קרין גורן מגיעה להתארח בפורום

זקוקה נואשות לפאי תפוחים מושלם

הי קארין
יש לי את כל ספרייך והמתכונים שלך פשוט נפלאים
לחג אני אמורה להביא פאי תפוחים.
יש מתכון מנצח? חג שמח לך ותודה
 

צלע

New member
עוגה בתבנית קטנה לילדים

קנו לבתי תבניות לעוגה קטנות בצורת לב, דובי וכו׳ אני מחפשת מתכון לעוגה פשוטה שאוכל להכין יחד איתה (בת 4) ומתאימה לאחת או שתיים מהתבניות האלה. תודה, יפית
 

צלע

New member
עוגה בתבנית קטנה לילדים

קנו לבתי תבניות לעוגה קטנות בצורת לב, דובי וכו׳ אני מחפשת מתכון לעוגה פשוטה שאוכל להכין יחד איתה (בת 4) ומתאימה לאחת או שתיים מהתבניות האלה. תודה, יפית
 
הי צלע

קשה לי לענות גם כי אני לא יודעת באילו תבניות את משתמשת וגם כי יש ילדים ששום דבר לא מסובך מדי בשבילם.
יש כאן אוסף של מתכונים קלים לעוגות בחושות - אני מציעה להתחיל מכאן ועם הזמן (והעניין) להתקדם.

שנה מתוקה והמון בהצלחה.
קרין
 
קרין אשמח אם תסבירי מה ההבדלים בין שמרית/

שמרים יבשים וקוביה, ואיך להמיר אותם לשימרית מבחינת הכמות, תודה
 
הי חוף :)

נתחיל בשמרים - שמרית ושמרים טריים זה כמעט אותו הדבר. היתרון בשמרית - קל יותר לערבב לתוך הקמח מאשר קוביה. אגב, פעם היינו בודקים את השמרים בכוס עם מים וקצת סוכר לראות שהם עובדים, היום אם תאריך התפוגה עוד לא עבר השמרים יעבדו ואין צורך לבדוק. שמרים יבשים זה פשוט שמרים שיובשו (כמה מפתיע :) ). בזכות תהליך הייבוש הם נשמרים פעילים לתקופה ארוכה יותר ותופסים פחות נפח. הבדל משמעותי נוסף זה בריח - לשמרים יבשים יש פחות ניחוח של שמרים - יש מי שמעדיף את זה ככה - אני מאוד אוהבת את הריח החזק של השמרים הטריים.
לגבי החלפה 50 גרם שמרים טריים/שמרית = 17 גרם שמרים יבשים, או קוביית שמרים/שקית שמרית = 2 כפות שמרים יבשים.

חותכן בצורת רימון - פשוט לחפש בחנויות מתמחות עד שמוצאים, כשאני מוצאת חותכן מיוחד אני קונה - בסוף תמיד מוצאים שימוש

שנה מתוקה ובהצלחה עם השמרים

קרין
 

צלע

New member
עוגה בתבנית קטנה לילדים

קנו לבת שלי תבניות לעוגה בצורת דובי ולב קטנות. אני מחפשת מתכון שמתאים לאחת או שתי התבניות האלה ומספיק פשוט שנוכל להכין יחד (בת4). תודה יפית
 

ל3

New member
באתי להגיד לך תודה קארין

קוראים לי שירי ואני בת 34 ועד לא מזמן לא העזתי להיכנס למטבח ( וכן אני נשואה ומקווה גם לילדים בתעיד הקרוב). היה לי פחד איום מהמטבח ממש פוביה ולא העזתי לעשות כלום עד שהחלטתי לקנות את הספר שלך "סודות מתוקים 2" ומאז אני "האחראית" על הקינוחים בארוחות המשפחתיות ואפילו מעיזה לבשל ולא רק לאפות. אני רוצה להגיד לך תודה רבה מקרב
שעזרת לי להתגבר על הפחד. בזכות המתכונים הברורים והכל כך טעימים שלך והתוכניות בהם את מגישה את המתכונים בצורה כל כך חביבה ומזמינה העזתי וגם יצא טוב.
שתהיה לך שנה טובה ומאוד מתוקה
 
ל3

תודה תודה תודה על כל המחמאות - רק בשביל ההודעה שלך היה שווה לי להוציא לאור את סודות מתוקים 2 :)
חיממת לי את הלב. וסליחה ממני לכל המשפחה על הכרס הקטנה שתצמח להם (חשוב לנסות ולעבוד גם על זה לפעמים...).

שנה טובה ומתוקה.
קרין
 
מרנג

אני רוצה להכין מרנג ולתת בצינצנות יפות לחג.
הבעיה שיש לי דודה סכרתית
האם את יודעת אם אפשר להשתמש באבקת סוכרלוז ודומיה?
חג שמח!!
 
למיכצוקית

את קוסמת אם את מצליחה להכין מרנג ללא סוכר. אני לא הצלחתי וניסיתי עם כל סוגי התחליפים

סורי
 
ריבת חלב
(אני מריירת רק מהמחשבה)

היי קרינוש! חג שמח וטעים!

תמיד רציתי לדעת איך אפשר להכין ריבת חלב ביתית...


ואני תוהה לגבי עוגה שנקראת "קטיפה אדומה", היא נראית לי מרשימה, אך לא טעימה במיוחד.. התוכלי להמליץ לי על מתכון שאת אוהבת?

נשיבוקים!
הילה
 
לRobbiesOfficialBabe

הי הילה מתוקה
ברור שאפשר לבשל חלב וסוכר 3 שעות על אש קטנה ולערבב כל כמה דקות, אבל למי יש כוח...
ריבת חלב בקלי קלות שאני אוהבת להכין - לוקחים חלב מרוכז, שמים בסיר, מרתיחים ומבשלים ברתיחה עד שהצבע משתנה לצבע קרמלי. החלב המרוכז הוא קיצור דרך של חלב שכבר בישלו וצמצמו אותו עם סוכר בשבילנו. נשאר רק לחמם אותו לקרמל.
קטיפה אדומה זו עוגה בחושה עם מעט קקאו, שצבעה היה אמור להיות אפור לא מגרה. אז הוסיפו לה 2 בקבוקונים של צבע מאכל אדום (לעוגה אחת!). בעיניי זה די מזעזע אבל לצערי נורא טעים (טעמתי פעם אחת קאפקייק קטיפה אדומה בלונדון. היה מעולה!). לא ניסיתי להכין כי כמות צבע המאכל מפחידה אותי.
 
איזה כיף שיש דרך קיצור!


את אלופה!
תודה רבה


אז הוורדים שהכנתי לך מסוכר ומשוקולד היו טעימים..?
 
למעלה