לווייתן
בפעם האחרונה שביקרנו באילת היה לנו ביקור מוצלח במסגר 5. הלב צנח לתחתונים כששמענו על הסגירה של המקום, מהבודדים באילת שנרשמו כראויים לביקור, ושמחנו שהצוות שלהם פתח מקום חדש ואפילו הרבה יותר נגיש - מאחרי מלון הרודס. אין ספק שמבחינת לוקיישן + עיצוב + גודל - הלוויתן בהחלט ראוי להיות מקוטלג כמסעדה, להבדיל מהמסגר 5 שהיה סוג של אנדרגראונד ג'וינט.
לנוכח מיעוט האופציות (פעם שניה) וכיוון שהתפריט נראה מספיק מעניין בשביל למלא שני ערבים, הלכנו לשם פעמיים, כשבערב הראשון (רביעי) הזמנו ללוויתן, ובשני (חמישי) לפלמנגו, שבפועל הוא חלק אינטגרלי מהמסעדה (החלל הראשון שאליו נכנסים, ושכולל גם את עמדת המארחת ואת הבר) אבל יש לו כמה מנות שלא כלולות בתפריט הרגיל, ובנוסף הוא מאפשר להזמין חצאי מנות מהתפריט הרגיל של לוויתן. מעבר לזה - לא הרגשנו שום הבדל ביניהם.
בערב הראשון התפוסה במסעדה היתה דלה להדאיג. אמנם רביעי ידוע כיום חלש, ובכל זאת מדאיג לראות בשמונה וחצי ארבעה שולחנות בלבד, כולל שלנו. לשמחתנו בחמישי המסעדה היתה מלאה לגמרי, ואני רק מקווה שהתפוסה החלקית באמצע השבוע מספיקה להם כדי להתקיים.
בשני הערבים הבקשה הרגילה שלנו, להוציא את כל המנות אחת אחת, כדי שנוכל לחלוק בהן, נתקלה בקשיים לא ברורים. "אולי את הראשונות נוציא ביחד ואת העיקריות בנפרד?" לא הבנו מה הבעיה. זה לא שיש כאן סרביס של 200 איש. המטבח בשלב הזה עמד כמעט לרשותנו, וחוץ מזה איזה הגיון יש בלהוציא יחד מנה פטה כבד במקביל למנה מטוגנת של מח טלה? אלו לא בדיוק המנות שתרצה לאכול ביחד. בסופו של דבר ההתעקשות השתלמה וקיבלנו את המנות אחת אחת.
עוד קטע הזוי עם ההגשה היתה שכל מנה שביקשנו לעשות לה פייר נחתה תוך 15 שניות על השולחן. את המנה הראשונה היינו בשוק לקבל יחד עם לחם הבית עוד לפני שהגיע היין. "זה לחם הבית שלנו וזה המח טלה” הכריז המלצר. הא?!?! מאיפה זה הגיע. עוד לא ישבנו. כבר מח טלה?
אני לא יודע אם אנשי לוייתן קוראים את הדיווח, אני מקווה שכן, ואם כן - אז באמת שלא מתוך כוונה להדבק סתם לקטנות (אני לא שגיא כהן) אלא באמת עם הרבה אהבה ומתוך רצון שתזכו לאריכות ימים (יש לי אינטרס טוב לביקורים הבאים שלנו) אני חייב להגיד את זה: משיפודי ציפורה אין לי ציפיות בנושא, אבל לא לשם אתם שואפים, וחלק מהעניין של להיות מסעדה בליגה שלכם זה לתת ללקוח את ה-100% שלכם גם בעניין הזה.
הלקוח מבקש להוציא מנות אחת אחת - תוציאו אחת אחת בלי שהמלצר ינהל משא ומתן על זה. זה לא שהוספנו מנות במהלך הערב. הזמנו מראש, כך שיש לכם את כל הזמן להתארגן, ומי שמבקש להוציא כל מנה בנפרד מבין שמרגע שהוא מבקש לעשות פייר תעבור איזו רבע שעה עד שהמנה תגיע. אף אחד לא מצפה שהיא תנחת תוך 15 שניות מרגע שביקש. אבל זה חלק מהכיף שלנו לאכול בשותף מנה אחרי מנה, ולהתענג על כל מנה בפנרד – תכבדו את זה. העובדה היא שבסופו של דבר המטבח עמד בזה בכבוד, בשתי ארוחות רצופות, אז למה המלצר צריך בכלל להתווכח על זה?
ואם כבר נכנסנו לעניין השירות: אם לקוח מבקש לעכב מנה וגם מזכיר את זה למלצר כי לא נראה לו שהוא העביר את המסר למטבח, והמלצר משיב "כן כן, הם יודעים" בלי שהוא מוודא שהם באמת יודעים, וחמש דקות אחרי זה נוחתת עליך מנה מישום מקום - אז זה סתם מוריד לכם נקודות על סתם, וחבל. אז אם יש משהו לשפר – זה הדבר, ואני כותב את זה באמת עם הרבה הרבה אהבה.
מכאן לאוכל.
מנה ראשונה: מח טלה בציפוי מטוגן (43) שהוגש על רוטב מיונזי חרפרף (צ’יפוטלה) עם כוסברה ושום – היתה מהבולטים בארוחה, והוזמנה גם למחרת. פריך מבחוץ. רך כמו חמאה מבפנים. רוטב משחתי שנותן את הקיק החריף שלו. תענוג.
ראשונה נוספת: סטייק טרטר (65), בהגשה הכי קלאסית שיש, עם חלמון למעלה, טוסטונים בצד וצ’יפס. הטרטר עצמו היה מעולה. הצ’יפס הדקים לא עוברים את מבחן הפריכות של טריליאן, והיו סבירים מינוס, לא מעבר. אבל כל עוד הטרטר עצמו עשה את העבודה אני אסלח על הצ’יפס.
עוד אחת מהראשונות: סרטן רך שריון בציפוי פנקו - על פי התפריט (50) ציפוי פנקו שעוטף סרטן לא מורגש - בפועל. זה לא שהמנה לא היתה טעימה. הציפוי היה מצויין, ורוטב ציזיקי מעט חריף השלים אותו מצויין, אבל טעמי הסרטן לא הורגשו כלל. כך שטעים ככל שיהיה – המנה היתה מפוספסת בעיניי.
מהעיקריות בחרנו רק מנה אחת, פטוצ’יני פירות ים (115). הגיעה מנה נדיבה מאד של פטוצ’יני שהדיפה ריח ים. גם הטעם היה טעם ימי אגרסיבי מאד. בתפריט כתוב ציר דג, אבל לטענת האישה היו בזה גם ביצי דגים, שייתכן והוסיפו עוד יותר לאלמנט הימי החזק. בין לבין היו נתחים של שרימפס. בייקון – שנעלם כאילו לא היה שם לנוכח טעמי הים החזקים. ומעט פירורי פנקו היו אמורים לתת אלמנט של קרנצ’יות.
ניסינו שנים שלושה ביסים. לא אהבנו, והעדפנו לא להמשיך בכח. אמרנו למלצר שזה לא שיש כאן משהו לא תקין אבל זה פשוט לא לטעמנו, אז לא נאכל את זה. מן הסתם לא ביקשנו החזר, אבל לזכות המסעדה ייאמר שזיכו על המנה (שאפו!) ואנחנו מצידנו פיצינו בטיפ מוגדל, כי זה באמת לא מובן מאליו.
ליווינו את הארוחה בצרעה הרי יהודה, שעשה את העבודה.
את הבוטום ליין אכתוב לאחר הדיווח על הפלמינגו.