עדושית

New member
גם לדבר בכללי.

יש לו פרצוף עגל המום שאני לא יכולה להתגבר עליו

ואני מבינה שהכל בסדר אצלך מהתגובות שלך פה, למרות שלא עניתי לי בפורום

shirush3

New member
עכשיו ראיתי

ואמ.. כן יחסית סך הכל רבע שעה מפה *מתה מפחד*
שמעתי באמצע התגובה על ריקוד אז אם יש משפטים שהם לא קשורים אחד לשני...

עדושית

New member

יהיה בסדר...
שמישהו יגיד להם שאין לנו זמן ועצבים לזה.

ולא שמתי לב למשפטים לא קשורים אבל מצד שני אני לא שמה לב להרבה דברים אז..

shirush3

New member
הם

וקראתי את ההודעה שלי ויש לה כמה | ו' לא קשורים כאלה

Macphista

New member
סיפור הפרברים!

סיפור הפרברים!!!!

אני לא אציף את הפורום הזה בדברי היימיש מקבת'

עדושית

New member
תמיד תכננתי לעשות את זה

ועד היום התעצלתי לחפש את ה"אגדות" המקוריות.

איפה מצאת אותם?

בפייסבוק

מתוך קבוצה בשם: "עובדות לא חשובות" שווה כניסה!

והנה הקטע:

הרבה מאגדות הילדים המוכרות לכולנו כיום הותאמו במהלך השנים לילדים קטנים. פעם הן היו מזוויעות והיו יכולות לגרום לצלקות נפשיות. הנה כמה:

1. החלילן מהמלין: החלילן המפורסם שחילל והוביל אחריו את כל העכברים שהיו בעיר. בגירסה המקורית תושבי העיירה סירבו לשלם לו אז הוא לקח אחריו את כל הילדים כמו שהוא הוביל את העכברים, והטביע אותם.

2. כיפה אדומה - בגרסה המקורית אין שום צייד, אלא רק זאב שמן ושבע שאכל סבתא ונכדה. לפי מקור אחר בסוף הזאב וכיפה אדומה אכלו את הסבתא ביחד, אבל אין לי את המקור לזה.

3. בת הים הקטנה - בגרסה המקורית אריאל רואה את הנסיך מתחתן עם נסיכה אחרת והיא מתאבדת.

4. שלגייה ושבעת הגמדים - במקור המלכה לא ביקשה את הלב של שלגייה אלא את הכבד והריאות בשביל להכין מהם אוכל לסעודה. היא לא מתעוררת מהנשיקה של הנסיך אלא כשהיא רכובה על הסוס שלו. (את הסיבה שהנסיך החליט לאסוף ביער גופה ולקחת אותה איתו ניתן לכם להחליט). וכמובן בסוף הטוב של האגדה מלבישים על המלכה נעלי ברזל חמות ומכריחים אותה לרקוד למוות בחתונה הגדולה.

5. היפהפייה הנרדמת - היפהפייה לא התעוררה מהנשיקה של הנסיך, אלא הוא אנס אותה, היא נכנסה להיריון וילדה תאומים. היא התעוררה כשאחד מהם מצץ לה את האצבע והוציא את הדבר שנדקרה ממנו ובגללו נרדמה. היא התעוררה ומצאה את עצמה אנוסה עם תאומים.

6. עוץ לי גוץ לי - בסוף האגדה כשבת הטוחן מצליחה לנחש את שמו של עוץ לי גוץ לי, הוא לא מתעצבן ונעלם באוויר או נבלע באדמה (תלוי גירסה) - מרוב עצבים הוא תקע את רגל ימין באדמה, הרים את רגל שמאל וקרע את עצמו לשניים. מן הסתם הוא מת.

7. זהבה ושלושת הדובים - כאן יש כמה גרסאות מקור.
• הדובים מעירים את זהבה ומתוך בהלה היא קופצת מהחלון ובורחת. הדובים מוצאים, קורעים ואוכלים אותה.
בשתי הגירסאות האחרות זהבה היא בעצם קשישה.
• זהבה קופצת מהחלון, שוברת את המפרקת ומתה.
• לאחר הקפיצה מהחלון היא נתפסת על ידי המשטרה ונשלחת למחנה "חזרה למוטב".

8. סינדרלה - במקור שתי האחיות החורגות חתכו לעצמן חלקים מהרגליים כדי שיצליחו להיכנס לנעל הזכוכית. שתי יונים מזהירות את הנסיך מהמזימה ולאחר מכן גם מנקרות את עיניי האחיות. והסוף נשאר טוב שסינדרלה והנסיך חיים באושר ועושר בארמון.

Macphista

New member
זה מעולה

אני מכירה את הסיפורים המקוריים, או לפחות גרסאות מחרידות שלהם, מהספר שאני קוראת Grimm Tales for Young and Old
יש שם עוד כל מיני סיפורים מחרידים, אבל בגדול כמעט בכולם דמות מרכזית מתה, והיא בדר"כ הנסיכה.

עדושית

New member
זה מגניב.

אבל אני התכוונתי לסיפורים המקוריים של האחים גרים, לפני שהם הפכו לאגדות ילדים מתוקות ותמימות.

אני דיי בטוחה שיש אותם איפשהו..

Macphista

New member
יש ויש!

תראי את הספר שכתבתי בהודעה מעליך. הוא ספר חדש יחסית ואני מאוד נהנת ממנו- אגדות לפני הפיכתם לאגדות ילדים- רמפלסטילסקין קורע את עצמו, האחיות של לכלוכית חותכות להן את הרגליים כדי להיכנס לנעלי הזכוכית ועוד כל מיני סיפורים מחרידים ומרתקים שכאלה ( Grimm Tales by Philip Pullman)

נפגשתי גם בעוד ספר מעולה משנת 1974 .
the classic fairy tales- Iona and Peter Opie זה נכתב על ידי זוג חוקרים שהתמחה בתרבות ילדים בבריטניה בשנות החמישים וכחלק מהמחקרים שלהם הם גם איגדו את ספר האגדות הזה והוא ממש מוצלח ונותן הרבה יותר מידע על התגלגלות הסיפורים והמקור שלהם. מאוד מעניין. הספר הקודם שכתבתי נותן ממש בקטנה מידע נלווה.
התמונות בספר הזה מחרידות כמו האגדות.
אבל זה ממש מוצלח לדעתי.

וגם היימיש ממליץ לקרוא!
(אני לא אפיץ את הפורום הזה בענייני היימיש מקבת'...)

עדושית

New member
הו תודה!

אני אצטרך לחפש את זה איפשהו...
כי בספריה ליד הבית בטוח אין

Macphista

New member
את הספר הראשון

קניתי בוירג'ין בתחילת השנה. הספר השני לקחתי מהספרייה באוני' אבל נראה לי שאקנה לי עותק. בקרוב אפרד מהספרייה...
הוא ממש מיוחד.
וואו, אני מחזיקה את עצמי לא להזמין אותו כבר עכשיו.
בעצם, מה עוצר בעדי?
ממממ
(צירפתי כמה תמונות מהחלק שסוקר את המקור של ג'ק קוטל הענקים כדי לעשות לך חשק...)

עדושית

New member
אני בדיאטת שופיניג

עדיף שאני לא אחפש את הספרים האלו.
זה יצורף לרשימה האינסופית של ספרים שאני רוצה לקנות

Macphista

New member
אני גרועה

הוספתי את הספר לרשימה שלי באמזון (כי אין את כל הדברים בבוקר דיפוזרי) והיו שם כבר 4 ספרים אז...
נו...
יאללה...
למה לא?
קיצור, כולל משלוח לכל הספרים קצת פחות מ- 400 ש"ח.
מתנת ראש השנה עצמית.

למעלה