איטליאנו דה לה קוסטה, חיפה
הזמנו מקום למסעדה תוך כדי טיול קצר באיזור, ביום האחרון של החגים (סוף סוף...). לא צריך הרבה הקדמות על המסעדה, שזכתה למבול של דיווחים וביקורות. בתקציר נמרץ: המסעדה של חמודי עוקלה, אקס משחקי השף, בבת גלים בחיפה. מסעדה שיושבת ממש על הים, עם חלונות שצופים על הגלים.
המסעדה היתה מלאה כמעט לחלוטין בערב החג. הרבה אנשי צוות רצו אנה ואנה. אבל למרות זאת השירות תיקתק. אם ממש רוצים להיות קטנוניים אז המנה ראשונה הפתיעה אותנו שלוש דקות לפני שקיבלנו את הטעימה שביקשנו מהיין. אבל זה באמת היה בקטנה ונסלח לחלוטין. השף נכח במקום ועבד כמעט ללא הפסקה.
לראשונה הזמנו ניוקי ארטישוק ירושלמי (49). ניוקי. ערמונים. פטריות. גבינה למעלה. חדש זה לא, טעים זה כן. הניוקי היו מושלמים. הייתי שמח לעוד כמה מהם במנה. אמנם צריך לקחת בחשבון שהיינו שלושה רעבים שחלקו את המנה, ויכול להיות שכמנה ליחיד הכמות כן מספקת. קשה להספיק לספור ניוקים כשהקטנה מסתערת עם מזלגות שלופים על מנה. בתחושת בטן - היה נחמד אם היו שם עוד כמה יחידות. אני מאמין שאנחנו לא היחידים שמתחלקים בה.
עיקרית לקטנה - פפרדלה ראגו (69). הפסטה היתה מוצלחת והמנה טעימה, אם כי דומה מאד למה שהאישה מכינה לנו בבית. מבחינה טכנית - קוביות הגזר היו גדולות מדי לדעתי. גם האישה נוטה לחתוך גס את הגזר, ולכן לאחרונה אני זה שלוקח על עצמו את החיתוך, אבל כאן זה היה אפילו יותר גדול ממה שהיא עושה וזה קצת "גונב" את הבמה מהבשר. הייתי ממליץ גם להם, כמו לאישה, קוביות קטנות יותר. זה פפרדלה ראגו, לא פפרדלה גזר
עיקרית שניה - השושברק של חמודי (93). "על הנייר" ההגדרה של המסעדה היא כשילוב בין המטבח האיטלקי לבין הבישול "מהבית" שמביא איתו השף. המנה הזו היא כנראה מהיחידות בתפריט שממש מביאות משהו מהצהרת הכוונות של המסעדה ומצדיקות את החיבור. כיסוני בצק ממולאים מציגים חיבור מובהק בין המטבחים וזו גם היתה העיקרית המוצלחת בעיניי. כיסונים טובים. מילוי מוצלח. רוטב היוגורט שנותן את הליווי החמצמץ. אם הייתי צריך לדמיין מנה של חמודי בלי לעבור על התפריט - אני מניח שזה מה שהייתי מדמיין, ולא את הניוקי או הפפרדלה.
עיקרית שלישית - רביולי פולנטה שרימפס (89). לפני כמה ימים הגישו בגוצ'ה רמת החייל שילוב לא משתלב של אנטריקוט ושרימפס. אני מקווה שלא מתחיל פה טרנד חדש של שרימפס עם כל דבר. שרימפס עם אנטריקוט. שרימפס עם רביולי פולנטה. שרימפס, עם כל הכבוד, לא מתחבר באופן טבעי לכל דבר. גם כאן, כמו בגוצ'ה, לא היה שום חיבור. היו שתי מנות על הצלחת.
החצי האחד של המנה - רביולי פולנטה, כמו כל הפסטות שהוגשו במהלך הארוחה - מוצלח ביותר. פסטה מושלמת. מילוי מעט מתקתק, כצפוי. יופי של רביולי. החצי השני - שרימפס ברוטב דליל מדי שהשפעת הטעם העיקרית עליו היתה אפונה ששחתה בו. פייר, השרימפס של גוצ'ה היו טובים יותר. אבל גוצ'ה זה גוצ'ה. כאן הם היו סבירים, אבל ללא שום הקשר למנה. עם שגיא כהן התעצבן על מנות עמוסות מדי - אז במנה הזו הוא צודק לחלוטין, על אחת כמה וכמה שבנוסף לכל העומס הזה הונחה מעל גבינה לבנה קשה שאפילו לא ברור לי למה היא אמורה היתה להתחבר.
קינוח - פבלובה שפינטזנו עליה בדיוק נגמרה, אז בהמלצת המלצרית הזמנו את עוגת הגבינה שלהם (54). קינוח די גדול, יפיוף אמיתי, עם שוקולד לבן שצריך לשבור ושכבת פירורי עוגיות לוטוס מלמטה. קצת פירות יער שהוסיפו חמיצות וגלידת פיסטוק מוצלחת. הכל התחבר היטב ולשמחתי לא מתוק מדי (דווקא האישה חשבה שהקרם יכל להיות מתוק יותר, לדעתי זה סתם היה מוסיף כבדות). קינוח שהוא גם טעים, גם יפה וגם כיף לאכול אותו, שזה כל מה שצריך מקינוח (54). מה שכן - זה דפינטלי קינוח לחלוקה. ליחיד הוא יהיה "כבד" מדי, יש לקחת בחשבון.
עם שתי כוסות יין ונסטי לקטנה החשבון הגיע ל-450 שקל.
לסיכום. אני כבר לא זוכר אם ב"משחקי השף" חמודי הביא איתו יותר את הבישול הביתי או האיטלקי, ובכלל מה הזיקה שלו לבישול האיטלקי. אבל במהותה, איטליאנו, כמשתמע מהשם, היא מסעדה איטלקית. אם יש השפעות של הבישול של חמודי מהבית - זה הרגיש לי בעיקר בנגיעות. יכול להיות שמישהו שיותר מתמצא ממני בבישול הערבי יזהה במנות תבלינים או שורשים שמקובלים במטבח הערבי ופחות באיטלקי, אבל על פני השטח - מה שבולט זה לקסיקון הבישול האיטלקי.
הביצוע של רוב המנות היה מוצלח מאד. הבצקים כולם היו ללא רבב. ומבחינת הטעמים - היה טעים. יוצאת הדופן היתה המנה של הרביולי, שלדעתי זקוקה לחשיבה מחודש. החלקים שם לא מתחברים בעיניי. מקווה שאין מנות נוספות כאלה בתפריט, למרות שעיקר הקצף של שגיא כהן סבב סביב העומס יתר. אנחנו כאמור נתקלנו בזה רק במנה אחת.
עם זאת, לא נתקלנו שם במנה יוצאת דופן במיוחד, כך שהבוטום ליין מבחינתי זה שאם הייתי גר בחיפה הייתי בכיף מגיע לביקורים נוספים, בעיקר בפורום המשפחתי הרחב, כי התפריט שם באמת יכול לדבר לכולם. גם אם הייתי מגיע לאיזור בשביל להעביר בוקר בים - הייתי לוקח בחשובן את המסעדה כבחירה לא רעה לצהרים של אחרי.
למי שלא ממש גר או עובר באיזור - אני לא רואה סיבה להגיע למסעדה במיוחד. נעים, טעים, וכבוד לשף שהצליח להעמיד מסעדה מוצלחת למדי משל עצמו (זה לא מובן מאליו לבוגרי ריאליטי באשר הם) אבל באמת שלא משהו מעבר.