הי חוף
נתחיל בשמרים - שמרית ושמרים טריים זה כמעט אותו הדבר. היתרון בשמרית - קל יותר לערבב לתוך הקמח מאשר קוביה. אגב, פעם היינו בודקים את השמרים בכוס עם מים וקצת סוכר לראות שהם עובדים, היום אם תאריך התפוגה עוד לא עבר השמרים יעבדו ואין צורך לבדוק. שמרים יבשים זה פשוט שמרים שיובשו (כמה מפתיע
). בזכות תהליך הייבוש הם נשמרים פעילים לתקופה ארוכה יותר ותופסים פחות נפח. הבדל משמעותי נוסף זה בריח - לשמרים יבשים יש פחות ניחוח של שמרים - יש מי שמעדיף את זה ככה - אני מאוד אוהבת את הריח החזק של השמרים הטריים.
לגבי החלפה 50 גרם שמרים טריים/שמרית = 17 גרם שמרים יבשים, או קוביית שמרים/שקית שמרית = 2 כפות שמרים יבשים.
חותכן בצורת רימון - פשוט לחפש בחנויות מתמחות עד שמוצאים, כשאני מוצאת חותכן מיוחד אני קונה - בסוף תמיד מוצאים שימוש
שנה מתוקה ובהצלחה עם השמרים
קרין