מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

pix37

New member
שני נימוקים:

א. סקאלזי כבר עשה משהו דומה ועשה את זה מצוין ב- FUZZY NATION - הוא כתב מחדש ספר נהדר משנות החמישים והתאים אותו לעכשיו.
ב. הסיפוריות, הרעיונות והחדשנות של פק"ד הן כל כך עמוקות - שלהוסיף עליהן עוד שכבה של יצירתיות פסיכית עשוי רק לפגוע בהן - מה שחסר לפק"ד הוא היכולת לספר סיפור בצורה מעניינת ליצור דמויות ודאלוגים משכנעים - בדיוק מה שסקאלזי טוב בו.
ג. מה רע בסחי ?

ניימן3

New member
רוח הרפאים: סיפור אהבה - ג'ונתן קרול

האמת היא שנשבר לי הקינדל, נפלו עליו אופניים. זה אחד הספרים היחידים שיש לי בבית שטרם נקראו, אז נפל עליו הפור.

פסדר כזה. ספר פנטזיה עם אווירת ספר ילדים קסומה כזאת. לא מדהים, לא רע, פרווה נחמד וקל לקריאה.

קצת הזנחתי לאחרונה פנטזיה

קראתי שתי ביוגרפיות. אחת על מאיר עמית מאת אמנון ז'קונט שפורשת אור על אחד האנשים המופלאים שצמחו לנו. עמית למי לא ידע היה ראש אג"ם בעת מבצע סיני, ראש אמ"ן וראש המוסד ולאחר מכן מילה שורה של תפקידים כלכליים בכירים, כולל גיחה לפוליטיקה בד"ש....
הביוגרפיה לא משהו לצערי, ובעיקר מדברת על התקופה. קצת שופכת אור על היחסים המורכבים בינו לבין דיין ובינו לבין איסר הראל, למי שמכיר.
ביוגרפיה שניה על פוטין "האיש ללא צל" . היא מפחידה בעיקר משום שהיא מראה כמה מעט יודעים על אחד האנשים החזקים בעולם, ועד כמה הוא הצליח לנצל את המצב ברוסיה לצבירת הון אישי...
ממשיך גם עם האוספים של פיליפ דיק , מאוד נחמד, ושל אנדרה נורטון שמאוד לא אחיד...

annefan

New member
ספרי איך הספרים המאוחרים יותר

נראה שלי שקראתי את הדולפינים והשמיים, אבל בטוח לא אחר כך.
אגב, קראת את סדרת Steerwoman?

Yuli Gama

New member
כמה מאוחרים?

של הבן שלה? קראיתי בזמנו שניים והספיק לי. יכול להיות שאני אקרא אותם מתי שהוא אבל לא מאוד אהבתי את שני הראשונים אז לא המשכתי (וזו סדרה שאני מאודה מעריכה אז זה בהחלט אומר משהו שהעדפתי לא לקרוא ספרים בתוכה).

לא קראתי Steerwoman, שמעתי שמצויין.

annefan

New member
אחרי הדולפינים

ותקראי את Steerwoman.
(בייחוד שעכשיו הכל כבר זמין באמאזון)

Yuli Gama

New member
אחרי הדולפינים יש גם פריקוולים

שחלקם מצויינים.

זה לא סדרה? היא גמורה?

subatoi

New member
שאלה לגבי הדולפינים -

גוגל סיפר לי שיש ספר אחד ועוד סיפור כחלק מאנתולוגיה. האם הם תורגמו לעברית?

(אני מניח שלא)

annefan

New member
ממש לא הרבה

הראש שלי עם החטופים כל הזמן. זה יחד עם משפחה ועבודה זה לא מתכון טוב לספרים.
קצת The Last Policeman אבל לא משהו משמעותי.

שתהיה שבת שלום ובשורות טובות.

דיאנה1

New member
מתקדמת עם "דרך המלכים", קצת אחרי ה 80%

בערך סביב ה 60% התחיל להיות מאד מאד מעניין, אפילו התרגשתי והזלתי דמעה.
תמיד מעניין לראות איך החוויה של הספר שאני קוראת מושפעת מהספר הקודם, אם זה היה ספר טוב. מאד רציתי למצוא דמות נשית חזקה, כמו פולה מאיו מסידרת ה commonwealth וה void או אנג'לה מ great north road. ויש דמות כזו בספר, שהיא הדמות האהובה עלי, אבל מתברר לאכזבתי שהיא דמות די משנית.

D O 7

New member
כל ספר מהחמישיה הראשונה

אמור להתרכז קצת יותר בדמות אחרת.

D O 7

New member
זה חשוב לך שתהיה דמות נשית חזקה בספר ?

אצלי למשל זה ממש לא משנה, לא כזה חשוב לי אם תהיה דמות גברית חזקה, או דמות נשית חזקה, או שהפרוטגוניסט (ית/ים/יות) הוא ממין ספציפי. בקטע של דמויות מה שחשוב לי שהדמויות יהיו מעניינות.

ניימן3

New member
אני מסכים איתך עקרונית

אם כי ברור שיש סוגי דמויות שיותר קל לי להזדהות איתן מאשר אחרות.

דיאנה1

New member
ממש לא. גם לא עקרוני שהדמות תהיה חזקה.

רציתי לכתוב שהעיקר שהיא תהיה אמינה ומעניינת ושיהיה אפשר להזדהות איתה, אבל גם זה לא חובה. יש ספרים שבהם לא היו דמויות כאלה ובכל זאת מאד נהנתי מהם.
מדובר בתופעה אחרת ומעניין אם היא מתרחשת גם אצל קוראים אחרים - אחרי שאני קוראת ספר שאני נהנית ממנו באופן מיוחד, קשה לי להתנתק ממנו ולהכנס לספר הבא, ואני מחפשת בספר הבא משהו ממה שנהנתי ממנו בסופר הקודם.
במקרה הזה, לאחר קריאת שישה ספרים של המילטון עם דמויות נשיות חזקות, שהיו חלק גדול מההנאה שלי מקריאת הספרים האלה, מאד קיוויתי למצוא כאלה גם בספר הנוכחי.
ייתכן שאני צריכה להקפיד על הפסקה אחרי ספר שנהנתי ממנו במיוחד, עם ספרים שונים ממנו לחלוטין, נניח ספרי עיון, כדי להנות יותר מהספר הבא, בלי ציפיות שמגיעות מהספר המהנה במיוחד הקודם.

dingaleboom

New member
סיימתי את WAY OF KINGS

ספר מצויין. אומנם ארוך מאוד, אבל עכשיו כשסיימתי אותו נראה לי שיש צידוק לאורך. לא הייתי מגיבה כמו שהגבתי לאירועים שמתרחשים בסוף הספר, אם לא הייתה בניה ארוכה ונכונה.
בקיצור, מומלץ. לא קראתי ספרים אחרים של סנדרסון (ניסיתי את הערפילטים אבל זנחתי די מהר), אבל הספר הזה היה מעולה.

למעלה