החיפוש הייחודי של Gרר

erezavn

New member
לצערנו תל אביב יקרה יותר מלונדון + הערות והארות...

וודאי שיקרה יותר מספרד...
התמונות הן לא תמיד מדד מדויק לשיקוף המציאות. רק כלי עזר. למרבה הצער אצל שגיא כהן במדור האוכל בהארץ אין בכלל תמונות ולכן כשהוא מדבר על מנות מיניאטוריות אי אפשר באמת להתרשם.

באשר למנות עצמן. המחירים המדויקים מופיעים בצילום החשבון...
96 ש"ח היו 2 כוסות יין. תמחור יינות בארצנו מצער ומכעיס יותר בעיניי מתמחור מנות האוכל עצמן (וזו אמירה כללית על כלל המסעדות בארץ).

- בקרפצ'יו זו כף. היה טעים מאד גם אם פשוט יחסית.
- הגלידה הייתה גלידת שמן זית ולכן הסתקרנו והזמנו. הייתה בהחלט טעימה.
- אכן ויטלו טונאטו. לא גדול. פחות דק מקרפצ'יו. היה עשוי היטב וטעים מאד.
- העוגה היא עוגת גבינה רכה. (ממש קרמית בפנים). זו כוונת המשורר. אנחנו אהבנו מאד.
- אכן ברווז. המנה הפחות מוצלחת לטעמנו. היה טעים אבל קצת יבש ואכן צ'יפס בנאלי וחסר מעוף. מנה שבתמחור שלה חייבת להיות מדויקת ומעניינת יותר.
- התמנון אכן היה טעים ועשוי מצוין.
- המרק הוא מנה של מוס פרמזן וסלמורחו (מעין גספצ'יו). היה טעים מאד. הסלמורחו הוא על תקן רוטב יותר ממרק.

בשורה התחתונה כאמור היה טעים ומהנה ויצאנו שבעים. בהחלט לא היה זול אבל קיבלנו תמורה טובה לכסף (במונחי תל אביב).

 
תודה על ההשקעה והתמונות!

בסלמורחו התוספת היא ביצה קשה מגוררת /חתוכה וסרנו או חמון אחר (כמה שנות מגורים גם שם ברזומה...). לא מבינה למה לא ללכת על הקלאסי.
. גם באנגליה היין יקר . אבל לא כמו בישראל. בביקור האחרון בארץ עשיתי לצערי מחאת יינות במסעדות. הרגיז אותנו לשלם 48 שח מינימום לכוס יין ישראלי .
בעיקרון מנות עיקריות טובות במסעדה (כמו ברווז) יעלו 25 פאונדס אבל אף אחת מהתמונות לא שיקפה כזו מציאות לכן התמחור שלי.
העיקר שנהניתם. שוב תודה על פוסט מצויין
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אויה, נשמע נורא
מנות זערוריות ויקרות הן חטא בל יכופר

אלא אם יש בהן רכיב יקר במיוחד ואז עוד איכשהו יש לכך הצדקה (אבל זה לרוב לא המקרה). הדיווח של כהן נשמע בסה"כ די אובייקטיבי ברובו (עם דרמטיות עודפת כהרגלו, אבל למדתי לסנן אותה). אולי המסעדה התחילה טוב ואז שינתה כיוון והקטינה את המנות ומאותו רגע החלו הביקורות הרעות?
 

לוטה2

New member
היינו שם בשבוע הראשון לפתיחה...

לא יכולה לדמיין מנות יותר קטנות מאלו שהוגשו לנו
לפחות לא כאלה שניתן לראות בעין בלתי מזוינת
 

trilliane

Well-known member
מנהל
חבל. מעניין מה פשר הדיווחים החיוביים. חברים? מנות שונות?

 

לוטה2

New member
חשבתי על זה לא מעט

ובאמת שאין לי תשובה
אולי מנות אחרות
למרות שהזמנו לא מעט
אולי ציפיות אחרות
אין לי מושג
 

John the Savage

New member
לגבי זה, לא בהכרח מסכים

בלי קשר למסעדה ספציפית הזו, יצא לי לאכול במסעדות מישלן בהן כל מנה היא בגודל ביס או שניים, ומחיר הארוחה בטווח שבין 100 ל-200 דולר לא כולל שתיה. אם מחלקים את המחיר במספר המנות, כל מנה בגודל ביס שכזה עולה 10-15 דולר. ובהרבה מהמנות אין דווקא רכיב מיוחד ויקר, אבל זו ההשקעה בהכנה של כל מנה וההשקעה בכלל בכל האלמנטים במסעדה שמצדיקה את העלות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אין פה עיקרון, אני מדברת על מסעדות קמצניות בישראל

ולא על ארוחת טעימות במסעדת מישלן שבה הכללים אחרים מלכתחילה, ומן הסתם הציפייה מהמנות וגם המחירים הם בסדר גודל שונה.
 

החתולית

New member
את משתמשת בטריפאדווייזור כמקור מידע למסעדות בישראל?

לטעמי המקורות המהימנים הם הפורום שלנו, קבוצות פייסבוק שעוסקות בקולינריה ואוכל, ובלוגים מסויימים.
&nbsp
 

erezavn

New member
יש כרגע 3 ביקורות בלבד ב-Tripadvisor על קפה נורדוי..

אחד שקטל. אחת שהתלהבה.
עוד אחת שהכותרת שלה הייתה "ארוחת בוקר" והמשך הביקורת היה בלשון הזו: "ארוחת בוקר מצויינת כחלק מאירוח במלון נורדוי המושלם
מבחר גדול בתפריט, הכל טרי טעים בייקון סלמון גבינות בריוש"....
נשמע כמו ביקורת חיובית מאד שקיבלה ציון 1 מתוך 5, ללמדך שמי שכתב את הביקורת חשב שכנראה 1 זה הכי גבוה.

זה Tripadvisor. מאד אמין. 2 המסעדות המדורגות הכי גבוה בת"א נכון לעכשיו הן מנדלימוס שזהוא בכלל בר ובוקה בוקה (?). Tripadvisor זה ממש לא מקור שאפשר להסתמך עליו. בטח לא בביקורות בארץ. (וגם בחו"ל הייתי נזהר ומצליב עוד מקורות).
 
צודק, בודקת להתרשם מתמונות

והיום נוספו עוד כמה. הן לא מרשימות. אני קוראת ביקורות ומחליטה עם עצמי אם הן מהימנות. בחו"ל יש לזה קצת יותר הצלחה...
 

John the Savage

New member
מהניסיון שלי בארה"ב

הביקורות בטריפאדוייזר קצת יותר טובות מהביקורות ביילפ. לא בגלל שהביקורות בטריפאדוייזר כל-כך טובות, אלא בגלל שהביקורות ביילפ אפילו פחות אמינות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בארה"ב הביקורות שלהם עזרו לנו לא פעם, ולא התאכזבנו

גם התמונות עזרו מאוד לא פעם ולא פעמיים. בישראל לא ממש ניסיתי, אבל למה משנה הכמות או הדירוג? גם אם יש מעט זה עדיף על כלום, והן מתווספות לביקורות ממקורות אחרים (גוגל, הפורום הזה ועוד). דירוג בכל מקרה לא רלוונטי לי ללא טקסט, ואם הטקסט חיובי ודאי שלא מעניין אותי אם הוא נתן בטעות רק כוכב אחד. תמונות תמיד עוזרות.
 

John the Savage

New member
סתם מתוך סקרנות חיפשתי ביקורות

וראיתי שלוש ביקורות על המסעדה (בנוסף לזו של שגיא כהן). אחת של אבי אפרתי, אחת של ביצה עלומה, ואחת של בוב68. שלושתן מאד חיוביות. מעניין שההתרשמות של שגיא כהן היתה הפוכה. יכול להיות עניין של טעם אישי, אבל חלק מהביקורת שלו היא על דברים כגון רמת העשיה של הסטייק שזה כבר עניין של פשלה בביצוע. אולי היה להם יום רע במטבח?
 
למעלה