מסעדת האנוי (לילינבלום, ת"א)-כך עושים זאת נכון
ביקור שני במסעדה, הפעם צהריים, הראשון היה בערב לפני קרוב לשנה וגם אז התרשמתי משירות מעולה ומאוכל מצוין, במחירים סבירים בהחלט (ביחס לישראל, כמובן).
הגענו ארבעה לעסקית, על אף שישבנו בחוץ ביום יולי לוהט האוורור והקירוי החלקי היוו פתרון מספק. העסקית כוללת ראשונה ועיקרית, ללא שתיה, אבל בקבוק מים קרים מגיע מיד לשולחן ומוחלף מיד כשצריך.
השירות בהאנוי נפלא, למעשה הכי טוב שנתקלתי בו בארץ. בואו, מסעדנים, נהרו מכל רחבי הארץ ולימדו איך עושים זאת נכון: מלצרים נחמדים ולא מתנחמדים, סבלניים ולא חופרים, ידענים אבל לא מנסים ללמד, בלי טיפה של אטיטיוד שלילי ובקיצור: חוויית השירות המושלמת.
הוזמנו ראשונות: הר גאו מאודה במילוי שרימפס, ספרינג רול טבעוני (מטוגן), סלט קלמרי ומנת ספיישל של קציצות דגים מפילה דניס. טעמתי הכל חוץ מהספרינג רול, וכולן ללא יוצא מן הכלל: בינגו! היו 3 הר גאו במילוי מושלם, שרימפס עסיסי ומלא בטעם בדרגת עשיית מדויקת, תענוג בכל ביס. סלט הקלמרי היה רענן, מלא ירוקים טובים ומעניינים, וגם פה עשייה מדויקת של הקלמרי המטוגנים. אבל הכוכבות האמיתיות היו הקציצות: איזה תענוג של ביס בקציצה עסיסית, מלאת ירק טעים וטעמי דג טובים, בדרגת עשייה מושלמת ששמרה על רעננות הדג ועל מרקמו. ציון 100 לראשונות.
בעיקריות אני הלכתי על קציצות תרד בקארי לא-חריף (על אף שאני חובב חריף), שני חברים לארוחה לקחו מנות בשריות שהם נהנו מהם אבל כנמנע מבשר לא טעמתי ואני לא יכול לחוות דעה, והחברה לקחה קארי חריף עם אטריות ביצים, טופו ושרימפס (עקרונית מנה שמגיעה עם עוף, אבל היא שאלה אם אפשר בלי-ועשו מאמץ למרות שזה תבשיל אחד ולא פשוט לסנן). המנה שלי היתה מצטיינת, טעמים מדליקים של ירוק לא-שגרתי, שוב דרגת התקנה מעולה, השתלב נהדר עם האורז הלבן וחריף תמיד אפשר להוסיף מהפנכות בצד. טעמתי ממנת הקארי של החברה והיא היתה חביבה, אבל נהניתי משלי הרבה יותר
עם סודה סינגה בצד, ארוחת הצהריים הזו היתה בכמה וכמה דרגות יותר מעסקית ממוצעת בישראל. שאפו!