טבעות

אופירA

New member
מנהל
זו שאלה חשובה מאוד. כעיקרון -

שתייה מיד לאחר אכילה יוצרים עומס מוגזם על הפאוצ' והוושט, וגורמים לתקיעה חזקה של האוכל בטבעת ולשיעול תשניקי והקאה ספונטנית של השתיה.
לכן אומרים לנו להמתין 1/2 שעה אחרי הארוחה, שהאוכל יירד, ואז לשתות.

לשתות מיד לפני האכילה אין בעיה, ואפילו מומלץ מאוד. השתייה יורדת מיד, והאוכל שבא אחריה יורד אחריה בנחת.
יש מיעוט אנשים שטען שבמצב כזה האוכל לא נכנס לו, אז הם צריכים להמתין קצת אחרי השתייה כדי שהכל יירד ויפנה מקום.

כיוון שכל מקרה לגופו, יש אנשים שלא יכולים לאכול בלי לשתות כדי לדחוף את האוכל. אחרת האוכל נשאר תקוע.
אז אי אפשר להגיד להם לא לשתות, אבל הם צריכים להיזהר, ולשתות בצורה כזו:
א. קודם כל לשתות לפני האוכל, ולאכול לפי הכללים כדי שלא ייתקע.
ב. אם מרגישים עומס ותקוע מיד בהתחלה, ממתינים 10 דקות, בינתיים נושמים עמוקות ועושים תנועות וכו', ואם יש צורך עכשיו מתחילים לשתות לאט ובזהירות, כדי לא להיחנק ולהשתעל.
ג. אם השתייה מגבירה את העומס עוצרים מיד וממתינים להקלה.
ד. אם השתייה מקלה על העומס כי היא דוחפת את האוכל פנימה, יש לשים לב שהאוכל נכנס בדחיפה קלה, ולא בדחיפה חזקה ולוחצת. שלא יהיה הרבה לחץ על הפאוצ' המלא, אלא שחרור מיידי ועדין של העומס. (במקרה שזה דחיפה חזקה ולוחצת, להבא לזכור לאכול פחות ויותר לאט, 2 ביסים קטנים מאוד, ללעוס אותם היטב, ולעשות הפסקה אחרי 2 הביסים ראשונים).

שורה תחתונה - ככל שהשתייה במהלך האוכל גורמת להקלה לא על ידי דחיפה חזקה ולחץ חזק, אלא שחרור עדין - אפשר לאנשים האלה להתנהג כך.
מי שהשיטה הזו לא גורמת לו לשחרור אלא דווקא לשיעול כי המים הגבירו את התקיעה - שיוותר עליה ויקפיד על ההוראות של שתייה לפני האוכל ורק 1/2 שעה או 20 דקות (או מה שהניסיון שלו מלמד) אחרי האוכל.

קוביd1

New member
שלום לאפשרית

את בדרך הנכונה שיחות עם מטפל ,אני לא יודע בגלל מה התשישות קשה לי להאמין שכבר יש לך מחסור בויטמינם סגירה ראשונה של 5 היא התחלתית ויש מצב שלא תחושי הגבלה .
בשבוע החמישי אפשר בעיקרון לאכול הכל ,יהיו דברים אולי שלא יעברו לך אז תוותרי עליהם ,אל תדחסי בכוח
החתך החלמתו מתעכבת לא נורא תמשיכי למרוח משחה לצלקות ,רק שימי לב שהמקום לא מוגלתי ,הניתוח כלי עזר לירידה במשקל ,השינוי צריך להעשות בראש וזה קשה , צריך זמן להתרגל לכל שינוי.

הרבה בריאות בהצלחה!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
השאלה מה קרה אחרי הפתיחה

האם הצלחת לשתות בקלות 4 כוסות לאחר הפתיחה?
אם כן - מצוין.

היי טובי

עוד מעט יכנסו המומחים ויענו, אבל בינתיים אולי כדאי להוסיף נתונים - כמה הגבלה הייתה, כמה הסגירה, מתי סגירה אחרונה? משהו השתנה מאז הסגירה האחרונה? למשל ירידה/עלייה דרמטית במשקל (קראתי כאן בפורום שאחרי ירידה גדולה לפעמים ההגבלה משתנה מבלי לשנות את הסגירה)
האם יש הגבלה בכלל או שאפשר לאכול רגיל לגמרי? (ואז אולי יש חשד לדליפה?)

קוביd1

New member
שלום רומי לא חיים ולא איכות חיים ,הירידה שלך יפה ,עזבי את ה5 ק"ג שאת חושבת שהם מיותרים, ככה אי אפשר להמשיך תפתחי 1/4 ובמידה ולא יעזור תפתחי 1/2 זה יכול להיות ההבדל בן חיים נורמלים ,לבן סבל יומיומי \לא כל האמצעים מקדשים את המטרה ,
צריך להיות רזים לא חייבים לסבול בצורה קיצונית.

קובי

ליבי3617

New member
הסבר מאד פשוט...

לא ויתרת על האהבה לפחמימות. היא פשוט נדדה למתוקים. ואני מקווה שאת אוכלת טוב כי הגוף מפצה על האנרגיה החסרה בדיוק כך

קוביd1

New member
טליוגם

אל תלחצי זה דבר ראשון ,ניסית את כל הדברים זה לא זבנג וגמרנו ,תנסי לשתות חם לאט לאט אולי תנסי להקיא ,זה בסוף ישתחרר .

קובי

טליוגם

New member
קובי!!! אני מנסה:)

לשמור על רגיעה ונשימות עמוקות ולא מצליחה להוציא!!! רק הקצף סליחה על התיאור יוצא ומשחרר לכמה דקות

טליוגם

New member
השתחרר תודה קובי נרגעתי!

כניראה שבאמת הייתי צריכה רק להרגע :) מקלחת חמימה פתרה את העניין :) תודה קובי

אופירA

New member
מנהל
במצבים תקועים במיוחד - כמה שיותר להקיא

אפילו אם יוצא רק קצף. אפילו אם יוצא מעט מאוד.
אפילו רק את מה ששתית הרגע תקיאי, וההתכווצות תשחרר את מה שצריך, במשך הזמן והניסיונות להקיא.

almog2020

New member
אני לדוגמא

פתאום התמכרתי למיץ ענבים ובמבה. לפני הניתוח הייתי מכורה לקולה זירו והיום לא מסוגלת לחשוב על לשתות את זה (בלי קשר לזה שאסור מוגז). לפעמים אני מסוגלת לקום ב3 לפנות בוקר כי בא לי במבה ופשוט לחפש מקום פתוח ולקנות. מעניין שדווקא הדברים שהכי עוברים לי הם נהפכו להיות המאכלים שאני מרגישה מכורה אליהם. קיצר מבינה אותך !!!

אופירA

New member
מנהל
אני לא טובה בלהבין למה

ליבי דווקא טיפלה היטב ב"למה".
אני יותר טובה בלהבין איך.
איך להתמודד עם התופעה ולא להינזק ממנה.
להכיר את עצמך ולמנוע מהישג ידך את השוקולד והגלידות. תקני גלידה דיאט, במנות מדודות, תקני מעדנים דיאט, ושוקולד תרשי לעצמך במידה מוקצבת ורק מחוץ לבית.
כמובן שיש לדאוג לאוכל בריא וטעים, מבושל וחם, וכל 2-3 שעות, והמון שתייה, כדי להוריד את הצורך במתוק.

אופירA

New member
מנהל
תעשי יום יומיים כלכלה רכה ונוזלית

ואם לא חולף כל התחושות הבעייתיות תלכי לפתוח 1/4CC.
זה לא מצב חמור, אבל כדאי לעשות משהו כדי שלא יחמיר. אז תתחילי עם כלכלה רכה קודם.

למעלה