טבעות

פלפלית79

New member
בולמוס אכילה ועונשו?!

שלום לכולם,

יום שישי היה יום גרוע ממש מבחינתי.
אכלתי ואכלתי ואכלתי ואכלתי. גם כשלא יכולתי יותר, חיכיתי קצת והמשכתי לאכול עוד.
ממש כמו בימים ה״רעים״ שלפני הטבעת.
אכלתי גם דברים שנמנעתי במודע לאכול חודשים מאז הניתוח (כמו בצקים ודברי מאפה, מאכלים כבדים ועוד...בכמויות).

אלא שמשעות הערב מאד כאבה לי הבטן, היא השמיעה קולות אינסוף והחל מהלילה גם לא הפסקתי לשלשל.
ממש רצתי לשירותים כל כמה דקות, גם אם רק שתיתי מים (סליחה על התיאור).

רק בשבת אחה״צ הרגשתי טוב יותר.
הפסקתי לשלשל וכאבי הבטן הלכו ופחתו.

שאלתי היא האם זה קשור לניתוח ולעובדה שהקיבה התרגלה שלא לאכול כמו שאכלתי והיא מגיבה לשינוי?
או שמא האם זה סתם וירוס שמסתובב בחוץ (וגם בני ביתי חלו בו, אך הבריאו כבר לפני למעלה משבוע) ומדובר בצירוף מקרים עם הבליסה הגדולה?

אשמח לשמוע דעתכם

חג שמח )

אמחייה

New member
כאבים באיזור הטבעת

שלום לכולם ולאופריה המקסימה

אני מטובע כמעט שנה
לאחרונה יש לי כאבים באיזור הטבעת, לפעמים אחרי הקאות.
אבל לרוב, סתם במשך היום, גם אם לא אכלתי אפילו.

הכאבים חזקים, כמו דקירות חזקות שלא נגמרות, וזה ממש מעיק ומציק.

מה עושים ????
למה זה קורה לי?
והאם זה יחייב אותי בניתוח ?
אולי זה דלקת ?

תודה

ריקי ח5

New member
שאלה

הייתי רוצה לדעת אם אני אמורה להיות בצום בסגירה ראשונה ( אני סגורה 5)ואם כן כמה זמן ומה אני אמורה לאכול אחרי הסגירה ולכמה זמן? אין לכם מושג כמה הפורום הזה עוזר לי המון.תודה רבה !

רויתוש18

New member
מנותחת טבעת

היי, נותחתי ב 3.11, לטבעת שוודית. בחודש הראשון ירדתי 6.400 ק"ג ...
אתמול, בדיוק חודש לאחר הניתוח, ב 3.12 סגרתי לראשונה 5 CC ...
מרגישה שוני באכילה, כוס נס אני שותה בערך שעה, מעדן - 20 דק' ... לחם אין מה לדבר, לא עובר וכצנימים עבר עד הסגירה ומאז לא.
מאתמול, אחרי כוס שתייה או מעדן יש לי בחילות איומות, האוכל לא נתקע ולא מפריע אך כן יש בחילות נוראיות, מה הסיבה לכך?
ומידי פעם תחושת דקירה מחלישה באזור הצינורית סוג של התכווצות גם.
בעוד כשלושה שבועות אני מוזמנת לביקורת נוספת, מה אפשר לעשות עד אז?
תודה!

17001

New member
בוקר טוב, האם מנותחי טבעת יכולים לשתות

אבקה של דיאטת שובע?
לאחרונה פתחתי את הטבעת ב- 2CC מאחר והרגשתי לא טוב כי היא נסגרת לי לפעמים יותר מידי.
מאז עליתי 6 ק"ג.
יש לי את האבקה בבית ואני רוצה לדעת אם אפשר להשתמש בה
תודה לעונים

ריקי ח5

New member
שאלה

שלום לכולם סליחה על הבורות אבל ממש מעניין אותי למה אסור לשתות בכלל בזמן הארוחה.זה עושה נזק?כי פעם אחת נתקע לי ושתיתי טיפה מים בזהירות וזה השתחרר

אפשרית

New member
סגירה ראשונה טבעת

עברו כבר כחמישה שבועות,
שבוע שעבר סגרתי 5 פעם ראשונה
היום התחלתי לאכול לחם קלוי,
אכלתי נוזלים וקציצות ועוברת בהדרגה למוצק
לא נראה לי שמשהו מפריע לי,למעט תחושה של עומס, או פיזי או פסיכולוגי
אני רוצה להתחיל השבוע להתאמן,
הרגשת העייפות והתשישות עדיין קיימת, נוטלת מולטי ויטמין,ואתחיל עם בי,ברזל,די.
ירדתי כ 6 קג'
ממשיכה ללכת לשיחות עם מטפל,וטוב שכך
פגשתי בסורוקה מנותחים לאחר 10 שנים שעדיין חושבים "שמן"..והרי כל המטרה לבנות אורח חיים נכון ובריא.
יש לי חתך אחד שמתעכב להגליד ולהחלים,דר אבינוח אומר סבלנות....
כמה זמן להמשיך למרוח משחה לצלקות,או ויטמין E?
איך אני יודעת כמה מותר לי ויכולה לאכול?
אוכלת כל 3 שעות בערך,כשיש ארוחות שזה רק בננה או אגס.
אני מקוה שעשיתי נכון ואני בדרך הנכונה.

ריקי ח5

New member
שאלה חשובה

היי,היום אני סגורה על 5 והייתי היום בסגירה השנייה .סגרתי 2 ועשיתי את כל מה שהדרכתם אותי פה להיות בצום 4 שעות לפני הסגירה, לשתות 4 כוסות אחרי הסגירה ,אחרי הכוס השנייה הרגשתי בחילה ושהמים עולים לי ותחושה ממש בלתי נסבלת אז החלטתי לפתוח 0.5 כדי שלא יהיו בעיות שאוכל יעבור .האם עשיתי בסדר?

שאלה דחופה

אני כבר שלוש וחצי שנים אחרי טבעת בזמן האחרון עליתי במשקל ואני מרגיש כול הזמן רעביכול להיות שהטבעת ניפתחת לבד

רומי 912

New member
שאלה על הטבעת אני סגורה במשך 7 חודשים על 8. אני הפסקתי לרדת אבל זה לא מה שמטריד אותי, כי עד כה ירדתי יפה, ויש לי עוד כ-5 קילו בערך מיותרים, לדעתי.
מה שקורה לי לאחרונה, הטבעת בבוקר סגורה כאילו הרמטית עד לשעה 11.00 אני לא יכולה לאכול כלום כלום. אם עד 11.00 אני לוקחת כדור עם מים - זה ישר נפלט לי החוצה..
החל משעה 11.00 ועד שעה 17.00 אני יכולה לאכול בצורה נ ורמאלית. אחרי שעה 17.00 שוב ננעלת לי הטבעת ואז את הכדור (לחץ דם) של הלילה אני לא יכולה לקחת. כלומר מחוץ לטווח של 11.00 - 17.00 - כל מה שאני אנסה לאכול, אפילו לגימה של מים, זה נפלט ואני מקיאה. זה נ משך כבר הרבה זמן, זה מפריע לי למהלך החיים התקינים, ובשעות שאני יכולה לאכול אני אוכלת בדרך כלל מרקים, קרקרים עם גבינות, שותה קפה או תה - ולא מרזה אפילו גרם אחד. גם לא מעלה במשקל - האם התופעה מוכרת? אני יודעת שאם אפתח את הטבעת בחצי, אני עלולה לעלות במשקל.
שאלה נ וספת - האם צריך אחרי שנתיים לעשות שיקוף? איך יודעים שהכל תקין? תודה על התשובות.

שוקית3

New member
איך מרגישה דלקת בוושט?

אני לא בטוחה אם יש לי דלקת בוושט או שפשוט כואב לי שוב הגרון. אתמול הקאתי בערב אחרי שאכלתי רבע טוסט ושתיתי קצת (אחרי שעבר זמן) ומהרגע שהקאתי כואב לי הגרון ואני מרגישה חנוקה כזו כאילו תקוע לי משהו למרות שלא נראה לי שבאמת תקוע..חשוב לציין שאני לא מקיאה בד״כ, מאז הסגירה האחרונה ל9.75, זאת פעם 2-3 שאני מקיאה כי יש שינויים ביכולת אכילה שלי. אני מרגישה חנוקה כזו ביומיים האחרונים כאילו תקוע לי משהו למרות שלא נראה לי שבאמת תקוע.

פלפלית79

New member
שינוי העדפות בטעמים לאחר ניתוח

בוקר חורפי טוב לכם,

רציתי לשתף ולשמוע קצת מכם בעניין שינוי העדפות בטעמים לאחר ניתוח.

עשיתי ניתוח טבעת בחודש מרץ.
לפני הניתוח הייתי מכורה לפחממות, בצקים, לחמים עוגות שמרים וכל שאר ה"טוב" הזה, כאשר ההעדפה הברורה שלי הייתה מלוחים למיניהם.
שוקולד, עוגות מוס, קצפות, גלידות וכל המשפחה הזאת לא ממש דיברה אלי.

יכולתי להיות מאד רעבה ותהיה ערמה של שוקולד, מוס, קצפת, גלידה מולי - ולא הייתי נוגעת בה.
לעומת זאת - על לחמים, בורקסים, עוגיות מלוחות בצקים מלוחים ועוגות שמרים - לא הייתי מסוגלת לוותר. ובכמויות.
הפחממות הללו והכמויות הגדולות הן היו הבעיה העיקרית שלי, ולכן למרות שהייתי אוכלת אוכל "בריא" יחסית, עדיין הייתי שמנה.

ואז עברתי את הניתוח.
מאז אני מתנזרת במודע מבצקים, לחמים, פסטות, עוגות שמרים, עוגיות מלוחות וכד'.
שלפני כחודש ניסיתי לאכול - זה "נתקע" לי ועשה לי לא טוב, אז בכלל החשק ירד.

א - ב- ל-
פתאום, אני כאילו מכורה למתוק.
אוכלת יותר שוקולד וגלידות.
לא מעדנים, אלא ממש שוקולד.

יש לי רצון תמידי למתוק.

האם יש הסבר לכך ?
פרט להסבר המוכר שמתוק עובר יותר טוב (מעניין למה...)

האם גם אתם חוויתם משהו דומה?

תודה והמשך יום מעולה

טליוגם

New member
אופירה!!!! הצילו!!!

אני כבר שעתיים עם כאב בכתף שמאל חנוקה כמעט לגמרי!!!ביגלה /שתיה חמה/קרה לא משחרר/שיעול/נשימות כלום!!!! אכלתי מהר מדיי הרבה מדיי דביק מדיי .שמן כניראה תמיד נשאר שמן בראש :-/ עוד רעיונות לשחרור??? חייבת להוציא את זה !

אופירA

New member
מנהל
אי אפשר לדעת, אבל אפשר להשתמש בזה

תראי, ווירוס של שלשולים והקאות מסתובב בארץ טוב טוב. הרבה אנשים לוקים בו.
אבל אין חובה להידבק ממנו. באותן משפחות יש אנשים שלקו בו קל, יש אנשים שלקו בו קשה, ויש אנשים שלא נדבקו בכלל. יש לכך הרבה סיבות שאנו לא יודעים אותן.

אחרי שישבתי שבעה על אמא שלי, במהלך חודש מלא תהפוכות ושינויים בחיים שלי, והרבה רגשות עסוקים מאוד, חטפתי בגדול את הווירוס הזה שבוע ימים, מתוכם 4 ימים לא יכולתי לאכול כלום מלבד קצת מיץ תפוזים סחוט.
אני לא נדבקת בקלות מדברים כאלה. אבל סביר שכאשר הגוף היה מותש לגמרי מהעיסוק האינטנסיבי בכעסים ובפחדים, לא היה לו מספיק כוח להתמודד עם וירוס בנוסף לכל.

על הגוף שלי, אחרי 5 שנים טבעת, אני מרגישה שהוא לא מאושר בטבעת. מערכת העיכול לא אוהבת אותה. אני צריכה לעזור לה להסתדר איתה. להקל עליה.
אם אני מסרבת להקל עליה, היא נוקמת בי בכל מיני צורות מגוונות, שמוציאות לי את החשק לזלזל בתפקיד שלי.
אז יכול להיות שהתעלמת מהמערכת והיא נקמה בך בגדול, ויכול להיות שהתעלמת מהמערכת ולכן גם לא היה לגוף שלך כוח לדחות את הווירוס.
כך או כך - ולא חשוב מה הסיבה - הפסדת היטב מהאכילה הבולמוסית.

אפשר לעשות בזה שימוש - להקליט את החוויה בזיכרון, להעצים אותה כרעה ושלילית כמה שאפשר בזיכרון (במחשבות, בדיבורים, בהחלטות, בהרגשות) ולקבל מכך כוח לוותר בעתיד על לסבול כתוצאה מדחף לזלול. זה יכול להרגיע קצת דחף כזה.
כשנורא בא לי לאכול בלילה לפני השינה, אני נזכרת בהרגשת התקוע המעצבנת שתמיד תתרחש לי כתוצאה מכך, ויכולה ברוב המקרים לוותר על הבא לי הזה ולהרגיש שבזכות הזיכרון הוא כבר הרבה פחות בא לי. אותו כנ"ל באמצע הלילה, כשאני בהפסקה בשינה (בגילי יש הפסקות במשך השינה).

גם הזיכרון על הטעם של הסופגניה שנשאר בפה אחרי שאוכלים אותה, גרם לי בתהליך לאבד את החשק לנגוס בסופגניה אחת, כבר לפני הרבה שנים
.
רק על השוקולד והעוגיות זה לא מצליח
.
עדיין
.

קוביd1

New member
כאבים

מה זה נקרא כאבים באזור הטבעת ,איפה זה בדיוק \אולי את מתכוונת כאבים באזור הפורט .
למה לחשוב פסימי למה לחשוב על ניתוח ,

קובי

קוביd1

New member
אהלן רוית

עברת אתמול סגירה בואי ונחכה עוד כמה ימים לראות מה יקרה ,אולי יש בצקת באזור ,וזה גורם לך לבעיה ,או שאת מאלה המאושרות שסגירה ראשונית וקטנה מספקת . במידה וזה ימשיך יש מצב לחשוב על פתיחה של 1/4
תעדכני בבקשה מה קורה .

קובי

אופירA

New member
מנהל
אפשר לצרוך הכל. אבל לשם מה?

(אפשר לחשוב שהאבקות האלה עוזרות מעבר למילוי כיסם של משווקיהן).

עלית במשקל, כיוון שפתחת את הטבעת ב-2CC.
אם לא הרגשת טוב, כי הטבעת נסגרת לפעמים, למה פתחת 2CC בבת אחת? 2CC זה כמו 8 פעמים לפתוח!
היה מספיק לפתוח 1/4 או 1/2CC בשביל איכות חיים ומניעת השמנה.

אני יודעת שהרופאים מייעצים עצות אחיתופל כאלה, אבל אין לי אפשרות לחנך אותם. אני פה בפורום, כדי לעזור למי שקורא למנוע את התקלות האלה.

אם מרגישים איכות חיים גרועה עם הטבעת, פותחים טיפה. ואם זה לא מספיק, פותחים אחרי כמה ימים שוב טיפה וכך הלאה. זה לא נבון לפתוח בבת אחת הרבה, ואח"כ לראות שזה יותר מידי וללכת לסגור. זה מערער את היציבות של הטבעת והקיבה - כך נצפה מניסיון רב, למרות שזו "קביעה לא מדעית כלל".

אני מזמינה אותך לייעוץ טלפוני כדי לפתור את הבעיה בצורה יותר יעילה, ע"י שימוש נכון בטבעת.
טל' 03-5781855 אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

למעלה