קאב קם - מחירים?
היינו הערב בקאב קם. לא באנו יותר מידי רעבים - תכנון זמנים קלוקל - אבל התגעגענו לאוכל תאילנדי וזה נראה לנו רעיון טוב.
הזמנו ארבע מנות שהוגדרו מנות חלוקה (לא מהמנות הקטנות): סום טאם צמחוני (48₪), טום גאי נאם סיי - מרק צלול,לימוני עם כרעי עוף ופטריות (52₪), קא מורגל חזיר בבישול ארוך עם פאק צ'וי, עלי חרדל כבושים ואטריות(78₪) ובאמי גאי אוט': אטריות כרעי עוף פריכים מפורקים מהעצם ו"קייאו גאי" (84₪).
האוכל בגדול היה טעים. לא מאוד חריף, למעט המרק שהיה טעים במיוחד. החזיר היה מתקתק מידי לטעמי אבל בהחלט תאילנדי, האיטריות סבירות.
הבעיה העיקרית באוכל היתה הכמויות והמחיר - סלט הפאפאיה, למשל, שלא מכיל שום רכיב יקר במיוחד, עלה 48₪ ובתמורה קיבלנו קערית קטנה, בקוטר 12 ס"מ, רדודה, ובמרכזה כדור קטן של סלט. מנת האיטריות, שהייתה היחידה מבין המנות שאפשר לקרוא לה "עיקרית" (למרות שלא מהווה ארוחה ללא מנה ראשונה לפחות) עלתה 84₪ וכללה ערימה קטנה של איטריות, שני דאמפלינגים קטנטנים וחמודים ומספר (לא קטן במיוחד) של חתיכות עוף.
המרק, שהיה טעים מאוד, הגיע בסיר קטן (בערך 15סמ) שהיו בו שתי חתיכות עוף ולא השאירו מקום לנוזלים כמעט.
כמובן שתמחור של מסעדה הוא נושא פתוח ואי אפשר לטעון שהמחיר הוא יקר בלי להתייחס לכל התמונה, אבל נראה לי שלשבת בין רח' לינקולן (40 ס''מ מהכביש) ובין חפירות הרכבת הקלה, על המדרכה - בלי מאורר או מזגן, לא מצדיק מחירים של 50₪ לקצת פאפאיה. לפי כמות האורחים יש הרבה אנשים שלא חושבים כמוני - וזה כמובן בסדר - אבל אני לא חושב שקיבלתי תמורה הולמת לכספי. אחרי שיצאנו משם בדקתי בכל הביקורות המהללות שקראתי על המקום, וגיליתי להפתעתי שהמחירים המוזכרים בביקורות היו נמוכים בעשרות אחוזים (למשל, הסום טאם עלה 38₪ ולא 48₪ - 26% יותר, והסום טמים היקרים יותר 58₪ במקום 82₪ שזה 41% יותר ! , המרקים 13% יותר, מנות האיטריות עלו מ-72₪ ל-84₪ ומ-92₪ ל-108₪, רק דוגמאות. ואני די משוכנע שהכמויות לא השתנו לטובה).
אשמח לשמוע מה דעתכם, בעיקר אם אכלתם שם - האם אני טועה בגדול?