעיר בפורום פמיניזם (לא, זה לא ברת'ור... אבל גם הוא משתתף בשרשור
).

לא בהכרח..

אם כי יש בזה משהו.. מבין היונקים אני יודע שנקבות הצבוע הנקוד (ובמילים אחרות, אותם הצבועים שאפשר לראות בכל סרט על חיות באפריקה וגם במלך האריות..) גדולות יותר מהזכרים, והן באמת גם הדומיננטיות בחבורה - כלומר חברת הצבועים היא מה שנקרא "חברה מטריארכלית".

Berethor

New member
בטבע מי שגדול הוא באמת לרוב הכי דומננטי

אצל חרקים בכלל, מלכת הנמלים או הדבורים היא ענקית ביחס לנמלים או הדבורים האחרות.

זה חדש לי

(לא שזה אומר הרבה, כי קשה להגיד שאני מתמצאת בזואולוגיה.)
יובל הררי מזכיר שני יונקים מטריארכליים: הפילים והבונובו, ואצל שני המינים האלה הזכרים גדולים יותר מהנקבות.

askimosi

New member
מה שמחזיר אותי לשיר

ברתור הוא בחור חביב,שמחפש מה עדיף,אם זה לא צהוב,אדום,כנראה שזה כחול.לא תמיד הוא מדייק ולרוב אומר א.מ.ת.
לכול שאלה ובעיה יש לברתור הצעה,לא חשוב הפיתרון העיקר הכוונה.
להתפלסף הוא מעדיף,אך שולל זאת ומעיד,כי דמיון לא רב יש לו.
סטוץ זה סדום ועמורה,העיקר הכוונה.
לא בטוח מה עדיף,זאת ועוד הוא יעיד,כי לכול דבר תשובה ולברתור הצעה.
מי שלא הבין עד כה,שיפנה לכבודו

אזהרהיש להחזיק בכול בית יחד עם ערכת אב"כ, השימוש באחריות המשתמש ואחריותו בלבד.

יש לומר אמן אחרי השימוש,
אסקימוסי

טום גיא

New member
אכן ניתן לשחזר

למרות שלא התקדמתי בהכשרה הנבואית שלי יותר מדי (וד"ש למי שהמליצה לי על כך - מדוע הפסקת לכתוב כאן?) - היתה לי הרגשה שזה עלול להימחק באיזהשהו שלב ולכן שמרתי עותק לעצמי.

ברשותך אני לא אפרסם אותה כאן. בזמנו היא נכתבה כתגובה להודעה מסוימת, ובהקשר הקודם שלה, היא נראתה לי במקום. אני חושב שכאן היא תהיה סתם עקיצה מיותרת, ואני לא רואה שום סיבה טובה להתחיל את הויכוח הקודם מחדש או לריב עם גולשים אחרים. בקיצור - אם מישהו עדיין רוצה לשכור טייס חללית, ההמלצה שלי היא לפנות לנאס"א - מאז שהם סגרו את פרויקט המעבורת כנראה שהם יכולים להפנות אותך לכמה טייסים מובטלים.

למעלה