בישראל יש דרגות שונות של כשרות, או ליתר דיוק אי-כשרות
כשלא מדובר בצורך דתי להחזיק תעודת כשרות אלא רק ברמה העקרונית לא להיות בלתי-כשר, לא פעם די בכך שהמקום לא מגיש חזיר/פירות ים וכיו"ב או אפילו לא מגיש בשר וחלב יחד. לפעמים אין לו תעודת כשרות רק כי הוא פתוח בשבת ולפעמים גם זה לא, ועדיין אין, כי... אין (לא לכולם יש כוח לרבנות). לדוגמה, סניף "ארומה" בקניון חיפה (ששייך לעזריאלי, אגב) לא פתוח בשבת ולמיטב ידיעתי הוא חלבי* (כמו כל סניפי הרשת) ואף על פי כן אינו מחזיק בתעודת כשרות.
 
* אולי רק כמעט חלבי. יש סיכוי שיש להם איזשהו כריך עם בשר, אבל למיטב ידיעתי הם לא מערבבים (וזה עדיין קצת מוזר, כי זה לא ממש המקום שמגיעים אליו לאכול בשר, ואין להם כל קושי להסתדר עם תפריט חלבי ב-100%).