מה אתם קוראים/שומעים הסופ"ש?

אני קוראת בעיברית.

בעיברית קראו לספר 144 קומות, באנגלית wool.

את התרגום אני עוד איכשהו מבינה, אבל למה באנגלית זה wool ? אני לא רואה קשר בין שני הדברים.

את מוזמנת לספלר...

kenny66

New member
זה לא עניין של ספוילרים

השם באנגלית רומז לביטוי Pull the wool over your eyes שפירושו להסתיר, לרמות ולהוליך שולל. אם את קוראת את הספר, אני בטוח שכבר ראית איפה האלמנטים האלה משתלבים. וכמובן זה קשור למטלית הצמר ותפיקדה בספר (עידון ורמיזה הם לא בדיוק מה שמאפיין את הכתיבה של האווי).

ברקי 1975

New member
אני בדרכי לסיים את הספר השלם של אמבר..

באנגלית (אחרי שכבר קראתי את כל הסדרה לפני איזה עשור בעברית)..
יש היום פרק 3 של פני דרידפול.....

avivs

New member
מה חשבת על החצי השני

של הספר. קראתי את החלק הראשון לפני שנים והוא היה מעולה, אבל העניין אבד מהר מאוד בחלק השני.

וכן, בהחלט צריך לראות את הפרק השלישי של פני

ברקי 1975

New member
הסדרה השניה פחות קלאסית

אין ספק שהקסם של אמבר בולט בסדרה הראשונה, בשנעה זה הופך ליותר פנטסיה עם מכשפים ויצורים קסומים אבל עדיין זו סדרה מעולה

Goat On Bicycle

New member
אמבר אהובתי

קראתי את כל סדרת אמבר משהו כמו 7-8 פעמים.
אני פשוט מת על הסדרה הזאת, גם החלק הראשון שלה וגם השני. מאוד אהבתי שמחליפים גיבור, ואז לוקח קצת זמן להתחבר אליו. אבל אני מכיר הרבה שלא אהבו את זה..

ברקי 1975

New member
כמוני כמוך

ויש לי סקופ בעניין. ידוע שזילזני הוציא סדרת סיפורים קצרה על אמבר ואותה פירסם באיזה שבועון נכחד. לפני כמה חודשים סוף סוף איתרתי אותנ ברשת. 6 סיפורים קצרים

pix37

New member
האמת שהיום קשה להתרגל לגיבור קלאסי

מרוב שהתרגלו לאנטי גיבורים - אז גיבור קלאסי שהוא פשוט יותר חזק מהאחרים והכל הולך לו בצורה כזו או אחרת נראה מוזר.

קראתי שוב את הסדרה הראשונה לא מזמן ואהבתי - אבל לקח לי זמן להתרגל שוב לסגנון הכתיבה הזה.

avivs

New member
יש בזה משהו.

כמעט כל ספר פנטזיה מודרני שאני קורא מלא באנטי גיבורים, עם פגמים וחולשות לרוב.
זו גם הסיבה העיקרית שכל כך לא התחברתי לשם הרוח, שם הגיבור היה מען ייצור כל יכול.

D O 7

New member
גם בפנטזיה הקלאסית תמיד לגיבור יש אויב חזק

אז גם אם הגיבור חזק מאוד, יש לו אוייב (או אוייבים) חזק לפחות כמוהו, אם לא יותר, אז בסופו של דבר זה מתאזן.

מיכאל ג

New member
הגיבור בשם הרוח פגום. מאוד פגום.

הפגם שלו הוא חוסר יכולת מוחלט לנהל מצבים חברתיים. האדם היחיד איתו הוא יכול לדבר בספר הראשון (בלי להכנס לצרות) היא הומלסית חצי-מטורפת. הוא איכשהו מצליח לעצבן כמעט כל דמות סמכות באוניברסיטה ומחוץ לה תוך חמש דקות של הכרות, ומפספס כל רמז עבה כפיל שדאנה שולחת לו. והאגו שלו... אלוהים אדירים. קוותה הוא פחות או יותר שלדון מהמפץ הגדול, עם קצת יותר חשק מיני.
(אני רק מקווה שהסופר מודע לכך שהדמות שהוא יצר דפוקה לחלוטין. יש סיכוי שהוא חושב שקוותה נורא מגניב)

D O 7

New member
זה ממש לא נכון

שמעתי עם פט בעבר כמה ראיונות (גם יצא לי לראות קצת), והוא דווקא בנאדם ממש נחמד ומאוד צנוע.

למעלה