מה אתם קוראים/שומעים הסופ"ש?

avivs

New member
עדיין לא.

אקרא עכשיו ספר קצר יותר ואז אעבור אליו.
הביקורות באמאזון הן של חמישה כוכבים. אומרים שהוא מתעלה על הקודם. כולי ציפייה.

D O 7

New member
גם אני שמעתי עליו שהוא אפילו יותר טוב מהראשון

אני מחכה לשמוע ממך מה תגיד :)

D O 7

New member
קראתי את כל הפיקוולים שהוא פרסם

אני מחכה שהוא יסיים לכתוב את הטרילוגיה, כדי שאוכל לקרוא הכל ברצף.

avivs

New member
את הקצרים שלו לא קראתי.

אבל הם בתכנון. הראשון די עומד בפני עצמו.

avivs

New member
The Red Knight

טוב, הספר הזה היה מצוין. ארוך מאוד, עם סוף שנמשך ונמשך, אבל כה מצוין.

העלילה בקצרה - האביר האדום הוא מפקד של פלוגת לוחמים שנשכרים על ידי אשת דת בכירה למצוא רוצח של נזירה. תוך כדי חקירה הם מגלים שמתוכננת מתקפה על המבצר בו הם שוהים, מתקפה שאמורה להפיל בסוף את בני האדם כולם.
מהצד של הרעים יש את ה Wild, אזור מופרד מבני האדם שם יש אסופה של מפלצות ויצורים, שמתאחדים תחת שלטונו של מכשף עוצמתי.
בין בני האדם ל Wild היו מלחמות רבות לארוך השנים, אבל חוסר היכולת של ייצורי ה Wild להתאחד, סייע לבני האדם לנצח. טוב, המכשף הזה דואג שהמפלצות יתחילו לשחק באותה הקבוצה.

בסיפור הזה יש כמות גדולה של דמויות, ונקודת המבט משתנה במהירות גבוהה. זה יכול לבלבל, אבל גם תורם לתחושת הקצב.
אפשר בקלות ללכת לאיבוד בהתחלה, אבל בתור בוגר מאלאזן לא ראיתי בזה אתגר.
גם די מהר מבינים מי נגד מי, והדמויות מתקשרות אחת לשנייה ופועלות באזורים יחסית קרובים.
בניית העולם טובה, והתחושה היא שמדובר במעין היסטוריה אלטרנטיבית (ישו נמצא שם), אבל בכל רחוקה מספיק מההיסטוריה בשביל להחשב כספר פנטזיה רגיל לגמרי. טוב, רגיל ומצוין.

מי שאוהב דמויות עגולות, קרבות בכמויות מסחריות, פוליטיקה ותפניות בעלילה... רוצו לקרוא את הספר הזה.

הוא זורם מאוד, מלא בהומור ורגעים מרגשים, אבל עם זאת הוא היה טוב יותר אם היו מורידים לו בערך 100-150 עמודים. זה אולי נשמע כמו קיצוץ רציני, אבל נדיר שאני קורא ספרי פנטזיה באורך כזה ולא חושב שצריך לקצץ מהם חלקים נכבדים.

הספר השני כבר יצא, למרות שהראשון עומד בפני עצמו. אני ללא ספק אמשיך בקרוב להמשך, ושמחתי לראות שהביקורות מאוד חיוביות גם שם.

חובבי הפנטזיה, לא לפספס את החוויה הזו.

תודה על ההמלצה היפה!

הספר ברשימתי מאז שציינת שאתה קורא אותו. לרוב טעמנו בספרים זהים, כך שבהחלט אקרא אותו.

D O 7

New member
ביקורת טובה !

הספר נמצא כבר זמן רב ברשימת הקריאה שלי. מקווה להגיע אליו מתישהו :)

נכנס לרשימת הקריאה

שאני אתחיל לעבור עליה בקיץ, אם אני לא אקפוץ מגשר לפני שהתקופה הזאת תיגמר

אחלה ביקורת, אגב
אני די בונה על המלצות שלך, במיוחד אחרי Red Rising.

avivs

New member
טנקס.

אני לא ממש בטוח מה הטעם שלך מבחינת פנטזיה.
מאלאזן, שיר של..., promise of blood, הלהב עצמו... יצא לך לקרוא?

נמנמ

מאלאזן - התחלתי לפני שנתיים שלוש את הראשון בעברית, [האנגלית שלי לא התקרבה אז לרמה של קריאה שוטפת] אני לא זוכרת הרבה חוץ משהוא היה מסקרן ושלא היה המשך בעברית ושם זה נגמר מבחינתי. אני כנראה אתחיל את זה שוב כשאני ארגיש שהאנגלית שלי מספיק טובה.
שיר של אש - קראתי ואהבתי.
הלהב עצמו - ממש התלהבתי ממנו כשהתחלתי, והוא התחיל מגניב עם דמויות מסקרנות ואז ההתחלה המשיכה, והמשיכה, והמשיכה וכשהבנתי שכל הספר היה אקספוזיציה רציתי לזרוק אותו לפח.
Promise of blood לא קראתי. הסתכלתי עכשיו באמאזון ונראה טוב. אולי בקיץ, כשאני אקרא משהו שהוא לא סיכום.

דיאנה1

New member
הכל נשמע טוב, חוץ מהקרבות

בספרים הקודמים של פיטר המילטון היו הרבה קרבות שמאד שיעממו אותי ומצאתי את עצמי מרחפת בלי לעקוב ממש עד שהסצנות האלה הסתיימו.
אבל כל השאר נשמע טוב. כשיגיע לספריה, או כשהמחיר ירד, אני אנסה.

דיאנה1

New member
סיימתי את The Great North Road של פיטר פ.

המילטון.
נהנתי ממנו מאד בסך הכל. יש בו את כל מה שאהבתי בספריו הקודמים שהוא יודע לעשות כל כך טוב - התיישבויות אנושיות בכוכבים רחוקים, טיפולי הצערה (מלשון צעיר יותר) ושיכפולי אדם, איפריות ענק, תעלומת מתח, מפגש עם חייזרים מעניינים, שערים שאפשר לעבור דרכם מיידית ממקום למקום, דילמות מוסריות אבל על הצד הקליל והקיטשי, דמויות נשיות גדולות מהחיים (רק התגברתי על הפרידה מפולה מאיו, ועכשיו אני צריכה להפרד מאנג'לה טרמלו... עצוב...) שהן כמובן יפות בצורה בלתי רגילה, וגם מוכשרות מאד, אבל לזכותו, הוא הצליח לספק הסבר הגיוני לעניין.
הסיפור נע בשתי עלילות מקבילות. האחת, בלש שחוקר תעלומת רצח. העלילה הזו שיעממה אותי מאד. אני לא יודעת אם זה באשמת הסופר, אני באופן כללי לא אוהבת סיפורי בלש ומתח. הייתי חותכת את כל החלק הזה חוץ ממה שהכרחי לעלילה השניה.
העלילה השניה היא אופרת חלל, ואפילו טלנובלה. אפילו, בחלקים מסויימים, סרט טורקי. אודה ולא אבוש (טוב אולי קצת), מהעלילה הזו התענגתי. למרות שכשהיא גלשה לסרט טורקי זה היה קצת יותר מדי אפילו בשבילי. עושר אגדי, איפריות כלכליות, תככים, משברים, נקמה, רומנטיקה (טוב, בערך, מי שקרא אותו יודע מה הגירסה שלו לרומנטיקה).
כרגיל, העלילה מסתבכת ומסתבכת ולקראת הסוף כל הפלונטרים נפתחים בפליק-פלאק מרהיב. כבר ידעתי לצפות לזה, וזה לא הפריע לי להנות.
היה משולב גם קצת מדע, אסטרונומיה וקלימטולוגיה, וגם זה היה מענג, וללא טעויות מהידע המוגבל שלי בנושא.
בסך הכל אהבתי. ואני אמשיך לעוד ספרים שלא.
מי שקרא, אשמח לדסקס על הפיסקה האחרונה, ולמה הוא התכוון בכמה משפטים הקריפטיים הללו...

avivs

New member
ניסיתי לקרוא

לאחרונה ספר ראשון באחת הסדרות היותר מוכרות שלו, אבל הלכתי לאיבוד מאוד מהר. המון דמויות ומידע שמרגיש מיותר ברובו.
בשנים האחרונות אני מצליח להתמודד בקלות יחסית עם ספרי פנטזיה עשירים ומורכבים, אבל כשזה מגיע למד״ב קשה, אני מתקשה להכנס לסיפור.
ריינולדס היה האחרון שממש אהבתי, והוא לא הוציא משהו טוב כבר כמה שנים.

דיאנה1

New member
עכשיו שקראתי שאתה לא אוהב ספרים ארוכים

שנמשכים ונמשכים וחלק גדול ממה שכתוב לא הכרחי לעלילה... אני לא בטוחה שפיטר פ המילטון מתאים לך
בהחלט יש לו נטיה כזו.

למעלה