מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ"ש?

D O 7

New member
ראיתי אותו שם עכשיו

מזמן לא נכנסתי לשם (האמת שאני לא כל כך נכנס לשם....), ראיתי שם גם עוד משהו טוב שאמור לצאת בקרוב.

D O 7

New member
אתר שנועד לקדם ספרים

https://www.netgalley.com/

הוצאות לאור (או כל סופר עצמאי) מחלקות ספרים לפני שהם יוצאים לאור (חלק גם נשארים חודשים אחרי שיצאו לאור) כדי לקדם ספרים מסויימים. כמובן שלא כל הספרים מגיעים לשם, בדרך כלל את תראי שם מעט ספרים "איכותיים", ודי הרבה ספרים סוג ג'.

כמשתמשת, אחרי שאת נרשמת את צריכה למלא מקומות שאת מפרסמת שם ביקורות - למשל גודרידס, בלוג וכו'. אחרי שנרשמת את יכולה לבקש איזה ספרים שאת רוצה מתוך מה שמוצע שם.
אם יש לך בלוג פעיל (באנגלית) + גודרידס פעיל - סיכוי גבוה מאוד שתקבלי כל מה שתבקשי. אפשר אבל גם לקבל ספרים גם אם יש לך רק יוזר פעיל בגודרידס. כמובן גם שהכל גם עניין של ביקוש, זה תלוי מה מבקשים. הספר נשאר אצלך כחודשיים אם אני לא טועה.

אני אבל לא כל כך משתמש בזה, כי אין לי שום בעיה של מה לקרוא, אבל אני מכיר די הרבה שמתמשים בזה כל הזמן, וכל הזמן מקבלים ספרים לביקורת. קיבלתי שם פעם ספר, אבל לא קראתי אותו :) , היה גם אחד שלא קיבלתי.

D O 7

New member
כמובן שהם מצפים שתכתבי ביקורת על מה שאת מקבלת

הבנתי. תודה על ההסבר.

ראיתי שהם גובים כסף מהסופרים. הם גם משלמים על חלק מההמלצות?

אני משתתפת באתר דומה וכמוך לא חסרים לי ספרים לקריאה.

D O 7

New member
בכיף

האמת שאין לי מושג אם הסופרים או ההוצאה משלמים על זה וכמה, אבל ככל הנראה משלמים משהו עבור השימוש בפלטפורמה הזאת.

התשלום שהמשתמשים מקבלים בעבור הביקורת הוא קריאה מוקדמת של הספר (וגם זה רק לפרק זמן מוגבל).

באיזה אתר את משתמשת ?

הספר לא נשאר אצל הקורא, גם אם זה

ספר אלקטרוני?? מוזר. אני משתמשת באתר online book club ומדי פעם כשמתחשק לי מקבלת מהם ספר אלקטרוני (שנשאר אצלי) באנגלית (לפי בחירתי) תמורת סקירה באתר. רוב הסופרים שם הם לא מוכרים.

D O 7

New member
הוא מוגבל לפי תאריך

לפני שנה - שנתיים קיבלתי משם ספר, לא טענתי אותו למכשיר ולא הסתכלתי בבקשה יותר מדי, אבל זכור לי שיש שם הגבלת זמן. משום מה זכור לי שיש הגבלת זמן על הקובץ במכשיר, ולא פרק זמן שהספר זמין לך להורדה, אבל אולי אני טועה.....

אם את רוצה לבדוק, אז את יכולה קצת להתעמק במה שרשום שם, אני חושב שיש הוצאות שאת יכולה להרשם דרכן או משהו כזה ואז את מקבלת אישור אוטומטי לכל בקשה שלך, את צריכה לבדוק את זה.

נראה לי שמדובר בהגבלת זמן לקריאה

וכתיבת המלצה עליו והספר נשאר אחר כך ברשותך. אין לי בלוג באנגלית (רק בעברית) ויש לי מספיק ספרים, כך שאסתפק בקיים.

D O 7

New member
יכול להיות, אבל אני לא בטוח שזאת ההגבלה

כמו שאמרת - יש מספיק ספרים, אף פעם לא חסר מה לקרוא. זה ממש לא דחוף לי לקרוא ספר כמה חודשים לפני שהוא יוצא, בגלל זה אני לא מתעסק בזה.
למי שכותב בלוג זה יכול להיות שימושי, כדי שאנשים ירצו להכנס לבלוג שלו.

D O 7

New member
כנראה שמחלקים את הספר של הוב כמו לחמניות

סתם ביקשתי את הספר ותוך זמן קצר הם נתנו אותו. לכל מי שמעוניין לקרוא את החדש של הוב......

pix37

New member
כבלי קסם -סקוט קארד מנסה לכתוב כמו גיימן

אני רק בהתחלה - הספר די מעניין, אבל מרגישים את התפרים - אנסה להרחיב כשאסיים.

MonicaF

New member
כרך רביעי - כתבי אייזק אסימוב

חלק מהסיפורים קראתי בעבר. מעניין שפעם לא התחברתי לאסימוב כמו היום. אני באמת לא מבינה מה מנע ממני להתחבר אז.
ישנו ספר "הגאווה של שאנור" שאנשים התעקשו שאוהב אותו.
ומה עוד אוכל לבקש? חתולים ועוד בחלל? אבל הוא לא עשה לי את זה.
מעניין אם אקרא אותו שוב, האם הוא כן יעשה לי משהו, אבל אני בספק.

בכל מקרה, אסימוב בקריאה שניה, עוד יותר טוב.

למעלה