מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

MonicaF

New member
סיימתי כרך ראשון סטריינג'-נורל

איזה סיום מדהים!
אני מתה על הספר.
מרגישה שכל עוד איני קוראת בספר, אני רק מעבירה את הזמן.
הערב יש בדיון, אהיה שם, ואם יהיה זמן פנוי לקריאה, לא אקרא בכרך השני, כי אני אוהבת לקרוא אותו במיטה כשכל החדר קשוב למחשבות שלי וסופג איתי היטב את הסיפור!

אסור ל

New member
אחרי הרבה זמן שלא קראתי

מתחלקת בין שניים: באייפד "האח הקטן" של קורי דוקטורוב. מעניין ומשכנע. הגעתי בערך לשליש. בנייר אני קוראת את "החופש הגדול של ניקולא הקטן" שקניתי בשבוע הספר, וזה מתוק ותמים ומשעשע, אבל קצת פחות מצחיק מהקודם, אולי כי הסביבה הבית ספרית עם החוקים והשגרה שלה מצחיקה יותר מחוף הים.
ועוד משהו, אם יורשה לי: לילדים לפני השינה אני מקריאה את בילבי בגרסת הקומיקס, שנקנה גם הוא בשבוע הספר, והוא ממש נהדר ופרוע. הנה ציטוט מהסיפור שנקרא: בילבי הולכת לבית הספר, ובו טומי ואניקה מנסים לשכנע את בילבי ללכת לבית הספר:
"(אניקה) וגם יש חפשת חג המולד וחופשת פסחא וחופש גדול.
(בילבי) זה לא הוגן. אני לא מתכוונת לשתוק על זה.
(אניקה) על מה את לא מתכוונת לשתוק?
(בילבי) על זה שאני לא מקבלת חופש בחג המולד רק בגלל שאני לא הולכת לבית הספר."
סופ"ש נעים

J e n i e

New member
שפת אם

קניתי בשבוע הספר, שלושה ספרים בשלושים שקל :).

מאוד נהיניתי, וקראתי אותו ברצף ככל שיכולתי, אבל די התאכזבתי מסוף הספר. הספר היה מאוד לא גמור, אני מניחה שזה מכיוון שהספר הוא חלק מטרילוגיה, וצריך פשוט לקרוא את הבאים.

מישהו קרא את ההמשכים ויכול להמליץ או להמליץ שלא?

אסור ל

New member
מהם ההמשכים?

האם תורגמו? מאד אהבתי את הספר, לא ידעתי שיש לו המשך

J e n i e

New member
מניחה שלא תורגמו,

חיפשתי באנגלית וראיתי יש המשכים, לא ראיתי בעברית.

ניימן3

New member
הוא גם זכור לי כספר מצוין אבל

עם סוף.. בעייתי. אני לא זוכר ממש מה הייתה הבעיה שם, אז לא יודע אם זה כי הוא לא גמור, או סתם כי הסוף היה חלש. (לא ידעתי שיש לו המשכים)

dixie chick

New member
הספר היה חביב אני קצת התאכזבתי

אחרי כן כשקראתי ביקורות תקצירים וכ' שקצת הרסו לי את ההנאה מהספר, שמסתבר שהוא פשוט ניסוי בלשני שכשל.

מסתבר שהשפה באמת קיימת, ושהיא באמת יצרה שפה כנסיון לראות האם נשים באמת צריכות\ רוצות\ מעדיפות שפה משלהן, הניסוי נכשל והסופרת הסיקה מזה שנשים לא באמת צריכות שפה יחודית משלהן (http://en.wikipedia.org/wiki/Native_Tongue_(Suzette_Haden_Elgin_novel))

ניימן3

New member
כל מד"ב זה ניסוי מחשבתי, לא?

למה זה שהניסוי לא עבד במציאות הרס (קצת) את ההנאה? העובדה שאין לנו צי ספינות בחלל, נגיד, לא הורס לי את ההנאה מהספרים של ניבן..

pix37

New member
אני זוכר שהזדעזעתי מהאכזריות שלו

סוג של אכזריות ״נשית״ שלא ממש ציפיתי לה בספר והיא די הפכה אותי

דיאנה1

New member
מאד אהבתי את הספר. האהוב עלי מבין

ספרי פיליפ ק. דיק שקראתי.
הסרט זה כבר סיפור אחר...

is00

New member
סיימתי את הספר.

התחיל טוב, אבל לדעתי לקראת האמצע הידרדר. הספר התחיל להיות קצת יותר מדי אבסורדי ומתפלסף מדי. אני גם חייב להגיד שהדמויות בספר לא ממש מרשימות והיו כמה סיטואציות ממש לא אמינות בו. בעיקר בכל מה שקשור לריק ורייצ'ל.

Y. Welis

New member
חפש הודעות כאן של מאיר יגר. כתב על דיק והסביר

הרבה על עולם הסימבולים הפרטי שלו, שמשתקף שם (מרסר ומסעו ועוד).

העולם הזה עובר 'כחוט השני' בהרבה מספריו, ומתפתח בהם בלי קשר לעלילתם, כמו גם כאן. הם כביכול תירוץ לתיאורו. צריך להבין אותו כדי להבין אותם, כי דיק מסתיר לא מעט דברים (סבל מפאראנויה לא מאובחנת).

pix37

New member
יש לו רעיונות מדהימים אבל כתיבה גרועה

הלוואי שסקאלזי יכתוב גרסאות חדשות
לספרים שלו (כמו שהוא עשה לאומה צמרירית)

מיכאל ג

New member
דווקא סקאלזי?

כאילו עם כל הכבוד הוא די, איך להגיד את זה, סחי. בשביל לכתוב מחדש פק"ד (ואני לא ממש רוצה שזה יקרה , האמת) צריך מישהו מחורפן הרבה יותר. וורן אליס למשל.

למעלה