תודה לרונגי על ההמלצה על Libriomancer!
לפני כמה זמן הופיעה פה ההמלצה (ספר ראשון מתוך סדרת Magic Ex Libris, מאת ג'ים היינס), וזה נראה לי כמו משהו שעשוי ממש למצוא חן בעיניי, אז הקפצתי אותו ברשימת הקריאה שלי. שלשום סיימתי את הספר הראשון ואני כבר מתקדמת בספר השני (מתוך שניים עד כה, ככל שראיתי) - כיף גדול. ממש כיף גדול. אני אשכפל לפה ביקורת שכתבתי במקום אחר:
גיבור הספר, אייזק וייניו (האמת, אני לא בטוחה איך בדיוק הוגים את השם הזה) הוא ספרן. כבר מגניב. אבל הוא לא סתם ספרן - הוא משתייך לארגון בשם "השוערים" (או "שומרי הסף" - אם הייתי צריכה לתרגם את זה כבר הייתי חושבת מה השם המתאים יותר, אבל אני לא, אז לא) - ארגון שעוסק בכל התחום הנסתר והחשאי של קסם, ותפקידו הוא קודם כל להסתיר את קיומו של הקסם בעולם, להסדיר את השימוש בו, ולחקור אותו עוד.
אייזק הוא ליבריומנסר - אדם שיש לו יכולת לממש חפצים בכוח קסם מתוך ספרים (כל דבר שיכול לעבור דרך ספר, אפשר לממש). העיקרון הוא שככל שיותר אנשים קוראים ספר מסוים באותו פורמט, בכל עותק שלו נוצרת תהודה של האמונה והאהבה של הקוראים האלה, שמקנה לליבריומנסר יכולת לבצע את מעשה הקסם שלו.
אבל אייזק לא מורשה לעסוק בעיסוקו האהוב, בגלל תקרית לא נעימה מלפני כמה שנים. במקום זאת, הוא עובד כספרן, וכתפקיד חשאי, הוא משמש כמקטלג ספרים מסוכנים-בפוטנציאל עבור השוערים, שעשויים להחליט לנעול אותם לשימוש כדי למנוע את הסכנה שבהם (כי לא היינו רוצים שמישהו יממש לו בקסם את מתקן יום הדין, נגיד).
הוא חי לו חיים שלווים ולא ממש מעניינים, ומתגעגע לעיסוק בקסם ולמחקר, עד שיום אחד, מגיעים לספריה שלו שלושה "מנצנצים" (או בשמם המדעי, Sanguinarius Meyerii. אני בטוחה שאתם מזהים את המקור). הוא מצליח (עם קצת עזרה) לחסל אותם, אבל מאותו רגע דברים מסתבכים לבלי הכר.
התענגתי על הספר הזה להפליא. לא רק שהפרמיס נותן לסופר רישיון מוצדק לחלוטין לעשות ניים-דרופינג של כל הספרים הגיקיים החביבים עלינו (כי אייזק הוא גיק חובב מד"ב ופנטזיה, ולכן רוב הספרים שהוא בוחר להשתמש בהם לצרכי קסם הם ספרי מד"ב ופנטזיה), אלא שהוא בנה עולם הגיוני, משכנע ומגניב נורא על סמך פרמיס שממבט ראשון לא נראה ממש משכנע, ושיבץ בו עלילה מרתקת ומורכבת עם המון רגעים של סנסאוואנדה (או סתם מאגניבות).
אייזק מתחיל את הספר כדמות לא לגמרי מאופיינת, אבל לקראת סוף הספר כבר אפשר להרגיש אותו הרבה יותר. אני עכשיו בתחילת הספר השני (אם אני לא טועה, עד עכשיו יצאו רק שניים) ונראה שגם הוא הולך להיות כיפי כמו הראשון