קרין גורן מגיעה להתארח בפורום

קטיפה אדומה

שני בקבוקונים???
חחחחחח ממש מזעזע

מעניין אם אפשר להחליף במחית פטל או משהו בשביל הצבע..?
 
אולי סלק?

השף הצמוד פה מציע לטחון סלק בבלנדר - ולסחוט בבד גאזה - ומה שיוצא זה מיצוי סלק. הוא אומר שהוא מכין ככה טחינה סגולה.
אז רגע, נפגשנו בבאר שבע נכון?
הפרחים עוד אצלי. אין לי לב להשתמש בהם. מהממים!
 
המממ, אחלה רעיון!

אני בהחלט אנסה! מקווה שזה לא ישפיע על הטעם יותר מדי

אכן נפגשנו בבאר שבע! עשית לי את הקיץ, תודה! כיף לשמוע ששמרת אותם, גם אני לא מסוגלת לאכול אותם


ד״ש ותודה גם לשף הצמוד!|4u|
 
rivkonet

המממ... לא יודעת. אני ממליצה דווקא להשרות בוודקה לא יקרה כמה מקלות וניל חצויים. אחרי שבוע תתקבל יופי של תמצית וניל ביתית.
 
היי קרין


אני מעריצה שלך המון זמן.
לאחרונה אפיתי לחם מקמח רגיל עם קמח שטייבל מלא ושמרים כמובן.
הלחם מאוד טעים אבל הוא לא אוורירי כמו בחניות.
מה עושים שהלחם יהיה כמו בחנות?

מודה מראש חג שמח
 
לאליקי המעצבת

תודה על המחמאות יקירתי, שימחת אותי

לגבי הלחם - לחם מקמח מלא הוא כבד הרבה יותר, ובמאפיות משתמשים במשפר אפייה מיוחד לקמח מלא. אני לא מתה על האופצייה הזו, ומעדיפה את הלחם הביתי.
שני דברים יכולים לשפר את המרקם של הלחם ואווריריותו:
1. להוסיף אבקת גלוטן לקמח. (במשקל אחוז אחד ממשקל הקמח - כלומר משהו כמו כף גלוטן לקילו קמח).
2. לתת לבצק לתפוח יותר ממה שאת רגילה. לרוב באפייה ביתית אנחנו מפחדים מקריסת הלחם ולא נותנים לו להגיע לתפיחה מקסימלית. אז תני עוד 20 דקות, עליי.
3. להחליף רק חצי מכמות הקמח בקמח מלא.

בהצלחה יקירתי
קרין
 
הי
אני כבר פה

מתחילה לענות לשאלות שמחכות לי. מזל שיש לי פרוסה עם נוטלה לידי, שתהיה לי אנרגיה להקליד.
שלכם
קרין
 

טלי2009

New member
תפוחים, דבש ומה שבינהם...

הי קרין
אופה קבועה של עוגותיך. תודה על כל המתכונים וכולנו מחכים לבאים!

מספר שאלות כולן באותו רעיון:
1. האם אפשר להוסיף לעוגת הדבש שלך תפוחים פרוסים בתחתית ובסוף להפוך את העוגה להגשה? החשש שלי שהתפוחים יוסיפו יותר מידי רטיבות...
2. עוגת תפוחים בצ'יק צ'אק מהספר הראשון-
האם אפשר להחליף סוכר בדבש או שתריך להוסיף עוד חומרים יבשים בשביל זה?
האם אפשר לפני ההגשה להפוך את העוגה כך שהתפוחים יהיו למעלה?

תודה ושנה טובה ומתוקה
 

טלי2009

New member
הבהרה קטנה לשאלה

לגבי הוספת פרוסות התפוחים בתחתית עוגת הדבש- התכוונתי לכמות גדולה של תפוחים ולא לפרוסות דקיקות כמו ששמת בקישוט, אלא ממש תפוחים שירגישו כחלק מהעוגה
שוב תודה, מקווה שתגיעי לשאלה שלי....
 
לטלי2009 (הנה הגעתי


תודה על המחמאות, איזה כיף לקרוא שאת נהנית מהמתכונים. הספר הבא שלי בתנור... עוד קצת סבלנות והוא בחוץ.
1. נראה לי שהבנתי למה את מתכוונת, ואני חושבת בכיוון כמו של טארט טאטן - ממש רבעי תפוחים שמנמנים מסודרת בתחתית - שאחרי האפייה הופכים. אולי כדאי באותה טכניקה ממש - למרוח מחבת בחמאה, לפזר סוכר ולבשל על האש מכוסה לריכוך חלקי. ואז אם המחבת מתאימה לתנור - לכסות בבלילת העוגה ולאפות. אם לא מתאימה לתנור - לקרר קצת, להעביר את התפוחים למחבת משומנת עם פיזור סוכר מעל, להרכיב עם בלילת העוגה ולאפות. אחרי האפייה לשחרר בסכין את הדפנות ובזהירות להפוך על צלחת. אויש עשית לי תיאבון, נשמע דלישס!
2. לטעם דבש מודגש מספיק להחליף רק חצי כוס מהסוכר.
חג שמייח
קרין
 

rbbarbi

New member
עקיצת הדבורה

היי קרין קודם כל אני מעריצה שרופה מתה על העוגות שלך ואפילו אופה אותן ואני לא אופה הרבה. אחותי מכינה עוגה ממש טובה בשם עקיצת הדבורה אבל היא מתקמצנת קצת על המתכון עכשיו ניסיתי מתכונים ברשת וזה לא זה, היא מכינה את העוגה עצמה על בסיס עוגת טורט נימוחה שכמעט מזכירה בצק רבוך-אבל לא... ובנוסף משתמשת ברוטב שמעל בסוכר חום ודבש רציתי חדעת אולי את מכירה מתכון דומה?? שאני אוכל סוףסוף להתחרות בה אם כן אני מה זה אשמח חג שמח ושנה טובה
 
ל-rbbarbi

קודם כל תגידי לאחותך שהיא הסתבכה איתי
לא יפה לשמור על הסודות המתוקים...
אני מתכננת להכניס את עוגת עקיצת הדבורה לספר הבא שאני כותבת בימים אלה, אבל עדיין לא הגעתי איתו לשלב הניסיונות.
אני מבטיחה לפרסם אותו באתר שלי ברגע שאגיע לתוצאות שאני שלמה איתן (טעימות לפחות כמו העוגה של אחותך)
שיהיה לך רק מתוק
קרין
 

rbbarbi

New member
תודה!!

תודה רבה ואם אצליח קודם אעדכן ואחלוק עם העולם שנה טובה
 

Tali304

New member
עוגת שזיפים חמצמצה

היי...יש לי שאלה לגבי העוגת שזיפים חמצמצה מסודות מתוקים 1.....פעמיים שהכנתי את העוגה ובעיקרון היא יוצאת טעימה אך כל השזיפים יורדים למטה והחלק התחתון רטוב.....תוכלי לעזור לי
תודה!!!

אני מכינה רק את המתכונים שלך....הם מעולים
 
היי מהממת - שאלה בקשר לתפוח המקורמל

רציתי להכין סוכריות על מקל עם התפוח או להכין סתם סוכריות על מקל בצורת תפוח שקניתי במיוחד לראש השנה חייבת לציין שאני לא אוהבת עוגות דבש .
בישלתי את הסוכר והגלוקוזה והכל היה נראה מצויין ( חייבת לציין שעשיתי רבע מהמינון כי רציתי לנסות לראות אם אני אלופה כמוך ...ברגע ששמתי את הסיר התוך הסיר עם המי קרח הכל התגבש לגוש אחד

איפה טעיתי מה לא נכון עשיתי?
בהזדמנות זאת מאחלת שנה טובה ומתוקה
 
שלום האחת :)

יכולות להיות 2 סיבות:
1. בישלת את הסירופ יותר מדי
2. ויותר הגיוני - הסירופ התקרר מהר מדי בגלל הכמות הקטנה.

אם עבדת עם מדחום סביר להניח שזו הסיבה השנייה. אם עבדת בלי מדחום אז בשלת יותר מדי.
שווה לנסות שוב את כל הכמות - לוקח זמן עד שמגיעים לתוצאה של הדוכנים בפסטיבלים אבל גם הדרך מאוד כיפית, ואת יודעת בדיוק מה יש לך בתפוח.

שנה מתוקה ותודה רבה על כל המחמאות.

קרין
 
למעלה