החיפוש הייחודי של Gרר

החתולית

New member
כמה אפשרויות לאו דווקא איטלקיות

בדקי תפריטים ואם יש מקומות בצ'אקרה, מנזה, סאטיה, טלבייה, מונא. כולן לא כשרות, והן טובות ואיכותיות.
&nbsp
לא כתבת לכמה אנשים השולחן, אבל מקווה שיהיה אחד פנוי באחת מהן.
 

mereng

New member
חזרנו מנופש קצר בירושלים


אני כנראה עכברת שפלה, לא מסתדרת כל כך עם העיר הזו.... מחמת החום וכובד ההריון לא תמיד התחשק לצעוד ברחובות הלוהטים ולחפש מקום לאכול, וכך אכלנו במקומות שהיו קרובים אלינו פיזית או הזמנו פיצה לדירה שבה ישנו.

תמול שלשום - הגענו למקום לאחר ביקור עם הטף במוזיאון המוסיקה העיברית שהיה עמוס מאוד. הטף היה מורעב, ולכן מיהרנו להזמין מנת לחם ופרעצל שהגיעה עם פסטו וחמאת עשבים חביבה- הטף התענג על המנה, והם התחלקו בפסטה ברוטב שמנת. אני הזמנתי פפרדלה קצ'יו אה פפה- פסטה טריה וטעימה רק חבל שלא בושלה כהלכה (חלק מהאטריות נדבקו אחת לשניה מה שיצר אזורים קשיחים- רק צריך להקפיד לערבב את האטריות במים הרותחים וזה היה נמנע). השקשוקה של הפרטנר היה שרופה בתחתית- חבל. לימונדה גרוסה היה נפלאה, מרעננת ומרווה בחום הצהריים הכבד, והטף שהזמין בהתלהבות מילקשייק במבה נוגט טען שזה נראה מפתה אבל לא כל כך טעים.

פיצה ברדק - פיצריה חמודה שהזמנו ממנה לדירה, פיצות טעימות מאוד, בצק דק ואיכותי ורוטב טעים. אהבנו!

דיינר R&R - ידעתי שאני רוצה לאכול במקום, כדי לתמוך בהם לאור התנגדות החרדים להפעלת המקום. השירות היה נעים מאוד, חייכני וקשוב.
הטף ביקש פסטה ברוטב בולונז- הגיעה צלחת עצומה, שהיתה כל כך טעימה עד שחוסלה עד תום, להפתעתי המוחלטת. בנוסף ביקשו סלסילה של צ'יפס ונקניקיות כמו שאכלו באוסטריה (נקניקיות עם גבינה), גם מוצלח מאוד לטענתם.
אני הסתפקתי בטבעות בצל ברוטב שמנת חמוצה ובצל ירוק- הטבעות היו פריכות מאוד, טעימות מאוד ומושחתות מאוד. המטבל היה נפלא! הפרטנר הזמין צלע חזיר עם תוספת צ'יפס, ונהנה מאוד. לקחנו היתה ניוקי עם ארטישוק, מנה נדיבה וטעימה.

לצערי יש לי דיס המלצה על פלאפל מושיקו שהיה בינוני מאוד וגרם לצרבת אצל שנינו, מסעדת ליטוב שמיועדת למגזר החרדי - הזמנו רק פסטה לטף והיא היתה כל כך מחרידה שהם סרבו לגעת בה, משהו שלא קרה מעולם.
 

John the Savage

New member
עצוב לשמוע ...

כבר עברו שנים מאז גרתי בחיפה. או בישראל בכלל. ואני לא מכיר את הקבוצה. אבל עצוב לשמוע על קבוצה מצליחה עם המון פוטנציאל שנסגרה, ושהטרולים נצחו. מהתיאור שלך, נשמע שזו תוצאה של צמיחה מהירה מידי של הקבוצה, שגדלה לפני שהמנהלים של הקבוצה פיתחו את הכלים והכללים שתאפשר לקבוצה גדולה כזו לשרוד.

במקום בו אני גר בארה"ב, אגב, יש קבוצת פייסבוק בסדר גודל דומה שמוקדשת גם לחובבי אוכל. יש בקבוצה שלנו מעל 13 אלף חברים, וזה עבור מחוז בו גרים בסך הכל 130 אלף איש. ממה שאני יודע על ההיסטוריה של הקבוצה, לקח להם זמן לגבש את הכללים שמאפשרים לקבוצה להתקיים ולהצליח, והם שומרים עליהם באופן אדוק. גם אם אני לא תמיד מסכים לכל הכללים, זה הכרחי בקבוצה כזו גדולה.

אחת הבעיות שהיו בקבוצה אצלינו היא שהיא הפכה בתקופה מסויימת לקבוצה של קיטורים ותלונות של אנשים שלא מרוצים ממסעדה כזו או אחרת, ובתגובה המנהלים החליטו שזה לא המקום לקטר על שירות במסעדות וכו' וסתם קוטלות (אפשר לפרסם ביקורת על אוכל במסעדה, אם היא עניינית ומפרטת מה אהבו ולא אהבו, אבל לא מעבר לזה), והודעות שעוברות על הכללים נמחקות. כן מרשים לבעלי מסעדות לפרסם את עצמם, אבל בתנאי שהם עושים את זה עם גילוי נאות. אני לא מציע דווקא את הכללים הספציפיים האלו, אלא רק אומר שלקבוצה בסדר גודל כזה, צריכים להיות כללים ברורים.

אני חושב שלמקום כמו חיפה, קבוצה מהסוג הזה יכולה לתרום משמעותית לסצנה הקולינרית, וכדאי לכם לנסות שוב, אבל הפעם עם כללים יותר ברורים שיאפשרו לקבוצה גדולה כזו לשרוד.
 

החתולית

New member
ראש השנה במלון ממילא

מלון ממילא בירושלים, יערוך ארוחת ערב חג ראש השנה, עם תפריט שנבנה במיוחד על ידי השף קובי בכר.

תפריט ארוחת ראש השנה 9/9

צלחת ברכות:
-תפוח בדבש
-זר תמרים צהוב
-עלי מנגולד חלוטים
-לוביה חלוטה
-כרישה חלוטה
-רימון
-מרמלדת דלעת
-ראש דג
-גזר גמדי יין וצימוקים

מזנון סלטים:
-סלט ירוק, בוטנים מסוכרים ויניגרט כוסברה, דבש ובטטה פריכה
-סלט ביצים, איולי ובצל מקורמל
-כבד קצוץ, פיסטוק וסילאן
-סלט סלרי, חמוציות, אגוזי מלך, תמר מג'הול, משמש אוזבקי ועשבי תיבול
-סלט עגבניות צבעוני, זיתים סורים, שאלוט מוחמץ, קרוטונים של חלה וזעתר
-סלט ארוגולה, שקדים, קשיו, פיסטוק, סילאן וליים
-חציל מוחמץ, שום, מרווה ועלי דפנה
-סלט שומר, פלחי הדרים וזיתי טאסוס
-סלט כרוב צלוי, שקדים קלויים וכמהין
-סלט סלק מבושל(קוביות קטנות) ג'ינג'ר, תפוזים ועירית
-סלט קישוא בלאדי צלוי, שום, נענע וליים
- מטבלים, לחמים וחמוצים ביתיים

מרקים:
-קונסומה עוף
-מרק פריקה, פטריות יער וירקות שורש
-קניידלך
-קרוטונים
-ג'וליין ירקות

מנות ראשונות אישיות במזנון:
-בורקס חלקי פנים, ורוטב פטריות קורקבנים כמו פעם
-סלט עוף קצוץ, חסה אייסברג
-טרטר עגבניות, קדאיף, שמן זית, "פרמז'ן" ובלסמי מיושן
-פרושוטו עגל ומלון
-טרין זנב שור, חרדל מוקצף ועשבים קצוצים
-גפילטע פיש גזר מתוק וחריין

מנות עיקריות מזנון:
-מוסר ים צלוי צ'אטני פירות יבשים, שעועית ירוקה ובלסמי הל
-דניס מרוקאי חריף
-קארווינג: פילה עגל, קרם ארטישוק וציר בקר כמהין
-קארווינג: ברוסט טלה בקראסט פלפלים וצלוי במעשנה
-אווז שבושל בשומן של עצמו.....פטריות צלויות וערמונים
-פרגית בגריל, טימין, רוזמרין ושום
-תבשיל אסאדו, בציר שומר,בצלים ומח עצם
-בצל וכרוב ממולאים אורז ועשבי תיבול בציר רימונים טבעי
-מנגולד ממולא טלה ואורז ברוטב תמרהינדי
-פירה מזלג, זיתי קלמטה, עשבי תיבול, שום קונפי ושמן זית
-אורז לבן ומלא, עדשים, צימוקים ובצל מטוגן
-ירקות כתומים צלויים, סילאן ובהרט
-ארטישוק ירושלמי צלוי בפפריקה מעושנת ודבש

מזנון קינוחים

מחיר לסועד לארוחת ערב חג: 360 ₪ , מחיר לילד: 240 ₪ .


להזמנות: מלון ממילא
טלפון 02-548.2222 פקס 02-548.2220 .

 

החתולית

New member
גילינו חומוס חדש בזמר

בשישי היינו די מותשים, אחרי חתונה של בן של חברתי הטובה.
&nbsp
החתונה, בגלריה בקניון אם הדרך בכפר ויתקין, היתה קל"ב יחסית (דבר משמח לכשעצמו), והתפריט היה מוצלח. מנות ראשונות טובות יותר ממנות עיקריות, וקינוחי פרווה שנעו בין סבירים למאכזבים (החמוצים שהיו בצנצנות על הבר, היו מצויינים).
&nbsp
אז, כאמור, שישי היה די עצל. הבחור נסע לקניות בסופרמרקט בזמר, והחליט להפתיע עם חומוס שנמצא על הכביש הראשי של זמר.
הוא קנה קופסת חומוס וקופסת מסאבחה, שקית עם 20 פלאפלים ו- 10 פיתות, ושילם 45 ש"ח.
החומוס היה חמים ומשחתי, והצליח לא להכביד מאד על הבטן. הפלאפלים טעימים מאד, למרות שהנסיעה לא היטיבה עימם. יחסית ירוקים, ולשמחתי, לא חמוצים.
&nbsp
בסך הכל, תגלית מצויינת.
 

החתולית

New member
התחלתי לקרוא את הדיווח עם תקווה

כי אני נוסעת מחר לירושלים ליומיים, ומצא חן בעיני עניין הקוקטיילים. כשסיימתי הבנתי שאכן המקום לא רלוונטי.
&nbsp
אני איתך בעניין האוכל המעניין עם קוקטיילים טובים.
 

החתולית

New member
יום הולדת 4 לג'יאקונדה

בדיוק השבוע, לפני ארבע שנים, נפתחה ספריית היין ג'יאקונדה סמוך לכיכר מסריק בתל-אביב.
&nbsp
לכבוד יום ההולדת תיערך בגי'אקונדה מחר יום שישי ה- 7/9 חגיגת יומולדת, במסגרתה יפתחו בקבוקים גדולים, בכוסות.
&nbsp
בנוסף - לכבוד החג ולכבוד חגיגות יומולדת 4 לחנות - תתקיים עד יום א' ערב ראש השנה , מכירה מיוחדת של מבחר גדול של יינות בהטבת מחיר. רוב היינות במבצע יהיו פתוחים לכוסות.
&nbsp
המבצעה:
בקניית 3 בקבוקים - 15% הנחה מהמחיר הרגיל
בקניית 6 בקבוקים - 20% הנחה מהמחיר הרגיל
בקניית 12 בקבוקים - 25% הנחה מהמחיר הרגיל
&nbsp
היינות המשתתפים הם של היקבים:
דונהוף
אמריך שונלבר
שייפר פרוהליש
פון סימרן
רבהולץ
היימן לובנשטיין
קלמנסבוש
סלייר דה קרה
דומיין אל אר
דרואן
גובי
הרווה סוהו
מרסל דייס
ויטמן
פישלר
ועוד ועוד ועוד.
רוב יינות ה"שדירה המרכזית" בהטבות מחיר.

ג'יאקונדה
פרישמן 73 תל אביב, מול הכניסה לכיכר מסריק
ניתן לבצע הזמנה טלפונית באמצעות כרטיס אשראי
&nbsp
 

החתולית

New member
אוכל בית וחומוס אבו סאמארה

בשישי הוזמנו לארוחת ערב אצל חברים. האישה צמחונית, לכן ארוחת הערב היתה גם היא צמחונית, והורכבה מסלטים, ירקות בתנור או מבושלים, ותבשיל "כמועוף" מסויה.
&nbsp
התבשיל היה אמור להיות בסגנון קארי יפני, והוא היה חביב ומלא אומאמי, אבל עוף זה לא.
&nbsp
בשבת, ארוחת בוקר עם גבינות בשלות מצויינות של יעקבס. קניתי קממבר עיזים רגילה ועם אגוזים, והקפדתי לקנות גבינות בשלות מאד. אנחנו מעדיפים אותן כמעט נוזליות.
&nbsp
מאוחר יותר, קפצנו לזמר לקנות חומוס מאבו סאמארה (החומוסיה החדשה שגילינו). לטעמי המסאבחה טובה מהחומוס הנקי שקצת תפל לי.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
בתקופת הסליחות מקומות רבים נותרים פתוחים

בשבוע שעבר אישטבח, החצ'פורייה, קרייב ואפילו רחמו, היו פתוחים בסביבות 21:00 בערב.
&nbsp
המקומות בצד השני של השוק פתוחים גם אחרי חצות.
 

Gרר

New member
התשובות שלי...

לפני הצום אני לא אוהב ארוחה כבדה. זה סתם מכביד על הגוף ומקשה על הצום. מעדיף לאכול באותו יום ארוחת צהרים רגילה בצהרים ולפני הצום ארוחת ערב קלה. השנה חלה עם גבינה צהובה, רוטב פלפלים ופסטו ולקינוח כדורי שוקולד, אחד הדברים היחידים שאני מסוגל להכין בעצמי. העיקר לא דברים מצמיאים. ולהתראות מחר


אחרי הצום הדבר הראשון שאני אוכל זה מרק הקרעפלאך של אמא שלי, רק שהשנה הוא יהיה בלי קרעפלאך (תודה לקטנה שעזרה לסיים אותם בטרם עת
).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ספקות למה? ובאיזו "נקמנות" מדובר? ביקורת בפורום בתפוז? נו.

 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני יודעת, והתייחסתי... זו לקוחה מאוכזבת, עצבנית וכועסת

אנשים מאחלים דברים גרועים פי כמה לנהג שחתך אותם בכביש. אני חושבת שכולנו יודעים היטב את ההבדל בין רגשות ומילים לבין מעשים, ומה שהיא עשתה מסתכם בביקורת כאן בפורום. לכן אני שבה ושואלת באילו "נקמנות" (אמיתית) מדובר ומה הקשר בינה לבין "ספקות"?
 

Sanchez

Member
מה הכוונה "לא בדקנו מחיר" ?
האם לא הזמנתם מהתפריט ?
האם בתפריט לצד המנה לא היה רשום המחיר ?
&nbsp
שלא יובן חלילה שאני מצדיק את תמחור הסלט (המטורף), אבל כשאני רואה בתפריט סלט ולצדו מחיר של 67 ש"ח...אני עובר הלאה...
 

החתולית

New member
לא אכלתי בקב קם

כך שאיני יכולה להעיד על המחירים או על ה- VFM.

אני חושבת שאין מה להלין על יחס בין מיקום המסעדה למחירי המנות. זה המצב בחלק ניכר מרחובות תל-אביב כיום. המסעדות וגם הלקוחות סובלים מבניית הרכבת הקלה, וכדאי שנתרגל למצב, כי הוא יימשך עוד זמן רב.

אתה חושב שאם הייתם יושבים בפנים במזגן, המחירים היו מפריעים לך פחות?
 
למעלה