ספר טוב
מאד נהנתי ממנו. כתוב נהדר. סנדרסון במיטבו.
הקטע שבו דלינר ויתר על החרב שלו היה אחד הרגעים האהובים עלי בספר. בעיקר התרגשתי מאד. זה היה מפנה מאד מפתיע בעלילה. קדם לו מצב שנראה חסר מוצא. קלאדין הסכים לוותר על בריחה, תמורת הבטחה של דלינר שהוא ישחרר אותם מסדיאס. אבל סדיאס מסרב גם להצעה לקנות אותם תמורת מחיר כפול ומכופל ממה שהם שווים. אני לא יכולתי לראות איך יהיה מוצא מהמצב הזה, וכשדלינר זימן את החרב שלו, הייתי בטוחה שזה כדי לשחרר את קלאדין והצוות שלו בלחימה. זו היתה הפתעה מוחלטת, ויחד עם זאת הגיונית לגמרי. וכמובן, רק בעקבות כל מה שהיה קודם לכן, זו היתה החלטה שהיא גם הגיונית לגמרי וגם מפתיעה לחלוטין - כשיודעים את הערך הרב של החרב הזו, ומה אנשים מוכנים לעשות כדי להשיג כזו. וגם כשיודעים את ההיסטוריה של קלאדין, ואת עומק הבגידה שבגדו בו בעבר, כדי להשיג חרב כזו בדיוק. כפיים לסנדרסון. בדיוק בשביל סיטואציות כאלה שווה לקרוא ספרים.
יחד עם זה הרגשתי שזה לא לגמרי חכם מצדו של דלינר. בזכות החרב הזו והמיומנות שלו בה הוא היה יכול לעשות דברים טובים וחשובים, שהוא לא יכול לעשות יותר. כמו להגן על המלך. או על עצמו. מה הוא יעשה עכשיו כשהשין הזה, איך שלא קוראים לו, יגיע להתנקש בו? לבן שלו כמובן יש את החרב הזו והוא יוכל להגן עליו אבל בכל זאת... קצת לא מסתדר לי. כנראה שאני אצטרך להמשיך לספר הבא כדי לראות.
ושאלה לי אליך, אם קראת גם את "משחקי הרעב" - כשהלורד הרשע הודיע שטיאן צריך להתגייס, האם לא דמיינת מיד את קלאדין צועד קדימה, מרים את היד, ומכריז - I volunteer as tribute? זה כל כך התבקש
ובלי קשר לציניות גם זה היה אחד הקטעים המרגשים בספר... אולי הראשון שהצליח לגעת בי ממש.