טבעות

אופירA

New member
מנהל
רוויתוש, היה כדאי להתייעץ לפני הסגירה

אם ירדת בחודש 6.4 ק"ג, ומן הסתם שהיתה לך הגבלה מסוימת בטבעת, היינו ממליצים לך לסגור פחות.

האם שתית 4 כוסות מים לאחר הסגירה והרגשת שהן עוברות חלק בלי בעיות בכלל?
איך יתכן ש-24 שעות מאז הסגירה את כבר יודעת שלחם לא עובר? הרי 20-24 שעות צריך לשתות נוזלים + מעדנים בלבד, ועוד 20-24 שעות כלכלה רכה. אז איך יתכן שניסית לאכול לחם?

הסגירה של 5 גדולה מידי בשבילך.
אני במקומך הייתי הולכת מיידית לפתוח 1CC, בגלל שסגירה דרמטית כל כך גורמת לקיבה לא להתמודד, ומכאן הבחילות והדקירות. חבל לסכן את הטבעת. אני מעדיפה הדרגתיות בסגירות, ולכן מבקשת שיתייעצו פה/בטלפון לפני הסגירה, ושישתו לא פחות מ-4 כוסות מים אחרי הסגירה, ויקשיבו טוב איך הן עוברות, כי אם הן לא עוברות חלק, אלא לאט - כדאי ללכת לפתוח חלקית ושוב לשתות.
(לא ברור לי מה זה "איזור הצינורית". את מתכוונת לצינור הוושט או לצינורית שמחברת בין הפורט לטבעת? מניין לך לדעת היכן הצינורית הזו?).

כמו כן, ממליצה לך מכל הלב לא לסגור כל 3 שבועות. בוודאי לא אם את ממשיכה לרדת בקצב.
לדעתי, לפחות 4 שבועות בין סגירה לסגירה, להקפיד על תזונת נוזלים וכלכלה רכה אחרי הסגירה, ולנסות במשך החודש את כל המאכלים.

רויתוש18

New member
היי ...

לאחר הסגירה שתיתי 2 כוסות מים כמו שהמנתח אמר לי, כוס מים קרים עברו פחות טוב וכוס מים חמים עברו מצויין.
באותו יום של הסגירה מלבד מים, כוס מיץ תפוזים ו2 מעדנים לא אכלתי דבר.
למחרת בבוקר, ניסתי לחזור לתפריט, הכנתי צנימים ויצאה נשמתי, הקאתי 3 שעות בגלל צנימים ועברתי לשתייה חמה עם לימון והמון מים לרגיעה של הקיבה.
היום ספציפית, שלושה ימים לאחר הניתוח היה לי תפריט כזה -
א. בוקר - כוס תה ללא סוכר + חטיף אנרגי (20 דק')
א. ביניים - מרק עדשים ואטריות (30 דק')
א. צהריים - סלט ירקות קטן, 4 כפות פתיתים ושניצל טבעול 1 (שעתיים וחצי)
א. ביניים - חצי ליטר מים (שעה וחצי)
א. ערב - בננה מעוכה + מעדן 1 (40 דק')
- במהלך הארוחות אני לא יושבת, אני קמה ועושה כמה צעדים או כל פעולה כדי לגרום לאוכל לעבור ואז ממשיכה.
איזור הצינורית שאליו התכוונתי, שמחברת בין הפורט לטבעת, לא לוושט ... חח האמיני לי שעשיתי מחקרים מאמרים סקרים ומה ומי לא לגבי הניתוח ומקווה שעשיתי נכונה את המחקרים והבנתי שהצינורית ממקומת מתחת לחזה בצד שמאל, מה גם שמרגישים אותה לעיתים כשוכבים על הבטן.
- האם מותר בירה? האם מותר חטיף כמו תפוציפס כמובן הכל בהדרגה, כמו שהזכרתי למעלה את הזמן שלוקח לי לסיים כל ארוחה אז גם לגבי חטיף או בירה זה נכון ...
תודההה!!!

אופירA

New member
מנהל
לא מוצא חן בעיני בכלל העניין עם השתייה

המנתח אומר לשתות 2 כוסות מים אחרי הסגירה, אבל אני אומרת לשתות 4 כוסות, כי הניסיון מלמד שזה מאוד כדאי. למנתח כמובן אין התנגדות...
מים קרים עברו פחות טוב, אז זה אומר שאת סגורה יותר מידי! צריך ללכת לפתוח על המקום, כדי שלא תהיה טראומה לקיבה.
סגרת בצורה קיצונית - אני מאוד לא ממליצה על הדרך הזו. זו דרך שלוקחת את כל הסיכונים הצפויים בטבעת, שאפשר למנוע אותם מראש אם מתנהלים בריא.

ביום הסגירה שותים נוזלים, ביום שלמחרת אך ורק כלכלה רכה ושום מוצקים. צנים זה מוצק.
מאוד לא מוצא חן בעיני שחצי ליטר מים את שותה במשך שעה וחצי. אני כרגע רוקנתי בקבוק של חצי ליטר בלגימה רצופה בלי לנשום באמצע, פחות מדקה.
את לא מגיעה בצורה כזו ל-2-2.5 ליטר מים ביום, והקיבה שלך נאלצת לתפקד במצב קיצוני ומאוד לא בריא. דלקות בוושט עקב התעייפות יגיעו אצלך מוקדם מהרגיל אצל אחרים...

הכל אפשר לאכול עם טבעת, אם הטבעת במצב נורמלי. אם היא לא - לא כאן המקום לקבל עצות איך לנהוג לא נורמלי ולא תקין...

רויתוש18

New member
שוב שלום

הניסיון מלמד כל מנתח/מנותח כנראה דבר אחר.
.ברור לך שהייעוצים שלכם פה לא יחליפו כל טיפול רפואי,
ואני חייבת לומר לך שחצי ליטר בלגימה רצופה בפחות מדקה גם לא תקין, כששותים מים במיוחד אנשים מוטבעים שותים בלגימות כך גם השפעת המים על הגוף עובדת טוב יותר אז אני לא יודעת עד כמה אפקטיבי עבורך לשתות חצי ליטר בלגימה.
יותר מיזה אומר, את הטעויות שלי אני עושה בדרך לא דרך ולא נכנסת לפורום קיצורי קיבה כדי לעשות אותם אז בטוח שלא כאן המקום איך לא לנהוג נורמלי ולא תקין.
הטבעת ברוך ה' במצב נורמלי, ואם בכזו ביטחון אתם מחלקים פה תשובות על ימין ועל שמאל אז לדעתי היתרונות והחסרונות של הניתוח היתרונות והחסרונות של כל מנותח ושאלותיו/סיפוריו אמורים לנגוע לכם בנורמלי ובלא נורמלי, זה לא פורום פסיכיאטריה נכון אבל זה כן פורום שמדבר על הצד הטוב והרע של הניתוח ובמיוחד דגש על התנהגות המנותחים. .
בכל אופן תודה רבה.

קוביd1

New member
שבת שלום

לא מבין מה הכעס שלך \הפורום נועד לעזורה ממנותחים שיש להם ניסיון ,למי ששואל ,הפורום הוא לא פורום רפואי , בשום פני ואופן לא
וכל מי שנכנס לפה צריך לדעת את זה .
אומרים אין חכם כבעל ניסיון והניסיון שנרכש פה ממאות ואלפי מנותחים ,לפעמים שווה יותר מעזרה מקצועי. והרבה מנותחים יאשרו את מה שאני אומר
אף אחד לא יכול לשתות 1/2 ליטר בשלוק אחד אולי גמל לא בן אדם
הטבעת שלך במצב נורמלי תבורכי שימשיך ככה ותגיעי למשקל הרצוי שלך .
את חושבת שהתשובות שניתנות לא מתאימות לך ,זכותך לא להתיחס למה שנכתב ,זכותך לא לקרוא בכלל מה שכותבים ,לקרוא מה שאת חושבת וזה רציני .תרגישי חופשי .

קובי

אופירA

New member
מנהל
זכותך לנהוג כרצונך וכהבנתך

את רוצה לא להיות מסוגלת לשתות 2 כוסות בבת אחת, וגם לא פחות משעה וחצי - זכותך.
את רוצה לאכול כל ארוחה במשך שעות - זכותך.
את רוצה להתעלם מכך שמים קרים לא עברו חלק אחרי הסגירה - זכותך.
את מאמינה שההמלצה של המנתח לשתות 2 כוסות מים בלבד לאחר הסגירה טובה ונכונה - זכותך.

אני מרכזת פה מידע שהצטבר אצלי במשך מעל 6 שנים, ומיידעת בו את המנותחים.
מה שהם יחשבו עלי / על המידע - אינו בשליטתי ובכלל לא מעניין אותי.

הטבעת שלי ושל קובי, ברוך ה', לא זזה ולא נאלצנו לעבור ניתוח חירום, ב"ה, בלע"ר. איננו נתקלים בבעיות לשתות כפי רצוננו, ואפילו איננו נאלצים לרוץ לפתיחת חירום עקב נעילה.
(אגב, אני לוקחת לתשומת ליבי את הערתך בנוגע לשתייה מהירה מידי כדבר לא רצוי דרך קבע, עקב האפקטיביות לגוף. בכל אופן אמרתי זאת בנוגע למסוגלות לשתות).

איננו נביאים ולא חוזי עתידות, רק שקללנו נתונים מציאות שנצברו במשך המון שנים ואנו מיידעים את התמונה שהתחוורה לנו, בנוגע לאנשים שכן סבלו מכאבים, כן רצו לפתוח פתיחת חירום, כן זזה להם הטבעת ואפילו חדרה לתוך הקיבה ועוד ועוד.
ואין ספק, שמי שאומר: לי זה לא יקרה - לפעמים הוא בהחלט צודק!

קוביd1

New member
שלום רוית

נראה לך שזה סביר לאכול שניצל טבעול וסלט בשעתיים וחצי
נראה לך סביר לאכול בננה מעוכה ומעדן ב40 דקות
נראה לך סביר לאכול מרק עשים ב1/2 שעה
זה לא סביר זה מראה שהסגירה חזקה מידיי
כל היום את מתעסקת באוכל ,ככה המצב יימשך ,לא נראה לי שתעמדי בזה.
תחשבי על פתיחה קלה של הטבעת .

קובי

מימי1226

New member
לרוית - ניתוח ב-3.11 סגירה 5 ב- 3.12 ירידה 6

רוית היקרה,
נותחתי וסגרתי באותם ימים שלך, סגירה של 5, ירדתי 6 ק"ג.

אז ככה, הרופא לא הנחה אותי לגבי האכילה, אין לו זמן לזה...
את כל המידע קיבלתי פה באתר, בעיקר מהתשובות המפורטות של אופירה וקובי לשאלות המנותחים.
בנוסף, עיינתי טוב טוב באתר הנוסף של המאמרים והניסיון האישי של אופירה, וכך למדתי כיצד להתנהל עד היום.
למדתי שמנסיונם של האחרים אוכל למנוע את ההקאות.

אני אוכלת כל 3 שעות בצורה מאוד מסודרת, שלוש ארוחות ושתי ארוחות בניים, כמויות קטנות של כל סוגי המזון.
לועסת את המזון טוב טוב ובולעת רק במצב שהוא רך מאוד.
מיום הניתוח ועד היום כמעט שבוע לאחר סגירה של 5 לא הרגשתי חוסר נוחות או מגבלה כל שהיא.
חשוב מאוד לאמץ את נסיונם של האחרים, הצוות הרפואי לא ממש מנחה את אופן ההתנהלות ואין למי לפנות ולשאול.

בסביבתי הקרובה לא יודעים שעשיתי טבעת, סיפרתי שאני בדיאטה,בימי שישי שבת בארוחות המשפחתיות לא מרגישים
שאני מתנהגת שונה, מאחר והכמויות שאני אוכלת קטנות ואני מסיימת את הארוחה ביחד עם כולם,
כך גם בארוחות הצהריים במקום העבודה.

חשוב מאוד מאוד ללעוס טוב את האוכל ולהקפיד על כמויות ואבות המזון, לעניין זה מלווה אותי דיאטנית של קופ"ח.

בהצלחה.

קוביd1

New member
סגירה

לפי מיטב זכרוני צריך להיות בצום של 3 שעות לפני הסגירה ,אחרי הסגירה אצל הרופא לשתות 4 כוסות מים שלא יהיו הפתעות אחרי זה ,
אחרי הסגירה להיות יום אחד בכלכלה רכה ,אחרי זה כרגיל

קובי

התנהלות אחרי סגירה

היי ריקי,
אחרי סגירה 24 שעות נוזלים הכוללים גם יוגורטים חלקים, חלב, קפה וכדומה, לאחר מכן 24 שעות כלכלה רכה
אחרי זה ממשיכים כרגיל ומנסים לאכול מהכול, לפחות במשך חודש, ורק אז סוגרים שוב אם צריך ובמידה הנכונה.

אמחייה

New member
תגובה

תודה על תגובתך
אני גבר..

הכאבים מהטבעת עצמה, אבינוח טוען שזה מהקאות

אופירA

New member
מנהל
קודם כל צריך לדעת

שהקאות יכולות לגרום להרבה צרות וסיבוכים.
יש למנוע את התופעה הזו, אם רוצים להאריך ימים עם טבעת תקינה.

דקירות חזקות זה לא כאב שאפשר לעבור עליו לסדר היום.
חובה לפגוש את המנתח ולהתייעץ איתו.
חשוב שתסביר לנו איפה הכאבים, כדי שנוכל לעזור לך לעזור למנתח להבין מה קורה לך, ולא שתשתמש במונחים לא נכונים ותטעה אותו.
ברוב המקרים כשאומרים "כאבים בטבעת" מתכוונים דווקא לכאבים חיצוניים, באיזור הפורט שהוא ממוקם באיבר חיצוני - מתחת לעור.
כאשר יש כאבים בפנים, בוושט או בבטן, אז רוצים לראות מה קרה לטבעת.

צריך צילום דחוף וושט קיבה ותריסריון. מנותחי מכבי יכולים לעשות באסותא, ביום הפגישה עם הרופא המנתח.
אחרים צריכים לברר אצלו איך הם עושים צילום דחוף.

אתה מוזמן להתקשר ולהתייעץ 03-5781855

אמחייה

New member
תודה רבה

שלום לך
דיברתי עם אבינוח
והוא אמר לי שזה מגיע מהקאות, ושאפתח את הטבעת / או שאני יאכל תזונה רכה לכמה ימים או שבוע, ואז אבדוק אם הכאבים פחתו.

1. האם כדאי לפתוח ?
2. לעבור לתזונה רכה ?
3. למה אבינוח לא נבהל מהכאבים, ולא מורה על צילום ?

תודה רבה לך את עושה עבודת קודש !

קוביd1

New member
אמחייה הגבר

ד"ר אבינוח הציע לך לפתוח אז תעשה את זה ,תמשיך בכלכלה רכה ובעזרת השם הכל יסתדר.
ד"ר אבינוח בדרך כלל לא נבהל מכלום ,
אחרי כמה ימים באם זה לא יעבור תעשה צילום ושט קיבה ,לראות מה קורה במערכת

הרבה בריאות.

קובי

למעלה