בפייסבוק
מתוך קבוצה בשם: "עובדות לא חשובות" שווה כניסה!
והנה הקטע:
הרבה מאגדות הילדים המוכרות לכולנו כיום הותאמו במהלך השנים לילדים קטנים. פעם הן היו מזוויעות והיו יכולות לגרום לצלקות נפשיות. הנה כמה:
1. החלילן מהמלין: החלילן המפורסם שחילל והוביל אחריו את כל העכברים שהיו בעיר. בגירסה המקורית תושבי העיירה סירבו לשלם לו אז הוא לקח אחריו את כל הילדים כמו שהוא הוביל את העכברים, והטביע אותם.
2. כיפה אדומה - בגרסה המקורית אין שום צייד, אלא רק זאב שמן ושבע שאכל סבתא ונכדה. לפי מקור אחר בסוף הזאב וכיפה אדומה אכלו את הסבתא ביחד, אבל אין לי את המקור לזה.
3. בת הים הקטנה - בגרסה המקורית אריאל רואה את הנסיך מתחתן עם נסיכה אחרת והיא מתאבדת.
4. שלגייה ושבעת הגמדים - במקור המלכה לא ביקשה את הלב של שלגייה אלא את הכבד והריאות בשביל להכין מהם אוכל לסעודה. היא לא מתעוררת מהנשיקה של הנסיך אלא כשהיא רכובה על הסוס שלו. (את הסיבה שהנסיך החליט לאסוף ביער גופה ולקחת אותה איתו ניתן לכם להחליט). וכמובן בסוף הטוב של האגדה מלבישים על המלכה נעלי ברזל חמות ומכריחים אותה לרקוד למוות בחתונה הגדולה.
5. היפהפייה הנרדמת - היפהפייה לא התעוררה מהנשיקה של הנסיך, אלא הוא אנס אותה, היא נכנסה להיריון וילדה תאומים. היא התעוררה כשאחד מהם מצץ לה את האצבע והוציא את הדבר שנדקרה ממנו ובגללו נרדמה. היא התעוררה ומצאה את עצמה אנוסה עם תאומים.
6. עוץ לי גוץ לי - בסוף האגדה כשבת הטוחן מצליחה לנחש את שמו של עוץ לי גוץ לי, הוא לא מתעצבן ונעלם באוויר או נבלע באדמה (תלוי גירסה) - מרוב עצבים הוא תקע את רגל ימין באדמה, הרים את רגל שמאל וקרע את עצמו לשניים. מן הסתם הוא מת.
7. זהבה ושלושת הדובים - כאן יש כמה גרסאות מקור.
• הדובים מעירים את זהבה ומתוך בהלה היא קופצת מהחלון ובורחת. הדובים מוצאים, קורעים ואוכלים אותה.
בשתי הגירסאות האחרות זהבה היא בעצם קשישה.
• זהבה קופצת מהחלון, שוברת את המפרקת ומתה.
• לאחר הקפיצה מהחלון היא נתפסת על ידי המשטרה ונשלחת למחנה "חזרה למוטב".
8. סינדרלה - במקור שתי האחיות החורגות חתכו לעצמן חלקים מהרגליים כדי שיצליחו להיכנס לנעל הזכוכית. שתי יונים מזהירות את הנסיך מהמזימה ולאחר מכן גם מנקרות את עיניי האחיות. והסוף נשאר טוב שסינדרלה והנסיך חיים באושר ועושר בארמון.